Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azért a netes teszteknek nem kell ám érfelvágásig hinni...

\"I have been a witness, and these pictures are my testimony. The events I have recorded should not be forgotten and must not be repeated.\" -James Nachtwey-

Roger6
Hát, a CCD tisztítás nem olyan hatékony,mint sokan gondolják. Az IS a vázban tényleg hasznos lehet. Sok sikert hozzá. Mikor lesz meg?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

ménem?😊

szép nagy keresõ, világos, használható...
ccd tisztítás + IS a vázban (!) igaz, nem olyan hatékony, mint az obikba épített IS, de amennyiszer nekem szükségem van arra...
továbbá: idõjárásálló kivitel (jegyezzük meg, hogy a félmillió forintos 5D nem az!) és robosztus felépítés, kényelmes fogás.

Loál János
Ááá, nem ér. :-C

<#smile>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Roger6
Miért pont Pentax?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

pentax k10d

Amse
mire váltassz?

jah meg a filmes vázam: eos 50.

eladósorban: 1 éves 350D, mindenféle finomságokkal, sigma 24-70 f2.8, canon ef 50 f1.8... meg egybek.
akit esetleg érdekel valami, az jelentkezzen, aztán majd csak megegyezünk valahogy.

furamod ugyanolyan sigmam van, lassan 2 eve birja a strapat (igenkemeny strapat) <#beka3>

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

jó, de az egy gagyi Sigma volt😊

\"I have been a witness, and these pictures are my testimony. The events I have recorded should not be forgotten and must not be repeated.\" -James Nachtwey-

hat nekem nem tul sok pozitiv elmenyem van veluk .. a legrovidebb javitasi ido egy vaku villanoja volt, mindez 10 nap alatt. De kozvetlen ismerettsegbol sikerult egy 8 hetes rekordot felallitani backfocus kivizsgalas/javitas soran 😊

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

nekem a Camera Kft-vel csak pozitív élményeim vannak (igaz, ezzel lehet egyedül vagyok az rszágban...)

mar nemazert, de sztem ez annyira nem altalanos, "bevett dolog".
imho 100bol 2nek van ien baja (300D-mnek szinten volt ien, de csak 1db kek pixel). en a helyedbe azert vernem az asztalt, mint a sztupidjuzer,aki nem ezert fizetett ki ennyit, es fenyegesd meg homar.hu -val 😊 hatekony problemamegoldasi eszkoz

GregSB
Magyar szervízesek a toppon vannak 😄 (nem csak a nikoné, asszem a canonosok is tudnának mit mesélni camera kft-rõl)

norbre
úgy néz ki..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Már csak az lenne a kérdésem, hogy ezt egyedül a Nikonnál nem tudták? 😊

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Caligo
nem csak te😄

norbre
na futottam egy kört az index fórumon is.. a végeredmény megnyugtató.. 😊 csak hogy ne kelljen canon-ra váltanom 😄..

Degeczi:
RTFM: zajszûrés nélkül minden digit kamerával erre számíthatsz!
de épp ezért kapcsolható be ilyen jellegû felhasználásra a hotpixelszûrés, ami a felvétel után lõ mégegy ugyanolyan hosszút, csukott zárral, és kivonja az elõzõbõl

"dead pixel": az attól lenne döglött, h nincs ott semmi, fekete. Ilyet nem igazán lát az ember képeken (TFT kijelzõn annál inkább).

a "stuck pixel" az ellentéte: az mindig, minden záridõ mellett világít. Nem feltétlenül fehéren, hiszen többnyire csak egy (R, G vagy 😎 szubpixel megy tönkre

végül amit tapasztalsz, az a "hot pixel", ami hosszabb záridõ vagy nagy érzékenység mellett az érzékelõk természetes jelensége!

mivel azonos körülmények (záridõ, hõmérséklet) között ugyanott, ugyanúgy jelentkeznek, egy ismételt, csukott záras felvétellel könnyen szûrhetõek: ahol nem fekete-közeli, az hotpixel lesz, így az eredeti képbõl is kivonandó

leteszteltem és tényleg mûködik.. megint láma coltam és tanultam valamit 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Loál János
Tény, hogy bosszantó dolog, de a legjobb családban is elõfordulhat sajnos. :-|

Caligo
Értem én, csak elég furcsa hogy már sokadjára viszi vissza a gépét szerelni nem?

norbre
eszéltem a Nikonnal.. és megerõsítettek hogy hát ezek sajna tényleg dead pixelek a CCd-n..
kérdeztem mennyi idõ után szabadna ezelnek megjelenni..? hát elméletileg egyáltalán nem szabadna.. mondom remek..
persze megcsinálják garanciába.. úgy 1-3 hét alatt.. remek.. jövõhét végén megyek nyaralni görögbe uh már csak utána viszem a gépet szervízbe.. a élnyeg hogy a nyaralás alatt lehetõleg ne csináljak hosszú záridõs és nagy ISO-s képeket

Az derék.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Loál János
Jajmán. :-|
Egy másik fórumozótársamnak a 400D-je kapcsolgatott ki-be, random.

norbre
naja. .csak az a gyanúm hogy a 3napos gari keretében nem egy új gépet kaptam hanem egy az üzletben régóta ottlévõt.. amit használtak is néha..
asszem Nikon telefon lesz megint.. frankó hoyg j7 végén megyek nyaralni..

