2438

• caseih9400
    ez egy nagyon rossz játék :@ nincs belső nézet asszem...nincs jóhíre ennek a játéknak...(szerk.: bár ahogy megnéztem a képeket .... háát ... nemrossznemrossz)
  • mesteruur
    http://vilniustransport.mylivepage.com/file/index/prev_1393.0.2007_06_20_20_46_24
    ezt is bedobtam ide, hogy ha hazamek meg tudjam nézni... ,ert most nem ottnon vok
  • mesteruur
    mégvalami
    forum
  • mesteruur
    itt van egy kis nyalánkság

bus driver

sreenshots
    free demo
    sg forum
  • mesteruur
    Ehh.....
    Most beszéltem szomszédommal. Felvették a Volánhoz. Budapest - Bag - Tura vonalon fog járni.
    200000 nettóval kecsegtetik, de azt mondták neki, hogy csak 2 jeggyel fogják meg vagy levegye a gázoljat, panasz legyen arra hogy nem fűt vagy nincs nyáron légkondi és megy a picsába....fasza... 200 ért már nem venném le én sem a gázolajat(ha buszoznék)

ilyen ki csinossal fog járni...(dögöljön meg xD)

MAN NÜ313-15 (A25)
    menetkész önsúly: 14080 kg
    csomagtér: -
    féro"hely: 60+49+1=110
    Motor típusok: MAND2866LUH26 E2 (228kW)
    légkondicionáló: WEBASTO Aerosphare
    utasülések típusa: VOGEL
    Jelleg: 14,7 m-es szóló, helyközi
    egyéb: ABS, ASR, EBS, tárcsafék, automatikus váltó
  • iszakos
    Nehéz élet a soförök élete.Persze a légkondis iródából könnyen magyaráz bmelyik fejes.Az meg máshol is igy van,hogy addig sporolnak a javítással,amig javithatatlan lesz a busz.De azt hiszem ez a rendszer egyhamar nem változik.
  • mesteruur
    pfff.... nem irigyellek öreg... de sajnos ez szinte mindenhol igy van...û
    bele kellene ültetni a fejeseket az ülésbe egy napra... megtudnák hogy mi a Magyarok Istene >(
  • BenceYCE
    Ha értette volna a dolgát reggel nem viszi ki a buszt a garázsból. Ha meg szarik a műszaki állapotára, legalább vezessen úgy, hogy bármire felkészült. Megfogadtam, hogy mindent papír szerint csinálok, pedig ezért kikezdhetnek a cégnél. Igazából leszarom, mert van hova mennem. De szeretem ezt csinálni. Biztos szeretni fogom az újat is. De szánalmas, hogy az év végi csoportértekezleten azt a kolegát magasztalják az egekig aki minden hulladékkal, még akár talicskával is képes utast szállítani pedig mindig más busszal van, mert neki van a legkevesebb menetkimaradása múűszaki okból. A másik meg kap egy leharcolt szekeret amit nem tud megcsináltatni, mert minden beírásra csak láttamot tesznek, vagy pecsétet, hogy "javítva, rendben", és 2.5x annyi menetkimaradást csinál mint a 2. helyezett. Egyrész semmi köze a busz műszaki állapotához azért mert nyáron felforralja a vizet. A vízpumpáját hónapokig nem cserélték ki, mert nincs raktáron. Azért nincs mert a pénz kellett az éhes zsebekbe. A szerelő meg aki ha egyáltalán megteszi, kimossa a hűtőbordák közül a szutykot. Persze a 6 általánosával azt is csak úgy ahogy a józan paraszti eszével elgondolja. Szépen elhajtogatja a hűtőbordákat a gőzborotva vízsugarával. Azért ez az ember, mert ezt tudjuk csak megfizetni, mert valakinek éhes a zsebe. Na egy ilyen busszal élj túl egy napot. A kolléga leadta a busz, már nincs a nevén. Most megkaptam én. De qrvára leszarom, hogy hány órát állok félre műszaki hibával és hogy év végén mennyi "jól megérdemelt" (?) prémiummegvonást kapok, mert másnak éhes a zsebe. Szóval a históriák a gumikról igazak. Ahogy az is, hogy 1.5 hónapja nincs tükör a garázsban, mert éhesek a zsebek. De ez nem újkeletű dolog. Augusztusban is 1.5-2 hónapig törött tükrökkel jártunk. Az utasokon és a dolgozókon spórolnak ezzel. Idén nyáron már nem is locsoltam a végállomáson a busz hűtőjét ha felforrt. Én nem. Azért nem, hogy a középvezetőség és onnan fölfele több pénzt tudjanak hazavinni. Nemrég belinkelt vki egy cikket a Veke-s srác interjújáról. Megfogott a citromleves rész. Na így működik ez mindenhol. A ruházatot egy valláskárosult idegentől vesszük méregdrágán. Természetesen Ő is valakinek a valakije a bkv-n belül.
  • bulba
    Amit én láttam ott magasabb beosztásu emberke mutatott fényképeket!
    Igaz kb 5-8 ilyen volt de ott tényleg teljesen(100%-ben) el volt kopva a futófelület. És ha netán egy ilyennel karambolozik a sofőr, gondolom nem hivatkozhat arra hogy "bocsi de nem volt futófelület a gumin"
    hála Istennek a BKV sofőrjei értik a dolgukat, mégha 1-1 időnként bunkó is.
  • iszakos
    Én ugy halottam,hogy az a gumi historia is kacsa volt,amit a tv-ben az egyik soför nyilatkozott.Biztos futnak olyan buszok amiknek a gumijai cserére,vagy futozásra várnak,de nem erre kéne általánosítani a médiának,mert kezdik ugy beállitani mintha ez mindenhol igy lenne!
  • iszakos
    Egy járművet se lehet csak hajtani,azt időnként karban is kell tartani.
    Már a 400-asokra is ráfér egy kis felújítás,de az is igaz,hogy tartosan nem fog látszani,mert kedves honfitársain fognak róla tenni,hogy ne nézzen ki sokáig ilyen szépen a busz,meg hát az évszak is megfogja tenni a magáét.
  • gabesz012
    Evileg full felújítás (váz, utastér, lakatolás-fényezés). Sajnos a szűkös keret miatt nem minden firkás/karcolt ablak van cserélve ezekben sem. Motort, váltót inkább a garázsokban csinálgatják. Gumi csere ezen spec volt, ha jól tudom.

