Narnia Krónikái

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja még annyit a' Míg arcunk nem lesz ' címû könyv nem mesekönyv,hanem igazi
'felnõtt' irodalom,de állítolag nagyon jó.Csak mégegyszer:Nem mesekönyv.
Szia 1989!
Edmund nem gonosz gyerek...,sõt a Fehér boszi valamilyen varázsszert tett
a török csemegébe amit Edmundnak adott,és ezzel késztette az árulásra.
De a filmbõl ez nam derült ki...,ahhoz talán egy mesélõt is kellett volna
használni a filmben aki ezt szépen elmondja miközben megy a film.
De így jobb volt szerintem.
Malbeth tudom hogy benne van,de ott csak Aragorn Arwen kapcsolata jelenik meg,Éowyn már nem így.Meg az Arwen szál is függelék,de lényegtelen.Ez Narnia fórum.😊
Edmund biztos hogy nem gonosz gyerek,csak félékeny Peterre,mint legidõsebb testvérre és tudatalatt cselekszik elõször helytelenül.Ez a könyvben is eléggé kijön,de szerintem a filmben is nagyon jól ábrázolják a gyerekek konfliktusait meg úgy a kapcsolatukat egymással általában.
REALista
Ja egyetértek!Egyébként a Narnia a 12-14 éves korosztályt célozza meg!A GYU-val nincs egy szinten max a Potter 1-2-vel lehet összehasonlítani!

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Bandew
GYU vontatott??? Sztem el vagy tévedve. Ha egy film ritmusa lassú, az nem egyenlõ a vontatottsággal. Amúgymeg a Narnia történései nem voltak elõre kiszámíthatóak? Nem mintha ez lenne a fontos.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Van itt vki, aki olvasott más C.S. Lewis könyvet???Én neten találtam egy olyat, h "Míg arcunk nem lesz". Érdekesnek tûnik elsõ látásra, de azért mások véleményére is kiváncsi lennék... (de már 100, h megveszem). Mível látom, h mostanában nagy a pangás errefelé, szeretnék felvetni egy kérdést: Szerintetek Edmund GONOSZ gyerek a film elején, vagy vmi más áll a háttérben???
Mi az ott??Valami tõr,vagy injekcióstû..??Nem valami jó kép.<#duhos2><#szomoru2>
Rider! Nem tudom miért írod,hogy Aragorn és Arwen,Eowyn szerelmi háromszög
hollywoodi klissé,hisz benne van a könyvben...Nem olvastad??<#nemtudom><#fejvakaras>
Mhosah Myth
A forgatás elõtti pillanatok: <#nyes><#eplus2><#idiota>

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Én azért is tisztelem nagyon a Narnia stábját amellett hogy egy fantasztikus filmet hoztak létre persze,hogy tiszteletben artották C.S. Lewis elképzeléseit,gondolatvilágát...stb.Nem vittek bele teljesen fölösleges dolgokat,amelyek csak megbolygatná ka történetet.Andrew Adamson tökéletesen visszaadta azt,amit a könyv.Peter Jackson ezzel ellentétben (félreértés ne essék,szeretem a GY.Urát és tisztelem Jacksont is) keményen belenyúlt a dolgokba és ezt nem lehet azzal indokolni hogy idõhiány..stb,ugyanis egy csomó olyan dolgot beletett a filmbe,ami a könyven nincs (erõltetett szerelmi háromszög a hollywoodi klisézés kedvéért...stb).Tehát az idõ erre nem ürügy,ugyanis pont kivett dolgok helyett rakott be saját maga által kreált sztorikat,tehát nme ettõl lett "rövidebb
" a film.A Narniában ezzel ellentétben minden a helyén van!A stáb,a rendezõ,a producerek már az elején megbeszélték C.S. Lewis fiával,hogy tökéletesen hûek lesznek apja mûvéhez,és az ígéretet hála Istennek be is tartották.
vortel
Nekem a Narnia tetszett, a GYU viszont nem! a GYU-val egyedül az volt abajom, hogy iszoynat vontatott volt, ráadásul nem voltak benne fordulatok! Vitték a gyûrût egyész idõ alatt, ráadásul közben a harcok is kiszámíthatóak voltak!

Az vesse rám az első követ, aki nem fél hogy utána pofán verem! | PSN: vortel | XBL: vortel8HUN

hát nem tom, szerintem a GYU elsõ részének az eleje eléggé unalmasra sikerült anno, és ráadásul hosszú is a bevezetés. dehát izlések és pofonok
Mindenkit, akit érdekel, az az alábbi oldalon megtudhat mindent a könyvekrõl és keletkezésükrõl : http://books.narnia.com/movielanding.html Amiket meg lejjeb írtam, azok hülyeségek, boccs, rosszul emlékeztem...
Ha jól olvastam lentebb az idõrendet, akkor nem lehet párhuzamba vonni, a történetekben igen nagy ugrások vannak.

