23748
  • ibor90
    na vagy hogy legyünk konkrétabbak egy kicsit
    mit ajánlanátok úgy 30-50 ezer Ft ért?
  • ibor90
    És milyen gyártó gépeit érdemes nézegetni?
    Akár kompakt akár tükörreflexes.
  • DirtyGab3sz
    Uj fullframe Sony DSLR 24 megapixellel!
    SONY 24 MP
  • Aspyrin
    Valóban óriási, én nem tudnám kellően kihasználni. A belinkelt crumplernél is szó esik Károly herceg vízálló füleiről, azért ez nem egy hátrány :)
  • The Garrett
    jah és kihagytam az 'all weather cover' -t ami már nem egyszer jelesre vizsgázott esőben / hóban. :)
  • The Garrett
    nekem lowepro aw300
    ami jó benne hogy:
    - variálható a belső része ( úgy rakod bele az elválasztókat ahogy akarod;
    -NAGY :D helyproblémák nem lesznek vele ( nekem szempont volt hogy a gép mellé bele tudjak tenni esetleg pulóvert, váltás pólót, ilyeneket, egy 1-2 napos túrára, és még így is kényelmesen elfér benne a gép + 2 obi + vaku is.
    - az oldalából ha a hátadon a táska, kb 10 sec alatt elő lehet varázsolni a gépet, és ilyenkor a kezedet tudod támasztani a táskán valamennyire ( mivel ott lesz az oldaladon/hasadon) és stabliabb tartást adhat a géphez.

viszont egy picit zavaró lehet az 1 vállas megoldás, ami nekem mondjuk pont kényelmes, de volt olyan ember is aki nem értette hogy bírom ezt a vállamra venni, meg a gépet kivenni belőle anélkül hogy levenném.
  • Aspyrin
    Üdv!

Érdekelne ki milyen fotós tatyóval rendelkezik. Én mostanság kezdem hiányolni a kellő méretű táskát, a gépváz kitobival éppenhogy csak elfér a jelenlegiben, nincs meg a szükséges hely a teléhez, stb.
    Ezt a típust néztem ki, viszonylag olcsó és pofásnak is tűnik.
  • Timber
    A fotos. Mar eleve ilyen fejtartassal nem illet volna fotozni hiszen szep nagy tokaja lett igy a csajnak... Eleg gaz, hogy sok igazan jo fotos kenytelen akar koNpaktokkal tolni mert nincs penze jobb gepre es egy-egy ember meg EOS 1D Mark III-al csinal olyan kepeket amire egy telefon is eleg lenne...

Es ezert a tablokepert valaki meg fizetett is? O.o
  • Timber
    Akar meg EOS 350D-vel is fotozhat... Az obi tobbet szamit es a legtobbet az aki a gep mogott all...
  • 2Bálint
    mindkettő...
  • Aspyrin
    Röviden: vagy egy komolyabb kompaktot vehetsz ennyiért vagy egy belépőszintű dslr-t.
    A kompakt előnyei: nagy zoom átfogás, makrózás, videofelvételi lehetőség, későbbiek során kis költégráfordítási igény (ha egyáltalán szükség lenne rá).
    Hártánya: a tükrös gépekhez képest gyengébb színvilág, képminőség.
    Dslr előnyei: ld. előbb ;) + manuális funkciók teljes kihasználási lehetősége, határ a kísérletezéshez a csillagos ég.
    Hátrányai: mindenhez külön objektív kell ami erősen megterhelő a pénztárcának.

Hogy mit választasz természetesen a Te döntésed. Előtte nem árt mérlegelni, hogy mire szeretnéd igazán használni a gépet. Személy szerint Nikon D40-et tuti nem vennék: a vázban nincs fókuszmotor, a három fókuszpont is elég gyengécske. Ebben az árfekvésben van pár más, jóval ígéretesebb versenyző.

