429

A BioWare új taktikai csapat RPGje Xbox 360-ra
  • Samballah
    ajj akkor még csak nem adom el a jatekot...
  • Sir Quno Jedi
    Naná hogy számít. ITT midnen számít. Sőt az előző cselekedeteid fényében lehet, hogy nem is lesz elhetőséged már úgy cselekedni, ahogy majd szeretnéd... Fel sem kínálja a program azokat a lehetőségeket, amiket buktál.
  • Samballah
    olyan beszélgetés is számit ahol semmi kuldi nem jelenik meg és se xp nem jön? vbagy az nem befolyásol semmit?
    igen a csajozós része az jobban megy valamiért. Shepard néha tök más stilusban adja elő a kiválasztott válasz opcióban leirtat, mint ami a szándékom lenne vele :P
  • Sir Quno Jedi
    Sokat kell beszélgetni a többi karival. Lényegében minden főküldi után, de van néhány fontos melléküldi (pl. a sajátjuk) és azok után sem árt (sőt van olyan mellékküldi, amiről nem tudod, hogy valakinek a küldije, míg meg nem csinálod, így nem árt minden rendszerbe ellátogatni, néha többször is, ahogy haladnak a főküldik). Jóban kell velük lenni, meg kell őket érteni és példát kell nekik mutatni, tanítani őket. Ha elkotyogják a saját melléküldijüket, akkor pedig meg kell oldani velük együtt. ÉÉÉS utána is a nyakukon lenni mindig. Idővel a barátjukká, tanárukká, példaképükké és/vagy szeretőjükké léphetsz elő és onnan már sima ügy. Azonban ők figyelnek és MINDEN döntésünk, amit a játék során hozunk, az kihatással lehet a velük való kapcsolatunkra.

Nem is olyan 1xű.
  • Samballah
    ok:) thx. mondjuk nekem zsir a meggyőzésem mindent bevetettem ,előtte sokat dumcsiztam vele a hajon is stb. lehet hogy ez a páncél dolog kimaradt volna... az még nagyon az elején van ugye? ő adja az a küldit?
  • Sir Quno Jedi
    Természetsen az a karid "patkol meg", amelyiket nem mented meg. És Wrex-et egyáltalán nem muszáj kinyírni. Persze, ha nem vagy jóban vele, ha nem kerestétek meg együtt a családi páncélját és nem vagy elég "jó/rosszember", nem vagy elég karizmatikus, vagy fenyegető, akkor nehéz lesz elkerülni... Jómagam annyira meg tudtam változtatni a hozzáállását, hogy még csak az amúgy maximálisra fejlesztett karizmámat sem kellett felhasználnom a meggyőzésére. Simán észérvekkel és a bizalommal, ami köztünk volt el lehet érni ugyanazt. Fenyegtőzésem meg még nem volt maxon (azóta az is), így azt nem is próbáltam.
  • Samballah
    hi!
    mi van ha virmire-on nem ashleyt mentem meg? akkor ő patkol meg?
    ja és wrex-nél elkerülhető a kinyirása? bocs ha már volt
  • Sir Quno Jedi
    Há én nem tudom. Én osem mentem cuccokért, vagy szórakoztam, hogy jobb felszereleésem legyen. Csak játszottam és összejött mindig ami kellett. Persze megcsináltam a mellékküldiket, kinyitottam szite mindnet és megszereztm a licenszeket, de soha felszerelésért nem mentettem, avgy iylesmi, nem is érdakelt nagyon. Kismilliós pajzzsal is egy-két lövésből leszednek a sniper-ek, vagy pár rakétás magasabb szinten, így tök8 mit viselsz. Jól kell nyomni és jó taktikával. A fegyó fontosabb.

A vicc az, hogy a mérnököknek fl tudod iszonyat mód tápolni apajzsait skillel, de az sem elég, sőt ha még erre rápakolsz barrier-t az sem. Sima ellenfelek nem is nagyon tudnak már megsebezni, de a sniper ellen csak a gyors mozgás/fedezék marad. Kiugrasz, futás, be fedezékbe.

