Mi magunk készítjük az "idegeneket"?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nahh errõl még nem hallottam, na meg nem is gondoltam. Van errõl valami linked? - érdekesnek hangzik.
Namost va negy bikagépünk ami ezt mégis valahogy ki tudja számolni.Igen ám de ez még egy nagy nulla mert az hogy az ember tud járni elég kis agyrészt foglal el.Hogy lessz ebbõl a robotból intelligens robot? Gondold el ha csak a járáshoz ekkora kapacitás kell, akkor hogy lessz intelligens a mi robotunk? Ehhez jelenleg még elképzelhetetlen kapacitás kéne, ezért én azt mondom az intelligens robotokra még nagyon sokat kell várnunk. Az érzõre meg még többet. Asszem nem ez lessz a fõ problémánk még pár száz évig.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
És milyen alapon jelenti ki ilyen bátran? Ismeri a földi biológiai, kémiai, és egyébb összefügések jó ha 10%-át? Annyira keveset tudunk még a saját bolygonkról és a saját világunk, testünk biológiájáról, hogy ez a kijelentés egyszerûen baromság! (szerintem) Olyan életformák is lehetnek galaxisok szerte amit még egy komoly scifi író vagy tudós, vagy egy gyerek se tudna fantáziálni!Mivan ha olyan élet is van ami nem DNS meg RNS meg szén meg különbözõ biokémiai alapokon nyugszik hanem egyszerûen energia szinten van jelen? Erre még gondolni se gondolnak, mert nem tudják elképzelni a mai tudásunk alapján, ami tudás pedig még mindig igen kevés ahhoz, hogy "valós" képet alkothassunk a körülöttünk lévõ világról!
Nem, ezt már kutatások is igazolták: a manipulált DNS át tud kerülni a velünk szimbiózisban élõ hasznos baktériumokba (nélkülük már élni sem tudnánk), nem igencsak kívánatos változásokat elõidézve.
Dr.BrainMaster-Az Agyrém \"Képzeletemnek csak agyam mérete állíthat korlátot.\"
bár nemtartom valószínûnek h kihalunk, kicsit töb eséyünk van a túlélésre mint a dínóknak.
a klaszikus ufonauta kép(amit mutat a cikk) érdekesen hasonlít az ember lehetséges fejlõdésére. Nagyobb fej(agy-->koponya), nagyobb szem, véznább alak és kisebb orr/száj.
persze ez nem azt jeleni h így is fogunk tovább fejlõdni. ugyanekkor az egész ufó-kultuszt (igen, mamár kultusszá nõtt) meg lehet kérdõjelezni, ugyanúgy ahogy máig is vannak akik hisznek a szellemekben, és akik nem.
attól még h vmit nem ismerünk, nem jelenti azt h nem léteznek. állítólag ma már mérésekkel is betudják bizonyítani h léteznek szellemek, és rögzíteni is tudják a hangjukat. a kérdés már csak az h ki mond igazat és ki nem. van aki kulusszá rombolja ezeket: "én is láttam ufót, mikor gyüttem a kocsmábúl bedrogozva!"...
Dr.BrainMaster-Az Agyrém \"Képzeletemnek csak agyam mérete állíthat korlátot.\"
A járással ugye az a gond, hogy nem tudatosan csináljuk, maximum azt a részét, hogy merre akarunk menni. Ezt még ugye könnyû is lenne leprogramozni/betanítani bármilyen mesterséges intelligenciának. A neheze a az összes többi körülmény észlelése, feldolgozása és a reakciók beépítése a folyamatba. És ugye az ember is képes megbotlani. Ilyenkor ismét hatalmas kapacitás mozdul meg, hogy talpon maradjunk.
Ha lenne "Kronovizor", akkor biza nem lenne olyan bonyolult pl. bûntényeket felderíteni, de ami még biztosabb, az az, hogy emberi jogi szervezetek ezerrel tiltakoznának ellene😊)) "Tudom mit ettél tavaly nyáron"
Amúgy ezt már én is kitaláltam, hogy milyen jó lenne, ha lenne, aztán belegondoltam, hogy kinek lehetne ezt a kezébe adni, kire lehetne egy ilyen eszközt rábízni, és arra jutottam, hogy leginkább senkire. Meg kellene semmisíteni és örökre elfelejteni, még akkor is, ha hasznos dolokra is lehetne használni. És ez más dolgokkal is így van. Klónozás, génmanipuláció, stb...
