Buszok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
megtaláltam az egyik Dunaújvárosi 7700as Volvónkat, ami most került Bp-re 47-49es villamospótlóra
<#szomoru1>#szomoru1><#szomoru1>#szomoru1><#szomoru1>#szomoru1>
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
(Bár már eléggé le vannak amortizálódva :D)
Én nem nagyon szoktam fotózni, mások képeit linkeltem...
mondjuk nem tudom merjek e a buszon fotózni, mennyire szoktak az emberek ezért nektek ugrani?
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
ez a zöld kapaszkodós, szerintem pocsék elrendezés, plusz az ajtó mellett nincs rendes kapaszkodó, az ajtót mozgató izé rendesen belóg az uatastérba
ez au a bizonyos doboz, a csukló elõtt
szerintem is légkondi lehet
a csuklónál üldögélni is lehet
legalábbis gondolom azért ilyen a kialakítása
és a jellegzetes hátulja, a fél ablakkal
ennél sokkal jobb elrendezésü a türkizkék kapaszkodós:
az ajtó pneumatikája? nem lóg be az utastérbe, van miben kapaszkodni
az ajtónyitó gombok kivülröl az ajtón vannak (logikus, nem viszi el a kezedet a kinyíló ajtó)
(sajnos a fekvõ képpel jelenleg nem tudok mit kezdeni, elnézést)
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Egyébként jó képek lettek!
47-49 villamospotlóként közlekedik
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
köszi, hogy raktál képeket, így rájöttem, hogy erre gondoltam
meg arra is, hogy télleg a megrendelõtõl függ az ajtó
<#guluszem1>#guluszem1><#guluszem1>#guluszem1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
A shaffle az a Volvo 5000-es asszem. Õ:

Az nem az ami úgy néz ki, mint egy 7000es Volvo, csak az ajtajai kifelé nyílnak?<#finom>#finom>
Tény a sok ajtó nyitás miatt az urastérben nem mindig érezhetõ a hatása,de a semminél több,fõleg,hogy a mostani buszokon nincs nagy nyitható üvegfelület.
zöld kapaszkodó, hátul fél ablakkal
De egyébként melyik fajtára gondolsz? Sárga kapaszkodós (ezek ex. athéni 7700-asok), a "bkv" zöld (ez a Shaffle; a csúnya :) ), vagy a kékes-zöld-es (ezek ex. genfi 7000-esek; csak ezekben van légkondi)? Mert így nehéz kitalálni, mire gondolsz...
egyébként nagyon fura ez-az összevisszaság, van legalább 3 féle Volvo azon a potlójáraton
Még nem láttam, miylen lett de szerintem biztos tök jó. Én is tervezgetek hasolnót (az õ ötletétõl beindulva), csak õ neki is nagyjából fél év keresgetésébe telt, mire talált olyan 260asat, amire hajlandó volt pénzt kiadni (valamelyik voltántól vette meg használtan). Manapság már nem gyártanak 260ast? pedig szerintem az a legjobb kicsi ikarus.
Ez egy 283-as.
Amikor megláttam a piros tajvanit,egybõl világos lett minden.
A lényeg, hogy csak olyat tessék leírni, ami biztos, ha nem, akkor kérdezz. :)
Hogy on is legyek: ma kipróbáltam a Nógrád volán által adott 47-49V-n egy ex genfi Volvo 7700-ast, háát naggyon pöpec állapotban volt, pedig 6-7 évesek ezek a buszok. Ami kicsit bezavar a pesti forgalomban, az a fotocellás ajtó (mindig visszanyit ha vki áll az ajtóban), meg a másik negatívum, hogy nincs bennük belsõ kijelzõ, ez igazán elvárható lett volna, h beszerelik azt is (mivel a külsõk vadi új buse-k, illetve vultron vezérlést is kaptak mp3-as megálló bemondással). A másik, amit vett a Nógrád; a Schaffle (talán Volvo 5500 a helyes típusa), na az elég gusztustalanul néz ki. :S
Eredetileg trolibusz volt Ikarus 415T típusú, aztán elvitték orosz exportra. Ott nem kellett senkinek, úgyhogy hazahozták. Troliként itthon se kellett, úgyhogy megfosztották az elektronikájától, a 3. ajtó hátsó szárnya helyét befalazták oda építették a benzines motort és végül Dunaújvárosba került<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>
Mutatok pár képet róla:
Ekkor már megfosztották az elektronikájától, de még nem kapott benzines motort:
Már a teljes átalakítás után:
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Az #1578-as állításod úgyszint nem igaz, mert a Volánbusz csuklósai azok Volvo 7700-asok. Az #1567-ben szereplõ busz -pontos típusmeghatározás szerint- egy Volvo B10 400-as.