Mi magunk készítjük az "idegeneket"?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Amugy csak azt mondom nezd meg miket tudnak az ujabb robotok. Mar reg nem a szrípió a szint a starwarsbol.
(Nem csak az izmok tömegét kell számításba venni, hanem a számukat is)
-> azota is azon gondolkozom ezzel mit akartal mondani. Azt gondoltad a gondolatban letezo modellem felepitesenel letudtam az izomzatot egysegesen 20-30kg-nak es elraktam vmi kepzeletbeli helyre? 😊
ha elvisz a H5N1 emberrõl emberre terjedõ influenzatípusa, akkor sem fogsz hinni az evolúcióban?
Kara kánként folytatom tanításom.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Akkor máshogy fogalmazok.Porbáld kicsit kétketdve fogadni az ilyen mindenféle fantaszta történet.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Ezeket a dolgokat szeretik elõször, szépen, nyugisan megvizsgálni, és ha semmi érdekes nincs, akkor elmondják azt, ha meg érdekes, akkor hívják a Bush-t😊
Te közhelyesen használod az élet szót, de ha belegondolsz, hogy mire is érted ezt, rá fogsz jönni, hogy nem tudod megmagyarázni, hogy mi is az az élet, max. magadra vagy egy másik élõlényre mutatsz.
De ezek meg sajnos megvalósíthatatlan kísérletek. Ezért is nehéz ezzekkel a kérdésekkel mit kezdeni, mert az alkalmazkodás a legtöbb esetben nagyon lassú folyamat.
Rá akar jönni az ember, hogy mi történt félmilliárd év alatt, és mi történt az elõtte levõ több milliárd évben, pár év alatt.
Vannak élõlények amelyek ezen idõ során alig változtak, de ez ehhez a döbbenetesen komplex rendszerhez kevés.
Szvsz az már egy szuperintelligencia lenne, aki saját maga kialakulását minden tekintetben meg tudná válaszolni külsõ segítség nélkül.
Kicsit OFF: Még pár éve szajkózták, hogy mikroorganizmusokat találtak a Marson, akkor most azzal mi van? Tud valaki errõl valamit?
Senki nem ismeri valójában mitõl is alakul ki az élet. Jönnek ilyen õsmassza, meg ilyen dolgokkal, de az igazságot senki nem tudja.
Még azt sem tudják mi az élet. Mi számít élõnek és mi nem?
Amíg ezekre a kérdésekre nincs meg a válasz addig nincs is értelme az földönkívûli élettel kapcsolatban semmit sem egyértelmûen kijelenteni.
Ezért óvatos még ez az egyenlet is. . .
Ajánlom mindenkinek a honlapját: http://galantai.inno.bme.hu/
A DNS-t sem a mi DNS-ünkkel kell egyeztetni. Elõször nem is volt kettõ spirál hanem gyûrû alakzat, ami tkp. "halhatatlanná" tette az élõlényt.
Gondolom az elején döbbenetesen kezdetleges DNS-formációk voltak. . .
Véletlen viszont tényleg nincs, és aki ilyet mond, az alapban nincs tisztában a természet törvényszerûségeivel.
De ez nem baj nyugodtan higy nekik mint ahogy rolika is hisz a magáéban. Én speciel abban hiszek hogy fogalmunk sincs hogy keletkezett az élet mind az idegenek által mind a tudományos nagyon szép meg jól hangzik csak abszolut nem bizonyitott.
Az ilyen õsleveses kisérletekrõl meg anynit hogy azt is hitték hogyha egy ürrepülõ kimegy az ürbe akkor azon kivülrõl elpusztul minden élet. Aztán kiderült hogy mégsem ,mert találtak rajta életben maradt baktériumokat.Szval azt a jelenlegi õslevest mai anyagokból állitották össze és ember nincs szerintem aki ki tudja mutatni hogy nem e már benne volt az élet alapja esetleg olyan vmi amit még nem is ismerünk mert ne mfedeztünk fel és már ez a kész vmi állt össze a villámlás hatására vmilyen szerves anyaggá.
Na részemrõl ennyi ehhez a témához,szívesen vitázom bárkivel...<#hehe>#hehe>
Abban viszont nem kételkedek, hogy sok érdekes és megdöbbentõ dolog lehet a Marson, és valamiért szándékosan kerülik ezeknek a kutatását.
Már a 20. expedíció van ott a víz nyomait kutatva. Na ne már. . . Ezt senkivel se akarják megetetni, hogy ennyit kell töketlenkedni.
Szerintem ez tipikus "ûrpolitika".