Az ok, hogy hamar dzsuvásak lesznek újra, de legalább kívülről jól néznek ki még egy darabig, meg váztörésük sincs. :)

Ezzel párhuzamosan még 280-asok is újulnak meg, ami sajnos 2007-ben már túlzásnak mondható, amennyibe egy olyan felújítás fáj, már inkább el kéne gondolkodni használt buszok beszerzésén... Oké szép-szép, csak már lejárt a típus ideje.

• bulba
    Szép! Ahhoz képest hogy nem egy sikermodell elég szép kort kibírtak felújítás nélkül. Ez csak külső felújítás vagy a motort és egyéb alkatrészeket is érinti? Gumikat azokat újra cserélték? A TV-ben láttom hogy mutogattak fényképeket amin eléggé szörnyű állapotban voltak a gumik.

Pécsett is megkezdték rendberakni a 400-as Ikarusokat (eddig kb 3-5 darabot újramázoltak viszont a 3 zöld csíkot már nem festették rájuk újból).
  • caseih9400
    egy hét múlva ugyanolyan retkes lesz mint felújitás előtt...sztem
  • caseih9400
  • gabesz012
    Akkor a pusztulás után egy kis megújulás. Ilyen állopatotú 435-öst sztem tizen pár éve nem lehetett látni Bp-n. :)) Szerencsére ez mostanában egyre gyakoribb látvány lesz, ugyanis megkezdődtek a felújítások.

