20 éves a Windows

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MS Blaster nevû vírus. Hotfix kiadva : 2003 Április

vírus megjelenve 2003 augusztus

kösz!

Bõ 3 hónapjuk volt a felhasználóknak, hogy a hotfixet telepítsék. (miért kell kikapcsolni automatikus frissítésket, tán ezért?)

Szóval emlékszem, igen.

Ilyenkor elõ a dos parancssort, a cmd-t, és
"shutdown -a" :)
Ekkor már van ideje az embernek megcsinálni a rendszert, törölni, vírust írtani, stb...
Aramir
Nohát azért amíg nemvolt ellenszere bizonyos vírusoknak, addig azért ezt nem mondanám.
Nemtudom emlékszel-e még arra a vírusra (nem emlékszem már a nevére), aminek elég volt csak a netre csatlakozni a géppel és már jött is nemsokára a visszaszámlálás egy kis ablakban. Én néztem hülyén, hogy mi lehetett (frissen telepített gép, még semmi sem volt az XPn kívül feltéve) :D.

Nem feltétlen, nem csak netezéskor kahat vírust, hanem ha kihasználják egy biztonsági rését is(lásd pl most iTunes)
Hiába használja szakszerûen a gépet, ha béna programot írnak alá.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

javítanám magam: esetek 100%-ban a felhasználó tehet.

Bocs, az elõbbi elírásért, de nem magamból indultam ki:DDD

márha vírus bejut a rendszerbe, de hát errõl az esetek 99%-ban a felhasználó tehet. tehát?

:D

NuCLEARScoRp
"Az Apple jogi kifogásai nyomán a Windows 1.0 nem használhatott egymást átfedõ ablakokat és lomtárat, melyet a Microsoft késõbb licencszerzõdéssel vett át."

Erre gondoltál?

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlõ a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

NuCLEARScoRp
te is tudod, hogy ez nem igy van,,,

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlõ a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

DEXTER92
<#vigyor1> Hurrá!! <#puszis><#pias><#vigyor2><#mf2>

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó elõtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

pct4

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

droland
Folytatnám történelmet:

Hirosima '45
Csernobil '86
Windows '95
Charybdis megszólalt '05

Egy kis történelem:
Hirosima '45
Csernobil '86
Windows '95

és mire irigykedne ? arra hogy az elsõ jöttment virus tönkrevágja a rendszert
Áve!

Dinamikusabban is fejlõdhetne a windows. Még van fél gigányi helyem a 200-as wd-men...

Csürsz!
Én

Mike
kár, hogy igaz

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

De igen arra gondoltam.

Aramir
Hehe, Ballmer bácsi nemsokat változott az idõk folyamán :D
Én úgy tudom, hogy ez nem hivatalos reklám, csak poénból készítették, bár lehet tévedek (én pl nem reversivel reklámoznék egy oprendszert :D )

Timber
A link helyesen ^.^

(edit gomb for teh win!)

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Timber
Es ami ugye nelkulozhetetlen egy ilyen szulinaphoz:
It integrates Lotus 1-2-3 AND Miami Vice!
(jobbklikk save as...)

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

NuCLEARScoRp
idióta... irigy vagy és buta <#eplus2><#banplz>

Mike at home
akkor te tekintsd onallo oprendszernek, nem faj az nekunk, de szerintunk meg nem volt az, es maradjunk ennyiben

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
akar a norton commander
vagy volt a... huha vmi pc nemtommi, szines volt, fekete alapon, elottem van a kepe, de nem tudom mar mivolt

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
jaj, csak egy shell

Mike at home
20 eve lopta ossze BG es a tobbiek a woinfos 1-t

RoD
Teccés, nem teccés ágon nem nyilvánítok véleményt, de meghajolok azelõtt a teljesítmény elõtt, amit az üzleti életben elértek. Azért 20 év után is ottlenni a piac élvonalában nem kis teljesítmény. Hogy ezt hogy sikerült elérniük arról se nyílvánítok véleményt, de hát errõl szól az üzleti élet.

