23748
-
#21983 "Árnyékadó
"
"Távolban Füzér vára
"
"Mesezöld
"
"Kilátás északra a vártoronyból (panorama)
"
"Kilátás a kápolna mellől
"
"Túratárs
"
"Vízközelben (HDR)
"
"Mini szoros
" -
#21982 tetszik (nekem valamiért kívánkozna hogy kicsit feljebb billentsem a kamerát) -
#21981 -
#21980 Mit is?:) -
#21979 Megnézted? :D -
#21978 faintos... de a bal szemenel engem nagyon zavar a szem es az oldok egybeolvadasa :( imho egy csillanast rakoppinthattal volna a jobb szemrol -
#21977 Én meg pont hagytam volna két oldalon még többet, bár talán ez így kevésbe vezetne a szemre. -
#21976 inkább csak a vállat,balról...:) -
#21975 jóféle...én vágnék jobbról-balról még picinykét....:) -
CUCLI #21974 -
#21973 Ahogy egy gyerekkori cimbim írta...." a photoshop szitokszó lett mostanság"...
És tényleg.
De miért?
Nem része a digitális technikának az utómunka?
Namindegy..én kurvaamatőr vagyok ehhez, csak hangosan gondolok hülyeségeket... -
#21972 még mindig sztárfotó :D
[center] -
#21971 Elismerésem! Nagyon jó képek! -
#21970 megis mi lenne a gond vele? hogy nyilvanvaloan photoshoppolt. A dino felett a felhok nagyon homogenek... tuti, hogy onnan kiretusaltak valamit...
en nem mondtam, hogy te a PS ellen vagy (azaz nem hivtalak fotosopfobnak :D) es szerintem mi teljesen hasonlo velemenyen vagyunk amugy :D Ha megnezed a kepeim en sem szoktam szetfotosoppolni oket... van egy rutinom amit altalaban lefuttatok a kepeken es kesz... ebben 1 darab pixel szintu buzeralas sincs csak egy ket layer overlayben meg lokalis elesites... kb.
Nem frissitettem egy ideje... -
#21969 fotóink topikba illusztrációt is szabad akkor tenni? :)
(degeci vagyok tudomééén) :D
[center]
-
#21968 De... Én nem értem ezt, komolyan. Te vagy a harmadik ember,aki azt hiszi, hogy full PS-mentes képeket szeretnék látni egy fotós topicban. Nem!
Szóval 21954-es hozzászólásom részlete: "Persze, nem is erről beszéltem, hogy ne nyúljunk bele , de itt azért van jópár fénykép, ami inkább digitális illusztráció, mint fénykép."
Hogy tisztába tegyük a dolgot, soha egy szóval nem írtam, hogy ne PS-eljünk, mégis itt páran azt hiszik, hogy teljesen a PS ellen vagyok. Ha így lenne, nem ez lenne a munkám, ami.
Amúgy mi a baj a cápás dinós képpel? Szerintem jó expó, jól elkapott pillanat. -
#21967 Igazad van meg nem is... Szerintem valamennyi fotosop manapsag mar szukseges... ha mas nem akkor a levels allitas, zajszures, elesites... aprosagok... Itt most nem arrol van szo, hogy ilyen kepeket gyartunk:
En csak azt mondom, hogy egy jo kepet a fotosoppal meg jobba lehet tenni es szerintem egy magara valamit ado digitalis fotos megtanulja a PS hasznalatat is. A ketto szerintem teljesen osszenott mara. -
#21966 Nyilván könnyebb pökhendi módon válaszolni és sértegetni, mint bármi értelmeset írni ezzel kapcsolatban, ha nem fogja fel az ember, miről is van szó. Sajnálom, hogy nem sikerült megértened a két művészet közötti különbséget.
További szép napot mindenkinek! -
#21965 nagy lelki sebeket téphettem fel.
bocsánat nem akartam. -
#21964 Rendszeresen beleolvasok ebbe a topikba, mert érdekel (én is ilyen hobbifotós féle vagyok).
Régebb óta készítek képeket, első gépem egy kis kodak volt, ma egy fuji 5700-el fotózgatok (jó, tudom ez sem valami nagy gép, de nekem elég). Amég a kodak volt, addig tökéletesen elég volt az amit tud, de amikor megvettem a fujit előjöttek olyan újdonságok, ami tejesen megváltoztatta az eddigi fotózásról alkotott véleményem (makró, záridő, blende ... stb.)
A mai napig, ha magamnak fotózgatok, addig azt amit a gép tud azt használom ki, de persze ha fel is akarom használni (pl. kinyomtatni a családnak), akkor azért nem tagadom bele kell nyúlni.
Viszont én különválasztom a fotózást a grafikától, mivel munkám során rendszeresen készítek kiadványokat, amihez a fotózott dolgot durván meg kell fotosoppolnom, hogy az "trendi és eladható legyen". -
#21963 Ja, és ő a főnököm: Matusz Károly. Érdekes, ő sem használ PS-t, rohadna meg, pfejj!
