2438

• iszakos
    tén yszépre sikerült a ráncfelvarrás,sajna a gyár egy kicsit későn lépte meg a váltást,és nem akkora siker széria.
  • mesteruur
    IKARUS C56.42 H6
    menetkész önsúly: 10769 kg
    csomagtér: 2 m3
    férőhely: 45
    Motor típusok: RÁBA D10 UTSLL190 E2 (190 kW)
    légkondicionáló: -
    utasülések típusa: IMAG Körmend IV.
    Jelleg: 12 m-es szóló, helyközi
    egyéb: légbefúvó,
    ABS, ASR, Retarder, tárcsafék
  • mesteruur
    IKARUS C56.22 V4
    menetkész önsúly: 11035 kg
    csomagtér: 3,7 m3
    férőhely: 72-76
    Motor típusok: DDC S50 E2 (205 kW)
    légkondicionáló: -
    utasülések típusa: IMAG Körmend IV.
    Jelleg: 12 m-es szóló, helyközi
    egyéb: légbefúvó,
    ABS, ASR, Retarder,
    tárcsafék
  • mesteruur
    C56 RULZ!!!!!!!!!444
    nekem eza kedvencem...pont ilyen színben (L)
  • iszakos
    Ez tök jó,kár,hogy nincs meg a D kategóriám,másképp azonnal jelentkeznék.
  • iszakos
    Értem,akkor lehet 10 órát vezet egy nap a soför,ami szintén müködik,hiszen hetente kétszer,ez is szabályos.
  • caseih9400
    gazdag leszek ha a volánbuszhoz megyek dolgozni :O
    "AUTÓBUSZVEZETÕ (Pilisi és Váci Forgalmi Térségbe)
    Amit elvárunk: - „D” kategóriás vezetõi engedély,
    - PÁV II. alkalmasság,
    - erkölcsi bizonyítvány.

