Mi magunk készítjük az "idegeneket"?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az emberi agy számitási kapacitás valami hihetetlenül nagy. Csak érzékleteséggül a legszuperebb high tech számitógép ami ellen kaszparov mérközött és nyert másodpercenként nem tudom hány milliárd müveletet végzet el. És mégis kakapott.Szóval no comment...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Megbecsulted az erzelmek utanzasanak szamitasigenyet es megallapitottad, hogy a gondolkodashoz szuksegesnel nagysagrenddel nagyobbrol van szo. Azonkivul prognosztizaltad a szamitastechnika fejlodeset tobbszaz evre. Azert ez mar fegyverteny <#vigyor3>
Jobb lene inkább nem belenyúlni a dolgokba.Mert végül elrontanak valamit.És abból bármekkora baj lehet.
Es ezek a nevtelen kutatok, akik az eletuket az ember mozgasanak szamitasigenyenek megbecslesenek szenteltek, mivel magyarazzak, hogy az agy el tudja latni ezeket a feladatokat? Az agy szamitokapacitasa nem olyan nagy azert, annak is lustan mozog a kemiaja. Osszehasonlitani az emberi agy egy kis reszenek teljesitmenyet a vilag osszes szamitogepenek teljesitmenyelel barmilyen teren.. Azert ez eleg vicces kijelentes.

Amugy csak azt mondom nezd meg miket tudnak az ujabb robotok. Mar reg nem a szrípió a szint a starwarsbol.

(Nem csak az izmok tömegét kell számításba venni, hanem a számukat is)
-> azota is azon gondolkozom ezzel mit akartal mondani. Azt gondoltad a gondolatban letezo modellem felepitesenel letudtam az izomzatot egysegesen 20-30kg-nak es elraktam vmi kepzeletbeli helyre? 😊
gondolkodj már ember.
ha elvisz a H5N1 emberrõl emberre terjedõ influenzatípusa, akkor sem fogsz hinni az evolúcióban?

Kara kánként folytatom tanításom.

Gyanakvó vagyok...csak mikor 1szerû, és gagyi történetekkel, megoldásokkal szúrják ki a szemem, és érzem hogy valami bûzlik azt nem szeretem. Nem azt mondom, hogy amit mondok az a frankó! De lehet benne valami.<#vigyor2>

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Hú..jönnek a hófelhõk..apropo,mesterséges intelligencia. Tessék+nézni, Commodore64,Atari,ZX Spectrum,Videoton64 óta, a mai napi mennyit fejlõdött a gépek programozása,a programok bonyolultsága,egyre kifinomultabbak a szoftverek. Ugyan az játtszódik ám le, mint az evolúció esetében,csak lényegesen gyorsabban! 1995-ben modellezték 1 légy "képességeit", ma már a neuron háló modellezésénél tartunk! Nem úgy kell az MI-t elképzelni, hogy mindent tud, amit 1 mai ember, hanem olyan szoftver fut benne ami valóban képes tanulni és logikus saját döntéseket hozni,környezetét akarata szerint formálni, és akár saját szoftverét felülbírálni!

Hogy én ezen miért nem lepõdök meg...
Akkor máshogy fogalmazok.Porbáld kicsit kétketdve fogadni az ilyen mindenféle fantaszta történet.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