Ma is pld. egy Seggvéj remekül tud egyensúlyozni, oldalirányú erõknél is.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ezzel nem mondasz hülyeséget.
Viszont ez:
"Namármost a déli sark alatti tavakban találtak teljesen az evolúció kezdete óta elszigetelt élõvilágot ami külön úton fejlõdött és napfényt nem látott."
Ne haragudj, de pl a Mezozoikumban a mai antarktisz területe trópusi éghajlatú volt. (mivel nem a sarkon feküdt és egy szuperkontinens rész volt) Szted hogy maradtak függetlenek az ott található élõlények az élõvilág többi részétõl?
Sztem te kevered a Naptól, mint energiaforrástól független életközösségekkel. Ilyenek pl az óceáni hátságoknál kialakuló hidrotermális források körül kialakuló tényleg csodálatos rendszerek. Kemoszintetizáló bacikra épül, nem növényekre.
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_smokers
És ha már elkezdték, olvassák az egész könyvet. Néhány dologban fölnyitná a szemüket. Nyugi, magyarul van.
Richard Dawkins: Az önzõ gén
Sivatagban 1 szikla,ami vándorol és az alakját is változtatja....és ez csak a Mars 1 kicsi része....
Én inkább az önfejlesztõ intelligenciára helyezném a hangsúlyt, amiben nem az a lényeg, hogy sok tudást adj a programnak, hanem azt, hogy a képességet a tudás megszerzésére.
Kezdetleges példák erre a neurális hálózatok. . .bár szerintem még ez is nagyon messze van a jó megoldáshoz vezetõ úttól. . .
Jah, Heisenberg totál hülye volt. Nobel díjat is ezért kapott.
Szeretem amikor az emberek úgy írnak a tudósokról, mint ha amazok a világ minden táján egy nagy terembe össze lennének zárva és kizárólag ott dolgoznának, mint ha lenne Tudóságia ország vagy ilyesmi...
Aki már végzett kutatásokat, tudja, hogy az egyik tudós azt mondja valamire képtelenség, a másik pedig már 2 éve túllépett rajta. Nincs megfelelõ információáramlás tudós és tudós között - még az internet ellenére sem - aminek az egyik legfõbb oka hogy az ember félti a munkáját és a munkásságát esetleg, vagy felelõsséggel tartozik azért, ha felhasználják - ha nem is jogi, de erkölcsi, lelki felelõsség mindenképp.
Érdekes elméletnek hangzik amúgy a cikkben szereplõ téma. Másik kérdés hogy erre valóban szükség van-e. Mi válik ettõl egyszerûbbé? Mert ha semmi, akkor ez is csak egy tudományosnak látszó valami, amivel lehet hülyíteni a népet. Ha valami egyszerûbbé válik ezzel a rendszerrel, akkor lehet arról beszélni, hogy megérje tudományos területeken alkalmazni, legalább kísérleti jelleggel. Nekem így elsõ blikkre úgy tûnik, hogy ennek a rendszernek nincs kifejezetten tudományos megalapozottsága, de ahhoz, hogy ezt megállapítsam, el kéne olvasni a könyvet - amit viszont nem fogok, mert annyira viszont ez nem érdekel.
Az ilyen kronovizorok meg hasonlók baromságok, ilyeneket a Kisfaludy hablatyol össze általában az elõadásain ahol közli hogy a magyarok a sirius-B-ról jöttek és õk alapították atlantist, sõt a piramisok is magyar találmány...
Neked az UFO magazinok megették az agyadat.
Más:a távirányitásos robot meg az intelligens robot ég és föld egymástól.
Ez az ember azthiszi csak a mi naprendszerunben lehet még elet. Bazz biztos nem nez scifit. 😄
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
a föld õslégkörét, és õsóceán anyagát egy lombikban létrehozta, és erre "villámokat szórt".""
Ez egy eleg regi szovjet propaganda... Ellenorzott korulmenyek kozt sosem sikerult, es nem-szovjet tudosoknak sem..."
Nah persze okoska. Csak azt nem értem, miért nem olvas utána az olyan, akinek fogalma sincs az egészrõl, viszont szent meggyõzõdéssel hangoztatja, amit félfüllel pletykából hallott. (és ami orbitális baromság)
Tessék, itt a szovjet propaganda:
http://en.wikipedia.org/wiki/Miller_experiment
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
Szóval a járást, ugrálást is még csak speciális, nyugodt körülmények mellett tudták modellezni sztem.
De tényleg nem vagyok jártas, szal javítsatok ki, ha tévedek.