23748
  • Timber
    Ajanlom a CP:CW topic bongeszeset... meg rengeteget kell fejlodnod, hogy igazi Jeff Spender szintu flame-betyarra avanzsalj.
  • Aspyrin
    Én is szeretlek
  • Timber
    Es ami szerintem a legfontosabb... ne nyomd meg a gombot mindenaron. En rengetegszer van, hogy meglatok valamit, gep a szemhez, obicsere, korbejaras aztan foto nelkul megyek tovabb 5 perc mulva mert egyszeruen nem talaltam meg azt amit igazan szeretnek. Es meg igy is kb 20 kepbol 1 amire azt mondom meg vagyok egy picit elegedve. Bar a legnagyobb gond, hogy sok emberbol hianyzik az onkritika (masokbol meg az onkontroll)
  • Timber
    En megmondom oszinten imadok ide jarni. Azt hiszem Woody Allen mondta, hogy "Nem szeretek olyan klubbhoz tartozni ami elfogad tagjanak". Szamomra igen szorakoztato az, hogy olyan emberek nyaljak korbe egymas segget akik leragadtak egy olyan szinten ami neha meg a dokumentarista fotozast sem eri el viszont nagy elannal fikazzak azokat akiknek volt mar egy ket komolyabb erdemu fotojuk is. Tudom, hogy ez az amator szekcio igy ne varjak Pulitzer dijas fotokat, de attol, hogy valaki amator meg igazan lehetne vagya a fejlodesre. Jomagam is iszonyat amator vagyok de igyekszem tovabbkepezni magam, igyekszem keresni azt a vonalat amiben onmagam tudom kifejezni es nem csak kattingatok jobbra minden atgondolas vagy koncepcio nelkul. Persze lehet, hogy idealista vagyok azzal, hogy ugy gondolom masoknak is fontos lenne az, hogy torekedjenek a jora es fejlodjenek... en mar csak ilyen maximalista vagyok.

Azzal, hogy egymas segget nyaljatok mar csak azert is elajuldoztok egymas kepeitol csak hazudtok egymasnak es csak kiszurtok a masikkal, arrol nem is beszelve, hogy csak hozzajarultok a vizualis szennyezeshez ami az online fotos vilagot jellemzi.

Ami meg a verprofikat illeti... a kotekedes helyett egy kemenyebb kritikat irjatok, mert sokszor ugy erzem csak azert hurrogtok le egy kepet mert hu de jo kotekedni Piri topikjaban (igen az, de akkor kossetek bele az emberbe, hiszen mind Piri mind Zsuzsika jo alany erre). En is rendszeresen idejovok es megnezem a kepeket (es van amikor wow egy par kep... de sajnos a /dev0 a jellemzo az itteni kepekre) mondjuk legtobbszor nem irok ra semmit...

Zsuzsa te meg ne eljel mar abban a tevhitben, hogy itt az egyeniseged vagy a fotoid miatt szeretnek... egyszeruen csaj vagy es emiatt sok ember eleteben kulonlegesseg :) Az interneten a csajokat mindig korbelihegik... ez alapszabaly.
  • Tikal #15515
    kezdhetnéd mondjuk a legegyszerubbel, ha még mindig nem lapoztál fel könyvet, vagy website-ot a témában, a harmadolási szabály ami már évszázadok óta müködik, talán még rajzórán is hallottál róla. Utána folytathatod a színekkel, a fényekkel, irányaival, vezető vonalak a képen stb... google a barátod...ne várd hogy majd itt valaki megmondja a receptet...
  • 5Dani
    :D!
  • ivjoe
    Vedd le az objektívsapkát és kapcsold be a gépet. -.-
  • norbre
    a szabályokra visszatérve ez elég jó kitérő válasz.. mondjatok pár szabályt amit ha nem tartunk be a fotózás során, nem lehet jó a kép.. nyilván tudtok párat...
  • 5Dani
    Mikor sztároltam én magamat? Prekoncepcióid vannak. Veled ellentétben én továbbra sem minősítettelek, pedig egy ..... .....nak tartalak, de hát úr vagyok.
    Ami szar, az szar, néha rá kell világítanom :) (ha már macska, a #15438 első képe például sokkal jobb).
    Neked az megfelel, hogy évekig ugyanaz a 15-20 ember körbenyalogat, hiszen ez a fejlődés biztos záloga :) (megsúgom, nem a tehetséged okán, hanem részben dilettantizmusból, részben mert csaj vagy, ők pedig kangörcsös kockák (de ezzel tisztában lehetsz, ha ekkorában kiírod a keresztneved)).
  • Tikal #15510
    az amatör nem azt jelenti hogy teljesen nem érteni valamihez...
  • Tikal #15509
    National Geographic: Fotosiskola... legalább 6 könyv a sorozatban
    A DIGITÁLIS FOTÓZÁS MŰHELYTITKAI KEZDŐKNEK... legalább 4 féle könyv a sorozatban
    Scott Kelby a digitális fotóskönyv 1-2.