<#circling>Na ja.Csak meddíg tõrik az emberek a hülyítést?<#vigyor5>

Nem olvasom,hanem írom.<#vigyor3><#alien><#alien2>

Persze, valószínûleg van benne egy adag elhallgatás is.
Ezeket a dolgokat szeretik elõször, szépen, nyugisan megvizsgálni, és ha semmi érdekes nincs, akkor elmondják azt, ha meg érdekes, akkor hívják a Bush-t😊
Nem ismered. Kérdezz meg bármilyen professzort, hogy "Mi az élet?". Meg fogja mondani, hogy van x teória rá, x definíció, de senki nem tudja mi a határ élõ és élettelen között.
Te közhelyesen használod az élet szót, de ha belegondolsz, hogy mire is érted ezt, rá fogsz jönni, hogy nem tudod megmagyarázni, hogy mi is az az élet, max. magadra vagy egy másik élõlényre mutatsz.
Érdekes kísérlet lenne. Bár nem mondom biztosra, hogyha várnál 500 millió évet, és mondjuk 20 fûszállal próbálkoznál, nem-e lenne változás😊
De ezek meg sajnos megvalósíthatatlan kísérletek. Ezért is nehéz ezzekkel a kérdésekkel mit kezdeni, mert az alkalmazkodás a legtöbb esetben nagyon lassú folyamat.
Rá akar jönni az ember, hogy mi történt félmilliárd év alatt, és mi történt az elõtte levõ több milliárd évben, pár év alatt.
Vannak élõlények amelyek ezen idõ során alig változtak, de ez ehhez a döbbenetesen komplex rendszerhez kevés.
Szvsz az már egy szuperintelligencia lenne, aki saját maga kialakulását minden tekintetben meg tudná válaszolni külsõ segítség nélkül.
Azért tényleg nem ártana ha kevesebb ufó magazint olvasnál...

Ha valami kiderül, úgysem mondják el, gondolhatod....1éve volt hogy évszakonként változó színõ felszínt találtak elég nagy kiterjedésben,arról is valahogy elfelejtettek beszélni.:-((

<#vigyor4> Na ja. Pl 100 éve volt, hogy a mai orvostudomány szerinti élõ embert eltemették, mert a kóma fogalmát nem ismerték, sem pontosan pulzust mérni nem tudtak. Szóvan az élettel mint fogalommal valóban csak óvatosan.:-))

Azt ismerjük mi az az élet.Legalábbis a mi létsíkunkon lévõt ismerjük.Ami nem más mint a 3. dimenzió.Mi itt létezünk,élünk.És az az egyenlet azért felesleges,mert nem a matematika fogja a magyarázatot adni erre a kérdésünkre.Élet pedig már bizonyítottan is van/volt földönkívül,csak nem értelmes.De gondolj bele...mekkora a világegyetem és egyedül elnnénk benne?Akkor mi a létünk értelme?A mindennapi szívás,a túlélés...hát nem hinném...
Abban lehet bízni, hogy valóban találnak földönkívûli életet, és akkor már valamit biztosan lehet tudni, amibõl újabb kérdések vetõdnek fel.

Kicsit OFF: Még pár éve szajkózták, hogy mikroorganizmusokat találtak a Marson, akkor most azzal mi van? Tud valaki errõl valamit?
:-) Hát nem tudom...lehet benne valami amit mondasz. Csak ugye, azt tanítják a jó öreg Darwin nyomán, hogy a sejtek alkalmazódtak a környezethez, így alakultak ki a sejttelepek,szövetek,stb stb....ezt furának tartom. Rakjunk 1 fûszálat 1 vákuum kamrába és fagyasszuk -200 fokra. Várjuk meg míg alkalmazkodik! Nem fog alkalmazkodni!!!! Na+a sejtek úgy mégis mi alapján kezdék el növeszteni az idegrendszert? Szerintem frankón nem stimmel itt valami.

Amit egyelõre nem ismersz arról nem is tudsz túl sokat gondolkodni.
Senki nem ismeri valójában mitõl is alakul ki az élet. Jönnek ilyen õsmassza, meg ilyen dolgokkal, de az igazságot senki nem tudja.
Még azt sem tudják mi az élet. Mi számít élõnek és mi nem?