Caligo
Már egy ideje olvasom itt az sg-n a fotós topikokat, és ha jól tudom neked nem ez az elsõ bajod a d80-al, ráadásul még új is. Cseréld be egy canonra szerintem.<#nyes>

DoctorJohnson
jahogy értem, felnagyítottad.
halott pixelek lesznek ezek, de ha ennyire zavaróan látszanak, lehet, hogy újra szerviz lesz a d80 sorsa

/Nikoff

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

DoctorJohnson
Mik ezek a kockák és a nagy képeken miért nem látszanak?

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Caligo
nem ezeket hívják dead pixelnek?

norbre
na.. tegnap csinálam pár képet sapkával az objektíven.. a képeken az alájuk linkelt 3872*2592 kép azonos részlete látszik 1600x-os nagyításban. .. gyakorlatilag ezek azok a foltok amik a villámfotókon is megjelentek..
rekesz: f22
záridõ: 30"

iso 160

iso160 nagy

iso 250

iso250 nagy

iso 500

iso500 nagy

iso 1000

iso1000 nagy

iso 1600

iso1600 nagy

cold-fire
ehehh Kszönöm!

\"Inkább hős egy pillanatig,mint rabszolga egy életen át!\"

Hát, az én amatõr pályafutásom eddigi képei itt megtekintehtõek, ha kíváncsiak vagytok rá. 😊

itt

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

30d, 50/1.8 mk1, iso100, F8, 1/125, AWB, minimalis kontraszt huzas psbe(uv,polar nelkul) CET 18:50, ujpalotarol buda fele nezve ujpest felett 😊

no, jutottál valamire?

cold-fire
Hihetetlnül szép fények!!!! Kérdezhetek kép adatokat?

\"Inkább hős egy pillanatig,mint rabszolga egy életen át!\"

<#eljen> 😊

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

BaliBoy
Uram atyám..... Hihetetlen jó képek. Fõleg a második. Grat, tényleg!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

viharutan<#zavart1>

háááát...!
Csinálj pár fotót alacsonyabb isoval úgy, hogy az obin fent hagyod a sapkát.
próbálgasd rövidebb és hosszabb záridóval, teljesen szûk és teljesen tág rekesszel is...
ha mindegyiken megjelennek, akkor nincs sok kétség, ha nem, akkor lehet elmélkedni, hogy wtf.

norbre
ja és egy kérdés.. pl a második képen jól látszik egy csomó apró pötty..
ezt csak most vettem észre, de minen képen ugyanott vannak.. (vagyis nem gömbvillámok) 😊
ez CCD hiba lehet? (remélem nem)

norbre
hali.. tegnap csináltam pár villámos képet.. sajna annyira kapkodtam hogy nem vettem észre h az iso 1600-on maradt :S
nem is hibátlanok, max érdekesek lehetnek.

Roger6
Tomo!

Hát ez durván jó lett! Gyönyörû fények! Csak gratulálni tudok ehhez a képedhez. Bámulatos!

Akkor már ezeket is kirakom 😊
A középsõt haver csinálta, nem én.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

DJ Skyline
heló!
rég jártam erre, én is csináltam 2 képet, bár nem lett a legjobb

csn tamás
szép kép! nem ugy mint az enyém....<#rinya> Szép helyen laksz! Merre van ez?<#eljen>

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

Tomo15
Én is csináltam egy vihar utáni képet. Nagyon szép fények lettek hirtelen a felhõk mögül kibúvó naptól, de csak nagyon rövid ideig sajnos. Ezt a képet az ablakból csináltam:

Sajnos az a helyszín ahonnan jó lett volna egy bõ negyed órára van tõlünk, szóval esélyem sem volt:\
The Garrett
nappal szembe csinaltad a képet es az automatika ilyenkor megkeveredik 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

csn tamás
Íme vihar utáni képek! nem lettek jok szerintem! mi lehet a baj?

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

The Garrett
nem, mert mennék szivesen vihartfotozni, de tuti valamikor este fog ideerni 😛

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.