Buszok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bulba
Tényleg, ha már Nagykanizsa, nem ott vannak a csuklós E94-es buszok ?

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Az is igaz,hogy a Zala Volánt eddig elkerülte a nagy Credosítási láz.Ugy tudom,hogy két db van állományban,azok kanizsa környékén.

Jah értem,hát én se tudom,hogy most mennyi 266-osa van a Panonn volánnak,de van egy olyan érzésem,hogy lehet,hogy az õ állományukban van a legtöbb.Nálunk szerintem a Zala Volán állományában már nincs is 266-os.
Pedig komfort szintre,nem biztos,hogy rosszabb egy Credonál.

bulba
Még a nyáron csináltam a képet amikor is mentem hazafele a mamámtól 😊

"Sajna a 266-osok is vesznek ki az állományokból."
Konkrétan azt sem tudom hogy ez a busz, jár-e még mert pár hete vett a Pannon volán fapados credokat (20db és 30milla/db)

Hát igen most már ezzel is sporolnak.
És merre utaztál?
Sajna a 266-osok is vesznek ki az állományokból.

bulba
Az év elsõ képe legyen ez a gyönyörûen megmunkált és megformázott fa botváltó egy 266-os Ikarusból! Sajnos a mai váltókaroknál a költséghatékonyság miatt mûanyagból készülnek és formájukat tekintve elég egyszerûek

Sikerekben gazdag és Balesetmentes utazást mindenkinek az Új Évben is!

Tudom,még én is láttam egyszer azt a buszt,a budai vámnál.
Köszi,az üzit,de nem rád gondolt az illetõ.

bulba
Egy ilyen volt pécsett is! Csak annak raktak egy dobozt a hátsó ajtóhoz és csak az egyik szárnya mûködött.
(küldtem privát üzenetet is)

Igen ez igy van.De a BKV kapott Rába motoros null szériásakat,amelyek 3 teljes értékü ajtóval rendelkeztek.

A bkv-s öregekben is Daf van... Nem a motor miatt, hanem a hûtõ miatt van a hatsó ajtónál méretbeli különbség.

Vannak országok ahol,ezt a magas megálló tipust használják.
Én se tartom hülyeségnek,de ugy látszik nem ez lett népszerû.
A kis keréknél lásd Credo,hát nem nyerõ.Az egyik ilyen gond,a tengelyterhelés,iletve a gumik terhelhetõsége,plusz a befogadó képesség.
Meg nem biztos,hogy a maximális szélességet lehet alkalmazni.

Hát ez rossz hir,hogy ki fognak szorulni a 200-asok.Én nem lepödök meg azon,hogy a mercik bedöglenek.Ez eddig is igy volt,és akm-ek gyülésével csak jobban elõ jönn.

bulba
Szerintem jelenleg nem az lenne a feladat hogy a padló magassága csökkenjen (jelenleg 300mm körül van). Azt úgy kéne szvsz megoldani hogy a buszmegállókat magasítják meg (sztem max 5-10cm bõven elég).Úgy vélem a mérnökök legfontosabb feladata az utastér belsõ szélességét növelni (2,1-es üléselrendezés) és a dobogókat megszûntetni. Ezt és a padlómagasság csökkentését szerintem a kissebb kerekek alkalmazása könnyítené meg, bár biztos ennek is megvannak a technikai akadályai, nehézségei.

bulba
Azért a conectok még mindig elég sûrûn dobják be a törölközõt. Elvileg már egy vonalon sem szabadna 260-as Ikarusnak járnia, de mindig látni egyet-egyet,280-asokról nem is beszélve.
Lekopogom, eddig még karcmentes állapotban vannak az utastájékoztató táblák!

Hát eljöttem pécsrõl,és micsoda fejlesztések történtek!😊
Remélem a város kedves polgárai,is megbecsülik ezt az ujitást.

Az Ikarus nagyon sokáig alkalmazta az orr motoros megoldást,igaz ennek,az volt az oka,hogy alvázas tipusok voltak azok,kivéve az IK 55/66-ot.
Én ugy tudom azért hagyták el az orr motort,mert az ajtó elrendezést nem tette megfelelõen lehetõvé.Meg a padlószint,illetve kardánalagút helyigénye.Ami a farmotor mellet szolt akkor, kisebb zaj,jobb utazási komfort,könnyebb szerelhetõség,meg még voltak,csak az nem jut eszembe most.Én ugy tudom elképzelni a legalacsonyabb padloszintet,ha a hajtást,hibrid modon viszik át,kerékagyba épitet villanymotorral.De egy biztos,a padloszint csökkentésnek,a jelen épitési modszer mellet,kezdenek a határára érni.

bulba
Pécsett üzembe helyeztek kettõ GPS-es tájékozató táblát, elvileg kiírja hogy hány perc míg a megállóba ér az adott busz és a térképen is vannak pontok a megállóknál (és a megállók közt 1-1) ami felvillan ha oda ér a busz. Van rajta két hangszóró, de azok még szerintem nem mûködnek.
Pár napja mikor arra jártam láttam mûködés közben (tesztüzem) de ma abszolút nem mûködött. Csináltam egy képet:

bulba
"A reptéri busz meg orrmotoros volt,azért volt olyan tágas.😊"
A mostani buszokban meg hátulra rakják a motort és akkor ezért olyan szûkeke belülrõl? miért nem rakjál most is az elejébe?

