136
 • DEXTER92
  #136
 • hanandi
  #135
  Tok mindegy mit szol mindehhez az evolucio, ha uzleti haszon nez ki belole, piacra dobjak. Az emberek meg, mar akinek van vagz lesz ra kerete, megveszik mert a halaltol mindenki fel.
 • Epikurosz
  #134
  nekem azt mondja most a belső hangom, hogy menjek lefeküdni.
 • dez
  #133
  Nézd, a "belső hang" nem feltétlenül valami misztikus dolog, hanem adott esetben arról van szó, hogy az állat érzékszervei fognak valamit, de ő tudatosan nem foglalkozik vele (mivel még életében nem találkozott vele), viszont az ide vonatkozó ösztönei aktivizálják magukat, és azt sugallják neki, hogy tűnjön el onnan.

  De még1x, én legutóbb még azt hallottam, hogy pl. a földrengést nem tudják előre jelezni, az állatok mégis megérzik. Azaz, az csak feltételezés, hogy valamilyen gázok szabadultak ki, mert azonosítani még nem sikerült őket.
 • HUmanEmber41st
  #132
  Tehát ha az agytól elveszik az oxigént, akkor ESP-testenkívüli élményei lesznek?
  A materializmus szerint csak anyagból állunk, az öntudat, a gondolkodás, az emlékezés pusztán elktro-kémiai jelenségek.....
  Na most ha az agytól elvesszük az oxigént, akkor már nem érvényes rá a materialista világnézet???? :) :):):)
  kérdezem én :)
 • dez
  #131
  És most ettől tökéletesen megmagyarázhatóvá vált? Vagy csak közelebb került ahhoz, amit a (neo)materialisták még elviselnek? (Ez alatt az ESP-t értem, ha itt valóban arról van szó.)
 • valamit
  #130
  erről tudnál valami bővebb infót? érdekelne, hogy mit élnek meg is mi ennek a magyarázata (legfőképpen ez a test elhagyásának az érzése)
 • Salty
  #129
  Én inkább az utóbbi paragrafust tartom érdekesnek, jól jönne egy olyan hír, hogy a DNS hibás vagy mutálódótt génjeit kilehet javítani, végül is ez sok betegségnek csökkentheti a kialakulási esélyét.
 • Sas Alexander
  #128
  A végén olyanok leszünk, mint Asimov űrlakói.
 • BiroAndras
  #127
  "a testen kívüli beszámolóknak akkor sincs magyarázata, ha ez csak mondjuk egy köztes állapot a halál fele, ráadásul előidézni se tudom, h szándékosan tudjuk e... ha majd igen, akkor tudjuk igazán kutatni is gondolom én"

  Elő lehet idézni hasonló élményeket. Vadászpilóták erős G terhelésnél pl. pontosan ugyanilyen élményeket élnek át. Beleértve a test elhagyásának érzését is.
  De érdekes dolgokat lehet elérni az egy egyes területeinek elektromos ingerlésével.
 • Epikurosz
  #126
  +hipnotikus álom
 • Epikurosz
  #125
  "köztes állapot a halál fele, ráadásul előidézni se tu"

