Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbre
ööö tényleg <#zavart2> 😄
de amúgy a photoshop cs2 is tud hdrt..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Roger6
Értem. Amúgy megvan Macintoshra is a Photomatix Basic? Csupán ennyi a gondom... De már írtam ezt is.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

norbre
amúgy a photomatix basic ingyenes és nem rakja oda a feliratot, sztem azzal is meg lehet sztem oldani a feladatot..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Roger6
Itten van egy újabb HDR, ma reggel munkába menet, kézbôl. Bár ez sem valami sokatmondó, csak egy újabb próba.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

sharpshooter

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

Fejes021
A HDR képhez különbözõ expó korrekciókat használtok, vagy nagyon el vagyok tévedve? :-D

http://www.panoramio.com/user/518310

norbre
priviben írtam.. és köszi..

hova küldjem?

norbre
másik topikban már kérdeztem de lehet hogy itt hamarabb kapok választ..
valaki tudna nekem adni egy raw képet hogy megnézzem mit lehet vele kezdeni?..

Roger6
Pedig három képbôl van, 4 fényérték különbség van a képek között összesen, csak nincs szarrá szaturálva, mint a legtöbb HDR, így talán valóságosabb a kép...

Érdekes, alapvetõen nem sok hdr színvilágot látok benne.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Roger6
Egy újabb HDR próbálkozás.Sajnos nem találtam a Mac-es verzióhoz serialt, így marad a felirat. Keret nincs, nem köll reája.

Ja! Kell nekem mindenhova ugyanazon a néven regelni... Kell.

fun is fun and done is done

sharpshooter
olvasom a photobloggers-t és a hwsw-t is😊
sõt weekly-n láttam fotódat😊

Ismered a felszerelésem? Ez egyre érdekesebb. Mesélj!

Nah ha így megbeszéltétek...
Igen, az elsõ kép hirtelen felindulásból eredeti fehéregyensúllyal (5850K) és nagy türelemmel készült, nem természetfotó, csak egy kép egy ürgérõl, mert kiszedtem pár zavaró fûszálat.
A másodikon jobban figyeltem a fehér- és színegyensúlyra, 5600K és kevesebb zöld. Nem színhelyes abban az értelemben, hogy amit fehérnek láttunk élõben az a képen nem (255,255,255), viszont jószínû abban az értelemben, hogy benne van a késõ délután meleg sárgás fénye. Itt nem töröltem a képrõl semmit és nem is tettem hozzá semmit.
A bal oldali magasabb fûcsomóból eredõ életlenséget csak itthon vettem észre, nem tetszik, de ez van.

norbre
rászben a témához tartozik.. de játék.. lehet gyúrni reflexre 😊
fotózd le supermant

(egérgörgõ=zoom)

norbre
ja.. tényleg hülye vagyok.. asszem ma nem szólok többet hozzá <#vigyor>
nemtom miért gondoltam hogy az elsõ képre érti..<#idiota>

sharpshooter
jaaa
a második képen az van, hogy ott nem retusált - ezt írta is; ott helyesen beállítva a fehéregyensúly (viszonylag😄), és nem szedte le a fûszálakat...

az alsó kép bad/fake/ignore - capishe?

norbre
biztos ülye vagyok de még mindig nem értem.. <#vigyor>
az egyik képen ott van pár fûszál a másikon nincs.. értem hogy mélységélesség de ha ez egy kép akkro utólag hogy ha nem retus?? vagy nemértem?.. <#rolleyes>

sharpshooter
nem, nézd meg, egy vonalban van az élességi tartomány, csak baloldalon nemfut ki, mert a magasabb fú eltakarja - s mivel ez a magasabb fû a mélységélességi tartományon kívül van, azért szépen elmosódik

norbre
valamit én nem értek .. igaz nem ismerem a raw-ban rejlõ lehetõségeket.. még.. de az egyik képen van egy helyen növény a másikon nincs.. a mélységélesség ok de ha ez ugyanaz a kép akkor ez retus.. vagy a raw-al utólag is lehet mélységélességet állítani?

sharpshooter
nekem világos volt, mert ismerem a felszerelésed, de akkor nem állították volna, ha látják az exifben az értékeket azt, hogy "egész képen eltüntetted a növényzetet"😊

Így már elhiszem ;-)

ivjoe
Ismered azt a szót, h mélységélesség? :CCC
A növényzetet a Bigma nyitott blendéje és az alacsony nézõpont "tüntette el". A RAW kibontáson kívül csak méreteztem (persze USM-mel) és JPEG-be mentettem. Tehát kitartok amellett, hogy nincs rajta retus.

Elvileg megoldható, persze, de inkább válaszolok a "hülye" kérdésekre, ha nem gond. 😉
Canon 20D, Sigma 50-500 @500mm, f/6.3 (tehát teljesen nyitva), ISO200, 1/800mp, kézbõl.

sharpshooter
gazdi, megoldható, hogy az exifet nem veszed le és akkor megúszod a hülye kérdéseket?😊

például, hogy mennyire volt nyitva a rekesz, hány mm-en😊

A "retus nélkül" egy kissé eltúlzott kifejezés a képedre hiszen majdnem az egész képen eltüntetted a növényzetet..

Ójra, helyesebb színekkel, retus nélkül.

sharpshooter
nice,
jó látni, annyira írtották szegényeket, hogy majdnem eltûntek - szerencsére most már a Káli-medencében is van egy védett területük, imádom a kis füttyösöket😊

GabcsiManó
hogy lapít 😄 egyemmeg.. szemfüles a fotós 😊

www.kreativ-otletek.eoldal.hu

cenobite
Jópofa!

gamertag: kenobita

Ezzel a lapítóssal debütálok itt, sziasztok.

agyhalál
Mitõl lehet az, hogy a memóriakártyán levõ képek közül egy párat nem jelenít meg a fényképezõgép, de a számítógép igen? Biztos, hogy adatvesztés miatt, de akkor a számítógép, hogy-hogy tudja olvasni?

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

Kenny85
ûrállomást valaki? 😄

Doomista
Ittmeg fürdik 😊

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Doomista
Elmentem vízért,látván,hogy egy madárka pihenget a köveken,lekellet kapnom ^^ aranyos

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

ppk

Hali ;-)

Powerball!!!

norbre
ha olyan progi kéne ami csak kereteket rak egy képre akkor hirtelen nincs ötletem..

VinylToy
ez lesz az! és ha nincs photoshopom!??

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

norbre

norbre
photoshop

VinylToy
sziasztok!
Egy kérdésem lenne: hogyan tudnék (milyen programmal) a fotóknak égetett keretet csinálni?

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

BaliBoy
Annyira azért nem rossz. 😊 <#eljen>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

😄DD szexi

Roger6
Most, hogy hétvégén ilyen szép idõ volt, kimentem barátnõmmel a közeli tóhoz borozgatni, meg piknikezni, meg ilyenek. A legjobb képem ez lett. Asszem kicsit lassú vagyok még a kacsákhoz...

csn tamás

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

Sziasztok!
Akinek van kedve az légyszi nevezzen erre a pályázatra!
Az elsõ 3 helyezett értékes könyvet kap!

További infók: http://retrofoto.extra.hu
akyyy
ezt szinte így fényképeztem, kicsit erõsítettem a zöldet rajta, meg a fekete kert (átlátszót akartam de nem mentette e😞 )

van még egy ilyen virágos, csak a hülye gép nagyon koszos lett addigra és a hátteret fókuszálta, hiába állítgattam már rajta😞

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;