Fordulat az öregedés elleni kutatásokban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#violent>#violent><#vigyor2>#vigyor2>
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
utána 1 n
Nem olvastam végig a rengeteg hozzászólást, de assfd, azért a Te elméleted ott sántít, hogy amikor 20-30 év volt az átlagéletkor, akkor élt vagy néhány emberke az egész bolygón... most viszont már MA is default gond a túlnépesedés...arra meg már gondolni is durva, hogy mi lenne, ha 2x-es lenne hirtelen az átlagéletkor...
Ha nagyon hosszú ideig élnénk az sem okozna problémát mert a társadalom erre rendezkedne be. Ha például visszamegyünk pár ezer évet az idõben akkor azt látjuk hogy az ókorban a 30 éves ember öregnek számitott a 40 éves meg egyenesen aggastyánnak.Sõt a legtöbb ember már babakorban meghalt!És ha nekik mondtad volna hogy eccer majd 70 éves korodig fogsz élni (vagy tovább) õk is elszörnyülködtek volna hogy dehát akkor ki fog dolgozni ki fog tanitani és mégis akkor össze omlana a rendszer stb stb... És lön világosság mégis müködik a rendszer pedig az emberek sokkal tovább élnek.
Más: a túlvilágról, igen akiket visszahozta a halál állapotában (de még nem károsodott az agyuk) azok mesélnek szép dolgokat. És vszinü õk azt is látták. Csak épp senkise tudja, még õk maguk sem hoyg azt mikor is látták. Azelõtt hogy leállt volna az agyuk és még oxigénhiányos állapotban volt, vagy utánna.Úgy képzeljétek el mint amikor álmodunk. Este lefekszünk, reggel felkelünk és azt hisszük hogy azt az álmot láttuk egész este amit mi kb 5 percnek éreztünk, miközben eltelt 8 óra és ezen el is csodálkozunk hogy hogy lehet hogy már reggel van.Nos a kutatók kideritették hogy a rem (gyors szemmozgásos) idõszakban álmodik az ember és utánna meg semmi.Csak a semmire nem emléxik csak az elõtte lévõ álomra. Na sztem vhogy a halálközeli élmények is ilyenek. Vki hallucinál vmit majd leáll az agya.Aztán újraélesztik és utolsó emléke ez a hallucináció lessz, és azt fogja hinni hogy ez már azután történt vele hogy meghalt. Pedig nem... Na én nem vok tudós de szerintem ez kb. igy történhet.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
bennem mikor elolvastam a cikket 20 30 kérdés is felmerült
szerintem ennek nem sok értelme lenne
egyszerûen megszünne az ÉLET ÉRTELME a tulnépesedés csak kisebb próbléma
és a " nagy emberek " Einstein és a többiek rengeteg dolgot találtak fel és nem éltek õk se többet
A túlnépesedés hatalmas háborúkat keltene nincs hely a földön és ezér szerintem EZ AZ EGÉSZ CSAK MINKET ÖLNE MEG
mi van akkor ha 30 évesen meghalsz egy háborúban (erre volt példa eddig is, de most tömegesen következne be)
a háború csak egy ici pici dolog a többihez képest rengeteg dolgot megfogalmaztak az elöttem szólok és igazuk van !!!
és ne feledjünk el: AMIHEZ AZ EMBER EDDIG HOZZÁNYÚLT MINDEN ROSSZUL SÜLT EL !!!!
gondoljatok erre
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Szóval ha nem tettél rendet életedben, ne várj nagy bulit utána se.
Anne Rice:Interjú a Vámpírral
Ha meg 200-400 évig élhetek, akkor nekem ne mondja senki 80 éves koromban, hogy öreg, hiszen akkor én még egy fiatal ember vagyok! <#nyes>#nyes>
A másik meg, hogy ki vagy te és ezt most nem sértésbõl mondom, hogy ilyet kijelentesz? Szal..
(*) Apropó, ezt itt mennyien tudták egyébként? Mindenki a tabletta formájú halhatatlanságról ábrándozik, de azt nem tudják, mit lehet tenni itt és most a hosszabb, egészségesebb életért...