Mindent ésszel kellene használni. Pl. a génmanipuláció: csak úgy lehet ésszel használni, ha nem használjuk.
Ha valami elérhetõ, az mindig kerül rossz kezekbe is. Lehet, hogy áldás, lehet, hogy annak hisszük, miközben ártunk vele, de mindig lesznek, akik szándékosan ártó célra használják majd fel. (Mert ugye nincs senki, aki némi pénzmagért hajlandó ólmozott paprikát, betiltott vegyszerrel permetezett, mûtrágyázott gyümölcsöt, zöldséget forgalomba hozni... Ugye?) Naivitás lenne azt hinni, hogy ilyen nincs. 😞
De ez semmi pl azokhoz a fizikai szamitasokhoz kepest, amit az urkutatas soran szamolgatnak. Nezd meg pl a japcsik legujabb kutyujet, azt a kis tipego robotot. Csinaltak vele egy tesztet, egy libikokat lobaltak, amin meg kellett allnia az egyensulyat megorizve. Hat eleg sok embernel ugyesebb volt.
Persze robot akrobatikat meg valoszinu nem tudnak szamolni, max online aggyal 😊
De ha hasonlo merteku a fejlodes pl a kov 20 evben, mint az elmult 20-ban, akkor olyan dolgok lesznek itt, amiket meg sem lehet josolni. Nezzetek vissza par evtizedet, informatika teruleten miket josoltak erre az idoszakra. Hat ma mar csak megmosolyogtato 😊 Kb hasonloak lesznek a mi mostani "joslataink" is.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
a föld õslégkörét, és õsóceán anyagát egy lombikban létrehozta, és erre "villámokat szórt".""
Ez egy eleg regi szovjet propaganda... Ellenorzott korulmenyek kozt sosem sikerult, es nem-szovjet tudosoknak sem...
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Egy tudós,( ha lesz idõm utána nézek )
a föld õslégkörét, és õsóceán anyagát egy lombikban létrehozta, és erre "villámokat szórt".
Ezek után a lombikban megjelentek azok az elsõ életformák, amibõl az élet kialakult. (ezek még nem voltak nevezhetõ életformának, de innen már minden tudos szerint egyenes az út a fejlettebb életformához)
Ez az anyag megtalálható a középiskolai biológiai könyvben. Ezt a kísérletet meg lehet ismételni, és megfigyelhetõ, hogy kialakul a lombikban az élet kezdeményei.
Szóval amelyik tudos mindenféle valószínûségû esélyeket számol az élet kialakulására, az "érdekes" tudós. <#falbav>#falbav>
Tehát szén alapú élet létrejön szinte minden olyan helyen (bolygón), ahol erre lehetõség nyílik.
(egyensúly)érzékelõ-->proci-->számol-->mozgat
módon, valós idõben megcsinálni nagyobb számítási kapcitást igényel, mint ami jelenleg az emberiség rendelkezésére áll (!!!)
Azért ez elgondolkodtató.
Én nagyobb támogatást adnék az alternatív megoldásokat keresõknek, mert nem lehet mindent gazdaságosan Brute-force megoldani...
Bízhatunk a tranzistorsûrûség folyamatos növekedésében, de ez elõbb utóbb jelentõsen lelassul. (Már most is érezni)
És Aibó sem vmi nagyon intelligens. Persze attól függ mihez hasonlitod. Egyébként én tanulok mesterséges intelligenciát és azért még közel sem olyan nagyok az eredmények. A többi amit irtál arra meg nincs semmi bizonyiték. Mivel a számitógép jelenleg a legujabb technikai alkotás ezért most sokan vele képzelik el azt amit nem tudnak megmagyarázni. Régen meg isteneknek tulajdonitották ezeket a dolgokat. NA mindegy ne menjünk bele mert egyikre sincs konkrét kézzelfogható bizonyiték addig meg csak szájkoptatás a dolog.Inkábbarról szól a dolog hogy én ebben hiszek, te meg abban ,emez meg emebben.
Plussz ami 20 év óta bebizonyosodott az az hogy a mennyiség nem csap át minõségbe. Attól nem lessz vmi intelligens hogy a számitógépeink egyre nagyobb kapacitásuak.
Emléxem amikor kicsi voltam akkor meg mindig azt mondták hogy mire nagy leszek addigra már meghóditjuk a marsot is meg majd az ürben utazgatunk. Aztán látjuk mi az eredmény.
