Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

így mégjobb -.-

Canon - Nikoff ahah

DoctorJohnson
a "folytassam"-ot a komment végére szerettem volna, vmiért nem oda ment 😊

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

DoctorJohnson
a hiba az ön "készülékében" van
makróképek az S5600-zal:

kép1

kép2 (dcr-250 elõtéttel)

folytassam? 😊

kép3

kép4 (dcr-250 elõtéttel)

#8593 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

dzsuvajoe

Engem előzz meg, ne a fogszuvasodást!

dzsuvajoe
Kukkantsatok IDE! itt vannak a fotóim 😊 majd berakok párat😞)

Engem előzz meg, ne a fogszuvasodást!

Pont ez az, van rajta makró mód de sz@rt sem ér. Ismerem a cuccot, 12-13 ezer, használtan pedig nem lehet kapni.

Tele alatti makrózásra gondoltam.

DoctorJohnson
lol 😊
menõk azok

Tikal
tudom hogy a napos képek nem menõk, de majd kitörli aspyrin 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
tegnap este mikor elindultam...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
de amugy csak kamu, nem várom meg a postokat hogy ggrrr...csak nagyon korán van... 😄

Tikal
Tudtátok hogy augusztusban nagyon közel lesz a Mars a Földhöz, este 10tõl már lehet majd látni a keleti égbolton, és kb akkora lesz mint a telihold...Aug 27én pedig a legközelebb...nagyon ritka esemény...

Lullaby
csak ugyanúgy a teljes méretet tölti be ezzel lassítva a topicot...

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

BiG G
most nézem, 1/800-at nem nehéz kitartani <#vigyor>

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

gabo91
talán az elsõ feltöltésnél el lehet nézni...

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Tomo15
Ha a netre teszel fel képet, akkor alap dolog a leméretezés. Ne neked áljon feljebb...
bocs, de a fórum alapból leviszi 800*600-ba, és ha rákattintasz scak akkor van teljes méret. Ha nem tetszik a teljes méret, ne kattints rá b+...

Tomo15
Kézbõl, korláton kihajolva csináltam közgyürüzött telével<#smile>
BiG G
milyen géped van? õ egyébként azért tudott ilyen képeket csinálni, mert makró-objektívvel fotózott, amit erre találtak ki.

a te problémád pedig abból adódik hogyha zoom-olsz, akkor nehezebb kitartani a képet, ezért kell mellé vakuzni, emelni az érzékenységet (ISO érték), vagy állványt használni (szerintem Tomi is azt használt)

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

DoctorJohnson
<#nemtudom><#conf>

Lullaby
nagyobban nem volt? /=

banner alá mehetne, hogy min 800×600 vagy linkbe

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

Lullaby
makró elõtét? (=

gabo91

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Legközelebb leméretezed.

Canon - Nikoff ahah

gabo91
Hali.
Elösször járok erre, de remélhetõleg nem utoljára...
Betenném pár képemet. (remélhetõleg sikerül)

Mélységállítás?

Canon - Nikoff ahah

tugyiti
Úgy néz ki esti fotózásra ki tudok menni egy tóhoz,tippeket nagyon szivesen elfogadnék mindenkitõl hogy mire figyeljek oda <#worship> köszi elõre is mindenkinek
hát, ha én zoomolok, és nem akarok vakuzni, mindíg jelez valami kezet, és elmosódott képek jönnek össze.

DoctorJohnson
miért mosódna el a felvétel ha zoomolsz????

DoctorJohnson
többek között azért van rajta adaptertubus, hogy egy kb. 10e ft-os makroelõtéttel felturbózd a géped makroképességeit!

zoomoltál? miért nem mosódott el? nekem ilyenkor az szokott lenni.

Már hogyne lenne 😊

Makrófelvétel és fókusztartomány
A készülék rendelkezik makró felvételi funkcióval, melynek tartománya 10 centimétertõl 2 méterig terjed széles látószög esetén. A fókusztartomány nagylátószög esetén 90 centimétertõl a végtelenig terjed. Tele állásban 2 métertõl végtelenig tudunk képet készíteni.

<< Az s5600-asom auto és manuális fókusszal is egyaránt katasztrófa makró üzemmódban >>

Talán azért mert nincs benne makró mód <#ravasz1>

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Az s5600-asom auto és manuális fókusszal is egyaránt katasztrófa makró üzemmódban. Mélységállításról már nem is beszélnék.. Igaz, nem is vártam sokat a géptõl amikor megvettem.

Tomo15
Itt igazándiból inkább a szerencsén múlik a dolog szvsz. Amúgy ha lenne egy frankó makró obim, akkor nem lenne különösebben nehéz elkapni az af. miatt, de így hogy közgyûrût használok az af. gyakorlatilag használhatatlan. Szóval manuális fókuszal meg elõre hátra mozgással lehet belõni az élesség helyét. Ilyen módszerrel azért egy kompakttal is le lehet kapni szerintem.
Pedig bizonyos esetekben azon is múlhat. Technikailag nem képes rá a gépem..

nem hinném, hogy ez a gépen múlik.
ilyenkor elõszeretettel emlegetem purciur régebbi fotóit amiket valami zsebszappantartóval készített.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Vááá, gyönyörû makrók. Na ehhez hasonlót én sosem leszek képes lõni a kompaktommal 😊

Tomo15
Csak két Szender... Kritika jöhet!

Ha röviden azt felelem, hogy fogalmam sincs, elhiszed? 😊

Eleve valami hasonló volt az alapszín, úgy emlékszem csak a szaturációval játszadoztam, meg rémlik valami, hogy az alapréteget duplikáltam és a felsõ példányon softlight-ra állítottam a módot. No meg egy csomó aprólékos világosítás és kontraszt növelés, de pontos receptet mondani nem tudok.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

89
Nagyon tetszenek a képek, azt szeretném megkérdezni, hogy a "Mosdó" címû képen hogy csináltál ilyen szín- és fényhatásokat? PS? Ha PS-el, akkor hogyan?

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Darkon
Koszi az eszrevetelt. A fonnt tobbet engedest azert nem akartam mert olyan reszletek vannak amik elvonnak a figylmet a temarol ami tulajdonkeppen ember-termeszet jelen esetben "amikor varja valaki a hullamot"(a kissrac ugyanugy mint a nagyapja) ezert is csinaltam szemelytelenre(tehat az arcot nemmutatva), na persze a technika korlatai is "segitettek" (55mm) hogy az arcbol tobb ne latszodjon. Ezt szerettem volna erzekeltetni.

Born to win

tugyiti
köszi neked is <#wink>
Lullaby
úgy tudsz fejlõdni ha véleményt kapsz, szal csak bátran (;
egyébként én is azt mondom amit Dani, hogy ne középre hangsúlyozd a témát.

tugyiti
Minden tanácsot örömmel fogadok így köszönöm ezt is <#wave>
Kb. a harmadoló vonalra. Aranymetszésnek olvass utána. (megint mondom hogy nemtörvényszerûség, de általában jót tesz a képnek)

Canon - Nikoff ahah

tugyiti
Tehát rakjam inkább szélebbre a témát?
KoNpozíciós gondokat érzek. A középre komponálás általában felejtõs, de ettõl csak egy kicsit eltérni még rosszabb.

Canon - Nikoff ahah