Amíg ezekre a kérdésekre nincs meg a válasz addig nincs is értelme az földönkívûli élettel kapcsolatban semmit sem egyértelmûen kijelenteni.
Ezért óvatos még ez az egyenlet is. . .
Szerintem itt nem egyenletekrl kellene beszélni,csak józan paraszti ésszel gondolkozni...
Sorry, a mi galaxisunkban...
Erre szokták felhozni a Drake-egyenletet, amely egy olyan egyenlet, melynek a végeredménye is változó, attól függõen, hogy milyen értékeket veszel alapul. Ezen egyenlet szerint a legrosszabb esetben valóban nincs élet rajtunk kívûl, de a legjobb esetben többmillió, élettel rendelkezõ bolygó is csak a mi naprendszerünkben. . .
Galántai prof. elõadásain (BME - találmányok és érdekességek) is nagyon sok evolúcióbiológia van - persze konyhanyelven. Aki oda jár, mindenképp vegye fel, ha még nem tette meg.

Ajánlom mindenkinek a honlapját: http://galantai.inno.bme.hu/
Miért ne?
A DNS-t sem a mi DNS-ünkkel kell egyeztetni. Elõször nem is volt kettõ spirál hanem gyûrû alakzat, ami tkp. "halhatatlanná" tette az élõlényt.
Gondolom az elején döbbenetesen kezdetleges DNS-formációk voltak. . .

Véletlen viszont tényleg nincs, és aki ilyet mond, az alapban nincs tisztában a természet törvényszerûségeivel.
Na most ehhez csak annyit füznék hozzá hogy te meg viszont rolika ellentéte vagy. Õ nem képes túllépni az ufókon, te meg nem vagy képes túllépni a csak racionális, tudományos szemszögön.Ezt nem sértésként mondom csak már megfigyeltem a hozzászólásaid és állandóan valamilyen tudományos elméletet szajkózol amit általában a wikipédiáról nyersz.A tudományos elméleteknek meg az legfõbb jellemzõje hogy általában idõvel mindig megdõlnek.
De ez nem baj nyugodtan higy nekik mint ahogy rolika is hisz a magáéban. Én speciel abban hiszek hogy fogalmunk sincs hogy keletkezett az élet mind az idegenek által mind a tudományos nagyon szép meg jól hangzik csak abszolut nem bizonyitott.

Az ilyen õsleveses kisérletekrõl meg anynit hogy azt is hitték hogyha egy ürrepülõ kimegy az ürbe akkor azon kivülrõl elpusztul minden élet. Aztán kiderült hogy mégsem ,mert találtak rajta életben maradt baktériumokat.Szval azt a jelenlegi õslevest mai anyagokból állitották össze és ember nincs szerintem aki ki tudja mutatni hogy nem e már benne volt az élet alapja esetleg olyan vmi amit még nem is ismerünk mert ne mfedeztünk fel és már ez a kész vmi állt össze a villámlás hatására vmilyen szerves anyaggá.

Ez az egész szerintem egy nagy marhaság!Már bocsánat.Az emberi genetika nagyon gyerekcipõben jár ahhoz,hogy efféle teremtményeket kreáljon.Én nem vagyok UFO hívõ,de az tudom,hogy ekkora világegyetemben nem vagyunk egyedül.Aki az ellenkezõjét állítja az vizsgáltassa meg magát!És ezt miért merem kijelenteni?Nos nézzétek meg ezt a képet és gondolkodjatok el róla.Katt ide!És akkor számoljunk.Hány galaxis van a képen?És ugyebár egy egy galaxisban több naprendszer elõfordulhat.És ha csak 0,1%-a olyan ezek közül,ahol lehet élet,nos akkor nincs mirõl beszélni.(És megjegyzem,hogy ez csak egy szem kicsi kép..)És miért ne lehetnének intelligensebb lények nálunk?Az emberiség legnagyobb hibája,hogy túl okosnak hiszi magát,pedig csak porszemek vagyunk.Most lehet,hogy sokan azt mondják,hogy hú egy újabb UFO mániás...mindenki azt gondol,amit akar.
Na részemrõl ennyi ehhez a témához,szívesen vitázom bárkivel...<#hehe>
Jó írás! :-) Csak azt magyarázd el légyszi,hogy maga a DNS hogy alakukhatott ki bár bázisból+aminosavból véletlenül? Ilyen véletlen nincs! Ok,hogy 1 élõ szervezet fizikailag a DNS továbbörökítésére törekszik,és finomításra,tökéletesítésre,túlélésre játtszik,de hangsúlyoznám,hogy az élet elsõ formái nem komplett szervezetek voltak, és ezek hogy jöttek létre szerinted? Szerintem megtervezték õket. És jelenleg is tervezik,de ez más tészta. DNS és RNS csak úgy 1 edényben némi energia hatására milliárd évek alatt sem alakukna ki csak úgy! Ez olyan, mintha lenne 2 tonna vasad+benzin+olaj és várnád,hogy mikor lesz belõle autó! Amúgy a linkelt oldalad tényleg jó amit elolvastam belõle!<#wave>

