Buszok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kiváncsi vagyok,hogy sikerül e megvetni a lábát a Credonak.

lapaly
Postaládaújság.
Hát igen, az lemaradt. A BKV.

Már vége. :) A Bkv tesztelt a 7-esen egy csuklóst, illetve a 276E-n egy szólót. Képek itt.

Ezt az ujságot nem ismerem.Ki tesztel Credokat?

lapaly
Hello
A heti Helyi témában olvastam, BN 18-as Credokat tesztel. Errõl hallott valamelyikõtök más forrásból?

Két lehetséges változat van:
Vagy a soför fülkéjének légkondija,vagy az egész utasteré,de én az elsõt tartom valoszinûnek.

Mike at home
köszi
de fura
és mi az a púp ott a vezetõ fölött?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

csak ezt a képet találtam igy hirtelen.

Mike at home
az a 4-es ajtó hogy néz ki?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Hmmm én se találtam normális rajzot 280-ról... A legjobb, ha fogsz egy mérõszalagot és leméred az egyiket :S

http://truckgamesmods.atw.hu Я люблю тебя!

Ennyi bõven belefér!:)

bulba
Az egyik 415-ös Ikarust kicsit meghúzták:

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Ez a kép már az átalakítás után készült,még az Arab ut elött,mert ott értékesítették.

Ime az eredetiben.

chrysler300c
Hol találok jellegrajzokat a buszokról? Fõleg olyat keresek amin rajta van a méret is!

ASUS K8N alplap AMD SEMPRON 2500+, 120 GB HDD, 1,5 GB RAM ASUS GeFORCE 7600GS 256MB AGP VGA

gumikacsa
Nem haragszom.

Viszont ha valakinek vannak méretadatai ikarus 280-ról, az jól jönne. Nem általános méretek kellenek, hanem a csukó mérete, ablakok mérete, ajtók, ilyenek. Mert a jellegrajz, amit találtam, az minden, csak nem mérethelyes.

Renault magnum http://kamionszim.hu

Attila889
jah igen...én tettem be a képeidet s oda is írtam hogy remélem nem haragszik meg gumikacsa miatta ha beteszem a képeit :D

gumikacsa
Sziasztok!

Megtaláltam ezt a topikot is. Kicsit nézelõdtem, látom már megfordultak a modeljeim képei itt. Most is dolgozom egy buszon (ill. többön, de ezt ne mondjátok el senkinek :P). Ez egy igen különleges busz, bár igaz, a kissebb testvéreit már többen elkészítették, ezt még tudtommal nem.

Mikor behozták a 24m-es volvokat, csak tátottam a szám, hogy duplacsuklós busz... azt hittem, valami montázs. Erre a múlt héten beszélgetünk öcsémmel, és mondja, hogy õ úgy tudja, az ikarus is csinált már duplacsukós buszt. Elég furán néztem rá, mígnem vasárnap találtam némi infót az Ikarus 293-ról. Errõl a buszról is volt már szó itt. Szal, ez készül most nálam. :

Renault magnum http://kamionszim.hu

Nagyon sok jó designer,és mérnök dolgozott az Ikarusnál,és igy meglehet,hogy azokból jelenleg az ARC foglalkoztat párat.
Egyébként az egyik nagy designerük elkészíti az Ikarus gyár történetét 3 részben,az elsõ kötet már rendelhetõ,ha érdekelnek részletek irj.

bulba
Akkor lehet hogy igazak a pletykák hogy az ARCot is az IKARUS egyik mérnöke tervezte?!

Azt a fajta 4-es ajtó megoldást,az Ikarus használta egy prototípusán is,de szerintem a gyors utascserét az bonyolítja a legjobban.

bulba
Én a második és a harmadik ajtót egy "fél ablaknyival" elõrébb raknám. Ez inkább csak afféle szõrszálhaszogatás de sztem arányosabb lenne :)
esetleg meg lehetne oldani négyesajtóval is, mint ahogy az az ARC-nál van.
Bár másrészrõl remélem levédették a dolgot!

De igen volt Miskolcon próbázni.Az ajtók azért kerültek oda ahova,mert a jármûvet végülis két buszból vágták össze.De szerintem nincs baj az ajtó elrendezéssel.Te hogy képzeled milyen lenne az ideális ajtó kiosztás?

bulba
Nem rosz kis vas, én azért az ajtók elrendezésén kicsit változtatnék
Miskolcon nem ilyen volt próbázni?