És egy év a mi világunkban Narniában hány év?1000?
Sziasztok! Hujujujj! Látom sok itt a kutyulás az idõpontok körül...<#rolleyes>
Én a történet idõrendiségében írtam le a könyveket,tehát A Varázsló Unokaöccse
története játszódik a legelõször pontosan 1900-ban (A mi idõszámításunk szerint),Narniát meg ugye akkor alapítják meg.De maga A varázsló Unokaöccse
könyv ,ha jól tudom a sorban a hatodikként jelent meg...Remélem most világosabb
lett a kép...<#papakacsint><#nevetes2><#nevetes1>

Én úgy tudom, h C. S. Lewis eredetileg is Az Oroszlán, a Boszorkány és a Ruhásszekrényt írta meg elsõnek, és utána máár télleg a Narniai kronologiai sorrendben (szal utána a Varázsló Unokaöccsét, ami Narnia lértejöttekor játszódik, utána meg A Ló és kis Gazdását, ami a 4 testvér uralkodás alatt, és aztán a többit...) a Caspiant a színészek miatt forgatják következõnek, meer Angliában csupán 1, de Narniában több mint 1000 év tellik el. És Neil, milyen többi testvérre gondolsz, meer ebben a részben 4en vannak, és ha jól tudom, akkor a többi könyvben nincsenek testvérek, csak unokatestvér
Azért ezt filmesítették meg elõször, mert idõrendben ez az elsõ, nem? Akkor a köv. film a Ló és kis Gazdája lesz nem? vagy a színészek miatt a Caspian Herceget fogják?

Szia Neill!Úgy van ahogy írod.
A Narnia Krónikái hét könyvbõl áll,és most a második kötetet filmesítették meg
(De lemerném fogadni,hogy elõbb-utóbb az elsõ könyvbõl is lesz film)!A Könyvek
mindegyike nagyon eltérõ egymástól,de mind ragyogó.Ídõrendi sorrendben a következõ alcímekkel jelentek meg:1.A Varázsló Unokaöccse 2.Az Oroszlán a Boszorkány,és a ruhásszekrény 3.A Ló,és kis Gazdája 4.Caspian Herceg
5.A Hajnalvándor Útja.
6.Az Ezüst Trón 7.A Végsõ Ütközet.
Amúgy vki magyarázza már el, hogy most konkrétan a könyv 2. részét dolgozta fel a film?És hol van a többi testvér?
REALista
A Gyûrûk ura unalmasan indult???Hát akkor neked inkább mégis a Narniát ajánlom mert az igazán nagy filmeket te úgy is csak unnád!!!

Úgylegyen, remélem én is persze.Biztos , hogy megfogom nézni a többi részt.És kedves 19890929, már pár sorral lejebb leírtam azokat a dolgokat amik nem tetszettek, nyugodtan olvass bele.Azok konkrétan a film hibái, de úgy látszik, hogy ezek ellenére is rengeteg embert a filmvászon elé vonzott és még fog.
Szia Humi!
Azok csalódhattak a Narnia filmben,akik azt hitték,hogy ez egy újabb GyU.,
és nem akarták megérteni,hogy a Narnia valóban gyerekeknek írodott mese.
Ha mindenképpen párhuzamba akarjuk állítani valamelyik Tolkien könyvvel,akkor
az A Hobbit lehet,semmiképp sem A Gyûrûk Ura.<#ejnye1><#nezze><#kacsint>
Én olvastam a könyveket,és állítom,hogy ha bátran nyúlnak hozzá még hat csodálatos
film fog készülni belõlük.<#law><#pias>
csak reménykedjünk, azok nevében beszélek akik szeretik a narniát hogy nem az lesz a sorsa mint a potternek , mertmíg az elsõ és második rész valami ujat mutatott az ifjúságnak addig a harmadik negyedik rész egyre unalmasabb és gyengébb lett. sztem
ez a 4 rész legfosabb, megkoronázta az egészet
ha továbbra is így halad fel sem veheti majd a versenyt a narniával.
sztem már most sem .... pedig elméletileg a 4 rész - 1 ellen egyenlõre ..
sztem jó a film . lehet hogy akad még benne javítani való elég sok, meg lehet hogy egyesek szerint összecsapott, de lendületes, izgalmas , szép. ez nem egy gyûrûk ura , itt a rendezõknek nem volt idejük huzni nyuzni az idot, de ez jó is így . lehet hogy az eleje , bevezetés narniába elég rövid de az sem lenne jobb sztem ha 1 óráig tartana mire eljutnának a szekrényig. a gyûrûk ura meg egy hosszú, az elsõ részrõl inkább ne is beszéljünk - az elsõ 1 óra szörnyen unalmas.semmi érdekfeszítõ nem történik benne.mind1. a másik pedig a narnia egy mese könysorozat volt eredetileg a gyerekek számára , a gyûrûk ura meg jócskán a felnõtteknek íródott könyv sorozat. - mindig lesznek olyan szempontok , amelyek alapján a két film közül valamelyik jobbnak minõsül majd, de sztem ha narnia következõ 6 részét is megfilmesítik majd , akkor a gyûrûkura az évek során eláshatja magát.
Hy Neil, akár privátban, akár ide, de írnál nekem pááár érvet arról, h szerinted méér rossz a film? Nem akarok vitatkozni, csak kiváncsi vagyok a véleményedre...
Nekem személy szerint nagyon tetszik a film, de talán a könyv azért jobb, meer vannak olyan dolgok, melyeket nem lehet a vásznon visszaadni, pl. az emberek gondolatait, vagy esetleg egy kis háttérinfó valamirõl... hajszállal de a könyv télleg jobb...sztem...
REALista
A Narnia krónikái szerintem a Gyûrûk ura nyomába sem ér!!!Sõt még a Potter 3. és 4. része is sokkal jobb nála!De hátha a folytatás jobb lesz!A Potter elsõ része is szar volt!!!!