  ájulás
  extázis
  delírium
  álom
  hallucinációk?
 • static
  #124
  Nos akit újra kell éleszteni mert ez ugye egy létező fogalom ebbe nem köthetsz bele :), az igenis meghalt és vannak emberek akiket 2 perc alatt sikerül vannak akiket 15 perc alatt. Nem mindegy...
 • kukacos
  #123
  Ez igaz. Mindenesetre nekem valószínűbbnek tűnik, hogy ebben a kultúrában az étkezés inkább a fordítottja szerint befolyásolja az élettartamot: aki sokat eszik, az kiteszi magát egy rakás tizikófaktornak. Alighanem az európai környezetben "kellemesen eleget" evő ember is tortazabálónak tűnik a Szahel-övezetben lakók számára. Márpedig az emberi szervezet inkább az utóbbira van felkészítve. Gyógyszerész párom szerint például nyolcféle mechanizmus képes emelni a vércukorszintet. Csökkenteni csak egy, az inzulin. Ezért is megy gyakran tönkre. Ebből is látszik, hogy alapból az éhezésre vagyunk felkészítve.
 • valamit
  #122
  a testen kívüli beszámolóknak akkor sincs magyarázata, ha ez csak mondjuk egy köztes állapot a halál fele, ráadásul előidézni se tudom, h szándékosan tudjuk e... ha majd igen, akkor tudjuk igazán kutatni is gondolom én
 • BiroAndras
  #121
  A túlnépesedéssel kapcsolatrban egy nagyon jó oldal :
  http://www.prb.org/Content/NavigationMenu/PRB/Educators/Human_Population/Population_Growth/Population_Growth.htm
 • Dracad
  #120
  Ujra csak azt tudom mondani. Pontosan. Helyettem is valaszoltal staticnak
 • Venom1986
  #119
  Bárhogy is lesz azt mi már nem nagyon éljük meg,mire feltalálják az öregedés elleni módszert.Innen is látszik hogy átkozottul ki***tak velünk!Hol itt az igazság!
 • Praetor
  #118
  Ez így van.
 • assdf
  #117
  Mint már mondtam egyiknél sem állt be az agyhalál állapota.Ez egy paradoxon mert amig nem állt be az agyhalál addig nem halott, ha meg már beállt akkor nem tud felébredni a kómából mert nincs agya. Tehát nekünk csak olyan beszámolók vannak akiknél nem áll be az agyhalál.
  Egyébként meg tudtommal nincs olyan hogy "rövid ideig" meghalt ember meg "hosszú ideig" meghalt ember... már a fogalom is értelmetlen. Vagy meghalt vagy nem.Na olyanról meg végképp nem hallottam hogy vkinél beállt az agyhalál aztán másnap magához tért a hullaházban... ilyen csak ot történhet meg ahol nem rendesen vizsgálják meg az áldozatot és az illető mély kómában és ezt nem veszik észre. De ez nem egyenlő azzal hogy az illető halott.
 • static
  #116
  Ja és nem kell összetéveszteni ezeket a rövid ideig meghalt emberekkel. Mert azok tényleg csak addig jutnak el, hogy kiemelkednek a testükből és rohadt jól érzik magukat megszabadulva az iszonyú kínoktól amik miatt esetleg a kórházba kerültek. Aztán vissza is térnek a testükbe ami állítólag megint csak egy szörnyű élmény.. Viszont aki 5 percnél tovább van távol az igenis megkezdi az utazást.
 • static
  #115
  Tulajdonképpen azért mertem feldobni ezt a témát mert elolvastam ennek a csávónak a könyvét. Leghosszabb ideig volt meghalva a tag amit eddig jegyeztek ráadásul ezt a könyvet úgy írta, hogy azóta volt egy szívinkfartusa is és akkor is meghalt. Első esetben belecsapott a villám telefonálás közben. Sajnos a könyv címére már nem emlékszem, de elég hihető volt. Majd utánanézek, az a baj, hogy úgy kaptam kölcsön. Természetesen nem látja mindenki az alagutat de az emberek túlnyomó többsége igen. Több mint 30 emberrel láttam személyes riportot /teljesen hétköznapi magyar emberek voltak/ és nagyon nem úgy tűnt mintha kitalálták volna az egészet. Persze abban is van valami amit mondasz mert hát ugye sajnos az emberi elme primitívsége határtalan. De Amerikába és a világ összes országában hasonló esetekről számolnak be. A te dolgod eldönteni, hogy hiszel e ennek a pár millió embernek akik már meghaltak. Speciel én hiszek nekik.

