153
  • NuCLEARScoRp
    "Ez egy nagy tévhit, hogy Home = win9x és pro = nt!"

Nézd meg jobban a képet, a Windows2000-ből leágazik az XP Pro és a Home mellette van...mivel az is 2001-ben jelent meg.. senki se állítja hogy az XP Home a Win9x-ág utóda...
  • kbupdate
    jó az oldal, de...

http://ecdlweb.uw.hu/timeline.gif

Ez nem egészen így van! Home és Professional közt nem ez a különbség! Ez egy nagy tévhit, hogy Home = win9x és pro = nt! Xp, inkább NT, de ezt így nem lehet semmiképp ketté választani (home és pro)
  • kbupdate
    természetes nc-t is használtam, de amikor megismertem DN-t, onantol kezdve csak DN-t, VC-t is ismertem, de nem tetszett.

Most TC-t használol (már egy jóóóó ideje alias WC:) ). FAR meg nem tetszik szintén.
  • lpmorpheus
    Mi lesz, ha a terroristák kezébe kerül!?
  • NuCLEARScoRp
    Egy két kép, javalom mindenkinek az alábbi Weboldalt:

Windows történelem

Windows 1.0

Windows 2.03

• Aramir
    Nekem is jobban tetszett :)
  • valamit
    amigán még az FM is nagyon jó volt... sőt, jobb tetszett mint a DirOpus... asszem a mai napig van mindkettő pécére is
  • valamit
    végre valami közös van bennünk kb :) én is DN-t használtam... előtte meg VC-t, de a DN, az nagyon jó tudott lenni... anno :)
  • Béla bácsi
    Nem tudom, ki fordítja magyar nyelvre a Windows-verziókat, de az szerintem számítógépet még csak fényképen látott.
  • blackeagle
    Én kimaradtam az m$ úccsó 7 évéből és nem bántam meg Utoljára 5 perc m$ használat után félig szétütöttem a billt. Ott a dc volt a király itt az mc, tök mind1 egyébként ,a lényeg hogy ezt a kétpanelos filekezelő stilust nem lehet felülmúlni.
  • Godefroy
    Az késöbb volt, elöször NC aztán DN néha volkov az meg azért mert kicsi volt.
  • kbupdate
    Én DN-t használtam.
  • Alfa Of NS
    Elso kep: "Microsoft Windows" alatt: "Operating Environment" = "Operacios kornyezet", nem operacios rendszer. Tehat tenyleg nem oprendszernek indult.
  • Godefroy
    Igen én is szerettem a Norton commandert!

Végig is játszottam a pálya végén adott egy bonus file-t
  • h4x0r
    Midnight Commanderben tovább él az öröksége :D
  • h4x0r
    Bizonyos szinten én is. Ez az első olyan Windows, amivel elégedett vagyok. Bár lassú a jelenlegi gépemen az ArchLinuxhoz képest. Mondjuk nem önszántamból tettem fel, de tetszik.

// Az ME förtelem volt. Nekem megvolt legálisan (nem röhög, középsuliban nyertem egy programozói versenyen). De kidobtam, olyan szar volt... :-)
  • Caro
    Ja! És nem is tudtam, hogy könyvet írtál ;)
    http://www.sg.hu/webbolt.php?status=termek&termekid=394
  • Caro
    Ez nagyon tévhit.
    Nem volt önálló, de saját kernele volt, és a DOS-ét semennyire sem használta, a processzor módját is átkapcsolta.
    Szóval operációs rendszernek kell tekinteni.
  • Caro
    Hmmm... Szóval szerintük is undorító volt az első logójuk :)
  • Aramir
    Azt nem ismertem (Amigán volt egy Directory Opus nevű fájlkezelő, nem erre gondoltál, ugye?).
    Volcov Commander, Far Commander :)
  • kbupdate
    írtam
  • Derapo
    Vagy a DirOpus:)
  • fflx
    mert ahogy emlexem nem olyan regota lehet eladni microsoft termeket. nem tudom visszameneleg ervenyes-e az osszes termekukre vagy csak az ujabbakra. (regen ebbol komoly vita volt, hogy megvetted az exceledet aztan ha vettel volna ujat a regit nem adhattad el! es ugye nem mindenrol lehet upgradelni, ha nem fejlesztesz allandoan akkor mehet a kukaba a regi szoftver, mert eladni sem volt szabad)
  • fflx
    szerintem mielott, masolod, eladod vagy akarmi, olvasd el a licensz szerzodeseket, ajanlott egy ugyved is az egesz folyamathoz, tudod, microsoftek mar csak igy csinaljak ;)
  • Aramir
    A DOSNavigator jobb volt :)
    (mehet a flém! :D )
  • Mo.Organ
    Nem másolom :) egy széria van csak belölük
  • Mo.Organ
    Bocs de félreértés történ én másolom az egészet. Ezek eredetiek csak megválnék tölük. és már találtam rá jelentkezöt.
  • Desolator
    Mo.Organ!
    Ha nem baj nekem is kéne egy cd.Külgy egy privit.

