23748
  • Christiansen
    engem nem érdekel, hogy szakmailag milyen egy kép.
    de ha a macskás körül lenne egy fekete "motivation" keret
    és valami hülye képaláírás tuti besírnék. ennyi

nem dicsértem meg a fotóst mert ilyet bárki tud, végülis a macskát dicsértem meg..
  • Bexter
    Megjöt a havi?
  • 5Dani
    Saját állatkánk publikálása minden szinten szánalmas, még itt is. Főleg ha kiccicáról van szó, tele van a net, ez a kép pedig kifejezetten visszataszító. Undorító állat undorító fejet vág, és szarul is van megfotózva. És akkor borulás meg vigyor? MIÉRT!? MIÉRT?

(vehetjük flémnek)
  • norbre
    nem értem mi a baj a levágással? én nem érzek/látok semmi különösebb disszonanciát, ellenérvet, rossz hatást stb..
  • Christiansen
    és is borultam a cicás képenD:_D_:D_:D:Ddd
  • Sné Zsuzsa
    a masodik nagyon odavag :DDDD

ahogy meglattam elkezdtem vigyorogni :))))

• zolo
    Hali

Egyetértek azokkal amiket írtál, leírom az okokat:
    - 70-210 volt mindkettő esetben a gépen, és a cicus elég közel volt hozzám, mire hátrébb tudtam menni és állítottam a gyutávot, addigra elmozdult, és ez az egy értékelhető kép lett
    - amiért nem éles a madárka, annak egyszerű oka van: nem képes kirajzolni a 10 megapixelt az obi :(
  • Sonajk @:o)
    Sziasztok!
    Ha érdekel valakit közületek, itt találhat pár jó fotót.
    A hét fotósa
    További szép napot mindenkinek!
  • Aspyrin
    Szia!

A második és harmadik képhez fűznék hozzá pár szót.
    A középső képen egyszerűen nem értem miért vágtad le a macska bal szemétől a maradék képet. Lehet törekedni bizonyos fotózási szabályok betartására, de úgy gondolom nem minden áron.
    Az utolsó képeden azt látom, hogy próbáltál helyesen fókuszálni, de ez nem nagyon jött össze, pedig 210mm-en ez még megoldható a beállításaiddal.
  • zolo

• Dénes é
  • DirtyGab3sz
    Akko' szorri...rosszul emléxem..:D:D:D
  • 89
    1.
  • Timber
    barmit tudok vele fotozni csak megfelelo filter kell hozza :)

Van egy Panasonic FZ 50-es gepem aminek a hotfiltere (ez a kis uveg a CCD elott ami normal esetben kiszuri az infravoros es ultraibolya fenyt) ki lett szedve igy a gep a lathato fenyen kivul az IR es UV fenyt is 'veszi' :) IR teruleten egesz jo UVre meg nem volt alkalmam kiprobalni (de tekintve, hogy az obi ami elotte van az MC-s igy valszeg UVre nem az igazi).

Amugy lehet csinalni minden atalakitas nelkul is infrafotot csak kell hozza egy IR szuro (a legnepszerubb a Hoya R72) es az, hogy a geped hotfiltere ne legyen baromi eros (mint pl. a Pentax K10D-ben vagy K20D-ben). A hotfiltered erejet a legegyszerubben ugy tudod leellenorizni, hogy fogsz egy taviranyitot, a gep fele forditod, nyomod a gombjat es ugy csinalsz rola egy fotot. Ha a taviranyito elejen latsz egy kis lila vagy kekes fenypontot akkor van ertelme IR fotozast probalni a geppel (persze akkor is csak hosszu zaridovel). A kis potty 'fenyereje' mutatja mennyire eros a geped hotfiltere. Ha nagyon fenyes akkor gyenge ha szinte semmit nem latsz (mint en a K20D-vel) akkor nincs erelme (nekem 1600as ISOn is 1-2 perces zarido kell szikrazo napsutesben).

