Buszok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hehe, tényleg igazam lett
megtaláltam az egyik Dunaújvárosi 7700as Volvónkat, ami most került Bp-re 47-49es villamospótlóra

<#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1>
Mike at home
volt

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
colr elég hely üléshez

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mi de?

Mike at home
de

Szerintem is gépes rész lehet,vagy nem volt elég hely üléshez ezért inkább igy oldották meg.

Az ex. athéniakból ide Dunaújvárosba is jött 3 darab még 2005ben, és azok is JOX rendszámúak (718-719-720). Ugyan akkor, mikor Salgótarjába is. Bár mostanában viszont nem láttam már eléggé régóta õket, úgyhogy lehet, hogy azok is hamarosan megjelennek Bp-n <#hawaii><#hawaii>
(Bár már eléggé le vannak amortizálódva :D)
Mike at home
na akkor majd megkérdezzük Bencét

Mike at home
mindegyiken van Nográd jelzés

Hát ez a doboz nem tudom mi lehet, biztos valami gépes rész, de tuti nem légkondi, mert ezen a fajtán olyan nincs. :) A sárga kapaszkodósak azok Salgótarjánból jöttek és ex. athéniak (asszem 3 van belõle a villamospótlón; JOX rendszámúak), nekem ezek nem bejövõsek, mert ugyanolyan fapadosak, mint a bkv elsõ eresztésû Volvo-i, plusz ezekben sincs klíma. A türkizkék kapaszkodós a nyerõ. :))

Én nem nagyon szoktam fotózni, mások képeit linkeltem...

Mike at home
mondjuk ma is láttam egy újabbat, ennek sárga kapszkodója volt
mondjuk nem tudom merjek e a buszon fotózni, mennyire szoktak az emberek ezért nektek ugrani?

bulba
Heh... elég érdekes egy busz, köszönet az informatyv képekért.

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Köszönöm,most már tökéletesen sikerült felrakni a képeket!:)

Mike
no akkor újfent

ez a zöld kapaszkodós, szerintem pocsék elrendezés, plusz az ajtó mellett nincs rendes kapaszkodó, az ajtót mozgató izé rendesen belóg az uatastérba

ez au a bizonyos doboz, a csukló elõtt
szerintem is légkondi lehet

a csuklónál üldögélni is lehet
legalábbis gondolom azért ilyen a kialakítása

és a jellegzetes hátulja, a fél ablakkal

ennél sokkal jobb elrendezésü a türkizkék kapaszkodós:
az ajtó pneumatikája? nem lóg be az utastérbe, van miben kapaszkodni
az ajtónyitó gombok kivülröl az ajtón vannak (logikus, nem viszi el a kezedet a kinyíló ajtó)

(sajnos a fekvõ képpel jelenleg nem tudok mit kezdeni, elnézést)

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike at home
majd ujralinkelem

Mike at home
érdekes mert más topikban mûködik

Nem tudnád ugy feltenni a képeket,hogy rendesen megjelenjenek,és ne egyenként kelljen megjelníteni õket?
Egyébként jó képek lettek!

Mike
tehát ez a doboz a csukló elõtt van, a székek fejtámaszosak, az utolsó képen pedig a verzió jellegzetes hátulja látszik
47-49 villamospotlóként közlekedik

Mike
elnézést amiért ekkorák

Mike
itt vannak az igért képek

Igy van az Alfa nem csak busz gyártással foglalkozik,hanem felújítással is.Õk újitják fel a külföldrõl behozott használt Volvok nagyrészét,igy kerül rájuk az Alfa jel.

Nem. Tisztázzuk a dolgokat. :) Az Alfabusz Magyarországon a Volvo dealer-e, illetve gyártanak saját (magyar) buszokat (Regio, Localo), amik Volvo fõalkatrészekbõl épülnek (alváz, motor). És ezzel bulba-nak is válaszolok; azért van ott a matrica, mert õk adták el a buszokat fényezés, illetve felújítás után (a Shaffle-k kaptak felújítást, plusz a 4. ajtó is ott került beszerelésre; a 7000-esek csak fényezést, meg kijelzõket kaptak).

Ha jól tudom az alfa a volvónak egy tipusa.<#miaz><#fejvakaras> Páldául nálunk nagyon sok alfa regio busz van,és volvók.

bulba
Mit keres az alfabusz logó az alsõ volvon?

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

Mike
na majd akkor fotózok én is legközelebb

Nembaj, megértettem :D
köszi, hogy raktál képeket, így rájöttem, hogy erre gondoltam
meg arra is, hogy télleg a megrendelõtõl függ az ajtó
<#guluszem1><#guluszem1><#nevetes1><#nevetes1>
Bocs, kicsit elcsesztem a képeket; a második kép az elsõ bekezdés szövegéhez tartozik. :)

Nem, az a megrendelõ kívánságától függ. :) Volvo 7000A= Svédországban gyártott; 7700A= Lengyelországban gyártott, de õk ugyanúgy néznek ki. Ez lengõajtós:

A shaffle az a Volvo 5000-es asszem. Õ:

Azt hiszem félre értetem #1605-ben irtakat akkor.Az tényleg nem szokványos hogy a teljes légkondi berendezés az utastérben van,és érthetetlen is,hogy miért nem pakolták a tetõre.

