Buszok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja, gondolom papíron... Birják ezek, legalábbis a 280-asok. Mielõtt a volvokat megvette a mátra volán, a gyöngyös-heves viszonylatban délután szinte csak 280-asok jártak. És bizony hétköznap, iskolaidõben igencsak sokkal többen voltunk rajtuk, mint amit papíron vihetnek. (nem egyszer volt olyan tömeg, hogy ha ki sikerült nyitni az ajtókat, akkor 4-5 ember szabályosan kipréselõdött.) Ez persze most még szarabb, mert az összes 280-ast elvették a vonalról, és volvok, ill. man-ok viszik a népet, ami egyik sem csuklós ugye... (de a legszebb, hogy mostanában nemritkánn csepel union is be szokott állni, amire van aki fel sem mer szálni, olyan állapotban van....)
Renault magnum http://kamionszim.hu
Ez a legtöbb mai csuklósnál is így van, nem?
Szerintem sincs vele komolyabb baj, annyi hogy koráhozképest nem túl modern.
Szerintem inkább a 480-as típus tökéletesítésére kelett volna fordítani az erõforrásokat. Korábban már írtam is hogy nem értem miért nem így tett az Ikarus anno. Sõt, még egy csuklóst is elképzelhetõnek tartanék (inkább csak álmodozás)
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Ezekrõl mi a véleményetek? Szerintem egész jó kis buszok.
Ez a helyis Dunaújvárosi:
Ez a helyközis Dunaújvárosi:
Ezek pedig a Vértes Volán buszai:
Mutatom a képet:
Ugyan ez nem dunaújvárosiról készült, de azok is ugyan így néznek ki mint ez. (ha jól gondolom akkor a 4. ajtó hiánya miatt rakták így az üléseket)
A fenti konstrukció alkalmazását a Volvo 7700A autóbuszok 2007-es beszerzésének elmaradása és a kiöregedõ IK-280 jármûvek selejtezése után a BKV-nál prognosztizálható jármûhiány teszi szükségessé.
<<< Ezt most találtam, szerencsére ez nem következett be 😊
Az ülések közötti folyosó nagyon keskeny (keskenyebb mint a 7700A-s volvókon) és a motor elhelyezése is jobb a 7700A-soknak mert nyáron, mûszak közepén, folyamatos motorhasználat mellett igencsak felmelegszik a 417esek hátulja, és akkor könnyen rosszul lehet az utas (ahogy ez jópárszor be is következik)
Légkondi témában,meg az lehet,hogy külföldi gyártmányokon van hasonló kinézetû,de azok tuti nem ez a tipus.
Dunaújvárosban a 417-esek óta nem történt újabb buszbeszerzés?
Akit érdekel Dunaújváros és környéke az nézze meg ezt, szerintem jó kis oldal
Dunaújváros és környéke buszai
Szeretnék a Volánbusznál dolgozni mint buszsofőr Szeretem a buszokat Szeretem az Ikarus E94-st
Ez csuklós:
Ez nem csuklós(C80-AS ez is)

Szeretnék a Volánbusznál dolgozni mint buszsofőr Szeretem a buszokat Szeretem az Ikarus E94-st
Viszont olyan,hogy csukló nélküli C80-as nincs...
Renault magnum http://kamionszim.hu
Igen az az Ikarus Classic szériájából,a C56-ra jellemzõ.Más légkondi gyártók "pup"-ja nem ilyen formájú.
Nagy pup
A városi széria már szerintem sokkal esztétikusabb, a nagyobb üvegfelületek miatt nekem az már külsõre bejön.
Az összes ülés dobogóra került, viszonylag szûk belül, a motor is több helyet vesz el az utastérbõl mint egy átlagos busznál, a nyitható ablakfelületek méreeste is kicsi (de legalább szionte az összes ablak nyitható). Ahogy elnézem a beszállítók közt sincs igazán magyar cég.
Egyszóval semmivel sem nyújt többet egy ARC-nál vagy ALFA-busznál.
C80-as nem csuklós állapotban(ilyet nem is láttam még)
Egyéb képek:
sajna eddig személyesen még nem volt alkalmam látni.
Ma halottam a rádioban,hogy egyes területeit nem lehet semmivel se megközelíteni!😄