Amúgy,ha ezek elérnek egy bizonyos fejlettségi szintet,én nem igazán mernék beléjük kötni......
Attól függetlenül ki tudja van-e olyan technológia,amely lehetõvé tenne egy csillagközi utazást,ha van,akkor talán valaha meglátogat valaki,vagy épp mi megyünk.....
Egyébként a fejlõdést figyelembe véve ez még legalább 100 év hanem több.Nemcsak az elektronika nem fejlõdik annyira, de az orvostudomány fõleg nem.
többször is és több szemtanú is van rá, én ezért hiszem, hogy nem vagyunk egyedül...na meg ki mondta, hogy az élethez oxigénre van szükség...ugye nem kell senkit emlékeztetni a "tudomány" hányszor tévedett....1-es vélemények szerint a kis szürkék mi vagyunk...csak a nem is oly távoli jövõbõl, és 1 öko katasztrófa után a föld alá szorultunk, ezért fekete a szemük és szürkék,és amolyan genetikai mutánsok..ki tudja...
Na ezt úgy képzeld el,hogy az orvostudomány,és technológia mai állása szerint az idegi összeköttetésû protéziseké a jövõ a gyógyászatban (mûszem vakoknak,robotvégtag amputáltaknak,emlékezõ,vagy egyéb agyfunkciópótló chipek agykárosultaknak stb).Jelenleg a fejlesztés már az állatkísérleteknél,sõt! néhány esetben az emberbe ültetésnél tart.Figyelembe véve az orvostudomány és az elektronika fejlõdési ütemét 10-15 év múlva ezen ezközök képességeikben már felülmúlhatják az eredeti,biológiai szerveket.És ekkor nem kizárt,hogy elkezdik egészséges emberek is beültettetni ezen dolgokat önmaguk feljavítása végett,pl.IQ stb....
A plasztikai sebészetet is eredetileg gyógyításra,pl. égési sérültek kezelésére találták ki,de késõbb másra is elkezdték használni és mára már furcsa divat lett belõle.
Valami ilyesmire számítok a kibernetikával kapcsolatban is,mondjuk úgy 20 év távlatában......
Nem tudni,hogy jönnek majd ki egymással......<#violent>#violent><#violent>#violent><#violent>#violent><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead><#bdead>#bdead>
Sztem semmi baj nincs a testünkel, tökéletesen megfelel a célnak.Én nem szeretnék vmiféle gépet magamban.
Sokkal valószínûbb a kibernetika alkalmazása,afféle ember-gép hibridek létrehozása,és ami a fõ:Ez már felnõtt emberen is elvégezhetõ módosítás,és ráadásul nem is kell generációkat várni az eredményre.....<#vigyor4>#vigyor4>
Gracie Barra
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Az emberek többségének van egy olyan téves elképzelése hogy a génmaipulált DNS beépûl a szervezetbe... és ezért nem egészséges.
Kimondtad a kulcsszót: evolúció. (vagyis TERMÉSZETES kiválasztódáson alapuló törzsfejlõdés) Az általad említett kutyatenyésztés vagy pl. a régivágású növénynemesítés pont az ellenkezõ példája a génmódosításnak: ott ugyanis a törzsfejlõdés szabályrendszere nem sérül. Összeillõ fajok, illetve a fajon belüli rasszok génállománya keveredhet: ez teljesen természetes. De hogy pl. vírusokból kimetszett géneket vigyünk növényekbe, állatokba, majd ezt kivigyük az emberek közé - érezni kell hogy még nem tartunk ezen a szinten.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Bele lehet barmolni ész nélkûl az emberi génkészletbe, csak akkor azt veszélyeztetjük, hogy az új (feltehetõen valamilyen szempontból elõnyösebb, mondjuk mindenki 2m 20c, vagy 30 centis farok, tudom, hülye példa) génváltozat elterjed, és egy esetleges civilizációt eltörlõ katasztrófa után ottmarad az ember egy 'vad' környezetben kifejezetten hátrányos 'extrákkal' rendelkezõ (extrém esetben akár életképtelen)génállománnyal...
Az ember tobb szazezer eve befolyasolja az evoluciot, eleg csak megnezni a kutyakat. Csak eddig az volt a helyzet, hogy valogattak a kedvezo (vagy a celnak megfelelo) geneket a termeszetes allomanybol, most meg iranyitottan valtoztatnak valamilyen tulajdonsag elerese szempontjabol.