  Érdekes még az is, hogy az öngyilkosok egyáltalán nem látnak semmiféle alagutat. Szal jó helyen kapisgálsz, ha nem is éppen a pokolba kerül pár ember de lehet nem érdemli meg, hogy létezzen mivel eldobta magától az életet stb..
 • Mihail
  #114
  nincsen nem valós. hiszen mindent a valóságból építünk fel. tehát az eredete adott mindennek. érzékelési fokozatok vannak, akárcsak az alvásnálvan az alfa szint a téta, stb. az hogy sokmindent az emberiség humbuknak, meg sarlatánságnak tart, az annak köszönhető h képesek vagyunk a valóságot torzítani, mint egy rossz tükör, manipulálni, és ez az amitől írtúzunk, bár nap mint nap a torzulást érjük. ha ezt a víztükröt néha néha fokozatosan sikerül elsimítanunk akkor képesek leszünk tisztábban látni az életünket, és a cél a valóság megélése lesz. nem pedig a torzulásé
 • Mihail
  #113
  az hogy ki mennyi életerővel jön a világra az már adott. at növelni nem lehet. ezek ugye a gének, vagy nevezzük chi-nek életerőnek.
  azonban azt mi döntjük el, h két végéről égetjük a gyertyát, vagy sem. ebben segít a meditáció, a jóga, a chi kung, a tai chi, vagy akár a zene, a vagyis minden mély önkifelyezési forma, a számomra megfelelő táplálkozás, a méregtelenítés, stb.
  és ezekben semmi misztikum sincs. alakttól függő hogy kinek melyik áll testhez. én azttudom, mindenkinek szüksége van a mozgásra, a helyes táplálkozásra, az önkifejezésre és a megfelelő tudatos lazításra. azt hogy ezejet az elemeket ki milyen dolgokban találja meg, hogyan építi fel, arra nincs recept. irányvonalak vannak, amiken érdemes elindulni és később ráérzünk arra h melyik jó nekünk, vagy hogyan akarjuk formálni, csínálni, stb
 • Praetor
  #112
  A "klinikai halál" állapota még nem a halál állapota, mert az agy még nem halt meg. Ebből az állpotból még visszahozhatók az emberek.
  Ilyenkor az agy az oxigénhiány hatására "vizionál", különböző nem valós képeket és érzékleteket. Nem mérvadó azzal kapcsolatban, hogy mi van a halál után.
  A biológiai halálból (agyhalál után) meg nem sűrűn jöttek vissza emberek, de volt rá példa a Biblia leírása alapján. Igaz ott sem tucatjával. Ezek eléggé atipikus esetek.
 • Mihail
  #111
  a belső hang nem is relytélyes dolog. ne akard elkülöníteni a fizikait a szellemitől mert egyik sem létezik a másik nélkül
 • Epikurosz
  #110
  "Úgyis mindig a Bibliával jössz," :-)

 • Epikurosz
  #109
  "Körülvettek engem a halál félelmi,
  És az ő fájdalmi körülvettek engem..."
 • Dracad
  #108
  A dopamintol mindenki mast halucinal. Es pont ez a lenyeg. Nem tudsz ket minden pontjaban ugyan olyan beszamolot elmondani. Egyik ember szoke furtos szarnyas vigyori angyalokat lat, a masik meg csak nagy feher beszelo pacakat. Mellesleg az en magan velemenyem az hogyha ezeknek a klinikai halalt atelt embereknek vegig tudnank nezni az eletet, akkor biztos talalnak benne olyan momentumot amikor valahol valamikor
  hallott arrol, hogy a halal pillanataban alagutakat meg angyalokat szokas latni, es igy a donto pillanatban ezt is, vagy valami ehhez hasonlot lat. Tipikus ne gondolj a rozsaszin elefantra eset. Ezert egyezik meg sok vizionalas nagyvonalakban. Szerintem. De ez mar tenyleg csak a magan velemenyem. Mindenesetre az is biztos hogy vannak olyanok akik szinten ateltek a klinikai halalt es nem lattak semmit sem. Veluk mi van? Vagy ok a pokolra keszultek eppen?
 • Epikurosz
  #107
  DE, épp a kutatók (tudósok) jelentik ki ezt így.
  A kutyák, macskák, rágcsálók fogják az infrahangokat, és azu ultrahangokat is, jobban, mint az ember. Emellett a szagásuk is erős.
  Ugye, nem kell bizonygatnom, hogy a cunami morajlása megelőzi a szökőárt, földrengések előtt pedig mindenféle gázok szivárognak ki a földből?

  Különben, nem titok, olvastam kísérletekről, amikor ezeket a bizonyos állatokat hermetikusan elzárták a külvilágtól, gyakori földrengéseknek kitett környezetben, és képzeld, akkor ők sem érezték előra a földrengést (mert a kísérletben ezt tanulmányozták).