• caseih9400
  • iszakos
    Pontosan az a baj,hogy ennek az akciónak semmi értelme.Eddig se foglaltak nem tudom mennyi helyet,eladhatták volna a roncsokat ugy ahogy voltak,és biztos lett aki felújitja.Igy viszont eltüntek a magyar iapr egy jelentős korszakának jármúvei.
  • bulba
    És vajon mégis mire akarják felhasználni az így felszabadult helxet?? Mert más értelme nem nagyon volt az akciónak...
  • iszakos
    Ezt a cikket olvastam már,és én is ledöbbentem az ott irtakon,látottakon!
  • caseih9400
    MOCSKOS BKV SÁÁÁLÁLÁLÁ!! :D
  • DJ BP
    ezt a tahóságot nem olvastátok?

BKV titkos akciója
  • iszakos
    jah vhogy igy van.
  • iszakos
    Na ez jó kérdés,de hogy nem terjedt el az biztos.Pedig szerintem jó kis busz.
  • iszakos
    ez nem csak a körösnél van igy.A buszok nagyrészét tenderen szerzik be,amit általában a Volán egyesülés irja ki,azt hiszem az ÁPV Rt.-vel karöltve.
  • bulba
    Tudtommal Debrecenbe van 1db és a weekendbus tulajdonában is van egy
  • caseih9400
  • lapaly
    Azt tudja valamelyikötök, hogy melyik volánnál van Maz, és mennyi?
  • lapaly
    http://www.hirado.hu/nyomtatas.php?id=240985
  • caseih9400
    akkor a körösnél fontosabb hogy mennyit adnak ki egy buszért mint a kényelemért ?
  • iszakos
    Én nem ebben látom az okot.A valódi ok,csak is az ár.Az Ikarus drágább a török összeszerelésűeknél enyi.Biztonsági öves ülést bármelyikbe lehet rakatni,ha olyan ülésekkel rendelik.
  • iszakos
    bárcsak ott tartanék:D:D:D
  • iszakos
    Jó kis széria ez,nem véletlenül lett népszerű.Bár azt mondják,hogy tartosság szempontjából,nem a legjobb müszakilag,mert a vázra én tudok róla,hogy panasz lenne.
  • iszakos
    Én ezt mind aláirom,és igazad is van,de ugy gondolom a modernizációt későn lépték meg.Az igaz,ezt a gyár átmeneti tipusnak szánta,de a körülmények ne tették lehetővé,egy teljesen uj busz kifejlesztését.
  • caseih9400
    Csak egy valamit nem értek .... mi a lósz*rnak váltották le az ikarust
    a manra :SS Kérdeztem az egyik sofőrt azt mondta hogy az nem felel meg az
    eus elvárásnak és leváltják egy eusra.....de kérdem én .... minek abba a
    szjbab***ott buszba biztonsági öv ?? senkise használja!!!! láttam olyat
    is asszem a 383as megy ezen a vonalon hogy LEVÁGTÁK HÁTUL A BIZTONSÁGI ÖVET gondolom valami cigó tag....de ha nem felel meg akkor mér nem egy új
    E95öst raknak a helyére :S az már megfelel van rajta biztonsági öv , ja meg KÉNYELMES nem úgy mint a Man....
  • caseih9400
    E95-nél nem lesz jobb...:)
  • caseih9400
    de lehet hogy valahol szeghalom fele leváltják egymást ... passz de inkább csak egy sofőrt szoktam látni a buszon...
  • caseih9400
    csináld meg és gazdag leszel :DDD
  • mesteruur
    Távolságiak közül itt van a RULZ:
    Egyszerűen szuper...sztem... bár akikkal beszélgettem eddig, sokaknak nem jött be a 359-es

IKARUS EAG395.12; 16 Scania
    menetkész önsúly: 13200 kg
    csomagtér: 4,5 m3
    férőhely: 51-69
    Motor típusok: SCANIA DSC1121 E2 (235 kW)
    légkondicionáló: Thermo King, SÜTRAK AC310
    utasülések típusa: VOGEL ECO 010
    Jelleg: 12 m-es szóló, távolsági
    egyéb: ABS,
    ComfortShift (CS) váltóvezérlés

• mesteruur
    igaz, de a buszok között a hoszz arányában talán a legfordulékonyabb...
    meg faszás a vezetőfülke :-)