Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze, hogy az, csak azért linkeltem be, hogy megmutassam hol készült az elõtte lévõ szobros kép ;-)

Nagyon köszi, fuji s5600 a masinám.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Sonajk @:o)
Nem kell mindent szó szerint érteni. Úgy gondoltam, a mondatvégén éktelenkedõ mosoly ezt tudatosítja majd. Tévedtem. 😞 Nem gondoltam komojan amit írtam, csak akkor úgy tûnt, hogy jól hangzik. Tévedtem. Szóval csak vicc volt, még mielõtt a fejemet vennétek.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

a jó képen nem a hibát kell keresni, hanem megkell tanulni "olvasni" a tartalmát...

http://gaborszantai.co.uk/

Lullaby
még a profi képen is lehet hibát találni (;

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

"1: ha egy vak a piroson akar átmenni anélkül hogy a segítségedet kérné, szóvá teszed neki?" - Én segítenék, mert egy rendes mentõs (ez lennék én), nem feltétlenül akar a szabadnapján dolgozni 😄
"2: a jó képen nincs mit magyarázni" - De törekedni kell rá, hogy hibát találj benne. 😊))

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

30Dani
1: ha egy vak a piroson akar átmenni anélkül hogy a segítségedet kérné, szóvá teszed neki? (közben rájöttem, hogy a példa bár analóg, de a jó fotóriporter ilyenkor nem szól, hanem elkezd fotózni 😄)
2: a jó képen nincs mit magyarázni

de ez már kezd uncsi lenni, te nem akarsz konfrontálódni, én viszont ha látok egy orbitálisan szar képet - elõfordul itt néha -, akkor kommentárt fûzök hozzá, remélve hogy okul belõle az illetõ, vagy csak mulatok egy jót rajta. hangulat kérdése.

thank you for helping us help you help us all

Javaslat:
1. Ha nem tetszik egy kép, inkább nem írok róla véleményt. Kivételt képez az-az eset, ha a publikálója kimondottan a véleményezést kéri.
2. Ha tetszik egy kép nem csak annyit írok, hogy grt, hanem próbálom megfogalmazni a miértjét is.

Egészen biztos vagy benne, hogy szükségesek azok a randa zõõõõd karakterek, ott a képed jobb alsó sarkán?

Na?
Mit szólsz hozzá?
😊)))

30Dani
sorozatos torrenten fellelhetõ

Falconer
Na hogy én is érdemben hozzászoljak az alább elhangzottakhoz, meg a képhez is.
Én is teljesen amatör vagyok, és eddig a legtöbb képet egy X31es minoltával csináltam. Szóval százbol talán lett egy két kép amit ide érdemes volt berakni. A többit szimplán nem raktam be, mert van önkritikám. Tudom hogy ha vminek botrányos a minösége, nem mutat semmit, stb akkor nem kell ide berakni.
Ez a kép szerintem:
Túl ferde, utómunkával lehet ezen javitani.
Tul zajos, bár ez részletkérdés, utómunkával szintén kezelhetö.
Nagyon sok látszik a vízböl ami nem mutat semmit, vagyis böven lehetne vágni belöle.
Kép bal széle beégett, jobb széle tul sötét. De ezen kivül semmi részlet nincs benne, teljesen mosott az egész. Mintha egy folt lenne. Egyszerüen zavaro a szemnek ha az ember eredeti méretben megnézi.
Szoval eleve átméreteztem volna kicsire.
A probálkozást az ég feljavitásával értékelem. De ezen kivül szerintem semmi olyan nincs a képben ami miatt nem abba a 99%ba raknám amit csak emlékfotoknak szánok.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Fotósuli (Spektrum TV)

kicsit gyerekesnek tûnik, de érdemes nézni, mert tanulni lehet belõle - 10 rész összesen, de mindet ismétlik

http://gaborszantai.co.uk/

Randelz
Nemaz a lenyeg hogy masoknak nemtetszik a kép vagy hogy megmondjak mi a rossz benne...csináltam 2drb képet. voltak hogy mi nemtetszik benne akkor csinaltam másképpen. Aztan azt írtam hogy:

szarom le en ezt unalomüzesnek csinalom nem azert hogy a ti elvarasaitoknak megfelejen.

-leírom másképp mert mint látom hogy hova jutottunk nem ez volt a legjobb megfogalmazás: Nemszórakozok többet a képpel mert mindenkinek más az izlése.
Nemkell egy hsz/kép miatt vitázni.

egy középszintû fotósnak igen..de egy kezdõnek esetleg bántónak tûnhet..

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

hát.. mivel nem vok profi fotós..sõt még középszintõ sem..csak ugymagamnak szeretek... így nem tudok szakértõi véleményt mondani ..sajnálom..

..am. értelmes embernek tartalak eddigi hszeid szerint..😊..

de most lépek..holnap re..

