Buszok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát az lehet,hogy a mostani csuklósok 3. tengelye se kormányzott,de azon van a hajtás,ami kanyarodási szempontból korántsem mindegy.

gumikacsa
"radikálisan le kellett csökkenteni az állóhelyek számát"

Ja, gondolom papíron... Birják ezek, legalábbis a 280-asok. Mielõtt a volvokat megvette a mátra volán, a gyöngyös-heves viszonylatban délután szinte csak 280-asok jártak. És bizony hétköznap, iskolaidõben igencsak sokkal többen voltunk rajtuk, mint amit papíron vihetnek. (nem egyszer volt olyan tömeg, hogy ha ki sikerült nyitni az ajtókat, akkor 4-5 ember szabályosan kipréselõdött.) Ez persze most még szarabb, mert az összes 280-ast elvették a vonalról, és volvok, ill. man-ok viszik a népet, ami egyik sem csuklós ugye... (de a legszebb, hogy mostanában nemritkánn csepel union is be szokott állni, amire van aki fel sem mer szálni, olyan állapotban van....)

Renault magnum http://kamionszim.hu

bulba
"nem kormányzott a 3. tengely,"
Ez a legtöbb mai csuklósnál is így van, nem?
Szerintem sincs vele komolyabb baj, annyi hogy koráhozképest nem túl modern.
Szerintem inkább a 480-as típus tökéletesítésére kelett volna fordítani az erõforrásokat. Korábban már írtam is hogy nem értem miért nem így tett az Ikarus anno. Sõt, még egy csuklóst is elképzelhetõnek tartanék (inkább csak álmodozás)

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Hát nagyobb befogadó képeségû mint egy 280/C80,ami egy kicsit problémás a tipusnál,hogy nem kormányzott a 3. tengely,ami kanyarodáskor egy kicsit hátrány.Ez végülis azért alakult igy mert amikor a 282-est,illetve 283-ast fejleszteték,a Rába nem rendelkezett elegendõ teherbirású kormányzott tengellyel.Mig a 282-esnél ennek ellenére beépitették a kormányzott tengely,ami azzal járt,hogy a csukló mögötti részben radikálisan le kellett csökkenteni az állóhelyek számát,a 283-asnál nem kockáztatak,és fix tengelyt építettek be.

Ik 283as vagy C83as melyik volánoknál van? A tatabányai kettõrõl tudok, meg nem régóta van Dunaújvárosban is kettõ.
Ezekrõl mi a véleményetek? Szerintem egész jó kis buszok.

Ez a helyis Dunaújvárosi:

Ez a helyközis Dunaújvárosi:

Ezek pedig a Vértes Volán buszai:

Igen én is ezt mondtam,jobb 4 ajtóval.Mondjuk ezek a 417-esek egy meghiusult üzlet nyomán maradtak itthon,igy nem igazán az itteni igényeknek megfelelõen készültek,ez a 3 ajtósakra vonatkozik.

Nagyjából 10 db 417es van az országban ha jól tudom, azok közül talán csak a Nógrád Voláné 4 ajtós. Pedig szerintem az a jobbik megoldás
Pedig léteznek 4 ajtós 417-esek,három ajtóval már tényleg nem kimondottan városi forgalomra tervezett busz,mert az utas cserét lassítja,a hátsó ajtó hiánya.

Én is igy halottam,hogy ott vált feleslegessé pár busz.😊

Szerintem ugyanannyi üléssor van bennük csak az itteniek közül 2nek a hátulja más elrendezésû
Mutatom a képet:

Ugyan ez nem dunaújvárosiról készült, de azok is ugyan így néznek ki mint ez. (ha jól gondolom akkor a 4. ajtó hiánya miatt rakták így az üléseket)
bulba
Asszem vhol Svájcban (véletlenül 😊)))))))) ) pont most selejteznek le párat.

Ez eleve csak valamelyik nagy fantáziájú emberke/újságíró agyából pattant ki. 😊 Ilyenrõl szó sem volt "odafent". Viszont idén tényleg jön 60(+~24) használt csuklós, a tender már ki van írva. (mondjuk nem nehéz kitalálni ki lesz a nyertes... igen, a Volvo-ról van szó 😄)

Ez azért is lehet,mert akkor amikor ezeket gyártották,meg nem ilyen konstrukcióju tengelyek voltak gyártásban.Az ülés sorok száma ugyanannyi a volvokban,és a 417-esben?