Személy szerint hiszek a (ha nem is keresztényi/hindu/keleti)tulvilágban, de attól még nem ugrok le sehonnan, és szeretnék azért még legalább 1000 évet élni mielõtt megtapasztalom. 😊
Ne felejtsük el, hogy bár az õskorban kevesen érték meg az öregkort, a késõbbi idõkben már jóval többen. (Az újabb leletek alapján ez utóbbi idõszak többszázezer év is lehet, és ez alatt az idõ alatt beszabályozódhatott a kívánatos élethossz.)
Mondjuk, értem a másik logikát is. De szerintem hiba csak azzal magyarázni mindent.
illetve ezeket a folyamatokat meg lehet magyarázni génszinten csoportszelekció nélkül
Amúgy az érvelésed körkörös, mert hogy alakulhatna ki az öregség génje, ha eleve feltételezed a jelenlétét (az öreg egyedeknek, mint hátrányos tényezõi a populációnak eleve tartalmazniuk kell a géneket (mivel öregek), hogy kedvezõ szelekciós nyomás legyen saját magára (öregség génjére)nézve). Remélem érthetõ voltam. 😊
BiroAndras kollega jól mondta, a természetben ritkán éli meg bárki is az öregkort, így a fölhalmozódása nem járt feltétlenül hátránnyal. Ez egyszerû logika. Teszemazt egyforma valószínûséggel képzõdik letális gén minden korosztályra nézve. Nyilvánvaló hogy amelyik embrionális vagy gyerekkorban fejti ki hatását, az kiszelektálódik, mivel nem tud átkerülni a következõ nemzedékbe. A felnõttkorban ható már megmaradhat, de a szelekciós nyomás annak kedvez, akinél minél késõbbi életkorban hat, mert így elõtte több utódja lehet, akiknek átadhatja ezeket a géneket. Ráadásul lehet, hogy ezek a gének a korábbi életszakaszokban elõnnyel jártak. Mindenesetre eszerint a logika szerint szép lassan fölhalmozódtak, hatásuk eltolódott az idõskorba. És nincs ami kiszelektálja. Dawkins ajánlott egy ötletet hosszútávra az életkornöveléshez. Kezdjük minél késõbb az utódnemzést. Így szelekciós nyomás fog hatni rájuk is, illetve még késõbbre tolódnak. Persze ehhez kell pár tízezer év. 😊
A klinikai halalt atelt emberek azert meselnek euforiarol mert bizonyitott teny, hogy halal kozeli allapotban az agy dopamint es meg egy sor mas finom dolgot szabadit fel nagy mennyisegben. Ez korubelul olyan mintha egy 5 grammos kolumbiai csikot szippantanal az orrodba egyszerre. Innen erednek a feher alagutas meg angyalos vizionalasok is. A halal utan nincs semmi. Egyertelmu hogy mindenki annyira ki szeretne huzni az idejet amennyire csak lehet.
"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."
Dehogynem, csak nem az egyed szintjén, hanem az adott populáció szintjén (ilyenkor már persze el van terjedve a gén-variáns): az a populáció, ahol túl sok az öreg, hátrányba kerül (kevesebb élelem, több veszekedés). Vagy az is hátrány lehet, ha túl kevés az öreg (nem adják át a tudást, stb.). Szal nem véletlenül állt be ez a mostani élethossz.
Csak akkor szabad ilyeneket csinálni, ha ledobunk atomota Ázsiára és az arabokra is.
Na jó...ne atom legyen...hanem valami környezetbarátabb dolog.<#violent>#violent>
CPU Tuning Toplista http://cputuning.net
az elsõ diploma meg mondjuk 102 év után elvileg sokkal komolyabb tartalommal bírhatna mint most, persze ehhez még nincs meg sehol a tanmenet 😊 na meg a tanári kar se biztos, hogy megéllné a végzõsöket 😊 mondjuk 102 év tanulás után lehetnének igencsak nagy, ma elképzelhetetlenül nagy, koponyák...