A genkutatas es genmanipulacio a jovo. Az emberi genekkel valo manipulaciot tiltja az egesz nyugati vilag, de Azsiaban szabadon folynak a kiserletek. Majd csodalkozunk amikor a genmanipulalt 1000 evig elo kinaiak vagy koreaiak gyarmatositanak minket.
Ez a mostani para csak a fa magunk alatt vagasa, de sebaj hulyeke a vilag. Meg egy darabig.
Amire te gondolsz a B747-es példában, azt tudósok arra mondták, hogy arra, hogy az 'õslevesben' ütközések (reakciók) sorozatával önreproduktív fehérjemolekulák létrejöhessenek, az annyi... (asszem 1:10^40 nagyságrend)
(a képlet amivel számoltak korántsem tekinthetõ minden tényezõjében ismertnek.)
Egy ilyen kis valószínûségû esemény bekövetkezése az adott helyen létezõ megfigyelõ (aki csak ennek kis környezetét megfigyelni képes --> kis minta !) számára természetesen megdöbbentõ, de ha az ütközések száma az egész univerzumban kellõképpen nagy, a rendelkezésre álló idõintervallum szintén, akkor mégis bekövetkezik - valahol, valamikor.
Az esély egy adott pillanatban, és helyszínen elenyészõ, azonban az egész univerzum eddig eltelt idejében már megfigyelhetõ valószínûségû.
Ez az esély bejött, épp a Földön, épp 3.6 (?) Milliárd évvel ezelõtt (és még ki tudja hol máshol)
Cat, Nickname: Konkrét példa. A génmódosított kukoricába beviszik a bacillus thuriengiesis azon génjeit, melyek hatására a kukorica az említett baktérium toxinját választja ki, ugyanis az elpusztítja a rendkívül káros kukoricamolyt. A baj ott van, hogy kiderült: az ehhez hasonló méreganyagok nem bomlanak le az emésztés során az emberi szervezetben sem. Mit gondoltok Németországban, a skandináv államokban miért tiltották meg kerek-perec a génmódosított élelmiszernövények termesztését/árusítását? Ott nyolcvan év körüli az átlagéletkor, és úgy látszik ügyelnek is rá. Amúgy a rovarirtó szerek mellett más vegyszerekkel pl. gyomirtó szerekkel a génmódosított növénykultúrákat is kezelni kell, a mûtrágyáról nem is szólva, tehát vegyszert kapnak azok is...
Elõször is a tudósok szerint az élet ilyen kialakulásának a földön akkora az esélye mint hogy egy forgószél átmegy egy szeméttelepen és összerak egy müködö boeing 747est. Szóval a szén alapú életforma kialakulásának esélye is nagyon kicsit, sõt az is lehet hogy még annál is kisebb, ha nem a földön alakult ki hanem csak egy üstökös hozta ide pl.
Na ezzel csak azt akartam mondani hogy egy nem szénalapú esélye is kb. ugyanannyi mint a miénk, és hogy az lassú lenne azt csak fantáziaerõvel nem rendelkezõ tudósok állithatják, feltélezem egy si alapú fejlett életforma meg a C alapú életet csak bakteriális szinten tudná elképzelni..
Kara kánként folytatom tanításom.
Nem olyan bonyolult félvezetõket létrehozni biológiai rendszereknek. Hiszen csak szilícium, meg megfelelõ szennyezõ anyag kell hozzá.
De szerintem nem így gondolták.
Valahogy úgy, hogy a C helyett Si van, mert mind2-nek 4 vegyértéke van.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A Kyron által említett, 'félvezetõ' elekronika talán ezt pótolhatná (errõl korábban nem hallottam), már ha ilyen spontán kialakulhat.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
ez vicces... emberünk csak a neprendszerünkbe tud gondolkozni ???
lol
Igaz ugyan,hogy szénalapú élet sokhelyt nem jöhetne létre,szílíciumalapú meg talán igen,de az Si alapúnak bizonyára sokkal kisebb a kialakulási esélye.
Az "okosok" szerint egyébként ez nem teljesen úgy nézne ki mint a C-alapú,hanem inkább valamien vegyi,molekuláris és egyfajta félvezetõ elektronika keveréke lenne,pl. egyfajta "élõ kristály".
De a gond az,hogy C-alapú életen kívül másmiet még senki se látott,így elképzelni sem igen lehet....
<#alien>#alien>