  Hát, sajnos megint egy illúzióval kevesebb van: az állatoknak SINCS "belső hangjuk".
  Pedig milyen jó lenne egy ilyen néha...
 • irkab1rka
  #106
  gondolod, hogy a sejt éhezése ugyanaz, mint amikor te éhezel? :)
 • dez
  #105
  Az állandó koplalás nem jó, mert alultápláltsághoz vezet. [Bár... na de ebbe nem megyek inkább bele.] Viszont, mint írtam, rég óta ismert dolog, hogy a rendszeres böjt (na nem olyan, hogy mindent eszünk, csak 2 napig x-et nem, mert ez csak szimbólikus) lassítja az öregedést, és erősíti a szervezetet. (Úgyis mindig a Bibliával jössz, nos abban is vannak erre vonatkozó részek.) Azt meg már felmérések is alátámasztották, hogy az állandó jóllakottságig evés rosszabb, mint ha némileg kevesebbet eszünk.
 • dez
  #104
  Nono. Ezt a kutatók sem jelenik ki így (max. az erősen konzervatívok). Mivel általában fogalmuk sincs a kutatóknak, mit is érez meg az az állat, mivel sokszor a mérőműszerek sem mutatnak semmit. (Ha mutatnának, máris nem lenne gond az előrejelzés.) Az állatokon sem az látható, hogy tökéletesen tisztában vannak a helyzettel, csak egyszerűen rájuk tör egy ösztönös félelem, klausztrofóbia (ki akarnak menni a szabadba), menekülési vágy.

  Az csak egy természettudományos alapú feltételezés, hogy bizonyára a kifinomultabb érzékek játszanak itt be, de konktrétan nem tudják ezt. (Bizonyos eseteket kivéve.)
 • dez
  #103
  Nos, történt már olyan, hogy egy agyhalottnak nyilvánított (EEG nem mutatott semmit pár percig - szal nem órákról van szó, az igaz) nő magához tért a "hullaházban" (holttestek átmeneti tárolóhelye kórházakban).
  És olyan is volt, hogy egy totál kómás, vegetatív funkciókon kívül más agytevékenységet nem mutató illető volt ilyen testen kívüli állapotban, és később pontosan be tudott számolni róla, mi történt körülötte.
 • valamit
  #102
  "még nem öregedhetek meg, utódokat kell létrehoznom, de nincs elég tápanyagom" - ez alapján: keveset egyél, sose légy nővel és akkor lehet, h a szervezeted a kettőt összeköti és ad további esélyeket az életre :) ha mégse, vagy jön egy baleset, akkor te vagy a kivétel :) megérte?:)
 • Epikurosz
  #101
  "Tudjuk azt is hogy az állatok már órákkal előbb megérzik a katasztrófák előjelét amit az ember nem mert nem figyel oda a belső hangra."

  Jajjj!
  A kutya 1 kilométerről megérzi a szagokat is, az ember mondjuk csak 10 méterről. Most akkor a kutya eme kiváló szaglása a "belső hangnak" köszönhető, ugyi?

  Abcug ezoterika!

  Az, hogy az állatok megérzik a földrengést, cunamit, nem a "belső hang"-nak köszönhető, egyszerűen kifinomultabbak az érzékszerveik (szag, rezgések, stb.).
  Nincs itt semmilyen rejtély, ezek mind természetes dolgok.
 • Epikurosz
  #100
  Azt mondja meg nekem valaki, hogy most akkor tovább élek-e, ha koplalok (böjtölök), vagy sem?
 • assdf
  #99
  Még csak annyit jegyeznék meg hogy tudtommal az indián varázslók meg a shámánok képesek arra hogy különbözö drogokkal stimulálva magukat ugy mond kilépjenek atestükből és különféle dolgokat lássanak. Akár magukat kivülről.
  De a lényeg az hogy az emberi agy még továbbra is felderitetlen. Tudjuk azt is hogy az állatok már órákkal előbb megérzik a katasztrófák előjelét amit az ember nem mert nem figyel oda a belső hangra. Igy fordulhat elő az hogy a cunami után gyakorlatilag nem találtak döglött állatot mig az emberek csak akkor kezdtek el szaladni mikor már a nyakukban volt a viz. Pedig az embernek is megvan az a képessége hogy megérezzük azt amit az állatok. Szóval ki tudja hogy extrém helyzetben milyen érzékeket elő nem tud csalogatni az agy a túlélés érdekében?
  És mint hallhattad az előző hozzászólótól ő sem hallucinált semmiféle fényes alagutat ergo nem moindenki hallucinálja ugyanazt.
 • jerec
  #98
  Egyetértek! 200 év után lehe, hogy az ember túl sokat tapasztalna és az értelmes gondolkodás elszállna!
 • static
  #97
  Magyarul kétlem, hogy a dopamintól mindenki ugyanazt halucinálja. Alagút fénylények meg ilyesmi, és igenis még mindig vitatkoznak ezen a témában sokkal othonosabban mozgó emberek mint mi. Nem egy műsor volt erről a tévében is ha jól emlékszem.