Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kenny85
eztcsakúgy hirtelen

DoctorJohnson
Az objektívek általában szûk rekesznél rajzolják a legrészletesebb képet (általában közepes rekeszértéknél). A ráncok pedig olyan dolgok, amik kontrasztosabbak, hatásosabbak ha élesek/élesebbek. Valszeg ezért ajánlották/alkalmazták a szûk rekeszt.
Tehát Neked igazad van abban, hogy tágabb rekesznél nem történne semmi a ráncok láthatóságával, mert ahhoz nagyon tág blendét kéne használni, egyszerûen tágabb blendénél kevésbé lennének az arc eme "díszei" részletesek.

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

nincs mit

norbre
értem.. végülis logikus.. ezt ki fogom próbálni valahogy.. érdekes lehet a különbség..
na köszi

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

*puhább

eltûnni biztos nem tûnnének el kisebb mélységélesség esetén sem, csak sokkal lágyabb, pohább élek jelennének meg... (sztem)

norbre
értem.. vagyis csak részben.. 😊
én úgy tudom hogy a DOF az egy tartomány.. nyilván ha nagyon kicsi a mélységélesség akkor igaz lehet, de az arc részletei majdnem egy síkban vannak.. így ahoz hogy eltûnjenek bizonyos ráncok, nagyon kicsi mélységélesség kellen..
vagy rossz a logikám?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

ha tágabb rekesszel fotózott volna a delikvens, a kisebb mélységélesség miatt a ráncok nem jelennének meg ilyen karakteresen, ilyen élesen...

norbre
hali.. van egy kis értetlenségem, hátha ti tudjátok korrigálni 😊
van egy fotó...
nem a sajátom és remélem a tulaj nem veszi zokon hogy belinkeltem, de a fotozz.hu- nem akartam megkérdezni.. mind1
az egyik véleményben ezt olvastam:

"A szûk rekesz érthetõ a ráncok kiemelése végett, viszont így a háttér nem mosódik el kellõképpen, ezért zavaró. Vagy tágabb rekesz, vagy homogénebb háttér lenne a megoldás."

miért jó a szûk rekesz a ráncokhoz???

DoctorJohnson
A csalások elkerülése végett (egyetlen nagylátószögû fotó 3:1-re vágása) szoktak a pályázatokon minimális képnagyságot is megadni, pixelben (pl. a hosszabbik oldal nem lehet mondjuk 5000 pixelnél kisebb), így nagyrészt kicsukják azokat a pályázókat, akik csak megvánák a képeiket (akik 39mpx-es középformátumú géppel készült fotóval pályáznak szerencséjük van 😄).

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

norbre
3 koncepciója tetszik.. egy picit még a bal oldali árnyék belelógna, érdekes "mértani alakzatos" kép lehetne.. ill ha a víz a kép tetején nem égett volna be sokat dobna rajta.. 😊

gnar killer
tegnap munka után kicsit lebattyogtam a Dunához és gyorsba kattingattam míg le nem merültem: 1. 2. 3. 4.

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™

norbre
"Panorámaképet általánosan több összeillesztett fotóból nyerhetünk. Egy panorámafotót jellemezhet az oldalainak egymáshoz viszonyított aránya. Szokás azt mondani, hogy a 3:1-nél nagyobb oldalarányú fotó már panorámaképnek minõsül. Ebben a logikában egyetlen gond van csupán, mégpedig akkor, ha egyetlen fotót vágunk meg 3:1 vagy ennél nagyobb oldalarányúra. Ilyenkor klasszikus értelemben vett panorámaképünk nincs ugyebár, de a kitételnek eleget tettünk.

A panorámafotók másik jellemzõ adata , hogy hány fokos látószöget mutatunk be segítségével, (pl. 360 fok). Ezzel a meghatározással viszont annyi a probléma, hogy a kész képrõl nem tudjuk száz százalékos biztonsággal megállapítani, hogy hány fokos látószöget képez, és ezt az Exif adatokból sem tudhatjuk meg. Összességében tehát nehéz a dolgunk, ha egyszerûen és szakszerûen szeretnénk a panorámafotókat meghatározni."

Panorámafotó - SG cikk

sharpshooter
panoráma képarány/vágás - azontúl 10-es skálán az elsõé 4-es, másodiké 8-as landolás😊

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

Akkor ez most panoráma? 😄

fun is fun and done is done

Roger6
Múcsosz gráciász, szenyor!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

sharpshooter
de lehet, csak ha a végleges kép magassága 1 egység, akkor a szélessége legyen minimum 3 egység...
az teljesen mindegy, milyen objektívvel csinálod - lehet akár egy nagylátószögû megvágva (pl.: 4000×1000 pixel) vagy sok kistelés képbõl összerakott körpanoráma...

pályázatokon csak a minimum 3:1 arányt szokták kikötni

Roger6
Akkor két képbõl nem is lehet panorámát készíteni? Mi a panoráma meghatározása? Ez a képek számától függ, vagy a látószögtõl? (Nem értek hozzá...)