Helló, mi? ;-)

Ünnepi alkalomból nyomok akkó egy reinstall-t mer eléggé összeomlás szélén áll:)

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Boldog Szülinapot éljen sokáig! De jó hogy egy évre ilyen sok évforduló esik! :D

((( "senki se állítja hogy az XP Home a Win9x-ág utóda..."
hát, én már nem egyszer találkoztam olyanokkal, akik ezt "állították". )))

tényleg! bocs, ezt elnéztem!

NuCLEARScoRp
"Ez egy nagy tévhit, hogy Home = win9x és pro = nt!"

Nézd meg jobban a képet, a Windows2000-bõl leágazik az XP Pro és a Home mellette van...mivel az is 2001-ben jelent meg.. senki se állítja hogy az XP Home a Win9x-ág utóda...

jó az oldal, de...

http://ecdlweb.uw.hu/timeline.gif

Ez nem egészen így van! Home és Professional közt nem ez a különbség! Ez egy nagy tévhit, hogy Home = win9x és pro = nt! Xp, inkább NT, de ezt így nem lehet semmiképp ketté választani (home és pro)

természetes nc-t is használtam, de amikor megismertem DN-t, onantol kezdve csak DN-t, VC-t is ismertem, de nem tetszett.

Most TC-t használol (már egy jóóóó ideje alias WC:) ). FAR meg nem tetszik szintén.

Mi lesz, ha a terroristák kezébe kerül!? <#banplz>
NuCLEARScoRp
Egy két kép, javalom mindenkinek az alábbi Weboldalt:

Windows történelem

Windows 1.0

Windows 2.03

Aramir
Nekem is jobban tetszett :)

valamit
amigán még az FM is nagyon jó volt... sõt, jobb tetszett mint a DirOpus... asszem a mai napig van mindkettõ pécére is

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

valamit
végre valami közös van bennünk kb :) én is DN-t használtam... elõtte meg VC-t, de a DN, az nagyon jó tudott lenni... anno :)

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Nem tudom, ki fordítja magyar nyelvre a Windows-verziókat, de az szerintem számítógépet még csak fényképen látott.

Én kimaradtam az m$ úccsó 7 évébõl és nem bántam meg Utoljára 5 perc m$ használat után félig szétütöttem a billt. Ott a dc volt a király itt az mc, tök mind1 egyébként ,a lényeg hogy ezt a kétpanelos filekezelõ stilust nem lehet felülmúlni.
Az késöbb volt, elöször NC aztán DN néha volkov az meg azért mert kicsi volt.

Baromi ronda ez az új dizájn!

Én DN-t használtam.

Elso kep: "Microsoft Windows" alatt: "Operating Environment" = "Operacios kornyezet", nem operacios rendszer. Tehat tenyleg nem oprendszernek indult.
Igen én is szerettem a Norton commandert!

Végig is játszottam a pálya végén adott egy bonus file-t <#crazya>

Baromi ronda ez az új dizájn!

h4x0r
Midnight Commanderben tovább él az öröksége :D

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

h4x0r
Bizonyos szinten én is. Ez az elsõ olyan Windows, amivel elégedett vagyok. Bár lassú a jelenlegi gépemen az ArchLinuxhoz képest. Mondjuk nem önszántamból tettem fel, de tetszik.

// Az ME förtelem volt. Nekem megvolt legálisan (nem röhög, középsuliban nyertem egy programozói versenyen). De kidobtam, olyan szar volt... :-)

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Ja! És nem is tudtam, hogy könyvet írtál ;)
http://www.sg.hu/webbolt.php?status=termek&termekid=394

Ez nagyon tévhit.
Nem volt önálló, de saját kernele volt, és a DOS-ét semennyire sem használta, a processzor módját is átkapcsolta.
Szóval operációs rendszernek kell tekinteni.

Hmmm... Szóval szerintük is undorító volt az elsõ logójuk :)

Aramir
Azt nem ismertem (Amigán volt egy Directory Opus nevû fájlkezelõ, nem erre gondoltál, ugye?).
Volcov Commander, Far Commander :)