Én használt gépet csak kevés expószámmal és garival vásárolnék. Ritkán, de ki lehet fogni "akciós" árakat is :)
  • Aspyrin
    Hát ez...
  • DJ RX7
    Uhh ez nagyon gagyi. Ilyenkor az obi vagy a fotós a hibás? :D
  • Garf
    én is bevállaltam a tabló fotózást. remélem azért ilyet nemfogok csinálni. ennyi alapvető fotos tudást talán már összeszedtem :D de majd meglátjuk.
  • ivjoe
    Enyhe backfocus. Egyébként meg eltünteti a bőrhibákat. :DDD
  • ibor90
    hát lényegébe kicsit ez kicsit az
    makró, tárgyfotó, tájkép, városi képek, esetleg portré
    de csak hobbifotózásra
  • norbre
    ez attól is függ mire akarod használni..
  • norbre
    uppsz ez télleg gáz..
  • VRSDM
    ohsit :S
    na ittvan. kép mostmár jó rem.
  • VRSDM
    na ittvan a csúcsminőségű tablókép... mindenhol éles csak az arcán nem.
    kép
  • ibor90
    pl a Nikon D40-ről mi a véleményetek?
  • ibor90
    ha majd szeretnék venni egy kicsit profibb gépet olyan max. 100000 Ft körül (de jobb ha olcsóbb, induljunk inkább 60000-től), akkor milyet ajánlanátok?
    egyáltalán milyen márkában érdemes gondolkodni?
    szabad használtat venni?
  • norbre
    muti..
  • VRSDM
    ismerős osztálytársáról van szó, aztán gondolta hogy sprólolás gyanánt fotózná Ő a képeket, én meg kiretusálnám, namost végül nem Ő fotózta (neki nincs is ilyen gépe) legalábbis ezt állítja, én csak megszépítem őket... de egykét képpel elég szenvedős így szarok :D no mind1 :]
  • The Garrett
    Akkor maradt a fotós jah. :P
    Hálistennek 1-1 ilyen után döbbennek rá az emberek hogy nem a szomszéd gézára kell bízni a tablófotózást, mer neki nagy fekete fényképezőgépe van és megcsinálja egy tizesé' , hanem olyan emberre aki érti is hogy mit miért tesz, és van felszerelése is.
  • VRSDM
    monitort a nyomdász ismerős szokta mindig beállítani ha gyanút észlelek, szóval elv. az fix hogy frankó.

akkor a fotós lehetett ekkore tré? ha érdekel feltöltök pár képet, valami eszméletlen homályos az illető :D viszont vannak jó képek is. mikor hogy sikerült neki :D
  • The Garrett
    semmi gond nincs a 30d vel, a képminőség inkább az optikán meg a világításon múlik tablóképeknél szerintem. Elcsúszott white balancenál azért nézd meg hogy a saját monitorod rendesen van -e kalibrálva, a fokusz stb viszont tényleg a fotós hibája lehet.
  • Roger6
    Elképzelhető, hogy ilyennel dolgozzon egy ügynökség, mert az eos 30d félprofesszionális gép. Az a kérdés, hogy ki áll mögötte, mert azt a technika nem tudja pótolni...
  • VRSDM
    canon eos 30d, elképzelhető hogy ilyennel dolgozzon egy hivatásos rendbeli tablófotó ügynökség fotósa?

kaptam képeket tablóképek retusálására, elv. rendes fotóscég fotózta, namármost egykét képpel hatalmas problémák vannak, alapvetőek, pl. a fókusz az illető nyakláncán van, és az egész arc homályos stb.

fehéregyensúly szintén borul egykét képnél.
    no meg úgytudom hogy az ügynökségek alapból válalják a tablóméretű kép retusálását, mármint benne van az árban.

részemről mind1, mert én megkapom érte a pénzem, csak érdeklődök hogy átlettem-e verve.

valóban fotós? vagy csak valami ifjú titán készítette-e a képeket.
  • schorby
    Kösz szépen a linkeket
    az összes képet ebben a periódusban (amit irtam) csináltam
  • 89
    Fotorace

Topfoto

Fotósok világa

meg van ugyebár a Fotozz...de ne azzal kezdj
  • DJ RX7
    Énis erre gondoltam, de ha nem akkor hajrá hajrá!
  • ibor90
    Sziasztok!
    én is új vagyok fotó témában.
    Schorby-vel kb egyszerre kezdtük.
    és engem is érdekelne olyan oldal amit ő említett
    és >>ITT<< lennének az én eddigi képeim (az legújabbak Schorby gépével készültek a hétvégén :)
  • Tresh
    3 hete fotózol? virágos képeket mikor csináltad? szerintem tavaly :D
  • norbre
    jaja .. azt akartam :):)
  • G_ArchAngel #11629
    3 hetes tapasztalattal jóak(Y)
  • schorby
    hi all itt a fotósok közt
    uj vagyok a témában 17 évesen 3 hetes fotós taopasztalattal
    képeim: ITT
    véleményeket várok
    valamint olyan oldal érdekelne ahova ha felrakom a képemet kapok rá korrekt véleményt, tanácsokat
    mint pl a fotózz.hu csak ott nem lesz meg soha az elég kreditem (ha valaki adna ugy is jó ám ;))
    na előlre is kösz
    csá
  • Netgear
    A mai Tuning Show -ról:

• Bala10
    gondolom nem számdékosan, de az első képnek nagyon retro-s hatása van(főként a színek miatt). legalábbis számomra.
  • Timber

Jaaa, hogy mar megkapta? :D