23748
  • schorby
    :) én szoltam, hogy béna leszek:)
    szal:
    Én is macskáztam (előre is bocs a floodért)

• CUCLI
  • CUCLI
    még meleg

• sztyui2
    Köszi, de nem az én szemem, hanem haveromé:D
  • Sné Zsuzsa
    szep a szemed
  • Sné Zsuzsa
    ez nagyon szep lett!
  • sztyui2
    Na egy kis szemezgetés a délutáni unatkozásból:
    http://images.netbag.hu/20090320/20342672228.jpg
  • sztyui2
    Nekem kompaktom van...
    De már gyájtök a DSLR-re, mert stúdiócuccokkal(is) szeretnék foglalkozni, és arra bizony a kompakt nem alkalmas.
    Képeimet láthatod az aláírásomban, ha esetleg nagyon érdekelnek.
  • norbre
    feltételez? ez hülyeség így..
    az egy dolog hogy lehet nem ajánlanál SLR-t annak aki most kezdi.. de ha valaki azzal szeretne megtanulni miért ne vehetne? ki mondja hoyg nem lehet?
    nekem világéletemben tükörreflexes gépeim voltak, igaz a legelső még csak egy orosz filmes, de azokon tanultam
  • Sné Zsuzsa
    Nalam az igenyt "feltetelezi" a tobbre.

Na meg,h volt ra penzem.

Miert, Te mivel nyomod? Gondolom akkor neked megvan a tudasszinted.

Okoskacváj
  • sztyui2
    Pontosan. A tükkörreflexes gép már feltételez tudásszintet, amit ha nem ér el az ember, akkor inkább a kompaktál kell maradni.
  • Aquir
    ! (hát érted :)
  • Sné Zsuzsa
    ?

• Cujo01
    bakker :D
    én se jöttem rá.. :)
    de a kép bejön
  • Aquir
    csak a toleranciáét
  • Sné Zsuzsa
    Gondolom nem vagy hulye es tudod, h azert hasznalom rad ezt a nevet, mert tudom, h teged idegesit, de remelem ezzel nem sertem "eme online kisközösség otthonának" hsz szabalyait
  • 5Dani
    Ameddig nem aggatok rád beceneveket (menne pedig), addig ezt az Okoskázást nyugodtan befejezheted.
  • Aspyrin
    Arra neki is lenne esze :)))))
  • Aquir
    most fognám és jól megdörzsölgetném !!!
  • Sné Zsuzsa
    Okoska kepei kozul a Senkifoldje tetszik a legjobban

de azert ide is nyomhatnal be kepeket, ujakat

nem kritizalni akarom, csak egyszeruen kepeket nezegetni es tanulni beloluk
  • Sné Zsuzsa
    Jol van Okoska, nem bantottal meg :)

Mig a kompaktot kezdtem kiismerni egy ev volt, szal majd ebbe is beletanulok szerintem.

• Roger6
    Bár eléggé félreérthető Dani #15411-es válasza, de igaza van. Én sem ajánlanám mindenkinek a tükrös gépeket, sokszor egy jobb kompakttal többre megy az ember. Ez nem kötözködés, csupán vélemény. Már mentem is, nem akarok semmilyen flémben részt venni...
  • 5Dani
    Te magad írtad le, hogy kompakttal eredményesebben fotóztál. Az se kérdéses, hogy adott szituációban a tükrös gép ad jobb képet, de bevallottan nem tudsz mit kezdeni a beállításokkal. Fórumokon ha valaki gépvásárláshoz kér tanácsot, és megad egy olyan keretet, amibe egy belépő tükrös váz belefér, akkor 10-ből 10 azt fogja ajánlani, holott nem biztos hogy az illető azzal lesz a legboldogabb. Egy jobb kompaktnak megvan az az előnye, hogy a fotózás szinte összes területére betekintést enged korlátozott mértékben, közben pedig szemléletesen megtanítja a júzert alapvető fototechnikai dolgokra. Szerintem akkor érdemes DSLR-t venni, ha az ember kinövi a kompakt gépet (az hogy "szebbek lesznek a képeim tőle" nem elég indok), ergo tisztában van a különbségekkel. Nem volt bántás abban amit írtam, de felfoghatod annak is.
  • DirtyGab3sz
    Nem kötözködésképpen Kedves Zsuzsa, de ottvan Dani aláírásában a flickr-profilja....bátran nézz szét "okoskánál"!

Segítek.... ITT

[csak halkan jegyzem meg, Dani nyerte tavaj a Sajtófotó 2008-at (asszem Sport kategóriában)...szvsz tanulhatunk jópáran (ÉNIS) tőle!]
  • Sné Zsuzsa
    Nagyon-nagyon a masodik :D

Olyan paranyinak erzem magam a kep lattan :)
  • Sné Zsuzsa
    Tudtam, h vmit hozzaszolsz :)

Ahelyett, h fikazol, inkabb nyomj fel Te is kepeket, hatha tanulhatunk belole Okoska ;)
  • 5Dani
    Tipikus példája annak, hogy nem kell mindenkinek tükrös gépet ajánlani.
  • norbre
    a fény mindig sokat számít :) próbáld nagyobb iso-val vagy nyitottabb rekesszel, és rövidebb záridővel..
  • tugyiti
    Próbáld meg manuálba levenni iso100-ra először és legkisebb rekeszen állíts kevesebb záridőt ha kevés a fény told fel folyamatosan az iso-t,ha nem sikerül akkor meg kapcsold sport modba és úgy nézd meg.
  • Aspyrin
    Próbáld meg az ISO értéket emelni ha kevés a fény, így rövidebb lesz a záridőd.
  • Aspyrin

• Sné Zsuzsa

Rengeteg kepet csinaltam, de, ahogyan a kutya megmoccant egybol osszemosodott a kep...vagy eppen sotet volt, vagy vmi baja volt.

Egyszeru kompakttal olyan egyszeru volt, viszont ezzel az uj geppel....hat nem tudom..nagyon nehez.
    Ennyire sokat szamit a feny vagy csak en hasznalok rossz beallitasokat?
  • norbre
    hegesztés :) de amúgy tényleg nagyon állat :)
    hegesztő..:D
  • Sné Zsuzsa
    hat....eskuszom nem tudok rajonni mi az :(

kepileg viszont szerintem szuper, nagyon bejon
  • norbre
    állat.. és nem csak a macska miatt :)
  • Goruck
    Délutáni 20 perces hajsza eredménye, hosszú viszonylag záridővel:
  • Dénes é
    most hogy így mondod tényleg már csak egy sör kéne a kezébe
  • 5Dani
    bender ID