UI.: szívesen tanulok én is a profibbaktól.. szeretnék egyszer érteni az ilyesmihez.. nagyon érdekel a dolog/téma..

norbre
illetve mégvalami.. lehet rizsázni de néha jobb a tömör lényegretörõ vélemény.. ami adott esetben bántónak tûnhet de sztem senki nem annak szánja.. és az is csak vélemény.. nyers vélemény .. és ennyi

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

30Dani
javaslat: aki nem kér véleményt, az ne tegyen be képet
javaslat2: aki vérig tud sértõdni egy fórumos kritika miatt, az kezeltesse magát

norbre
nem bántottál meg tényleg.. azt hiszem normális hangnemben vitázunk.. (és nem vitatkozunk) uh semmi gáz..

de ha én is "kötözkedhetek", akkor a "tetszik" az vélemény de nem igazán mond semmit a képrõl.. témaválasztás, témaelhelyezés, szaturáció, expozíció helyessége, élesség, képkivágás, zaj, stb.. stb..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Én nem mondtam hogy hogy írjatok... nem szabok határt senkinek.. ki vagyok én hogy szabjak?!.. de sztem ez alap mindenkitõl.. és utólag nyugodtan gónyolódjatok.. nem tud érdekelni.. Véleményt mondtam.. ami belõlem jött.. ennyi..

szivesen véleményezném... de elõbb..
az üzit nem rád értettem..hanem ugy egészében a véleményem.. és még 1x hangsúlyozom..sem Randelzt, sem Téged, sem Mást nem akartam megbántani/sérteni vele..privát vélemény volt..(nehogy még véletlen én legyek a rossz)..

hát a kép: tényleg nem tökéletes minõség, sõt belelóg pár nem odaillõ dolog is neki, de.. ha próbálkozott.. mér ne tegye ide?

az én képem meg: mivel én csináltam teccik.. mert a saját ízlécem szerint van elkészítve.. bár féltem hogy beleesek a vízbe fotózás közben, de igyekeztem egyenesen tartani a mobilt.. aztan otthon pedig ismét a sajat izlésemnek megfelelõen szerkesztettem...

norbre
javaslat.. fel kéne írni a logó alá hogy aki nem akar véleményt az jelezze a képe mellett és nem lesz félreértés..

89
nos....a kommented miatt magamba szálltam és átírom amit írtam:

Kedves Randelz!
Szabad megjegyeznem, hogy a horizont egy icipicit elferdült, de aggodalomra semmi ok, hisz PS-ben (Photoshop) pár pillanat alatt korrigálható a Kép--> Rajzvászon elforgatása-->tetszõleges menüpont alatt. Sajnos a bal felsõ sarokban túlságosan erõsen sütött a napocska, ezért nem lett túl szép, a jobb szélen pedig részlettelen lett a fû és a a villanyoszlopok sem túl szépek, de azokat is pikk-pakk ki lehet szedni. Még egy kis élesítés is elfér a képre, de utána ne felejts el zajt szûrni, mert esetleg zajos lehet.
Remélem, hogy segítettem.
Üdv: 89

Na...így már jó? <#wink>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

am felõlem írjatok amit akartok.. ez csak a véleményem volt, akinek nem tetszik.. ne vegye figyelembe..

norbre
okok.. azért véleményeznéd a képeket? csak a móka kedvéért 😊

Lullaby
nagyon szép kép! grat! nekem ilyen sose menne!

de ferde, és máskor többet hagynék az égbõl, kevesebbet a vízbõl.

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

norbe:
Köszi hogy igazat adsz nekem is egy részt..egy részt amit írtál neked is igazad van abból a szemszögból.. elismerem..
De szerintem nem ugy kell írni ahogyan elõbb írtátok a képekre a hszeket, hanem odafigyelve a készítõre.. bár számomra teljesen mind1..csak nekem is rosszul esett volna ha buzgóan berakok egy képet, és így viszonozzák.. (még ha igaz is amit írnak róla)..

És nem veszekedés/marakodás céljából írtam be, nem is szerettem/szeretnék megbántani senkit se ezzel, se az elõzõ hsz.emel...

30Dani:
pl.: Máskor ne dátumozz, ugy jobb lesz... vagy bármi..csak ne sértõen, hanem szépen, de nem én ügyem..csak olvastam a hsz.eket és én így sértõnek találom.. nem építõ kritikának..