Meg nem erõsített információk szerint várhatóan 2007 közepétõl a magyar Ikarus 417-es flotta nagy részét vagy teljes egészét átveszi üzemeltetésre a BKV Zrt. A jelenlegi üzemeltetõk – az önkormányzatok és a kormány jelentõs anyagi szerepvállalása mellett – kedvezményesen beszerzett új Mercedes autóbuszokkal váltják ki a jelenlegi IK417-es jármûveiket. A Budapestre érkezõ autóbuszok a tervek szerint az 51-es vonalon és más hosszabb járatú dél-pesti viszonylatokon teljesítenek majd szolgálatot.

A fenti konstrukció alkalmazását a Volvo 7700A autóbuszok 2007-es beszerzésének elmaradása és a kiöregedõ IK-280 jármûvek selejtezése után a BKV-nál prognosztizálható jármûhiány teszi szükségessé.

<<< Ezt most találtam, szerencsére ez nem következett be 😊
Ugyan a szívem eléggé a 417esek felé húz, de reálisan értékelve õket meg kell hogy állapítsam hogy nem tökéletesek a városi forgalomban.
Az ülések közötti folyosó nagyon keskeny (keskenyebb mint a 7700A-s volvókon) és a motor elhelyezése is jobb a 7700A-soknak mert nyáron, mûszak közepén, folyamatos motorhasználat mellett igencsak felmelegszik a 417esek hátulja, és akkor könnyen rosszul lehet az utas (ahogy ez jópárszor be is következik)
A 417esek óta jöt Dunaújvárosba a 3 db athéni volvo7700A, szintén 3 db alfa-volvo meg egy C83as ikarus meg Fehérvárról helyeztek át 1-2t (de mindezt már lassan 8 év alatt), mostanában inkább a helyközi állományt fejlesztik
Mivel a 412/417-es szériából nem történt nagyobb számú értékesítés,ezért lehetnek kisebb bajai.De az Ikarus az elsõk között fejlesztette ki a végig alacsonypadlós buszokat!Még se kellet akkor itthon,most meg vesszük,a drága külföldi tipusokat!

Nem vagyok baleset szakértõ,de szinte biztos,hogy több tényezõ együttes közrejátszása,miatt történt.De ezt derítsék ki azok akiknek ez a szakterületük!Az áldozat nyugodjék békében!

bulba
Hát, mondjuk az sem az ipar ékköve de alacsonypadlós legalább! Drágábbnak is biztos drágább, hogy milyen belül és mennyire megbízható arról a dunaújvárosi olv. társak tudnának valami bõvebbet írni!

bulba
Pécsett ismeretlen okokból a járdára sodródott egy merci az egyik megállónál és halálra gázolt egy ott várakozó nõt.
Az áldozat nyugodjék békében.
cikk 1
cikk 2

igen a C,nem jelent mást,mint a Classic szót,C56,meg 256.44-es tipus,faceliftes változata.Akkor elnézést a légkondi kifejezés miatt!

Pedig jobban jártak volna a pécsiek,a 417-esekkel szerintem.

Ez egy szép C56-os!
Légkondi témában,meg az lehet,hogy külföldi gyártmányokon van hasonló kinézetû,de azok tuti nem ez a tipus.

Fogd már fel, hogy a C80-as az a 280-asakból készült busz. Tehát CSAK csuklós C80 van. :S A "C" csak annyit jelent, hogy Classic, tehát a szóló, az C56-os. Mellesleg az nem légkondi, csak légbefúvó. És már miért akadna bele bármibe is? IQ huszár... 😮 Akkor a ThermoKing dobozra mit mondanál? Design-ra a Volvo-k Sütrak-ja bejövõs. 😊

bulba
Jó kis oldal és irigylem is a dunaújvárosiakat a 417-es miatt, elvileg pécsre is érkezett volna még 98'-ban pár darab, de aztán inkább mercik jöttek helyette pár évvel késöbb.
Dunaújvárosban a 417-esek óta nem történt újabb buszbeszerzés?

