23748
-
#22103 -
#22102 Igem a barátnőm :) Semmi gond :D Első ilyesfajta fotózásom volt :D
VRSDM: nem is az a lényeg hogy neked tetszen :D mindenkinek más az izlése :)
Roger: Köszi :) Sajnos énis észre vettem hogy kicsit üres de nem volt ötletem hogy mit kellene vele csinálni :/ -
#22101 Nekem is tetszik a lány, olyan aranyos típusnak néz ki. 3. kép tetszik, csak kicsit üres számomra. -
#22100 nekem a lány sem tetszik -
#22099 Ez a lány a csajod? Ő szép, de a képeid nekem nem tetszenek, csak ő rajtuk. Sorry! -
#22098 Szombati unatkozás :D Idő sajnos nem olyan volt mint amilyet vártam de azért sikerült talán pár jó is :D
-
#22097 110 a váz, 130-140 körül van szettben.
Ismerősnél "találtam" (kereskedő).. okos áron.. de egyelőre nincs rá pénzem.
Egyébként kb. hetente változik az ára.. -
#22096 Ezek a hajós HDR-ek nagyon jók lettek!
Ha már STALKER: STALKER_Pano_HDR -
#22095 direkt próbáltam ilyen hangulatúra csinálni őket.
amik az indafoton vannak erről a helyről, elég vidám képek, nem illenek ehhez a témához szerintem. -
#22094 nekem is az jutott először eszembe róluk -
#22093 -
#22092 tetszenek, kicsit stalker hangulatuk van :) -
ba32107 #22091 Hol találtál 110-ért nikon d5100-at kitben? A legolcsóbb amit találtam, az csak váz volt, 130-ért. -
#22090 !!Fontos!!
Videós eszközök bérlése ügyében kérnem a segítségeteke.
Szükségem lenne egy steadycam-re mellénnyel, állványra fluid fejjel, egy legalább 7colos HDMI monitorra és egy mikroport szettre.
Ha valaki tud segíteni vagy van ismerőse aki tud segíteni ne habozzon írni a [email protected] címre!
Köszi, fontos lenne! (ér megosztani) -
#22089 jöhetnek a vélemények. szerintem gagyik lettek :D
sajsnos már nem úgy néz ki a hely, mint ezeken a képene. már semmi sincs a parton :(
-
#22088 ok, én sem kötözködésből kérdeztem, tényleg érdekel..
nem használtam még lightroomot, általában ps, illetve raw-ot (nikon nef) a Nikon CaptureNX-ben szoktam buherálni.. amivel ebben kicsit lehet tolni a dinamika tartomány (virtuális) növelésén (mert a jpg ugye nem igazi hdr) a D-lighting feature, viszont azzal közel sem lesz ilyen "dinamika tartományú" a kép.
(köszi) -
#22087 Én nem ellened (az éjjeli hdr ellen sem) vagyok.
Gondoltam megosztom hogy nem feltétlen kell hdr buhera a magas dinamikatartomany eléréséhez. :)
Am. Szép kép! -
#22086 pontosan mit? és mi a különbség az a kép és a HDR között? -
#22085 Raw + lightroom ugyan ezt tudja?! -
#22084 mindenféle irónia nélkül, engem érdekelne a véleményed.. lehet én sem jól tudom..
amúgy ha már éjszakai HDR..
.. ezt úgy hogy ne legyen nagyon kiégett rész a képen, vagy ne legyen az egész túl sötét, nem tudtam megcsinálni
-
ba32107 #22083 várjuk! -
#22082 megyünk a hajótemetőbe, úgyhogy lehet lesz valami :) -
#22081 Holnap napos idő, várjuk a HDR-t! -
#22080 tudom, hogy mire való igazából. sry, hogy kipróbáltam -
#22079 Nem azért, de erre minek HDR? Szerintem sokan nem is értik, mire való, vagy miért "hozták létre" a technikát. Nem az éjjeli képeknek, elhiheted (persze ott is lehet alkalmazni, de ezt egy képből meg lehet oldani). -
#22078 van egy ilyen is..
-
#22077 tudom-tudom...hdr teszt
#22076: 18mm, ISO200, F/9.0, 4-8-13s záridő. photomatix-ban raktam össze őket -
ba32107 #22076 mint teljesen kezdő kérdezem, ezt hogy fotóztad? (záridő, rekesz, iso, ilyesmire gondolok) -
#22075 Szép és unalmas :/ -
#22074 -
#22073 Ma valahogy így nézett ki az égbolt erre felénk :)
-
ba32107 #22072 Köszi! -
#22071 ITT a megfelelő topic erre, a fotósok majd segítenek tanácsokkal -
#22070 A lényeg: túl régi modellt már ne vegyél! -
#22069 Én most eszem szerint "okos" áron Nikon D5100-at vennék egy fix objektívvel (ha meglenne rá a 110 ezer). Maximálisan kiszolgálna engem. Annak ellenére, hogy nem rajongok a Nikonért, ez tűnik most a legköltséghatékonyabbnak.
(most egy Canon 20D-m van)
A látásmód és a művészi érzék nehezen tanulható (autodidakta módon főleg). Fejleszthető, de ha nincs szépérzék akkor nincs. Ismerek ilyen embereket, felesleges is ilyennel bíbelődniük, más területeken jobban érvényesülnek.
Ettől eltekintve, ha már felmerül benned az igény ilyesmire az már egy érdeklődés = motiváltság. Nem kell feladni az álmokat de túlzásokba se ess, tapasztalatból mondom NE költs el vagyonokat ismeretlen területre. Nem a gép fogja készíteni a jó képeket hanem a szemed. Hiába veszel 7D-t ha nincs témád vagy komponálni sem tudsz.
Érdemes egy megbízható APS-C DSLR-rel kezdeni, az alsó házból, együtt élve annak kompromisszumaival. Aztán később.. ki tudja... -
ba32107 #22068 Sziasztok! Most ismerkedem a fotózással, egyelőre még abban a fázisban vagyok, hogy eldöntsem, érdemes-e komolyabban foglalkoznom vele. Két kérdésem lenne:
1. a technikai része a dolognak nagyon érdekel, viszont úgy érzem, nem vagyok elég kreatív, nincsenek művészi hajlamaim a jó képek készítéséhez. Ez olyan dolog, ami szerintetek tanulható / fejleszhető? Érdemes így is belevágni?
2. milyen belépő szintű DSLR gépet ajánlanátok, milyen objektívvel? Ami nekem fontos lenne, hogy legyen márkaneve (Canon és Nikon, ezeket ismerem, nem tudom van-e ezeken kívül más, megbízható márka). Hogy mennyit szánnék a dologra direkt nem írnám le, mert kíváncsi vagyok, mit javasoltok. -
#22067 köszi -
#22066 végre egy autófotó amiben van valami fantázia :D -
#22065 köszi! -
#22064 Ez eszméletlen jó, grat! :)