30Dani
Most akkor meg szabad jegyezni, ha ferde a kép? Hogyan mondanád el kíméletesen, hogy nem kell rádátumozni a képre?

norbre
részben talán igazad van.. de nem csak lehúzó kritikák szoktak elhangzani itt és én a magam nevében beszélve nem szoktam személyeskedni.. a gyenge gépekkel sincs bajom mert nem a gép teszi a fotóst.. én pl kb 8 éve egy Fez típusú orosz manuális filmes géppel kezdtem.. viszont ha nincs egy képben semmi fantázia azt hagy mondhassam már el.. fogalmad sincs mennyi képemet dobtam már a kukába egyrészt önkritikából mésrészt mások véleményét belátva ami néha igen fájó volt.. ami megmaradt azt kb 1-2%-ra tehetném.. viszont elkezdtem önkritikát gyakorolni, de most sem csinálok profi és tökéletes képeket.. viszont megsértõdni sem szoktam és direkt szemétkedni sem mások képeivel.

viszont ha nem veszed zokon megkérnélek hogy értékeld légyszíves a saját képedet illetve Rendelz két képét..

Randelz
Ertem en a tanacsot..de hagyjuk. ez nem a vita helye.

Randelz képeire:

Szerintem, (csak vélemény)..
Nincs mindenkinek csucsszuperfényképezõgépekre keretjük, esetleg hobbiszinten Mobillal vagy más eszközzel probalgatják tehetségüket, netán picit szerkesztik valami progival a képet,.. aztan ugy döntenek ne csak maguknak dolgozzanak,..berakják pl ebbe a topicba véleményért (akár jó akár rossz).. Igen, rosszat is, építõ kritika is kell, de a rosszat sem ugy kell sztem írni róla, ahogyan ezeket a hsz-eket írtátok..
Én sem örülnék ha csak lemaróan kapom rá a "rossz a horizont", "Minek oda a dátum?", stb. hsz-eket..
Mert pl. én is szeretek képeket készíteni/szerkeszteni hobbyból,... de én is csak 1 Mobillal készítem a képeteket..

Aki meg csak lemaró/lemondó/kritizáló (nem arra gondolok, hogy rosszat nem lehet képrõl írni, csak dicsérni) hsz-eket tud írni egy képrõl, az sztem meg se szólja.. nem mindenki profi...

És tudjátok mit? Én is berakom a mobillal készített képemet,..csakazértis... felõlem mondjátok le ezt is, hogy szar minõség,stb... ha csak ezt tudjátok.. (mert le lehet írni pl azt hogy: " rossz a horizont" pl ugy is hogy máskor ügyelj a horizontra is..vagy akármi..

norbre
te dolgod.. te életed..

Randelz
Hiszek neked.

norbre
igen azt hiszem hgy jól megmondtam.. de nem azért mert beraktam már a töktuti képet hanem mert annyival többet tudok már a világról hogy azon nem szabadna megsértõdni ha valami nem úgy van ahogy te szeretnéd.. inkább okulnod kéne a dolgokból.. egy darabig lehet a széllel szemben hugyozni csak a végén kva büdös nadrágban kell majd hazavánszorogni... és ez pusztán jótanács..

Randelz
Na most azthiszed hogy jolmegmondtad...utanananeztem (par oldalon) hogy milyen kepetek raktal be..semmilyet ha csinalsz egy "tokeletes" kepet akkor oke vevõ vagyok a kritizalasodra.

norbre
lol.. nem lesz*rni kell ha nem dicsérik mások a sz*rt, mert neked csak az esne jól... vagy ha lesz*rod akkor rakd be a sz*r képeidet csak írd oda hoyg nem kérsz véleményt mert lesz*rod.... a sz*rba is

Randelz
A minõséget a végén rontottam el...na mind1...szarom le en ezt unalomüzesnek csinalom nem azert hogy a ti elvarasaitoknak megfelejen.

norbre
most mitõl lila az ég?.. ill a villanypóznák nekem kicsit rombolnak..

Falconer
Ezeket te telefonnal csinálod? Mert minõsége irtó szar.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

dzsuvajoe
Ez pont nem igazán teccik, semmi külön9s nincs benne csak egy turista fotó.

Ellenben a többi képeden ki vagyok feeeekve! <#awink> Mien géppel nyomulsz? Eszméletlen jók!

Engem előzz meg, ne a fogszuvasodást!

dzsuvajoe
Mijjaza datum??? Nem köll, állitsd ki

Engem előzz meg, ne a fogszuvasodást!

89
ferde a horizont

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Randelz

Vélemény így?

norbre
a 2. képen a víz elég csúnyán zajos (?).. szines..

Randelz
Zsilip-Kisduna v2

Kisduna

Falconer
Ez egész jó lenne ha nem lenne így agyonszaturálva.

Randelz
Kisduna

Nem esküdnék rá, hogy fotó, de fantasztikusan jól néz ki.

fun is fun and done is done

Pistike 007
Én meg mondom magam biztos valami Dél-Európai csoda😄
Minden csak látásmód kérdése

tep
<#eljen>

\"SLICE of LIFE\"

Szent Erzsébet templom a Rózsák terén (Budapest, VII. ker.).
Itt a teljes:

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?