Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbre
ö.. ki akartam próbálni hogy kimásolom innen a képet vágólapra, majd be PS-be csak hogy eljátszak a vágással.. megdöbbentem és ne mtudom miért van hogy a PS-ben alapból világosabbnak látszik a kép <#wow1>
MINTA

hozzáteszem nem nagyon értettem hogy kell a ps színeit beállítani és nagyon nem is mélyedtem eddig el benne, de ilyet még nem tapasztaltam.. <#wow3>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Roger6
Szerintem:

Ötlet jó, viszont lágy a kép, több kontraszt kellene bele. Engem nem zavar az esernyõ, meg a cuccok, ez így OK. Nem vagyok híve a "mindent kiretusálunk a tökéletes kép érdekében" kampánynak, ez így természetes. A vágás lehetne szûkebb is, hogy az ablak ne látszódjon, nem illik bele a kompozícióba. Hát ennyi lettem volna.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Darkon
Nekem is tetszik az otlet, en az egyszeru kepeket szeretem igy en lepucolnam a korulotte levo targykat (esernyo, konyvek stb)

-ablak

Born to win

norbre
akkor asszem keresek valami kalibráló módszert 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

az én monitoromon nem tûnik el a lába, nálam csak a falon lógó (Turay Balázs) kép bal felsõ sarka részlettelen.

fun is fun and done is done

norbre
sztem nem dõl.. az ötlet és észrevétel tök jó, viszont az ablak tényleg vagy nem kéne vagy mégjobban.. de inkább nem..
a hölgy tényleg sötét.. a lába már el is tûnik..

DoctorJohnson
max jobbra, de nem nevezném dõlésnek, inkább a torzítás miatt lehet

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Keresztkérdés: merre dõl? 😊

cold-fire
ötletnek nem rossz, jó a hasonlóság két kéztarts között! nekem a kép mintha kicsit dõlne (mondom ezt én akinek minden képe dõl 😄) kicsit sötét a hölgy és talán az ablak nem kéne oda . További sok sikerT!

\"Inkább hős egy pillanatig,mint rabszolga egy életen át!\"

Kérem mondjatok errõl egy-két szót. Bírom a kritikát, csak keményen.

Rákóczi út - Szövetség utca sarka ;-) A kép tartalmát illetõleg egyetértek Decenssel.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Roger6
Höhö! Ez marha jó! Tök durva a két kép közti különbség. De jó mindegyik!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

2006 szeptember 😊

sharpshooter

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

ppk
<#vigyor1><#fogmosas>

Powerball!!!

BaliBoy
Korintosz 2006 július. 😊)

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

KÓKLERKE
ATHÉN.

KÓKLERKE
Meteorák.

KÓKLERKE
Korinthosz 1990.szeptember.

ezzel mit szerettél volna?
a két ház közti formai kontrasztot? más nézõpontot kellett volna választani hozzá... a kép aljának ki kéne futnia földszintig, az elliptikus saroktorony (?) mögötti függönyfalas irodaszerûség pedig tök érdektelen, kár is belekomponálni...
más szemszögbõl esetleg játszhattál volna az elliptikus felületen/ablakokon tükrözõdõ öregház részleteivel is... vagy az esetlegesen tükörképként megjelenõ utcarészekkel.

az észrevétel alapvetõen jó, bár a neo-ház túl buta, ahhoz hogy érdekes fotótémát nyújthasson

Én is beteszek egy képet hátha valakinek tetszik... <#miaz>
Kritika jöhet minden mennyiségben!

norbre
igen azt én is észrevettem már hogy pl a benti monitoromon sötétebb a kép.. igazából lehet hogy papírképen mutatna csak jól.. úgy ahogy én szerettem volna..

Roger6
Nekem kicsit sötétnek tûnik a kép, s valóban mutatósabb lenne a kontrasztosabb változat. (Lehet, hogy a monitorommal van a gond.) A portré szerintem a fotózás egyik legnehezebb ága.

norbre
igen a fej teteje nagy fájdalmam de csak utólag vettem észre :S
a kontraszt pedig szándékos.. vagyis pont ilyen lágynak szerettem volna

Nekem hiányzik belõle a kontraszt, no és a lány teljes feje.

Roger6
Igen, de JPG-be lôttem. Vagy azt is kezeli a RAW konverter?

norbre
defurán tömöríti a képet az esgé.. <#wow3> a lényeg láccik de inkább klikk rá mert az arca kicsit furi így..

norbre
nah.. berakok én is egy régebbi képet.. fotozz.hu-n is fent van.. várom a véleményekt..
kompakt géppel automata üzemmódban készült így amivel többet variálhattam azok megvilágítást adó zseb- és asztali lámpák helyzete és iránya..

sharpshooter
jobb RAW konverterek kezelik a színzajt

Roger6
De a színzaj megmarad, fôleg 1600-as értéknél, amin semmilyen sz?rô nem segít. A képben nem maradna értékelhetô információ, annyira sötét lenne.

DoctorJohnson
PS->Shadow/Highlights csodákra képes 😉

Roger6
Értem én, mire gondolsz, szoktam is alkalmazni. Nem ezzel van a gond. A gond ott volt, hogy a téma túl sötét volt már így is az eredeti képen, ha még nyomok neki alexpokorr-t, akko végleg nem tudok mit kezdeni a képpel.