Errõl a Big Joe-ról még nem hallottam. Régebben a Mars-arcot érdekesnek találtam, de szerintem csak egy természetes képzõdmény. Egyszerûen az emberek hajlamosak a saját tükörképüket mindebe felfedezni. Olyan ez mint mikor egy úriember azzal állt elõ, hogy a kenyérben meglátta Jézus arcát.

Abban viszont nem kételkedek, hogy sok érdekes és megdöbbentõ dolog lehet a Marson, és valamiért szándékosan kerülik ezeknek a kutatását.
Már a 20. expedíció van ott a víz nyomait kutatva. Na ne már. . . Ezt senkivel se akarják megetetni, hogy ennyit kell töketlenkedni.
Szerintem ez tipikus "ûrpolitika".
Nem történne semmi.
Ma is pld. egy Seggvéj remekül tud egyensúlyozni, oldalirányú erõknél is.

Kara kánként folytatom tanításom.

"Az élet egy nagyon erõs dolog. Felelõtlenség kijelenteni, hogy ilyen meg olyan kicsi a kialakulásának az esélye."
Ezzel nem mondasz hülyeséget.

Viszont ez:
"Namármost a déli sark alatti tavakban találtak teljesen az evolúció kezdete óta elszigetelt élõvilágot ami külön úton fejlõdött és napfényt nem látott."
Ne haragudj, de pl a Mezozoikumban a mai antarktisz területe trópusi éghajlatú volt. (mivel nem a sarkon feküdt és egy szuperkontinens rész volt) Szted hogy maradtak függetlenek az ott található élõlények az élõvilág többi részétõl?
Sztem te kevered a Naptól, mint energiaforrástól független életközösségekkel. Ilyenek pl az óceáni hátságoknál kialakuló hidrotermális források körül kialakuló tényleg csodálatos rendszerek. Kemoszintetizáló bacikra épül, nem növényekre.

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_smokers
Azok, akik az élet kialakulását mindenáron lehetetlenségnek meg ufók mûvének tartják ajánlom olvassák innen a második fejezetet, ahol egy egész jó kis összefoglalása van, hogyan is keletkezhetett az élet. Semmi repülõgép meg szeméttelep meg a hasonló hülyeségek...
És ha már elkezdték, olvassák az egész könyvet. Néhány dologban fölnyitná a szemüket. Nyugi, magyarul van.
Richard Dawkins: Az önzõ gén
Csak ezekrõl nem beszélnek a médiákban..biztos mert rétegtéma, vagy nem hiszik el amit látnak,vagy nem tom. Iraki robbantások biztos érdekesebbek.

Mindenesetre lehet élet a miénkben is. Pl Marson sok érdekes dolog van! Nem csak a vízjégre gondolok+a Mars arcra..hanem arra,hogy pár mûhold szerint mintha játatok lennének a földje alatt,vagy,hogy vannak területek,melyek színüket évszakonként változtatják, hol zöld,hol barna,na+ott van Big Joe is. Az 1 fura szikle. Marsjáró+nézte közelebbrõl is.
Sivatagban 1 szikla,ami vándorol és az alakját is változtatja....és ez csak a Mars 1 kicsi része....

