23748
  • DirtyGab3sz
    dede....kétféleképpenis....
    medencés
    http://ta.canon-europe.com/?pg=gallery&cc=hu&lc=hu&photo_id=foto4814393b764b8
    és még ez is bár nem Top10-es,de igazi komponált tájkép!http://ta.canon-europe.com/?pg=gallery&cc=hu&lc=hu&photo_id=foto47ecd0424904c
  • Aspyrin
    Egyszerűen képtelen megnyitni a munkahelyi böngésző, nem töltenéd fel majd linkelnéd be ide? :)
  • DirtyGab3sz
    Ezt mondom.....Basszus és Canon 400 D-je vaaaaan!!Nagyfótós lészen belőőleee!
  • Roger6
    Mi bajod a medencés képpel?! Szerintem teljesen jó!
  • DirtyGab3sz
    Addig amig ilyen képek bekerültek TOP 10-be mint ez
    vagy mint ez ,és pölö a portréknál az említett medencés, addig szívjanak gázt!
    Nálam sokkal tehetségesebb (annak nem nehéz lenni)fotósok képei nem jutottak tovább,amig ezek a förmedvények Top10-esek....ugyanmááááá
  • DirtyGab3sz
    Egyszer már leírtam....
    De csak miattad,rövidített változatban ujra megteszem!

"CanON-CanOFF, azaz baxa meg a Canon a csaló jóédesqvaannyát!
    Azon csodálkozom miért nem a sokak által "favorizált" medencés kép nyert!
    Nem Neked szól emptyface.....
    Én vagyok az az ember aki ugyis kis porszem a gépezetben,szava nincs,nem számít mint magányos "harcos" ,de dögöljek meg ha valaha is vásárolok bármit ami Canon!
  • emptyface
    úgy értem, a tájképeknél
  • emptyface
    A sorban a legutolsó kép nyert. Mi a véleményetek?
    http://ta.canon-europe.com/index.php?pg=gallery&cc=hu&lc=hu
  • DirtyGab3sz
    Szép fiatal őzbak.....még "barkás" a szarva!
    Nehéz tényleg őket becserkelni....
    én ugy csinálnám, hogy a helyi vadászmesterrel megdumálnám, hogy vigyen ki amikor megy az etetőhelyre....ott bevackolni susnyásba.....és várni...várni....várni....
  • Tikal #12418

• Tikal #12417
    de :) mindjárt javitom :)
  • DJ RX7
    Nem túl sötétek?
  • Tikal #12415
    Semmi extra, de ez az első "real wildlife" fotóm amin nagy vad van, sikerült egész közel lopóznom, de sajna a végén ráléptem egy gallyra, pedig még közelebb tudtam volna kerülni, ha nem bénázom el :)

• ivjoe
    Window --> Animation.
  • DJ RX7
    Egy ki off: CS3-ban hol tudok animálni, gif képeket szerkeszteni?
  • DJ RX7
    Csak siessé mert elfogy:D
  • Aspyrin
    Üdv a klubban :)
  • Roger6
    Sok sikert hozzá!
  • DirtyGab3sz
    tehát EBBENa kitben veszem meg....
  • DirtyGab3sz
    Hát emberek,én döntöttem.....
    Marad a Pentax K200D....de ugy, hogy az asszonypajtit rádumálom, mert akárhogyis nézem a +20 ezresért kapok egy + obit......
    Már csak az a kérdés, mikor adom el a kéróm.....annál hamarabb megvan a masina!
    És kösz a segítséget Mindenkinek!
  • zolo
    Mégvalami és befejezem:
    Pentacon 135/2.8
    Ennek M42X1mm -es a menete v. M42X0,75mm (T2)

MÁr csak ez az egy kérdésem van, mert ilyen obim van.
  • zolo
    Sony boltból jövök, azt mondják van egy ember itt Kecskeméten, aki Sony-ra tért át, talán tudok vele beszélni, és akkor kiderül mi az ábra. Nagyon a Sony felé húzok, ahogy Gabesz a Pentax felé, első kézbefogásra megtetszett a 200-as.

Sony M42 adapter
    Ez alapján úgy látom, az obik is működni fognak, szóval úgylátszik eldőlt.
    + Sonynak 3 év a garija.
  • The Garrett
    jaja enis edigitalt ajanlanam kezbefogdosni a kütyüket vásárlás előtt. ^^

Mélységélesség ellenőrzést max makrofotoknal fogod használni, de ott se létszükség.
    Hidd el amugy bármelyiket választod, annyi lesz a különbség 'felhasználói élmény' tekintetében, hogy megy -e a vállpánt szine a ruhádhoz. :D Mérlegelni max azt kell hogy később mennyire akarod fejleszteni a meglévő felszerelést: akkor a canon fele fog huzni a mérleg a nagyobb választék miatt, meg amiatt hogy a saját használt cuccaidat is jobb eséllyel tudod eladni.
  • DJ RX7
    Sony szervíz vs. Canon szervíz
  • Roger6
    Én amikor a Nikon D50-et vettem, akkor felmentem BP-re az E-digitalba, bementem a boltba, kérdeztem van-e raktáron D50. Volt. Beletettem a kis SD kártyámat, csináltam vele 10-15 képet, több beállítással, tanulmányoztam a gépet 20 percig, aztán hazamentem. Itthon PS indít, RAW-ok nyitnak, meggyőzött, másnap ment a rendelés, és a rendeléstől számítva 2. napon kezemben volt a fényképezőgép. D80 vásárlásánál ugyanezt játszottam el, azzal a különbséggel, hogy nem kellett felutaznom, mert nyílt itt Győrben is egy üzletük. De abszolút nem kötelező ott vásárolnod, ahol kipróbálod, ez nem reklám akart lenni.

