23748
-
#18326 Szerintem természetellenes, hogy kifele sötétedik az árnyék.
Nyilván van jó HDR, a megjegyzésem kb. annyira volt primitív, mint amennyire otromba a sok elkúrt HDR. 100-ból egy ember használja normálisan, a többi 99 meg azt hiszi kötelező. -
DecenS #18325 egy ilyen utcarészlethez sem? nekem eléggé kontrasztosnak tűnik irl, nem hiszem, hogy ilyen szépen ki lehetne exponálni, nagy a dinamikatartomány ahhoz, nem? -
#18324 az attól függ mit akar -
#18323 Sosem kell a hdr. -
#18322 kellett a hdr? elsőre nem gondolnám.. -
davos80 #18321 hádéer,spanyolország -
davos80 #18320 -
#18319 amúgy meg ha a "jó öreg" "falas" mércémet használom, akkor az első tetszik -
#18318 -
#18317 császtok nem mond semmit
[center] -
#18316 Tökéletesen igazad van! -
#18315 hozzátenném a saját véleményemet ha megengeded..
"Az ilyen fotóknál adott a téma, és azt kell úgy lefotózni, hogy visszajöjjön az aktuális hangulat"
szerintem... aktuális hangulat = amit a fotós az adott téma kapcsán láttatni/közölni szeretne..
ha megnézel egy képet, meghallgatsz egy zenét, elolvasol egy verset, akárhogyan is de valamilyen érzést ki fog váltani belőled.. vagy pozitívat vagy negatívat, vagy erőset vagy gyengét, de mindenki más, ezért a legtöbb dolog másképp csapódik le mindenkiben.. -
#18314 Oké! -
stain #18313 Na jó, nem a saját fotóim védelmében (mert ezek tényleg nem olyan jó képek), de elmagyarázom... A fotózás nem olyan dolog, hogy minden képben fíling van, mint a zenében. Az ilyen fotóknál adott a téma, és azt kell úgy lefotózni, hogy visszajöjjön az aktuális hangulat. Ha az nem fílinges, akkor nem fílinges, attól még a fotónak jól kell megörökítenie. -
#18312 Gyönyörű. -
DecenS #18311 elég sokféle színűre sikerült az égbolt és a hó is -
#18310 Nah..tegnapi.régóta nem jelentkeztem semmivel...
EHUNE:D -
#18309 Tudom, csak kíváncsi lettem volna a te véleményedre is. Hogy tényleg csak nekem semmitmondóak ezek a képek, vagy másnak is. -
#18308 csak köszöntem. -
#18307 Mér, neked sokatérők ezek a képek? -
#18306 TSŐ -
#18305 Szeva! Hát bocsi, de ezekről a képekről nem jön le semmi feeling! De nem is vagyok profi fotós! Csá! -
stain #18304 Ezek most digitálisak:
-
#18303 így már érthető -
#18302 Pandorán fotóztam azé :DD -
#18301 hát nekem erről a képről az Avatar jutott eszembe, fogalmam nincs miért O.o -
#18300 -
#18299 -
#18298 mennyi hasonló témájú/megoldású kép születhet a világon ami után azt mondhatjuk hogy elcsépelt? (mert gondolom a hajléktalan fotózás nem a formai kötöttsége miatt elcsépelt törvényszerűen) -
#18297 Ez a "fekete-fehér archív képet tartok a kezemben, és belefotózom a jelenbe, ami színes" formailag annyira kötött, hogy törvényszerűen elcsépelt is. -
#18296 még egy dolog az "amúgymeg"-hez.. kinek árt vele valaki ha elcsépelt téma/kategória/megoldás amit/ahogy fényképez? -
#18295 lehet rossz oldalról közelítem meg a fogalmat, de az elcsépelt szó nálam kb azt jelenti hogy már semmi újat nem tartogat, lejárt lemez stb..
lehet egy fotó újszerű a megoldása miatt, a "kategória" illetve a téma miatt..
szerintem elég kevés kategória van amiben, vagy téma amit már ne fotóztak volna le rengeteg megközelítésben.. igazán újat, amit még senki nem csinált, egyre nehezebb alkotni.. nem mondom hogy nem lehet, de nem könnyű..
és amúgymeg.. aki nem tud merőben újat, vagy nem elcsépeltet alkotni az ne is fényképezzen? kétlem hogy a folyamatosan új ötletekkel előálló fotós zsenik itt írogatnának ezen a fórumon..
csak a jéték kedvéért a gugliból:
landscape: 88 100 000 találat
portrait: 39 000 000 találat
homeless: 18 600 000 találat
-
stain #18294 Hát csak próbálkozz, aztán majd a megmondók megmondják. Amúgy ez érdekes kérdés, hogy mikor mi számít nem elcsépeltnek. Nyilván ha nem tájképet készítesz, ahol nincsen túl sok helye a variálásnak - legfeljebb annyiban, hogy milyen messzire mész el nyakig érő hónap az éjszaka közepén - akkor bele kell vinni valami kreativitást, és a legtöbb fotósnál itt áll meg a dolog. Pl. én is szeretnék szép portrékat fotózni, de nincsen modellem az ismerőseim meg nem hagyják magukat, grimaszolnak stb. Szóval én maradok egyelőre a tájképeknél. -
#18293 értem.. és hol van ez a lista? :) -
stain #18292 A tájkép sosem elcsépelt. -
#18291 az is csak tájkép :) -
#18290 Vélemények?
-
#18289 -
stain #18288 Havas tájat a Marson. -
#18287 manapság már mit nem elcsépelt fotózni?