Neill,mire érted azt hogy megbukott,mint film?Fejtsd ki mert így nem igazán érthetõ mi bajod vele.Egyébként az ú.n. "igényes" mozioldalak elég nagy hányada valótlanságokat állít róla.
Sziasztok!
A könyv méretét firtató kérdésre,annyit akarok még hozzátenni,hogy a könyvek nagy része pont ebbe a 200-300 oldalas kategóriába esik,és külömben is A Kis herceg
százvalahány oldalas,és mégis az egyik legnagyszerûbb könyv.
A könyv vastagsága,és annak színvonala nincs egymással összefüggésbe.
Holnap remélem 'normális' közönséggel tudom megnézni a filmet...már nagyon
várom!<#email><#finom>
Én bevallom nem olvastam a könyvet, úgyhogy azt nem is értékelem.A filmet viszont láttam, és egyértelmû, hogy elég gyenge lett, kiemelném mégegyszer mint film.Természetesen az emberek nagy részét megfogják ezek a fantasy filmek.Nem szeretnék vitatkozni de nekem vannak érveim hogy mik a problémák,nyugodtan keress neten pár igényes mozioldalt ott is olvashatsz érdekes dolgokat.Azt minden hozzá értõ tudja, hogy mint film megbukott , a könyv biztos vagyok benne , hogy jobb,talán majd egyszer elolvasom.
Szia 19890929!

Teljesen lefedted 100%-ig a lényeget.Én elõbb olvastam a könyvet még a mozi elõtt pár nappal.És nem hogy azt kaptam amit vártam a filmtõl hanem még többet is.Éreztem hogy nem fogok csalódni,de hogy ekkora hatással lesz rám ez a gyönyörû film azt azért még akkor sem gondoltam.De így lett és boldog vagyok hogy végre ennyien egy igazi érték mellé álltak oda.Végre egy ekkora érték kap hatalmas reklámot és egy ekkora érték lesz ekkora siker!Ez nagyon nagy jelentõségû dolog!
Én 2 dolgot szeretnék hozzátenni az elöbb elhangzottakhoz:

1. TALÁN még nem készült egy olyan könyvet feldolgozó film sem, ami teljesen visszatudta adni azt, ami a könyvben van leírva, szóval lehet, hogy érdemes lenne a könyvet elolvesni, jah és aki írta annak üzenem, h olyat is mondanak, h nem a méret a lényeg!!😛

2. TALÁN soha nem lesz olyan dolog a Földön, amit minden ember szeretni/utálni fog, ezek alól a filmek sem kivételek. Nekem tetszet , neked nem...
REALista
Pfff!Azért nem kell túlzásba esni!!!