Ha már a robotoknál tartunk. Én sem tudom minek dollármilliókat beleõlni ilyen robotkutyákba. Jófej, csakhát eléggé határos.

Én inkább az önfejlesztõ intelligenciára helyezném a hangsúlyt, amiben nem az a lényeg, hogy sok tudást adj a programnak, hanem azt, hogy a képességet a tudás megszerzésére.

Kezdetleges példák erre a neurális hálózatok. . .bár szerintem még ez is nagyon messze van a jó megoldáshoz vezetõ úttól. . .
"Multkor a véletlenszerüséggel+kiszámíthatatlansággal érveltek ellene de ez hülyeség."

Jah, Heisenberg totál hülye volt. Nobel díjat is ezért kapott.
Az utolsó 10 hozzászólást már nem olvastam végig. Csak pár dolgot írnék.

Szeretem amikor az emberek úgy írnak a tudósokról, mint ha amazok a világ minden táján egy nagy terembe össze lennének zárva és kizárólag ott dolgoznának, mint ha lenne Tudóságia ország vagy ilyesmi...
Aki már végzett kutatásokat, tudja, hogy az egyik tudós azt mondja valamire képtelenség, a másik pedig már 2 éve túllépett rajta. Nincs megfelelõ információáramlás tudós és tudós között - még az internet ellenére sem - aminek az egyik legfõbb oka hogy az ember félti a munkáját és a munkásságát esetleg, vagy felelõsséggel tartozik azért, ha felhasználják - ha nem is jogi, de erkölcsi, lelki felelõsség mindenképp.

Érdekes elméletnek hangzik amúgy a cikkben szereplõ téma. Másik kérdés hogy erre valóban szükség van-e. Mi válik ettõl egyszerûbbé? Mert ha semmi, akkor ez is csak egy tudományosnak látszó valami, amivel lehet hülyíteni a népet. Ha valami egyszerûbbé válik ezzel a rendszerrel, akkor lehet arról beszélni, hogy megérje tudományos területeken alkalmazni, legalább kísérleti jelleggel. Nekem így elsõ blikkre úgy tûnik, hogy ennek a rendszernek nincs kifejezetten tudományos megalapozottsága, de ahhoz, hogy ezt megállapítsam, el kéne olvasni a könyvet - amit viszont nem fogok, mert annyira viszont ez nem érdekel.

Az ilyen kronovizorok meg hasonlók baromságok, ilyeneket a Kisfaludy hablatyol össze általában az elõadásain ahol közli hogy a magyarok a sirius-B-ról jöttek és õk alapították atlantist, sõt a piramisok is magyar találmány...
Sztem meg inkább húzd ki a fejed hargitai károly seggébõl és kezd újra az iskolát, ufófejû kisgyerek. 😛P

Neked az UFO magazinok megették az agyadat.
Valójában fogalmuk sincs a kutatóknak hogy hogy kerül egy üstökösre vmiféle élet.Sõ tudtommal még soha nem találtak ürben lévõ meteoron életet.De javitsd ki ha tévedek.Az élet tényleg nagyon erõs dolog ha már kialakult. De inkább csak arról van szó hogy valahol kialakult az élet azt a bolygóból kiaszakadó meteorok/törmelék magával viszi.Nem egy meteoron alakul ki.Nagy különbség.

Más:a távirányitásos robot meg az intelligens robot ég és föld egymástól.