DJ RX7: Neked is ugyanezt ajánlom. Olyat nem fogsz találni, aki 1 hétre odaadja, de ily módon ki lehet próbálni több gépet is. Ja, objektívnél csont ugyanez van, csak ott viszem a vázat is magammal (meg előtte telefonálok, hogy van-e raktáron nekik az, ami kell). Szóval ha nagyon akarod, ki tudod próbálni a gépet. Persze ha lusta az ember...
  • DirtyGab3sz
    igen....ráadásul én azért néztem a duplaobis ajánlatokat, mert biztosan nem lesz lehetőségem még egy jó darabig komolyabb beruházásba ezen téren, max egy állványra fizetek elő még.....egyenlőre...persze
  • DirtyGab3sz
    Pesten melózok...gyöngyösön lakom....nem nagyon tudok így hirtelen olyan "fotósbótot" ahol a kézbevételen kívül van lehetőséged kipróbálni.....
    Ha tudtok ilyet nem haragszom meg ha megmondjátok holvan!:D
  • zolo
    Naja...Sony nagyon szimpatikus...De elriaszt, hogy nem tudom működik-e rajta a két filmes objektív, ennek utána kell járnom...Csak Sony tulajjal még nem találkoztam. A mélységellesség ellenőrző gomb hasznos ill nem tul hasznos?(Canonon van, A200 nincs).

Meg a kiegészítők ára...Canon felé billen a mérleg. pár nap és eldől, addig itt idegesítek mindenkit:)
  • The Garrett
    nem kell túlbonyolítani a választást. Mindegyik jó gép ahogy írtad is, így sokkal egyszerűbb dolgod van, mert csak a szimpatikusat kell választani. ^^
  • zolo
    De nekem vala egy Pentacon 135/2.8 és egy Industar 50/3.5 obim M42-esek, amiket szeretnék használni. És a Kenyon-nál ez megoldott 100%-ig, Sanyihoz meg csak ezt találtam:
    M42
    És úgylátom problematikás is...Meg egy távkioldó 12000, 50cm-es :S Canonhoz meg már 1000Ft-ért is lehet fabrikálni...
    Ezek azok az okok, amik visszatartanak a Sony-tól ,de ha mondasz rá jó választ, akkor meggondolom a Sony-t, mert amúgy nagyon bejön:) Stabi meg + jópont.

Garrett , az a baj hogy nemtudok dönteni, mert mind jógép :D Canon v Sony, eddig sikerült eljutnom, Pentax k100 elemes, így nemkell, Nikon nem szimpi (d40-d60), Olympushoz drágák a Zuiko cuccok. Szépen kizártam mindet, de a Sonyt nem tom , se a Canon-t :DD
  • Aspyrin
    Pentax/Sanyi/Oly rendelkezik képstabival. Oly és Pent kitobija messze jobb, mint a Kenyon műanyag vödre. Olyhoz kevés használt obit lehet kapni, Sanyihoz jók a régi Minolták is, Pentaxhoz egy rakás manuális obi szerezhető be. Ja, és a Nyikoffban tényleg nincs fmotor.
  • The Garrett
    az miert baj, hogy sok egyforma tudasu geep kozul azt veheted meg, amelyik tetszik? :D
  • DJ RX7
    14:30-tól nézd meg :)
  • DJ RX7
    Jajajj :DDd
    Nekem elég hosszú ujjaim vannak, de nem hiszem, hogy problémát fog jelenteni a markolat megszokása, bár az elején biztos furcsa lesz. Majd hétvégén leírom a vélemény róla :D
  • DJ RX7
    Nem, nem kötekedni akarok. Csak hol van lehetősége kipróbálni? Létezik olyan hely, ahol kb. 1 hétre vagy több időre odaadják a gépet, hogy: "Tessék, vidd, próbáld ki." De ha van ismerős, aki rendelkezik, ilyen gépel, és szívesen odaadja akkor nem szóltam :D , de ha nincs akkor érdemes meghallgatni más emberkék, véleményét illetve teszteket is.
  • Roger6
    Lassan kezdem azt hinni, hogy direkt kötekedsz... Szépen felül a vonatra, tök jó idő van, aztán elutazik oda, ahol lesz alkalma kipróbálni. Nem nehéz ám, csak akarni kell.

Ja, és melyik az a "profi" fotós, aki a néccázast ajánlja?
  • DJ RX7
    Nem értem miért filóztok hiszen minden profi fotós, a kezdőknek a Nyéccázdét ajánlja.
  • DJ RX7
    És ha nincs lehetősége kipróbálni ?
  • zolo
    De nemszabad elbizonytalanodnom , Canon power! :))
  • zolo
    Az a baj, hogy annyira egyformák lassan ezek a gépek, hogy már csak a dönt, hogy ki melyik márkát favorizálja...
    Sony A200-nak nagyonjó a fogása, jók az anyagok, ellenben a 400D gagyibb hatású anyagilag, és a markolata is kisebb.Kiegészítőkben viszont sokkal jobb. És pont ebben a kategóriában a pénz nagyúr, és nemmindegy hogy mennyiért is lehet kiegészítőket venni...

A tesztekben meg azért hazudni nem szoktak, főleg ha több helyen is hasonló a vélemény...

Abban szerintem egyetérthetünk, hogy mindegyik említett masina nagyonjó...

Nemhiszem el: Pár hete voltam Sonynál...Nagyon megtetszettek a gépek, A200-A300. Ígérte a benti arc, hogy júniustól áresés lesz...Na persze...És tényleg!! A200 kitben 120000 Ft !Újra elbizonytalanodtam :S:S:S:S:S