23748
-
-
#10938 Igazán kösz!!
Aspyrinnek is!!
Az az érdekes,hogy a ps-el csak alig büvészkedtem...épp egy kicsi gamma. :-) -
#10937 Szerintem nagyon szépre sikerült. Szép az a színkavalkád. Grt. -
#10936 nem megy ez ma nekem... :-(
Ma este sikerült... -
#10931 Hát nem tudom, anno mikor még kis kompakt gépünk volt már nem nagyon emlékszem rá hogy mi volt és mi nem, de minap fogtam a kezemben egy osztálytársam kis Samsung kompakt gépét az azon volt programmód is. De a manuális beállításokkal sokat kell gürcölni és kevesebb a választható rekesz/záridő. -
#10930 Hmmm.
Minthogy állandó jelleggel 'Scene' állapotba volt kapcsolva a gép, így kereshettem volna életem végéig ezt a beállítási lehetőséget (pl. a 3 tagoltságot segítő keret csak onnan érhető el).
Köszi! -
#10929 Lehet,csak kellene hogy legyen rajta....kiskompakton ijen sajna nincs! -
#10928 Mármint nem Aspyrin.. :-)
Csak Ő adott támpontot! -
#10927 P mód is elég:)
-
#10926 Tényleg...hogy ez miért nem jutott eszembe!
Csak annyit kell tenned,hogy manuális módban dolgozol,így elérhetővé kell váljon a WB is! :-) -
Aspyrin #10925 Szóismétlés rulez. -
Aspyrin #10924 Keresd jobban :)
A géped adatlapján megtaláltam a manuális módot is.
Egyébként érdemes még kipróbálnod a fénymérési módszereket is (mátrix, középre egyensúlyozott, szpot), előfordulhat, hogy érdemes váltogatni. -
#10923 Akkor annyit tehetsz esetleg,hogy a expogombot csak félig nyomod le,és így egy sötétebb területre mérsz fényt, majd visszatérsz az eredeti témára és így exponálsz!
Nem mondom hogy tuti,de nálam már párszor bevált!
-
#10922 DirtyGab3sz (#10920)!
Kompakt gépem van (Nikon Coolpix L1) és azon (sem leírás alapján, sem a menüjét böngészve) nem találtam manuális WB beállítási lehetőséget, így csak az automatára hagyatkozhatom. Ilyen esetre van valami trükk?
Zolo (#10914)!
A 3. kép esetében kivételesen akkora köd volt a hegyek közt, hogy azon is csodálkozom, hogy a másik hegyből látszik valami.
Az elsőre viszont áll a megállapítás.
Ez amúgy hogy kerülhető el (ez a rossz helyre fókuszálás)? Okay, hogy jó helyre kell fókuszálni, de ez mit takar valójában? Sötét területre, vagy épp ellenkezőleg és/vagy egyéb?
És végezetül az utolsó kép, amit mostanában linkelek, sztm az amelyik a legjobban sikerült eddigi tájfotózásaim folyamán.
Kösz az eddigi segítséget! -
#10921 Remélem nem zagyvaságot írtam,és érthető! -
#10920 A WB alapja az, hogy a szemed korrigálja a szineket, a CCD nem....A WB-vel tudod korrigálni a szineket,mintha tökéletes fehérfény adta volna!
Magyarul...a szinek mások napfényben,felhős időben,ködben.
Ezt a szemed korrigálja(agyad) és esetleg egy falat pölö nem sárgásnak látsz,mit valójában,hanem fehérnek!Ha a gépedet auto WB -re állitod az esetek 10-20%-ában téved csak,így nyugodtan hagyatkozz rá!
Ha magadtól kisérleteznél, akkor ajánlom:
belső helységekben lámpafény WB,felhős kültéri képnél és pölö délben felhős WB,napközben és délután napfény WB! Sok sikert! -
#10919 Beszorítottam a gépet a fejtámla és az ülés közé, de még az sem tudott neki normális tartást biztosítani. Na de mind1 majd legközelebb. -
#10918 Az. -
#10917 -
#10916 Auto Focus? :| -
#10915 Szórakozgattam kicsit. Első próbálkozás elég kaki lett tudom, még a gép sem tudta belőni be rendesen a fókuszpontot.
-
#10914 Ugyan sem szakavatott , sem szakértő nem vagyok, de megpróbállak egy-két gondolattal segíteni :)
Az első, de inkább a harmadik égnél látszik hogy beégett az ég, gondolom a rossz helyre fókuszálás miatt.
A fehéregyensúly magyarázásából én azt tudtam leszűrni, hogy az adott fényviszonyokhoz állítja be a gép a fényt. Ezzel elkerülhető (az én elméletem szerint), hogy a kép színei túl fakók legyenek. Ezt most tanultam , és emiatt lettek a tavalyi képeim borus időben nemjók :(
Ha valamit nemjól írtam javítsatok ki légyszíves, nekem is kell még tanulni. :) -
#10913 Nem rég mutattam vkinek a képeim, aki szerint - többek közt az eddigi és az alant látható képeket is beleértve - nincs rendben a fehéregyensúly.
Elolvastam mit takar ez, talán fel is fogtam, de ha megölnek sem látom, hogy hol a hiba a képeimen ezt illetően. Ha valami szakavatott lenne oly kedves, hogy részletezi, min, hol, mi a hiba, azt nagyon szívesen venném (nem csak fehéregyensúly tekintetében).
És akkor még pár kép, hátha ezeken már látszik hol a gixer:
-
Aspyrin #10912 Ha valakit esetleg érdekelne:
Fotókiállítás Csepelen. -
Aspyrin #10911 Apa szép helyen járt ~~ -
-
#10909 gondolhattam volna, hisz a repülő nem jár ilyen alacsonyan. :) -
#10908 Ravascletto, olasz sípálya :) Gyalog volt:)
Idén megyek Ausztriába, csinálok sok-sok képet, tavalyi mind kicsit színtelen a felhős ég miatt :( -
#10907 Hol járkál a faterod? :) vagy ez repülőn van? -
#10906 Apa képe tavalyi síelésről, remélem idén nekem is lesz részem hasonló látványban :)
-
-
#10904 Amugy a hajo is olyan mintha fabol lenne, ezert gyanus nekem. Lehet hogy a tobb kepen is feltuno tankerbol lett elege az egyik hazdulajdonosnak? (Egyfajta rejtett figyelmeztetes is lehet:)
Lapozznk -
#10903 De vannak olyan kiöregedett hajók, amiket direkt mesterséges korallzátonyok készítésére alkalmazzák.
De inkább az öntödében végzik. -
#10902 ájjunk meg egy pillanatra..
lehet hogy ő nem is arra gondolt .. a képen vannak még fának látszó tárgyak is.. -
G_ArchAngel #10901 igen, ha elsüllyed egy teherhajó, akkor megszokták menteni, amit lehet, de lehet semmi nem volt rajta...
biztos nem volt sok felépítménye, szerintem cargoship vagy tanker... -
#10900 de látható, hogy a fedélzetéről letakarítottak mindent. -
#10899 Álcázott orosz atom-tengeralattjáró. -
G_ArchAngel #10898 nem biztos, hogy elsülyesztett, azt nem part mellett szokták csinálni:) -
#10897 ez egy UUWO.. -
#10896 szvsz egy elsüllyesztett hajó, amire a korallok rátelepedtek. Ha tévedek, javítsatok ki kérlek.