Narnia Krónikái
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
'felnõtt' irodalom,de állítolag nagyon jó.Csak mégegyszer:Nem mesekönyv.
Edmund nem gonosz gyerek...,sõt a Fehér boszi valamilyen varázsszert tett
a török csemegébe amit Edmundnak adott,és ezzel késztette az árulásra.
De a filmbõl ez nam derült ki...,ahhoz talán egy mesélõt is kellett volna
használni a filmben aki ezt szépen elmondja miközben megy a film.
De így jobb volt szerintem.
Edmund biztos hogy nem gonosz gyerek,csak félékeny Peterre,mint legidõsebb testvérre és tudatalatt cselekszik elõször helytelenül.Ez a könyvben is eléggé kijön,de szerintem a filmben is nagyon jól ábrázolják a gyerekek konfliktusait meg úgy a kapcsolatukat egymással általában.
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Rider! Nem tudom miért írod,hogy Aragorn és Arwen,Eowyn szerelmi háromszög
hollywoodi klissé,hisz benne van a könyvben...Nem olvastad??<#nemtudom>#nemtudom><#fejvakaras>#fejvakaras>
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
" a film.A Narniában ezzel ellentétben minden a helyén van!A stáb,a rendezõ,a producerek már az elején megbeszélték C.S. Lewis fiával,hogy tökéletesen hûek lesznek apja mûvéhez,és az ígéretet hála Istennek be is tartották.
Az vesse rám az első követ, aki nem fél hogy utána pofán verem! | PSN: vortel | XBL: vortel8HUN
Én a történet idõrendiségében írtam le a könyveket,tehát A Varázsló Unokaöccse
története játszódik a legelõször pontosan 1900-ban (A mi idõszámításunk szerint),Narniát meg ugye akkor alapítják meg.De maga A varázsló Unokaöccse
könyv ,ha jól tudom a sorban a hatodikként jelent meg...Remélem most világosabb
lett a kép...<#papakacsint>#papakacsint><#nevetes2>#nevetes2><#nevetes1>#nevetes1>
A Narnia Krónikái hét könyvbõl áll,és most a második kötetet filmesítették meg
(De lemerném fogadni,hogy elõbb-utóbb az elsõ könyvbõl is lesz film)!A Könyvek
mindegyike nagyon eltérõ egymástól,de mind ragyogó.Ídõrendi sorrendben a következõ alcímekkel jelentek meg:1.A Varázsló Unokaöccse 2.Az Oroszlán a Boszorkány,és a ruhásszekrény 3.A Ló,és kis Gazdája 4.Caspian Herceg
5.A Hajnalvándor Útja.
6.Az Ezüst Trón 7.A Végsõ Ütközet.
Azok csalódhattak a Narnia filmben,akik azt hitték,hogy ez egy újabb GyU.,
és nem akarták megérteni,hogy a Narnia valóban gyerekeknek írodott mese.
Ha mindenképpen párhuzamba akarjuk állítani valamelyik Tolkien könyvvel,akkor
az A Hobbit lehet,semmiképp sem A Gyûrûk Ura.<#ejnye1>#ejnye1><#nezze>#nezze><#kacsint>#kacsint>
Én olvastam a könyveket,és állítom,hogy ha bátran nyúlnak hozzá még hat csodálatos
film fog készülni belõlük.<#law>#law><#pias>#pias>
ez a 4 rész legfosabb, megkoronázta az egészet
ha továbbra is így halad fel sem veheti majd a versenyt a narniával.
sztem már most sem .... pedig elméletileg a 4 rész - 1 ellen egyenlõre ..
Nekem személy szerint nagyon tetszik a film, de talán a könyv azért jobb, meer vannak olyan dolgok, melyeket nem lehet a vásznon visszaadni, pl. az emberek gondolatait, vagy esetleg egy kis háttérinfó valamirõl... hajszállal de a könyv télleg jobb...sztem...
A könyv méretét firtató kérdésre,annyit akarok még hozzátenni,hogy a könyvek nagy része pont ebbe a 200-300 oldalas kategóriába esik,és külömben is A Kis herceg
százvalahány oldalas,és mégis az egyik legnagyszerûbb könyv.