Csak szerves alapmolekulák alakultak ki. Aminosavak, nukleotidok stb.
"At the end of one week of continuous operation, Miller and Urey observed that as much as 10-15% of the carbon within the system was now in the form of organic compounds. Two percent of the carbon had formed amino acids, including 13 of the 21 that are used to make proteins in living cells, with glycine as the most abundant."
". Ha mégis találnánk bolygónkon kívül is életet, azok valószínûleg olyan elemeken alapulnak, mint a szilícium. Mivel a Naptól távolabb esõ holdak és bolygók környezete jóval hidegebb, ezért igen kétségesnek tûnik, hogy ezek az esetleges életformák vizet használjanak, sokkal valószínûbb az ammónia, ami rendkívül alacsony hõmérsékleten is folyékony marad."

Ez az ember azthiszi csak a mi naprendszerunben lehet még elet. Bazz biztos nem nez scifit. 😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

"""Egy tudós,( ha lesz idõm utána nézek )
a föld õslégkörét, és õsóceán anyagát egy lombikban létrehozta, és erre "villámokat szórt".""

Ez egy eleg regi szovjet propaganda... Ellenorzott korulmenyek kozt sosem sikerult, es nem-szovjet tudosoknak sem..."

Nah persze okoska. Csak azt nem értem, miért nem olvas utána az olyan, akinek fogalma sincs az egészrõl, viszont szent meggyõzõdéssel hangoztatja, amit félfüllel pletykából hallott. (és ami orbitális baromság)

Tessék, itt a szovjet propaganda:
http://en.wikipedia.org/wiki/Miller_experiment
<#eljen> Állítólag a buddhizmusban hívõk 1 része is meditáció közben idegen lényekkel is tud találkozni/energia lények/, sokan fõleg orvosok képzelgésnek tartják...de hát ki tudja...szerintem is lehetnek energia alapú élõlények..mert miért ne lennének.

hispan2
Mi is idegenek vagyunk, ha igaz az, hogy a "saját" bolygónkra is egy üstökös hozta az életet. Bár én nem osztom ezt teljesen, mégis annyira sok, a mienktõl gyökeresen más életformát tudok elképzelni, hogy szerintem egy földi tudósnak igen nagy fantáziára van szüksége ahhoz, hogy el tudja képzelni. Mindenesetre elolvasom majd a könyvet.

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Azt hiszem az amcsik már most használnak Irakban ilyen lánctalpas robotot gépfegyverrel ami távirányításos és épületbe beküldik. Akkor mirõl beszélünk?

Kicsit eltúlzod azt a kis esélyt. Nem tudom hallottál e róla, hogy nagy valószínûséggel a hideg ürben is kialakulnak nagyon primitív életformák, amik tulajdonképpen esõ módjára esnek minden bolygóra ahol pedig adottak a feltételek ott "kihajtanak". Namármost a déli sark alatti tavakban találtak teljesen az evolúció kezdete óta elszigetelt élõvilágot ami külön úton fejlõdött és napfényt nem látott. Az élet egy nagyon erõs dolog. Felelõtlenség kijelenteni, hogy ilyen meg olyan kicsi a kialakulásának az esélye.

Ha majd megjönnek az idegenek akkor lehet szükségünk lesz rá. 😊 Azt mondom fejlesszék csak ki a biomechanikát jól jöhet az még...

Hát ha mi hozzuk õket létre akkor mi közük az idegenekhez? Szerintem csak másik bolygóról ideérkezõ élõlényeket nevezhetünk idegennek. Igaz idézõjelbe tették, de akkor is.

azazel
Azért arra is kíváncsi lennék, mi történne, ha egy ilyen "járó-lépegetõ" robotot a folyamat közben nem brutálisan, de egy kicsit azért oldalba löknénk. Nem vagyok jártas a témában, de szerintem jóval nagyobb eséllyel dõlne fel, mint egy ember. Az egylábúnál ez még viccesebb lenne.
Szóval a járást, ugrálást is még csak speciális, nyugodt körülmények mellett tudták modellezni sztem.

De tényleg nem vagyok jártas, szal javítsatok ki, ha tévedek.