Emígy Boldog Szülinapot!!!!
  • Desolator
    Mo.Organ!
    Ha nem baj nekem is kéne egy cd.Külgy egy privit.

Emígy Boldog Szülinapot!!!!
  • Mo.Organ
    Ki mondta hogy nem eredeti. eredeti csak nekem már nem kell
  • droland
    Én meg az ünneprontókat nem ünnepelném :)
  • MacrosTheBlack
    Így van, én most is ennek a 32 bites utódát a FAR managert használom. Ugyanaz a dizájn. :)
  • Laci73
    Mo.Organ: Ki mondta neked hogy a Linux holmi játékplatform? (Mellesleg a Win sem az) A Linux/Unix rendszerek szerver-alkalmazások, hálózatokra kihegyezve. De hogy ne legyen igazad: a Doom3-nak van Linux verziója.

Azt pedig barátilag ajánlom neked: ne fogj semmilyen MS termék illegális terjesztésébe, mert nagyon ráfaraghatsz (miskolci ügy).
  • mousee
    Javítanálak... rengeteg játékot átírtak már linux alá, és van cedega is, amivel játszhatsz wines játékokkal gond nélkül... Azér már a pacman óta eltelt 1 kevés idő :P
  • FTeR
    az NC egy egyszerű grafos DOS alkalmazás volt. a win már más alkalmazások számára is nyújtott grafikus szolgáltatásokat. a win egy folyamatosan a háttérben futó platformot képezett. az NC csak egy program volt, ami semmivel sem tudott többet mint a DOS, csak a dos parancsok (összetett) futtására adott egyszerüsített grafos felületet. össze sem hasonlítható a kettő.
    btw, ha jól tévedek annó úgy tartották, h ha a norton hw-t gyártott volna, akkor bezárhattak volna a szervízek :)

//
    valóban elég sok ms/BG évforduló van mostanában :)
  • Mo.Organ
    Kellene egy e-mail cimed ahol lefixáljuk és elküldöm neked egy CD-én az egészet 166MB
  • Mo.Organ
    NOSS! akkor most gondolkodj el milyen OP van a gépeden. aztán rakd fel a linuxot. Azt érezd jol magad vele. mit is tudsz vele igazán csinálni?Mert egy sz*r pac-man sem fut rajta el
  • Laci73
    A grafikus kezelői felület (GUI) minden operációs rendszerben "csak" egy, a felhasználó felé tett lépés, mivel ezáltal a környezet sokkal barátságosabb, áttekinthetőbb és kezelhetőbb mint karakteres ki/bevitelnél. A Win kernel számára is teljesen mindegy honnét kapja az adatfolyamot - tehát a Win GUI is különálló felület.
  • mousee
    Na, wintudós..kérdeztem vmit privátban... Aki nagy tudója az ablakoknak, az egyből rávágná a választ, én meg itt vagyok tétlenül :P

</off>
  • kbupdate
    nyugi, ők azt se tudják, hogy neked mikor van a születésnapod:) Sőt, azt se tudják, hogy élsz:) Szóval nyugodj meg. Békében:)