és ehhez kapcsolódik, hogy ugye honnantól hatszoroznánk meg az életet. 0. évtõl? 15. évtõl? 19.? 24.? és ha egyszercsak mindenki így öregedne: az elsõ ilyen generáció fölül 60 év (az nekik tíz, szal negyedikes a szervezetük?) után kihalna mindenki. a szaporodásunkra is kérdés hogyan hatna, merthát a gyereknevelés is hatszor hosszabb lenne? (ez esetben nem hiszem, hogy sokkal nõne a népszaporulat vagy a nyugdíjban eltartottak száma, persze 6* magasabb korhatárral) vagy mindenki ha mondjuk az érettségije v. elsõ munkája mellé kapná meg, akkor hatszor csak hosszabban dolgozhatna? 😊 hmm... 240 év munka, jól hangzik?😊 szal ezen szerintem sokáig el lehetne filózni...
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
200 év semmi az emberi evolúcióban. Az átlagéletkor növekedése az életszínvonal emelkedésével és az orvostudomány fejlõdésével függ össze.
Nem öregíti magát a test, hanem beszünteti a költséges karbantartást.
Természetes körülmények közt az ember ritkán él addig, hogy megöregedjen. Ezért minimális a szelekciós nyomás, és könnyen megmaradnak a káros mutációk. De lehet még más ok is.
Ezt inkább kihagynám! <#nevetes1>#nevetes1>
CPU Tuning Toplista http://cputuning.net
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Szerintem nem jelenti azt, hogy bele nyúlkálunk a dns ünkbe, hogy Istent játszanánl. Ha tényleg van Isten, és/vagy sors akkor ez már el van döntve és kár ezzel foglalkozni. Ha megtesszük hát megtesszük és nem kell ezen annyit filózni.
Viszont a társadalmi életünkbe csakugyan gyökeres változást hozna egy ilyen eljárás. Hiszen rendkívüli módon megnõne az életkor ami szerintem elkerülhetetlenül hozná a változásokat.
Én speciel szeretnék hosszú életet mert szeretném tudni, hogy mit hoz a jövõ. Pl. hogy 100 év múlva ugyan ezen a napon milyen új tudományos hírrel fogja megörvendeztetni olvasóit az SG. <#nevetes1>#nevetes1>
Egyébként az emebri életkor hossza az evolúciótól fogva is nõ. Gondoljunk csak bele, hogy mennyivel rövidebb volt az átlag életkor 200 évvel ezelõtt. Természetesen az életkor meghosszabodásához hozzájárult a tudomány fejlõdése is. De el lehet-e vajon gyökeresen választani a tudományt a természetes evoluciótól??? Vagy aki megtetremtett minket (ha így volt) nem azt akarta/ja, hogy tegyünk a saját fejlõdésünkért?
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
#13: Arra már rájöttek, hogy a szelekció nem az egyed szintjén megy végbe, hanem vagy gének vagy a csoport szintjén. Ez a gén valszeg meg tudta tartani a pozícióját hosszú idõn keresztül, mert nyilván valamelyik szinten hatákonyabbnak bizonyult az a csoport, amelyik kiselejtezte az öregeit.
#12: Ha viszont ezek a csoportok bizonyultak életképesebbnek, akkor lehet, hogy mégsem voltak olyan hihetetlen vitálisak azok az öregek!
#7: aha, ezt jól végiggondoltad. Tehát, ha mindenki 200 évig fog élni a nyugati társadalmakban, az rohadtul megszünteti az elöregedést. A 60%-os gyermekhalandóság! Na AZ megszünteti.
lehet a fejlõdés elégé belasulna
és hatalmon lévõ szeméjek sokkal tovább lesznek hatalmon
- hosszú életkor 200-300 év
- nemzõképesség megtartása
- fiatalos testtel ezt végig
- rendkívüli gyors regenálódás
Na ezek az emberek lehetnek a jövõ ûrhajósai például. És a természet sem tökéletes, gondoljunk bele: mért veszítette el az ember a C vitamin termelõ képességét némi kivétellel?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Miért is? Pont, hogy yól csinálták, nem?
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...