Igen,ezt én is korábban megirtam a forumban,amikor az ARC buszokról került szó.De egyébként ha megnézed,amig nem használtak DAF motort 3 teljes értékû volt,a 415-ön.
A reptéri busz meg orrmotoros volt,azért volt olyan tágas.😊

bulba
Akkor írnám is:
Ugye az ikarus 400.as típuscsalád elõdjeként elkészült a 372-es modell 4 ajtóval (232. old). Ezt a technikát miért nem alkalmazták a késöbbi modellekben?
Miért preferálták a 415-ös sorozatot amikor ott volt a 480-as is amelynek nem 740 hanem cask 535 mm volt a padlószintje.
Sõt! Az 1977 és '86 közt gyártott reptéri buszoknak 300mm volt a padlószintje és még így is tágas volt az utastere (272. old)

Kiváncsian várom véleményed!😊

bulba
Békés boldog karácsonyt mindenkinek!
Megkaptam a könyvet, részletesebb véleményemet hamarosan kifejtem ide 😊

Attila889
És Kellemes koszmentes buszozást kívánok a Volánbusz ZRT.-vel XD XD XD

Attila889
Boldog Karácsonyt és kellemes ünnepeket!

Szevasz Atttila!😊
Boldog Karit kivánok minden forumozó társamnak és családjának!😊

Attila889
Hello...király lett a banner...rég votlam már itt 😊
Volt sztrájk is....én azt nem neveztem volna sztrájknak 😄
Nah van valami újj busz mostanában? 😛

Tényleg jobban ki van dolgozva mint a Gördülõ Legendák!
Azt hiszem én is bepályázok egyre😊

caseih9400
TÉK

khm...khm...

bulba
Már én is igényeltem egyet a Jézuská... mamától 😄

gumikacsa
Huhh, tegnap meghozta a futár (csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon szép könyv, rengeteg fotóval, jellegrajzokkal, adatokkal...):

Renault magnum http://kamionszim.hu

Hát a jó ég tudja mi hogy van mit.A lényeg,hogy sikerült az Ikarust is tönkre tenni,megjegyzem nem ez volt az elsõ gyár aki igy járt.

bulba
Viszont az csak a sima ikarusra vnoatkozik. De nem értem akkor miért hungarian bus néven csinálják a bizniszt ha egyszer megvette az Ikarus nevet :S
Úgy tudom az Ikarus EAG nevet még bárki megveheti.

Közvetlenül érdekeltség nekem se volt a gyárhoz,de nagyon rossz érzés volt olvasni.

Elvileg a Széles Gábor vezette Hungarian BUs megvette már a jogot az Ikarus név használatára.

caseih9400
nemáár<#rinya>

khm...khm...

gumikacsa
Hát, nem is tudom mit mondjak. Semmi közöm nem volt sem nekem, sem családomnak a gyárhoz, valahogy mégis érzékenyen érint a dolog. Ismét látszik, milyen gerinctelen politikusokkal, és üzletemberekkel vagyunk körülvéve...

Renault magnum http://kamionszim.hu

Mike at home
most kell megvenni az Ikarus nevet

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

<#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya>

bulba

segítség a választáshoz😄
Nekem ennek a könyvnek egy korábbi kiadása van meg,és gondolkodok,hogy be kéne szereznem ezt a kibõvített is.😊

bulba
Meggondolandó!

Az általam belinkelt oldalon található,egy az Ikarus történetét bemutató könyv.Modellben én is gondolkodtam,de akkor fém modell lenne jó.

bulba
Hát, nemtudom, viszont lehet hogy beizzítok egy 1:87-es modellre
link

Én is most találtam rá,ezért nem linkeltem be korábban.De ha cakli-pakli 3000 Ft alatt megáll,szóval,ha van egy kis pénzed,vagy lesz akkor érdemes beruházni,függetlenül attól,hogy már van egy naptárad!😊

caseih9400
nem :S

khm...khm...

bulba
Szerinted akkor raktam volna ennyi szomorú smiley-t?

caseih9400
ikarusosat ?

khm...khm...

bulba
Mert pont mikulásra kaptam egy naptárat... (persze õ ezt nem tudhatta)

caseih9400
mert?

khm...khm...