Amit nyújtunk: - versenyképes jövedelem,
    - ingyenes utazás a Társaság autóbuszjáratain,
    - juttatások évente mintegy nettó 300.000 Ft értékben: formaruha, munkaruha, étkezési utalvány, üdülési csekk, internet elõfizetés stb. (választás szerint), utazási kedvezmény a családtagoknak is, üdülési lehetõség Piranban az adriai tengerparton és Balatonlellén, a társaság üdülõjében,
    - Szükség esetén szállást is biztosítunk"
  • caseih9400
    Menetidőt nem tom pontosan de pesttől gyomaendrődig 3óra :S
  • caseih9400
    sok járattal járok össze-vissza de ez BUDAPEST-SZOLNOK-GYOMAENDRŐD-ZSADÁNY-GYULA-i járat
  • iszakos
    Bár ez a Setra az zalaegerszegieké,azért mégis csak hazai:)
  • iszakos
    A háttérben a lakohelyem szerinti illetékes Zala Volán busza sorakozik:):)
  • iszakos
    Azért tartom kizártnak,mert ugy tudom ezek az EAG-ok Volán tenderen nyertek,és igy kerültek a Volánokhoz,tehát eltérő számban,és talán kivitelben is,de minden volán kapott belőle.
  • iszakos
    Én se tudok arról,hogy a NABI-val baj lenne.
    De ha nagyon mélyen leásunk a gyár történetében,akkor kiderül,hogy az Ikarusnak is füzödnek szálai a gyárhoz.
  • iszakos
    Mi is a járat utvonala pontosan amivel jársz,és mennyi a menetideje?
    Biztos tart 10-15 perces szüneteket egy két megállóhelyen,hisz megvan szabva többek között az is,mennyit lehet pihenés nélkül levezteni,egy huzamban.
  • bulba
    Látom a kőrös volánnak is van faceliftes EAG-ja, a Pannon volánon kívül nincs is olyan volán amelyik ne rendelkezne ilyen típusu busszal?
  • bulba
    íNekem az egyik kedvenc gyártóm a NABi volt amíg (szinte teljesen) meg nem szűnt. Ezt a busz egyébként magyarországon gyártják, kivétel a motort
    A formáját szerintem azzal lehet magyarázni hogy az amerikai piacra készül. Az elővárosokból viszi az utasokat a belvárosba, és a parkolójegy egyben menetjegy is (az a célja hogy az emberek ne kocsival hanem busszal közlekedjenek).
    Az egyetlen típus amivel utaztam az a NABI 700SE
    Felépítését tekintve színházpadós, ami annyit tesz hogy a 2. ajtó után az utastérben van egy lépcső. Az első ajtónál egy nagyon kicsi lépcsőfok van míg a 2. ajtónál kettő és ezek is viszonylag alcsonyak
    Ez a megoldás ötvözi az olcsóságot (elvileg) és viszonylag megfelel az esélyegyenlőségnek, főleg hogy a rábákbban, credokban és Ikarusokban 2 lépcső van
    Különösebb minőségbeli hibákat én nem tapasztaltam, egyedül egyszer egy hibás váltást
    A nabik szervízigényességéről, áráról tud valaki bővebbet?
  • caseih9400
    Ezen is ültem már...
  • caseih9400
  • caseih9400
    szerintem is
  • caseih9400
    kérlek szépen az 100 hogy szolnokon megáll másütt nem tok mert még nem mentem gyomaendrődnél messzeb gyula felé.....
    kb 10.50 fele ér pestre és 2kor indul hazafele....általában 1 sofőr szokott lenni....
  • iszakos
    Ha ilyenek a jövő buszai,el se kezdjék gyártani őket!
  • iszakos
    Igen ez megintékes példája a magyar találékonyságnak,és az Ikarus variálhatóságának!
  • iszakos
    Én szerintem a fényezés miatt szebb,mint a körösé.Tul sok észre vehető különbség egyébként nincs a kettő között,lényeges küllemi változáson csak 2. generációs E95-ösön történt.Egyébként a kisalföldesek szinte csak Rába motoros gépeket hajtanak,mármint ami az Ikarusokat illeti.De szerintem nem is kell magyarázni,hogy miért.
    Én soföröktől ugy hallom,hogy az E95-ösök tartossága megbizhatósága,nem a legjobb.Legnagyobb részébe motort kellet már cserélni,hol ott futnak még 200-asok az eredeti motorral.
  • iszakos
    Tökéltesen igazad van.
    Egyébként meg a pihenő időket általában az odaút végén veszik ki,kivehetnék utközbe sok kis pihibe is,de akkor senki se utazna busszal,mert sose érne a célba,ha meg olyan hosszú a járat,akkor két kezesbe nyomják le.
  • iszakos
    Én nem lennék erre olyan büszke!:D
  • iszakos
  • mesteruur
    Jujj... de csúnya
    bár biztos fasza lehet... ha tényleg hibrid..
  • Magnumrolcsi
  • Magnumrolcsi
    NABI Hybrid
  • caseih9400
    :O
  • mesteruur
    AZZZZIGGEN...fasza,
    de most mek, mert ,még a suliban vok, és most megyek csak haza
  • caseih9400
    lehetséges hogy még fut...még a nyáron láttam 1x2x futni ... most is ősszel szóval már biztos felújították...
  • mesteruur
    termosztát----> kuka
  • caseih9400
    Na ilyet is látni kéne :
  • caseih9400
    jól tudod
  • caseih9400
    bár a 138-as az utolsó pár útján már eléggé beteg volt....folyton felszökkent a láza(-5fokos hidegben)...
  • mesteruur
    méghozzá rábamototros ikarusz ez is... ha jól tom
  • caseih9400
    na végre egy valamibe egyetértünk..
  • caseih9400
    Mintha szebb lenne a Kisalföldön a régebbi E95-ös mint a Körös-nél :S
    Ez szép :

Ez nem annyira mint az előző :

TÉK !!
  • mesteruur
    az E95-ös egyébként tényleg jó...
    Nekem az tetszik benne, hogy modern, és mégis megőrizte azt a "kocka" jelleget, amit a régi járgányok.. nencs csúnyán lekerekítva a lámpa meg az eleje