Hali Neoman! pedig meg kéne venned,ha tudni akarsz valamit a következõ évek
legcsodálatosabb filmszériájáról (tudniillik a Narnia Krónikái lesz az)<#worship>
BADE
mondjuk a visual effect várható volt,hogy jó lesz,ua. a cég(Weta workshop) csinálta mint a Gyûrûk Urát.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Tegnap néztem én is a filmet és elmondanám a véleményemet ha lehet:
A rendezõ Andrew Adamson aki ezen a filmen kívül még rendezte a shrek1 meg 2-õt.Rá is nyomta a bélyegét a filmre.A bevezetõ rövid , a történet lineáris, olyan dolgokat emelt ki amiket nem kellett volna és fordítva.A színészek közül Tilda Swinton-on kívül mindenki átlagon aluli teljesítményt nyújtott.Olyan gyorsan összecsapottnak tûnik az egész, egy Gyûrûk urához nem mérhetõ, és hozzá teszem én nem vagyok nagy Gyûrûk ura mániás.Ha vmit dicsérni lehet akkkor kiemelném a visual effecteket és a rendkívül jó Gregson Williams által íródott zenét.Összeségében egy gyenge rendezés, átlagos színészi teljesítéssel, lineáris történettel.10-es skálán esetleg 4-es a zene miatt.
Az igazságtalan fikázásokat ne itt kérlek.Kösz.
desigo
jaja
jófej volt a hódcsalád😊
BADE
tegnap néztük meg a filmet,a csatajelenetek azok nem voltak rosszak,de összességében elég gyenge volt.Hiányoltam az elefántokat ill. a zsiráfokat a seregbõl.
Amint végetért az elõadás azonnal kaptuk fel magunkra a kabátunkat,nehogy meglincseljenek a többiek.A falusi hód szövegét egyszerûen nem bírtuk röhögés nélkül.(mondjuk a film többi részét sem)A boszorkány pedig úgy nézett ki mintha a film elõtt nyomta volna be intravénásan a heroint.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

NeoMaN
Meg akartam venni az elsõ könyvet...
Valami fikarcnyi pár oldalas kis alakú kiadvány, ráadásul ormótlan nagy betûkkel írva, hogy könyvnek lehessen nevezni.
Nem vettem meg, ezért nem adok pénzt.

Így van!Így van! Csak támogatni tudom a felvetésedet!
Mindenki,akinek módjában áll olvassa el a Narnia Krónikáit!
Én is még sokszor fogom elolvasni õket,az fix.<#wink><#crazya><#hehe>
Nekem is volt szerencsém kiolvasni mind a 7 könyvet, és a Végsõ ütközetnek télleg nagyon szép a vége, de õszintén méég 1-2x elolvasom a végét, h télleg teljesen megértsem 😊 Aki teheti olvassa el!!!
Pár napja fejeztem be A Végsõ ütközet címû utolsó rész olvasását, a döbbenettõl
és meglepetéstõl alig tudtam megszólalni,annyira szívszorító...<#sir><#rinya>
Nem véletlenül írták a könyv ajánlójában ,hogy "és ezzel a megrázó összecsapásal
érnek véget Narnia Krónikái".Ha jól megcsinálják nagyon nagy filmek lesznek ezek.
Szerintem Rowling mama vért izzadva próbál a HP szériának is hasonlóan gyönyörûséges véget írni,de nemfog neki összejönni...

danikarate
vagy valakinek nincs meg gépen az küldje már el a :[email protected] címre

danikarate
nem tudom valahonnan letölteni a könyvet magyarul?

Igen.teljesen más.Nézd meg a linken!Az utolsó 4 perc alatt megy körülbelül.
Az nem a kórusos.
Tégy így! 😊
Kircsi kis film volt. megnézném még egyszer
Szia! Pár héttel ezelõtt láttam néhányszor,de arra már nem emlékezek,hogy milyen
zane szólt alatta...Más mint a sima elõzetesnek a fõ zenei motívuma?
Mert az megvan,az a nõi és féri korusos .
Jaja.Jobb lenne.Egyébként láttátok a tv4 (svéd adó) 9 perces trailerát.Írtam is itt a linket.Azalatt is megy valami szuper zene.Azt nem lehet leszedni valahonnan.Az utolsó 3 perc alatt kb olyan zene megy ami nincs ott a soundtrack lemezen de nagyon kéne.Ez a linkje a trailernek:
http://66.249.93.104/search?q=cache:nUAbb9mihsoJ:www.tv4.se/player/categories.aspx%3FtreeId%3D30141%26pid%3D32353%26more%3D1+Narnia%2B9+min+trailer&hl=hu
Nem bánnám,ha azt a technikát választanák mint annak idelyen A GyU készítõi,és egyszerre több filmet is leforgatnának...akkor legalaább minden évben moziba kerülhetne
egy új rész.És nem kellene 2 évet várni...<#gonosz3><#lookaround>