plusz rengeteg fotos oldalon tájékozodhatsz mik az alapvető "szabályok"...
    aki meg nem bírja a kritikát az ne tegyen be képet...
  • Sné Zsuzsa
    norbre - igen, valoban nem kellen fikazni (nekem sem), de hat, ha unatkopzik az ember.....

pentax - en nem sertodtem meg, en Okoskat hordtam le...de ez mar csak olyan rulez :)

• DirtyGab3sz
    De!!
    Én!:D:D

Scott Kelby
    Enczi zoltán

Ezen írók könyveit keresd!
  • DirtyGab3sz
    Nem akarok flémelni....
    DE!
    1. ajánlom az álltalános iskola 4., 5. osztályos nyelvtan könyveit!!
    SZÖVEGÉRTELMEZÉS!!

Azt írtam, hogy a lányomról feltett fotók nekem naná hogy tetszenek,mert az én lányom van rajtuk....és ha ez a kép nem jó, akkor is tetszik!
    De elfogadom,hogy másnak esetleg nem jön be!
    Kapíse??
    Tehát ergo....ha egy házikedvencről,gyerekről,családtagról készített kép nem éri el az alapvető formai követelményeket, akkor is lehet jó....a készítőnek legalábbis mindenképpen!

VANDIT!

Van egy csomó könyv, ami a fotózás technikai részével foglalkozik!
    Azokban.....a gugli a barátod!!

Zsuzsa!
    Nem akarlak megbántani, nem ismerlek.Mindenki elkezdi egy szinten, de el kell dönteni, hogy az ember hajlandó-é tanulni a tapasztaltabb,jobb fotósoktól, hajlandó-é könyveket bújni, hogy jó, jobb képeket csinálhasson!
    Ha valaki úgy gondolja, hogy alapvető fotóstudás nélkül is elég neki az álltala készített képek minősége, hááát lelke rajta!Viszont ha egy rossz képét esetleg megbírálják, nem kötelező megsértődni!
    Énis eleinte rosszul éreztem magam, de rájöttem, hogy csak profitálhatok a dologból "saját kárán tanul a buta" mondást követve!

Szóval ennyi....
    Eszpirájn..nem tudom mi lett itt a topikkal, de valami nemkicsit nem jön be....majd benézek még ritkán, de hogy ezentúl nem kommentelek, az tuti!
    Nem akarok itt senkit megbántani, (hiszen magam is kurva amatőr vagyok) de az nem jól adja ki magát, amikor a luk kikiabál a gödörből!!
    Értse mindenki, ahogy akarja!

Szép Fényeket Hölgyek/Urak!!

Gabesz
  • Atika :o)
    ezt mar en is eszrevettem :) jo pelda ra a #15489 senki se valaszolt meg :)
  • norbre
    miért van az hogy itt is csak egymás fikázása megy és a topik témájába vágó kérdésekre alig születik válasz?
    (akinek nem inge és tökmindegy a kikezdte)
  • Aspyrin
    Próbáltam a realitás határán mozogni :)
  • Sné Zsuzsa
    senki nem irt ilyet...mondjuk en egy kicsivel erosebb jelzore gondoltam ;)
  • Aspyrin
    Majom? :)
  • Sné Zsuzsa
    meg, jo, hogy ide ennyi okos ir, szted miert kaptad ezt a nevet?? mert nagy a szad es azt hiszed, h kiraly vagy, de meg, ha az is vagy annal szanalmasabbat nem tudok elkepzelni, h vki nagykepuen mas munkait lehordja, mert azt hiszi O olyan, huu, de jo