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

sharpshooter
elvileg a panoráma fotó 3:1-hez oldalarányú minimum, de ugye mi is az a panoráma?😊

mert ha a Várból lefotózod Pestet, akkor az is egy klasszikus "panoráma"😊

norbre
inkább csak sima nagylátószögnek néz ki..

Darkon
A konnektor engem is zavar kicsit de a masik oldalon mar ablakok valamint meg a konnektornal is rondabb illatosito v. nem tudom mi volt a falon.

Nemtudom itt a panorama mennyire jon ki azert beszurom...

Born to win

norbre
vízfestékes képeket juttat a fejembe.. 😊
nekem alapvetõen tetszene, de a konnektor megtöri a kép hangulatát..

Én a konnektortalanságra szavazok, számomra kilóg a témából, és nem ad plusz értéket a képhez ez a kettõsség. Az elhelyezés tetszik, a jobb oldali fal egyensúlyban tartja a képet. (A növényt kicsit sötétnek látom, de lehet, hogy ez a laptop LCDje miatt van. Mindenesetre ha jobbról-alulról meg lenne kicsit derítve, akkor kontrasztosabb lehetne az egész kép, amivel talán veszít az akvarel hatásból, de színeiben izgalmasabb lenne.)

norbre
csakazértismégvalami <#vigyor>
HDR

cenobite
Ez jó volt! 😊

gamertag: kenobita

Roger6
Szerintem ez így jó, ahogy van. Egyik harmadánál növény, a másiknál konnektor. Ez számomra teljesen korrekt kép.

Roger6
Hû, ez komoly! :-)

GregSB
A fotográfus 7 szintje

Asszem ezzel le lehet zárni az amatõr-HDR vitát ^_^

gnar killer
jobb lenne ha a padlót, konnektort(?) és a jobb oldali falat lehagyod és a növényre koncentrálsz, de nem középre helyezve (;
amúgy nem rossz!

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

Kmarha
mintha egy csendélet festmény lenne! 😄 tetszik! 😊

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Darkon

Born to win

Valóban csúnya, de nem is te voltál az akire megorroltam.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Félreértés ne essék, én nem a HDR technikát vagy az azt alkalmazó fotóst szóltam le, hanem a túlzott és/vagy felesleges használatát. Lehet szépen is alkalmazni, miért kell csúnyán?

Egyébként mindössze arról volt szó, hogy nem szabad elítélni sem a "dilettánsokat" sem az "amatõröket" azért mert tetszik nekik a hdr és a kevésbé(?) jól sikerült képeiket feldobják vele, slussz-passz.

Kiveri bizony, irgumburgum 😊

Roger6
Köszi DecenS, én már lemondtam a HDR-rõl. Vége mindennek. Viszlát barátok, viszlát élet!

Na jól van, ennyire azért nem hatottak meg a kritikák, mindenkinek kösz a véleményt. További jó fényeket mindenkinek!

na! végre egy kis élet...
sztem ez egy yo vita volt. értelmes kommunikáció folyt, ez tetszik 😊
teljesen egyet tudok érteni sharpshooterrel - nem az az elsõdleges ismérv profi és amatõr között, hogy a tudásuk egymáshoz képest ég és föld (bár tudom régebbrõl, aspyrinnél ez a téma gyakran kiveri a biztosítékot - és ezúttal szerintem épp õ gondolkodik fekete-fehérben. no mindegy...)

roger: sztem az elsõ képed a befutó (már ami a hdr alkalmazását illeti).

Artae
"szerintem nem lehet egyértelmû szabályokat alkotni arra hogy mi a jó kép.. márcsak azért sem mert mindenkinek más a véleméyne .. meg az ízlése"

dec it.

norbre
én is csak fotón láttam <#vigyor>

sharpshooter
mi ez, ezt a helyet nem ismerem...

😊

norbre
ha így értette akkor igaz

Én ezt úgy értelmezem, hogy nem vagy teljesen ráhangolódva a témára, nincs meg a kellõ kontaktus.

norbre
hanem?

norbre
hogy egy példát hozzak..
a legtöbbet publikált kép (nem én mondtam).. vagyis egy jó kép.. és itt azért a közel elég relatív fogalom.. <#idiota><#vigyor>

Õõõ szerintem itt nem a fizikai közelségre gondolt.

norbre
.. meg az ízlése

norbre
Robert Capa mondta több, mint 60 éve: "Ha nem elég jók a képeid, az az oka, hogy nem vagy elég közel"
max tisztelet RC, de ez csak hangzatos mondat semmi más.. nem csak közelrõl lehet jó képet csinálni.. szerintem nem lehet egyértelmû szabályokat alkotni arra hogy mi a jó kép.. márcsak azért sem mert mindenkinek más a véleméyne

Artae
szmájli nemsikerült, nemlényeg.

Artae
Szerintem meg nem. 😊 Ennyi. 😄

#7593 - azz <#idiot>

sharpshooter
Robert Capa mondta több, mint 60 éve: "Ha nem elég jók a képeid, az az oka, hogy nem vagy elég közel"

B.Sándor, bulvárfotós mondta pár hónapja: "Ha nem elég jók a képeid, konvertáld fekete-fehérbe"

én mondom: "menj közel, konvertáld fekete-fehérbe és csinálj belõle HDR-t"

sorry