DoctorJohnson
Így van <#eljen> 😊

sharpshooter
digitális fotónál és diapozitívnál mindig arra kell törekedni, hogy a számunka legfontosabb legvilágosabb terület legyen jól exponálva - onnan meg jöhet a nagy-RAW-varázslat😊

Szép kis madárka 😊

DoctorJohnson
...ja és -2/3 aláexpó mellett a záridõ helyzet is barátságosabb, amellett, hogy nem égnek ki a világos részek...

Ez persze csak javaslat, nem kötelezõ így csinálnod legközelebb!!!

DoctorJohnson
300*1,6=480!!! ~ 1/500

Mindazonáltal érthetõ, hogy kellett a rövid záridõ, elfogadom.
De az aláexpó mellett kitartok, hogy nem ártott volna. A legtöbb highlights kiégett (nemcsak a faág, a madár is), ellenben nincs olyan árnyékos részlet a képen ami -2/3-dal zavaróan sötét lett volna.

Másrészrõl pedig: a cinizmus direkt van mert nem ajnározzuk a fotódat, vagy most ánblokk ilyen a kedved?

norbre
tényleg .. reciprokszabály.. pf.. látszik hogy régen nem fotóztam már el is felejtettem.. de nem kötözködésképpen írtam én is csóró vagyok, nekem sincs VR az obimban.. a lol meg az iso-ra értettem .. amíg analóggal fotóztam mindig 100-as, 50-es filmeket használtam.. persze nyilvánvaló hogy amatõr vagyok csak szeretnék kicsit tanulni a nálam tapasztaltabbaktól.. ennyi..

Roger6
Sharpsooter leírta közben a reciprokszabályt, miközben írtam az elõzõ kommentet. Õ érti.

Roger6
Kedves Norbe! Azért köllött az ISO 1600, mert kellett a rövid záridõ. Reciprokszabályt figyelembe véve a 300 mm-en (1.6-os szorzóval) 1/640 s mellett lehet biztonságosan, bemozdulásmentesen képet készíteni. 1/640-ed után a következõ érték az 1/800-ad, így már nem is tûnik olyan soknak az ISO 1600. ISO 800-on bemozdult a kép, csináltam többet is, hidd el. Azt a LOL-os részt mire értetted? Az ISO-ra? Bocs, hogy nincs VR az obimon, kicsit szegény vagyok. Ez van. Remélem ezzel most már mindent elmagyaráztam, és kezded kapizsgálni az ISO magas mivoltát. Köszönet.

DOCTORJOHNSON:

Nem szûkíthetek, mert akkor hosszabb záridõ kellene = bemozdul a kép (és imádom, ha így el van mosva a háttér). Szerintem a részletek nem vesztek el, de biztos azért látom ez így, mert mindenkinek maga felé húz a feje. Alá expo azért nem megy, mert mint láthatod a képen, ez ellenfényben készült, így a madár az eredeti képen is egy sötét paca. Ha még alulexponálom a témát, akkor nem tudok belõle kihozni semmit, nincs ekkora dinamikatartománya a szegény érzékelõmnek... A faágért tényleg kár, de még kiretusálni sem tudtam, illetve nem is próbálkoztam.

Igen, valóban beégett a faág, ez tényleges hiba. Én már csak erre vagyok képes, sajnálom. Azért még nem adom fel a fotózást, ha nem gond! :-)

sharpshooter
ellenben ha megmozdul a madár, akkor azt az 1/300-ad nem, de az 1/800-ad megfogja...

nem csak azzal kell foglalkozni, hogy a reciprokszabály érvényesüljön - minden élõ/mozgó fotóalany más záridõt kíván...

embert sem érdemes 24mm-es obival 1/60 alatt fotózni, pedig 1/20 is kitartható, ha nem lenne mozgó elem a képen

DoctorJohnson
Persze, de ahogy nézem, ISO800-on ezzel a blendével is lett volna még elég zárideje kitartani a 300as gytávot. Pláne ha aláexpózik egy kicsit, akkor még több lesz az ideje és kevesebb részlet ég ki.

norbre
de miért jó az ilyen magas iso?.. záridõ csökkentése miatt?

DoctorJohnson
Sztem legközelebb az F5,6-ot szûkítheted még kicsit, az ISO-t is csökkentheted 800-ra és akkor nem kell ennyi zajt kiszûrni, több részlet megmarad.
Ja és exponálj alá 1/3 - 2/3-dal.
A belógó faágért kár, de a madárfotózás már csak ilyen 😊

norbre
lol miért kellett iso 1600?
kicsit kiégtek a világos részek.., és kár hogy belóg balról az az ág..

Roger6
Hétvégi madaras kép: f/5.6, 1.800 s, f=300 mm, ISO 1600.

Jó ötlet, bár szerintem kisebb méretben lenne az igazi (nem látszana az életlenség/zaj).

norbre
nem rossz, de ha csak annyira lenne ferde amennyire a sárga mezõ meg az út sztem jobb lehetne.. erre a cikk-cakkra amit a sárgák meg az út hoz, így rásegítene a kép széle is..

Kenny85
hát az jó kérdés 😄
fáradtság ezt mûveli az emberrel XD

DoctorJohnson
Szép, de miért is jó, hogy ferde?