23748
-
CUCLI #22023 akad még
-
#22022 Ezt nem véletlenül kérdeztem elsőnek, elég fontos szerintem egy állvány az ilyen képekhez (persze vannak itt nálam sokkal profibbak, de amíg nem válaszolnak ők, talán addig ez is ér valamit...).
A téma, és mondanivaló. Ezek hiányoznak, pedig benne van a képben bizony. A blende is direkt kérdés volt, ezzel az egyik képi víziómat lehetett volna megvalósítani(mondjuk záridő nem lényeg, na azt véletlenül kérdeztem). Ahogy néztem mintaképeket, azért ezzel a Sony-val is lehet látványos mélységélességet elérni. De belevágok, hogy én mit gondoltam volna, és én (amatőr se) hogy szerkesztettem volna.
A sztori a képhez, amit megvalósítottam volna:
A képvilág valamiért a S.T.A.L.K.E.R. című játékot juttatja eszembe, annak is azt a részét, amikor valami havert kellett kimenteni a banditák börtönéből a pincéből. És meg is érkeztünk! A kép főszereplője a haver, aki szemszögéből készült a fotó, keresi a kiutat a romos épületek között. A mélységélesség (számomra) azzal fűszerezte volna meg a dolgot, mintha éppen kínzás után, fáradtan, legyengülve, levegő után kapkodva látja a kiutat (a képen szereplő fényt a folyosó végén), homályosan. A képet két oldalról szűkebbre vágtam volna, ezzel is középpontba súlyozva a szabadságot jelentő napfényt. Koncentráltabb lett volna. Ha van állvány, akkor még a kezed is beletehetted volna a képbe, amint térdelve nyúlsz fel jobb oldalon az egyik téglához, hogy felállj a törmelékek közül.
Valami ilyesmi. Nekem ezt mondta volna a változtatásokkal a kép, de azért vagyunk ennyien, hogy sokmindent belelássunk a fotóba.
Ja! És ez mind olyan dolog, ami DSLR nélkül is megvalósítható, ne hogy azt hidd, hogy attól majd magától fog komponálni a gép. Sőt, avatatlan kézben halálosan szar fotókat lehet DSLR-el készíteni (ezt természetesen nem rád értettem). -
#22021 Nem volt nálam állvány,mivel nem kimondottan fotózni mentem,hanem csak betévedtem ide géppel, Sony H20-t használok,mivel még nyári kép,ISO 800,záridőt most nem tudom hirtelen:S -
#22020 És szabad kérdeznem, milyen géppel lőtted, milyen paraméterekkel? Blende, záridő, ISO? Hátha tudunk valami okosat kitalálni együtt. -
#22019 Állványról lőtted? -
#22018 már nem olyan vészes azért a dslr.
ém 85ért vettem a pentaxot két obival, használtan. néha látni olcsóbban is. -
#22017 Valóban nem volna hülyeség:P
Sajnos a minőség ilyen is lesz ameddig nem lesz egy akármilyen tükörreflexes gépem....utálom már hogy csak egy jobb digitális van nálam,ezzel nem lehet.... -
#22016 jó lenne, de tényleg rossz a minőség.
mondjuk legalább kiegyenesithetnéd :)
-
#22015 találtam még egyet :)
az létezik, hogy a flickr feltöltés közben valamit mókol a képen?
flickren nézve sokkal élesebbek, mint lightroomban... -
#22014 A legutóbbi fotósunk, nem túlzás, hogy magyarország egyik legjobb portré és portfólió fotósa!
Hollósi Soff Photography -
#22013 Tényleg -
#22012 fejjel lefelé is nagyon érdekes lenne! -
#22011 Köszi szépen mindenkinek aki tetszését nyílvánította ki :D
Én is terveztem már kimenni Kecskeméten vmelyik régi laktanya épületbe :D Elég inspiráló képek :D szeretem az ilyen"stílust" :) -
#22010 Hasonló van nekem is :D csak a minősge rosszabb:(
-
#22009 -
#22008 -
#22007 Igen, nagyon ötletes. -
#22006 Zsir:) Nagyon tetszik! -
-
#22004 -
#22003 Jah mert ma volt a game, amugy magánterület és nem igen szoktak ebeengedni emebreket. De akkor majd megprobálom :) -
#22002 simán bementünk kocsival. lezáratlan terület az egész. egyszer jött egy ember egy terepjáróval, mondta hogy valami cigókat kerget :D
meg hogy ez magánterület, nyugodtan fényképezzünk, csak ne rongáljunk.
sok ember volt rajtunk kívül, voltak airsoftosok is páran :) -
#22001 Airsoft játékon voltatok vagy csak ugy be engedtek? -
szentkirályszabadján jártunk az elhagyatott laktanyában. érdemes elmenni, ha van lehetőség, jókat lehet lőni :) -
#21999 Csak ismételni tudom önmagam! :)
-
#21998 kösziköszi
-
#21997 -
#21996 Tetszik! -
#21995 -
#21994 -
#21993 -
#21992 másodikat elrontottam
[center] -
#21991 [center]
-
#21990 Hellószia! [ja ez nem az a topik ] -
CUCLI #21989 -
#21988 a masodik kepet csak en erzem backfocusosnak?
Amugy aranyosak a kepek (es a baba is) nagyon. Zsido babak olyan helyesek tudnak lenni a nagy szemukkel meg a voros hajukkal :) -
#21987 Múlt hétvége - babafotózás
-
Galéria -
#21985 köszi -
#21984 Ejjha, minden elismerésem! Végignéztem az összes fotódat, valami lenyűgözőek. Csak így tovább! :)