23748
-
#21775 városos: nekem kifejezetten tetszik ahogy vonalak mint egy labirintusban vezetik a szemet
utazós: tetszik, van egy hangulata
pia: hogy túl szűk lenne? nem tudom lehet, nekem inkább a megvilágítás kicsit lapos
békás: tetszik hogy a fejet természetes módon kiemeli a színkülönbség a kép többi részétől, a botért kicsit kár
autós: ami a kompozíciót illeti, max a "szabálykönyvek" szerint nem "helyes", bár szerintem fotó esetén nincs helyes vagy helytelen kompozíció.. olyan van hogy tudatos képszerkesztés és "elkattintás".. az hogy valami nem "szabályszerű" még nem hibás, csak az eredmény más hatást vált ki a nézőből, más mondanivalót sugall, de ez lehet tudatos is, így nem lehet "hibás"..
ha feltételezem hogy itt a kompozíció szándékos akkor nekem nincs ezzel bajom.. tudom hogy legtöbbször nem megoldható a képszerkesztés úgy ha a teljes autó van fotózva, de a rendszám nem mutat olyan jól rajta (szerintem).. kicsit kizökkent a kép "varázsából"
-
#21774 Pont az udvaron ültem mikor elhúzott a fejem felett,szórva a szúnyogok elszaporodását segítő kemikáliát
-
Téglalap #21773 első: semmitmondó, nincs egy téma ami megragadja a szemet
második: egy fokkal érdekesebb, de itt is jobb lenne, ha mondjuk látszódna a sofőr keze a kormányon és egy kicsit rövidebb záridőt használnék
harmadik: sima tárgyfotó, de túl szűk
békás: nem megfelelő a szög, alacsonyabbról lőttem volna, a béka szemmagasságából ügyelve a helyes expozícióra és kompozícióra
autós: nem helyes a kompozíció, kifelé néz a képből az autó, bal oldalon kellett volna több helyet hagyni. Vagy ha ott állt egy másik autó, akkor bal oldalról is vágni kellett volna.
-
#21772 Az utolsó már az 50d-vel készült, a többi még a pentax-al -
#21771 Véleményeket kérnék :-)
-
Téglalap #21770 Itt a vizsgaidőszak vége felé már kicsit elkalandozik az agyam, úgyhogy pihenésképp összedobtam ezt a honlapot: FOTÓIM
Szívesen várok minden véleményt :) -
#21769 Jó igazad van:)
Kicsit túlspiláztam a dolgot. -
#21768 Semmi köze a pólusra állásnak ehhez, te jó ég! Minden csillag koncentrikus köröket fog leírni, középen a sarkcsillaggal:
"Sarkcsillag: mindig egy helyben áll, körülötte forog a csillagos égbolt."
Akárhova helyezheti a képen a sarkcsillagot. Példa. -
#21767 Szia
Ezeket a képeket úgy fotózzák hogy:
Szükséged van egy stabil állványra ami nem remeg nem rázza a szél stb.
utána is eldöntöd hogy melyik égterületet szeretnéd fotózni. Amit te linkeltél az olyan szinten szerencsés hogy pont a polárist tette kb az optika közepébe, így a csillagok mozgásából adódóan körkörösek lettek a vonalak. Ha nem a pontos a pólusraállás (itt se a legpontosabb) akkor nem ilyen koncentrikus körök lesznek.
És jöhetnek az expók. Sok viszonylag hosszúzáridős kép készítése. Ezt kikisérletezheted, hogy mi az ami az adott fényviszonyok mellett optimális. Majd a képek egyesítése. Erre vannak különböző programok, elvileg akár a fotoboltal is össze lehet rakni.
de itt egy másik leírás ami a témával foglalkozik: link. Remélem tudtam segíteni. -
#21766 sajnos elég homály itt-ott : S
-
#21765 seems legit -
#21764 -
#21763 Hogy ne csak pofázzak....
Tíz hónapja nem fotóztam lelkesedésből...most előszedtem a cuccot.
KÉP
Fácsés kép...lehet kell hozzá belépés...:D -
#21762 köszi szépen! dobok akkor még egyet
-
#21761 nem rossz... de azert picit a fotosopot meg gyakorolni kell :D Mert nekem nagyon leesik a kocsi a keprol :D
-
#21760 -
#21759 Brutál jó lett! Gratula!!! -
#21758 weekend project
-
#21757 -
#21756 Ki Ő? -
#21755 Hosszú záridőnél oly mindegy. -
#21754 tudod követni mit fotózol épp. :) nemárt :D -
#21753 Kösszönöm!
#21751 ez hogyan segít nekem? -
#21752 Ha ios-es mobilod van. -
#21751 Ha androidos mobilod van, akkor nagy segítség lehet. -
#21750 Éjszaka makróztam :P
-
#21749 how to shoot star trails via google -
#21748 Nem is tudom hol kérdezzem, megpróbálom itt! :)
Az ilyen képeket hogyan csinálják?
Annyit tudok róla, hogy több képből, meg hosszabb záridőkkel. De pontosabb részleteket nem igazán tudok. Sajnos azt sem tudom, hogy hívják az ilyen fajta képeket.
Kb. mennyi időt vesz igénybe egy éjszaka alatt? Milyen hosszú záridőkkel készülnek nagyjából a képek?
Szívesen fogadok hasznos ötleteket, tanácsokat, mert meg szeretnék egy ilyen képpel próbálkozni :) Ja és aki csinált már ilyen, megnézném a képeit :) -
#21747 Mivan Dani??
Nem bírsz a véreddel??
LOL
-
Sóschips #21746 ..ha kinagyítod látod a fűszálon. -
#21745 bency,gabko köszi szépen (: -
#21744 Persze értettem én hogy nem ellenem irányult :D és megértem :D -
#21743 Félre ne érts....nem ellened egy a dolog...csak itt legyünk legalább kicsit titatutyamentesen..:) -
#21742 Mondtammár hogy kabbe??:):) -
#21741 Bogááár??
Where?? -
#21740 [center] -
gabko #21739 Grat! tetszik nagyon! -
#21738 Gyönyörü szinek! -
Sóschips #21737 Hello!
Most találtam a gépemen,még tavaly nyári:)Valamiért nekem nagyon tetszik:D..főleg az a kis bogár ott a fűszálon:D
-
#21736 Pár kép máról :)