Bocsi, hogy belekérdezek, de jah jól értem akkor a Shaffle a busz fajtája.
Az nem az ami úgy néz ki, mint egy 7000es Volvo, csak az ajtajai kifelé nyílnak?<#finom>
Jaa, akkor ez a Shaffle (kizárásos alapon, mivel a többiben nincs doboz)... Na, olyanon még nem utaztam, úgyhogy passz, de ahogy kintrõl láttam, ugyanolyan a belsõ elrendezése, mint a 7000-eseknek... Elmondanád pontosan melyik részén van a busznak?

Mike
talán a tetõn mint a többin, nem bent az utastérben több sor ülésnyi helyet elfoglaló baszottnagy dobozban, ami még nincs is rendesen hangszigetelve

Miért hol legyen a légkondi?
Tény a sok ajtó nyitás miatt az urastérben nem mindig érezhetõ a hatása,de a semminél több,fõleg,hogy a mostani buszokon nincs nagy nyitható üvegfelület.

Mike
lehet légkondi, de miért az utastérben?
zöld kapaszkodó, hátul fél ablakkal

Légkondi? :))

De egyébként melyik fajtára gondolsz? Sárga kapaszkodós (ezek ex. athéni 7700-asok), a "bkv" zöld (ez a Shaffle; a csúnya :) ), vagy a kékes-zöld-es (ezek ex. genfi 7000-esek; csak ezekben van légkondi)? Mert így nehéz kitalálni, mire gondolsz...

Mike
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a Volvo buszon mi az a nagy doboz ami a csukló elõtt van és elég hangosan zúg? (47-49 potlón jár ilyen is)
egyébként nagyon fura ez-az összevisszaság, van legalább 3 féle Volvo azon a potlójáraton

Kis javítás az elözõ hozzászólásomhoz 2003-ban gördültek ki az utolsó 260-asok.

Az Ikarus 260-ast a 415-ös széria váltotta le,igy az utolsók 1992 körül gördültek le!

Sajnos már nálunk a városban is csak egy van, de azt is már eléggé szétbarmolta 2 idióta sofõr. Konkrétan roszabbul néz ki, mint a Dunaújvárosban lévõ legrégibb ikarus <#kuss><#wilting>
Van egy régebben sofõrként dolgozott ismerõsöm, aki nemrég vett egy ikarus 260ast és átalakította "lakóbusszá". Azt mondja, majd azzal jár nyaralni meg minden <#nevetes1>
Még nem láttam, miylen lett de szerintem biztos tök jó. Én is tervezgetek hasolnót (az õ ötletétõl beindulva), csak õ neki is nagyjából fél év keresgetésébe telt, mire talált olyan 260asat, amire hajlandó volt pénzt kiadni (valamelyik voltántól vette meg használtan). Manapság már nem gyártanak 260ast? pedig szerintem az a legjobb kicsi ikarus.
Valoszinüleg ez a tipus az orosz piac visszaszerzése céljából éledt ujjá,de mivel az üzlet meghiusult,igy valoszinüleg az ott bemuatott busz lett értékesítve itthon.

Ez egy 283-as.

Elnézést kérek a felelõtlen kijelentésért,köszönöm a tájékoztatást,most már beugrott,hogy mi a stász!:)
Amikor megláttam a piros tajvanit,egybõl világos lett minden.

Pedig volt már, hogy kijavítottalak egyszer-kétszer (itt a buszosban).

A lényeg, hogy csak olyat tessék leírni, ami biztos, ha nem, akkor kérdezz. :)

Hogy on is legyek: ma kipróbáltam a Nógrád volán által adott 47-49V-n egy ex genfi Volvo 7700-ast, háát naggyon pöpec állapotban volt, pedig 6-7 évesek ezek a buszok. Ami kicsit bezavar a pesti forgalomban, az a fotocellás ajtó (mindig visszanyit ha vki áll az ajtóban), meg a másik negatívum, hogy nincs bennük belsõ kijelzõ, ez igazán elvárható lett volna, h beszerelik azt is (mivel a külsõk vadi új buse-k, illetve vultron vezérlést is kaptak mp3-as megálló bemondással). A másik, amit vett a Nógrád; a Schaffle (talán Volvo 5500 a helyes típusa), na az elég gusztustalanul néz ki. :S

Attila889
he-he mégegyszer sem ugattál le :D
De am. kössz.Ezt nemtudtam :)

Hát az Ikarus mindig is hires volt az átépithetõségrõl,variálhatóságról!

C83-as nincs,de C63-as van!:)Ha jól tudom csak az Alba volán rendelkezik belõle.

Meg van nálunk egy olyan busz, amilyenbõl tuti, hogy csak egyetlen1 van :D
Eredetileg trolibusz volt Ikarus 415T típusú, aztán elvitték orosz exportra. Ott nem kellett senkinek, úgyhogy hazahozták. Troliként itthon se kellett, úgyhogy megfosztották az elektronikájától, a 3. ajtó hátsó szárnya helyét befalazták oda építették a benzines motort és végül Dunaújvárosba került<#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>

Mutatok pár képet róla:
Ekkor már megfosztották az elektronikájától, de még nem kapott benzines motort:

Már a teljes átalakítás után:

<#eljen><#eljen>
Nem akarlak megint leugatni, de ne írj hülyeségeket. A C80 az a 280-as "utódja". Ez nem az, ergo a C80 nem egyenlõ a C83-al.

Az #1578-as állításod úgyszint nem igaz, mert a Volánbusz csuklósai azok Volvo 7700-asok. Az #1567-ben szereplõ busz -pontos típusmeghatározás szerint- egy Volvo B10 400-as.