A könyv vastagsága,és annak színvonala nincs egymással összefüggésbe.
Holnap remélem 'normális' közönséggel tudom megnézni a filmet...már nagyon
várom!<#email>#email><#finom>#finom>
Teljesen lefedted 100%-ig a lényeget.Én elõbb olvastam a könyvet még a mozi elõtt pár nappal.És nem hogy azt kaptam amit vártam a filmtõl hanem még többet is.Éreztem hogy nem fogok csalódni,de hogy ekkora hatással lesz rám ez a gyönyörû film azt azért még akkor sem gondoltam.De így lett és boldog vagyok hogy végre ennyien egy igazi érték mellé álltak oda.Végre egy ekkora érték kap hatalmas reklámot és egy ekkora érték lesz ekkora siker!Ez nagyon nagy jelentõségû dolog!
1. TALÁN még nem készült egy olyan könyvet feldolgozó film sem, ami teljesen visszatudta adni azt, ami a könyvben van leírva, szóval lehet, hogy érdemes lenne a könyvet elolvesni, jah és aki írta annak üzenem, h olyat is mondanak, h nem a méret a lényeg!!😛
2. TALÁN soha nem lesz olyan dolog a Földön, amit minden ember szeretni/utálni fog, ezek alól a filmek sem kivételek. Nekem tetszet , neked nem...
legcsodálatosabb filmszériájáról (tudniillik a Narnia Krónikái lesz az)<#worship>#worship>
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
A rendezõ Andrew Adamson aki ezen a filmen kívül még rendezte a shrek1 meg 2-õt.Rá is nyomta a bélyegét a filmre.A bevezetõ rövid , a történet lineáris, olyan dolgokat emelt ki amiket nem kellett volna és fordítva.A színészek közül Tilda Swinton-on kívül mindenki átlagon aluli teljesítményt nyújtott.Olyan gyorsan összecsapottnak tûnik az egész, egy Gyûrûk urához nem mérhetõ, és hozzá teszem én nem vagyok nagy Gyûrûk ura mániás.Ha vmit dicsérni lehet akkkor kiemelném a visual effecteket és a rendkívül jó Gregson Williams által íródott zenét.Összeségében egy gyenge rendezés, átlagos színészi teljesítéssel, lineáris történettel.10-es skálán esetleg 4-es a zene miatt.
Amint végetért az elõadás azonnal kaptuk fel magunkra a kabátunkat,nehogy meglincseljenek a többiek.A falusi hód szövegét egyszerûen nem bírtuk röhögés nélkül.(mondjuk a film többi részét sem)A boszorkány pedig úgy nézett ki mintha a film elõtt nyomta volna be intravénásan a heroint.
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Valami fikarcnyi pár oldalas kis alakú kiadvány, ráadásul ormótlan nagy betûkkel írva, hogy könyvnek lehessen nevezni.
Nem vettem meg, ezért nem adok pénzt.
Mindenki,akinek módjában áll olvassa el a Narnia Krónikáit!
Én is még sokszor fogom elolvasni õket,az fix.<#wink>#wink><#crazya>#crazya><#hehe>#hehe>
és meglepetéstõl alig tudtam megszólalni,annyira szívszorító...<#sir>#sir><#rinya>#rinya>
Nem véletlenül írták a könyv ajánlójában ,hogy "és ezzel a megrázó összecsapásal
érnek véget Narnia Krónikái".Ha jól megcsinálják nagyon nagy filmek lesznek ezek.
Szerintem Rowling mama vért izzadva próbál a HP szériának is hasonlóan gyönyörûséges véget írni,de nemfog neki összejönni...
Az nem a kórusos.
zane szólt alatta...Más mint a sima elõzetesnek a fõ zenei motívuma?
Mert az megvan,az a nõi és féri korusos .
http://66.249.93.104/search?q=cache:nUAbb9mihsoJ:www.tv4.se/player/categories.aspx%3FtreeId%3D30141%26pid%3D32353%26more%3D1+Narnia%2B9+min+trailer&hl=hu
egy új rész.És nem kellene 2 évet várni...<#gonosz3>#gonosz3><#lookaround>#lookaround>