Hogy a témához is hozzászóljak, én se hallottam még nem csuklós C80asról, az inkább C60as vagy valami ilyesmi lehet szerintem.
Hello

Akit érdekel Dunaújváros és környéke az nézze meg ezt, szerintem jó kis oldal

Dunaújváros és környéke buszai
Ikarus E94
szinte már minden buszon iylen van...a NEOPLAN is ilyen.....csak hosszabb az egész berendezése.De eléggé röhejes lenne ha az beleakadna valamibe XD

Szeretnék a Volánbusznál dolgozni mint buszsofőr Szeretem a buszokat Szeretem az Ikarus E94-st

Ikarus E94
megpróbálok mutatni kéept:
Ez csuklós:

Ez nem csuklós(C80-AS ez is)

Szeretnék a Volánbusznál dolgozni mint buszsofőr Szeretem a buszokat Szeretem az Ikarus E94-st

gumikacsa
Végül is 3 lehetõség lehet, a C56, C60, C63. Ebbõl 2 kiesik, mert a képeken sehol sem láttam rajtuk légkondit, marad a C56 (nem értekhozzá, csak szétnéztem kicsit a neten).
Viszont olyan,hogy csukló nélküli C80-as nincs...

Renault magnum http://kamionszim.hu

Aha!😊
Igen az az Ikarus Classic szériájából,a C56-ra jellemzõ.Más légkondi gyártók "pup"-ja nem ilyen formájú.

Ikarus E94
arra ami ott van a tetõn az a nemtom mi XD XD
Nagy pup

Mire gondolsz?

Ikarus E94
jaja de az már Ikaruson is van....

Azért kérdeztem,mert akkor a C56 mint lehetséges tipus szám jöhet szóba.Meg a tetején a fehér lékondi fedél is annak a tipusnak a sajátossága.

bulba
Két vagy három oldallal ezelõtt valaki rakott be egy "ismertetõt" a c56-ról, szerintem te is arra gondolsz.

Ikarus E94
jah...igaz....de van az aminek olyan rondán kanyarodik be az orra...az melyik Merci?

Ikarus E94
sajna csak ezt találtam...de a C80-as itt Érden csak csuklós állapotban van.......én meg furának tartottam hogy a kéepn nem csuklós!

C80-as nem csuklós kivitelben?Ez nekem vhogyan nem passzol.Bövebbet nem tudnál linkelni be?

Hát igen,már be lett egy cikk linkelve az esetrõl.Sajnos,hogy ilyen hireket kell olvasni.

A Credonak csupán két baja van,se nem soförbarát,se nem utasbarát!

bulba
Nagyon kicsik a kerekei és az elsõ lámpák is elég fantáziátlanok.
A városi széria már szerintem sokkal esztétikusabb, a nagyobb üvegfelületek miatt nekem az már külsõre bejön.

bulba
A szóló buszt még én sem láttam eddig, de nem vagyok túl bizakodó:
Az összes ülés dobogóra került, viszonylag szûk belül, a motor is több helyet vesz el az utastérbõl mint egy átlagos busznál, a nyitható ablakfelületek méreeste is kicsi (de legalább szionte az összes ablak nyitható). Ahogy elnézem a beszállítók közt sincs igazán magyar cég.
Egyszóval semmivel sem nyújt többet egy ARC-nál vagy ALFA-busznál.

lapaly
itt olvashatsz a sárga Ikarusról!

Ikarus E94
én azért mert csúnya 😄

caseih9400
Mondjátok már el légszi hogy miért fikázzátok a CREDO-t ??

khm...khm...

Ikarus E94
ilyen rusnyaságot se lát minden nap az ember:

C80-as nem csuklós állapotban(ilyet nem is láttam még)

Egyéb képek:

lapaly
Megújult az MJT honlapja. Nekem legalábbis biztos.

itt

De igen,ott vannak,talán máshol nincsenek is az országban.
sajna eddig személyesen még nem volt alkalmam látni.
Ma halottam a rádioban,hogy egyes területeit nem lehet semmivel se megközelíteni!😄

lapaly