meg jo, h az amator szekcioban vagyunk
  • Sné Zsuzsa
    mert egy bekepzelt ....... vagy
  • norbre
    a "minden szinttel" nem értenék egyet, ez absz attól függ hogy milyen a fotó.. én láttam már elég jó képeket házi kedvencekről és szánalmasakat vagy unalmasakat vagy klisészerűeket is mondjuk vadon élőkről.. max te nem szereted nézegetni az ilyeneket, de sztem tudni kell elvonatkoztatni attól hoyg mit nem szeretsz képen látni és hogy mi a nem jó fotó.. a kettő nem ugyanaz..
  • norbre
    személyes vitákat, személyeskedéseket miért nem lehet privátban intézni, miért kell hozzá a nyilvánosság?
  • Aspyrin
    Jól van, törlöm, de nem hagyhattam ki
  • BiG G
    kezd unalmas lenni már, picit
  • Aspyrin
    Világos, de én is lehetek agyatlan barbár, ha már ő is megengedte magának :)
  • zolo
    Nem kell ebből ekkora ügyet csinálni...mindenkinek van véleménye, az övé ez, nem kell túlragozni...

Gabesz: Pár napja Schorby tett fel macskás képet, amiket szintén dícsértek, akkor azok sem jók? Sztyui egy barátja szemét tette fel, az sem jó mert személyes szálak köthetik hozzá, akkor már nem is rakhatja ki? Barátnőmről szintén nem rakhatok képet, ha csinálok olyat ami megérdemli hogy mások is lássák?
    Nem szeretnék offenzív lenni, de gondold át amit írtál. Szerintem nincs jó vagy rossz kép, inkább tetszik-nem tetszik van.

Saját magad cáfolod meg azokat amiket írtál, szerintem nincs miről beszélnünk :)
  • Tikal #15492
    te mekkora hülye vagy, már bocs... szánalmas inkább...
  • norbre
    én is kiváncsi lennék mik azok az alapvető szabályok, ami nélkül sehogyansem lehet jó a kép
  • Atika :o)
    hello megkerdezhetem hogy ezek az alapveto szabalyok mik?? vagy hol olvashatok roluk tobbet?? Koszi
  • 5Dani
    zsír!
  • Timber
    Egy kis poenkodas :)

• RATCUSTOM
    Sziasztok!
    Na vettem egy fotós könyvet! :D
    National Geographic Fotóiskola: Nagy Fotóskönyv Vadonatúj Tippek
    Eddig csak bele-bele olvastam, de szerintem nagyon jó, csak ajánlani tudom
    Hétvégén lázas tanulás lesz :D
  • DirtyGab3sz
    Most az a tény, hogy amatőr fotós valaki nem számít....
    Vannak alapvető szabályok, amiket ha nem tart be az ember, a kép nem számít jónak!
    Az hogy valaki a saját gyerekét, cicusát,kutyusát,aranyhörcsögét, vagy lapostetűjét lekapja, nem kell hogy jó legyen.
    Épp azért mert a készítő személyes kapcsolata miatt "vonzódik" a képhez, viszont ne várja el hogy másnak is tetszen...
    Asszem Timber mondta egyszer nekem, a lányom képére, hogy az embernek a saját gyereke a legszebb!
    Így ha a szar beszarik, akkoris jónak fogom tartani a lányomról készített képeim....holott külső szemlélőnek semmit nem jelent!
    Remélem nem voltam zagyva..:D:D:D:D
  • 5Dani
    vágom
    de ahhoz (is) gyenge a kép
  • Christiansen
    csak egy fekete keret, fehér képaláírással.
    ez nem pont az, de az elv ugyanez

• 5Dani
    Mi az a motivation keret?
    hjaés.. vélemény? (kezdő vagyok:))
  • Aspyrin
    Szimplán hülye vagy, és ezt a tényt most alá is támasztottad

ha nem menne:
    egy
    kettő