A MAN legujabb fejlesztésû csuklósa!Svájc már rendelt belõle több darabot!

Köszi az infót,és a képet!:)

Mike at home
Ezzel Bp-n is bepróbálkoztak, ment is az anyázás

bulba
Nem, ez az utólagosan átalakított
Itt egy kép arról amire gondolsz (KGR sorozat):

Ez már az uj beszerzésüeken kialakított fülke nem?

bulba

bulba

bulba
Így képen nem néz ki rosszul, sokkal inkább van egyénisége mint a "mostaninak"

Itt egy kép róla

Az ellenõrzések ellen én se vagyok!Elvileg a városi buszok is ugy készülnek,hogy az elsõ ajtón szállnak fel az utasok,a többin pedig szállnak le,és igy cserélõdik az utastér.Ez elvi szinten szép is,de az emberi magatartás nem ilyen,ha ilyen lenne,akkor nem kéne agyon matricázni,táblázni a buszt a beszállás rendjérõl.Ha pedig a soför csak az elsõ ajtót nyitja ki,hogy felszálljanak az uatsok,akkor meg szép magyar beszéddel illetik a sofört azok akik fent,lent vannak.Utasszámlálást lehet készíteni ugyis,hogy felszáll két ember és striguláz.Minket is küldtek utasszámlálásra,forgalomszámlálásra.

Nem csúnyák az uj connectok,legalábbis a képek amik láttam róla jó.
Hát igen a PK Rt. sincs azért az anyagi helyzet csúcsán,és nem csodálkozok,ha elmaradnak a beszerzések.

Az elsõ forgalommérésnél átszerveznék a menetrendet. Csak addig lenne gáz. De én éltetem az ötletet. Sõt, komoly ellenõrzéseket tartanék.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

bulba
Pontosan
Bár engem az érdekelne hogy az új conectok milyenek lesznek. Viszont még egy kicsit vékonyodhat az oldalam mert a Dunántúli naplóban ma az volt a vezércikk hogy 2007-ben nem vesz több új buszt a PK zRT (elvileg december körül jöttek volna)

Azt tudom,hogy az uj beszerzések már csak egy kiugró korlátszerüséggel érkeztek,ott már elhagyták a falat.

bulba
Igen de lett egy kis "kiugrószerüség", majd arról is rakok be képet.
Egyedül a KGR és a kék-fehér festésü merciket nem alakították, meg persze a citarokat.
Raktak még az ajtókra matricákat.

Ezért aztán sok értelme volt akkor kialakítani,amikor megvették.Persze,hogy nem tartják be a soförök,sose érnének egyik megállóból a másikba.Akkor eltüntek a válaszfalak az elsõ ajtóknál?

bulba
Az ám, bevezették hogy csak az elsõ ajtón lehet felszállni (kb szeptember óta) Igaz szinte semmelyik sofõr nem tartja be
Sõt enek kapcsán laza 30 milkából átalakították a legtöbb merci vezetõfülkéjét, és átprogramozták az ajtóvezérlést (mint az a képen is látható.

Ebben teljes mértékben igazad van.Mi ez az elsõ ajtón felszállás tábla?
Vmi ujítás?

bulba
Egy kép (ez tuti nem volt mert én készítettem :))

Nem vagyok benne biztos,de szerintem igen.De nem árt az ismétlés!:)

bulba
Remélem még nem volt ez a video: katt

Hazajött a Volvó <#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>
Értem,köszi az infót.
Bár ha a BKV-t annyira érdekelte volna a tipus,akkor meghonosította volna a gyártásakor.De mindenképp örvendetes,ha muzeumba kerül.Sajna a BKV nagyon sok régi buszt vágott szét.

Csak 1 284-es volt. De már nem közlekednek az ex. pécsi buszok. A 284-es maradt Bp-n, a 280-asok Fehérvárra mentek. A 284-es azért maradt Bp-n, mert a bkv érdeklõdik iránta. Természetesen nem forgalomba akarják helyezni, hanem Szentendrén állítanák ki a múzeumban. :)

Én ugy tudom mintha a pécsi 284-esek is most pesten futnának.
Esetleg infója vkinek ezzel kapcsolatban?

Igen, ezt elfelejtettem írni, hogy az egyik dunaújvárosi. :) De az majd megy haza, õ át sem lett fényezve kékre, csak matricázva lett. Szóval ne aggódj, nem fog itt ragadni (elméletileg). :)