Az atalakitott gep elonye az, hogy kezbol is lehet vele normalis zaridovel IR fotot csinalni. Viszont DSLR-t nehezebb atalakitattni, mivel ott kenytelen vagy valami uveget rakni a CCD ele (konpaktnal is ajanlott de ott meg lehet lenni anelkul is, felteve, hogy nem rallyt vagy sivatagi tornadot akarsz fotozni :D) es nem mindegy az sem mit raksz ele. A legolcsobb megoldas egy optikiai sikuveg beszerzese (mikroszkop boltokban pl), vagy egy tisztauveg MC-s szurobol (van olyan ami nem UV szuro, csak tisztauveg es rajta MC-s reteg). Viszont igen precizen kell belevagni mind a 3 dimenzioban. CCD eltolasos kepstabis gepeknel meg megfontolando az atalakitas mert ha nem szervizkorulmenyek kozt vegzik akkor az anti shake girojat konnyen haza lehet vagni.

Tomoren ennyi :D
  • DirtyGab3sz
    Van egy átalakított gépe Timbernek...azzal csak IR-t tud csinálni!:D:D
  • CUCLI
    szerintem egyedi FE
    de majd timber megmondja a frankót
  • Dénes é
    ilyet hogyan lehet csinálni?
  • Timber
    en se kotekedesbol valaszoltam am :)
  • Roger6
    Jó-jó-jó, okés-okés, értettem! :) Így is tetszik, nem kötekedésből írtam.
  • Timber
    Ja igen... meg a levél fehér, de az még nem nagyon van :) Plusz amit linkeltél az 960as filterrel készült az enyém meg 720assal.
  • Timber
    de. lásd a fűt a képen :) A fák nem tudom miért nem lettek fehérek azon a képen, valószinüleg a távolság miatt vagy nem tudom...
  • Bexter
    Köszi utánuk nézek.
  • DirtyGab3sz
    Igen.....Tikal jól mondja!
    Pár könyv, ami a kompozíciót,és a beállításokat emondja....
    Van sokféle a piacon, de én pölö Scott kelby könyveit ajánlom....nagyonjók!:D:D
  • Tikal #15455
    talán vásárolj egy két könyvet....talán nézegess képeket fotosoldalakon....
  • norbre
    nekem van egy "irányelvem" amihez próbálok igazodni (nem én találtam ki).. mi az ami megfogott az adott témában? ha ez megvan akkor azt kell kiemelned, hangsúlyoznod a képen.. példának okáért vegyük a 3. képedet..
  • Bexter
    Köszi neked is meg többieknek is a kommenteket, de gyakorlati példával is segíthetnétek mert ez hogy a témán legyen hangsúly kevés :P
  • Roger6
    Csak egy kérdés: infrában a fák levelei nem fehérek?
  • oneal1
    jaah, nagyon sokat szívtam vele,bennt volt, ráadásul szakadt a hó úgyhogy semmi fény nem jött be, vakuval meg nem tetszett...:)
  • Aquir
    holdvilágos napsütés:)
  • Timber
    infrarét:
  • Timber
    bemozdult nagyon :( pedig jo lenne
  • oneal1
    mini:)
  • Timber
    Pár fotó a mai sétámról:

Máshonnan, más spektrumban:
  • DirtyGab3sz
    Ahogy Norbre írta is, jól próbálkozol!
    Ami fontos lehet...
    1. téma...a témán legyen a hangsúj!Legyen a képnek mondanivalója!
    2. ne hagyj túl sok dolgot a képen! A kevesebb néha több!
    3. a 2. pontot értelmezd úgy hogy MINDÍG több!

Sok sikert!
  • norbre
    próbálj meg tudatosan odafigyelve komponálni amíg "ösztönből" nem jön..
    amúgy 1-2 -ben van fantázia
  • Bexter
    Ahogy esik úgy puffan :)
  • schorby
    témák direkt középen?
  • Bexter
    [center]

• BaliBoy
    Hamarosan - úgy érzem - nekem is be kell szereznem egy macskát. :DD
    1. 6.
  • norbre
    elsőkettő teccik.. második jobban