Flame keltés vége, ennyit szerettem volna csak. Aki érti az érti, aki nem az nem. -
#21962 Te teljesen nem fogtad fel, amit szerettem volna mondani. Nem haladok a korral? Ember, grafikus vagyok, nem tudom mit nehéz ezen felfogni, naponta 7 órát PS-elek (+ Illustrator + InDesign), haggyámá a baromságaiddal. Öreg meg aztán végképp nem vagyok 28 évesen kippajtás.
Leírom egyszerűbben, hogy te is felfogd: vannak fotók, meg vannak digitális illlusztrációk, ami szerintem nem egy kategória. És ki a franc mondta, hogy filmre kell fotózni? Fúúú, mennyire mellélőttél baszki, ez komoly.
Biztos azt hitted, a PS-t kritizálom, mert te nagy PS-es vagy. Nem. Csak fotós topicban nem a PS tudományod érdekel, baromi egyszerű. Húsboltba nem megyek zokniért, és vica versa.
És még a végére. Ez egy amatőr szekció, úgy gondolom. Azt írod, hogy nem fogok fotózásból megélni. Köszönöm, köszönöm hogy felnyitottad a szemem, de ki írta, hogy ebből élek? Amúgy meg nyilván hozzátartozik a munkakörömhöz, és PS nélkül is fizetnek érte. Huppsz -
#21961 *Felismerést -
#21960 Erre fogni a felismerése, miszerint megöregedtél elég gyenge :)
A világ forog pörög változik, nem megszeretni nehéz hanem együtt változni. Aki lemarad az kimarad.
Nyugodtan csinálj filmre igazi fotókat, csak a kutyát nem fogja érdekelni. Vagy olyan keveseket, amiből sosem élsz meg :)
Jók voltak a régi szép idők de elmúltak. Aki ezen buslakodni mer, ő lemaradt :) -
#21959 igaz... instagram a legjobb pelda :) -
#21958 Helyes, kíváncsian várjuk az eredményt! -
#21957 Motoros talira indulok mindjárt épp :D -
gabko #21956 sorry :) ez nem lesz jó.... -
gabko #21955
képfeltöltő oldalt próbálom... -
#21954 Persze, nem is erről beszéltem, hogy ne nyúljunk bele , de itt azért van jópár fénykép, ami inkább digitális illusztráció, mint fénykép. És szerintem nem egy kategória. (Amúgy a bordó Mustangot is eltüntethetted volna, ha már itt tartunk )
Offolás vége, és elnézést, hogy ezzel raboltam az időtöket. Hétvége, jó idő, irány kifele géppel! -
#21953 -
#21951 "gyatra fotobol jo PS-el sem lesz semmi kulonos" - 7. éve vagyok kiadványszerkesztő grafikus - van az a szar kép, amiből tudunk varázsolni. Sőt, sok szar kép van, amiből lehet. -
#21950 szerintem meg gyatra fotobol jo PS-el sem lesz semmi kulonos es egy jo foto melle kell egy jo retus/kidolgozas is. Szoval IMHO foto+PS -
#21949 jó képek készülhetnek PS-el is, jó fotók meg.. :P :) *kötözködik :) -
#21948 Én most is azt mondom, hogy az igazán jó képek még mindig a géppel készülnek, és nem a fotó bolttal. -
#21947 Na meg ez ugye az amatőr szekció volt. A profi meg ez.
Viszont azt is észrevettem (mivel amatőrök voltunk/vagyunk mind), hogy ha valaki berakott egy képet, nem intéztük el annyival, hogy ez tetszik, vagy nem, hanem tanácsot adtunk egymásnak, ki-mit-hogyan csinált volna.
Hehe, 2006 szept:
- Nem tudjátok mennyi lesz az új Canon 400D váz?
- 240 körül lesz a váza, de gari nélkül olcsóbban is hozzá lehet jutni. -
#21946 Te jó ég... Visszanéztem a 2006-os évet, amikor elkezdtem ide felpakolni képeket. Mennyivel másabb volt minden. Minimál PS, keretek, akinek Bridge gépe volt, az már majdnem Isten volt... Most már mindenkinek elérhető tükörrelfexes, és sajnos sokan olyanok is kezükbe veszik, akiknek nagyon nem kéne.
Hát ez a technika fejlődése, sajnos a kép minősége sok embernek elég, a kompozíciót és egyéb más dolgot - ami a kép lényege lenne - pedig elfelejtenek. Helyette szarrá PS-elt képek tucatjait látjuk. A baj az, hogy a körömben is van olyan fotós (értsd: ebből él), aki életében nem lőtt filmes géppel, és nincs egy olyan képe, amihez ne nyúlt volna PS-el.
Azért más világot élünk már és sajnálom, hogy ilyen gyorsan fejlődtek a dolgok, ezzel mintegy kihagyva bizonyos szamárlétra fokokat a kezdők számára. Ami bizony visszaüt.
Nosztalgia ende, és bocs az OFF-ért. -
#21945 Kár lett volna kihagyni :D mégegyszer grat :) -
#21944 Köszi :)
Egy ismerős telefonált tegnap este hogy van egy ilyen lehetőség ha érdekel, hát érdekelt :D -
#21943 Elég jók lettek :) Grat :)
Alapanyagot hogy sikerült beszerezni ? : D