Amúgy a játék csal, mert pl. Benezia-nal is ha sztázisba tesznek, a sniperek attól még vígan sebeznek engem a híd ALÓL!!! Tehát sem a fedezéket nem számolja ott a program, sem a sztázist, amiben elvileg senki sem sebezhető. Vicces, párszor így elpatkoltam max. HP-ról.
  • SonicBoom
    Még egy tipp a jobb páncélokhoz: a végigjátszás során lehet venni licenszeket a különböző gyártókhoz, hogy a normandy rakterében a boltostól lehessen olyan típusú fegyvert/páncélt venni. 50-es szint fölött már mindet beadja, érdemes visszalátogatni a citadellára is. Ha ez megvan, elstartol az ember valamelyik fő helyszínről, de legegyszerűbb a citadellát meglátogatni és onnan elstartolni, elmenni valamelyik rendszerbe, lemenni a boltoshoz a raktérbe és még mielőtt beszélnél vele, elmenteni a játékot. Na ezután megnézed mit lehet kapni, ha nem tetszik újratöltöd a boltos előtt elmentett állást, és más, magas szintű cuccokat fog árulni. 4-5 próbából meglesz a "Colossus X" armor. Peresze ha megvetted és elmented a játékot, a boltos listája rögzül, tehát ha a haveroknak is akarsz venni, akkor vissza a citadellára stb.
  • Hoz_Hun
    A külső Reapereknek az a baja, hogy nem tudják mikor jöjjenek. Ők sztázisban pihiznek, míg Sovereing nem jelez. Mass releay meg ők építették, szóval tudnak építeni még, csak olyanjuk valószinüleg nincs mit a Citadella. Kisebbel meg valószínüleg ők is csak úgy tudnának közlekedni, mint a Migrant flotta. Nekik is hetekig tart míg áthaladnak egy mass relayen. Ezért is utálják a Quarianokat, mert mikor áthaladnak a rendszeren hetekig "dugót" okoznak. Reapereket meg bedarálánk, ha így szétszorva próbálnának bejönni.

Azért tippelek a Cerberusra (elég vastag mellékszál amúgy, nagyon sok egyéb küldinél is kiderül hogy a hátérben a megrendelő a Cerberus volt), mert ha a Reaperekről szól a köv rész, akkor mi marad a 3. részre. De a gethek még szóba jöhetnek. :)
  • Sir Quno Jedi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Mert ő sem tudott bejutni az állomásra és mivel a Prothean-ok áldásos utolsó ténykedése folytán a Keeper-ek már nem engedelmeskedtek a jelére (más jelre engedelmeskedtek volna), így ő is kénytelen volt megtalálni azt a "kiskaput" a Citadellára, amit anno a Protik építettek és így besuttyantani Saren-t. Mellesleg meg évszázadokon át készült az elkövetkező harcra, ami óhatatlanul bekövetkezik, mikor felbukkan a Citadellánál. Ezért kellettek neki a Geth-ek és Saren, meg Benezia stb.-stb. Főleg a Geth-ek, mert a Keeper-ek evolúciója bebizonyította számára, hogy az organikusokat nehéz kontrollálni, veszélyesek, instabilok és nem jó rabszolgák. Arról nem is szólva, hogy az indoktrináció idővel használhatatlan, tudattalan, önállótlan bábokat eredményez, ezért szüksége volt olyanokra is, akiket nem befolyásol 100%-osan, hanem finomabb módszerekkel szerzi meg őket és hagyja őket önállóan dolgozni (mint Saren).
  • Petyus_
    Ja értem, akkor Sovereign valahogy jelzett nekik, mielőtt "meghalt", és akkor jönnek? De Sovereign-nek miért kellett a Conduit, ha a mass relayeket eleve ők építették, és bármikor eljuthatnak ide?

Huhh, már zavaros, végig kellene tolnom mégegyszer. =)))
  • Sir Quno Jedi
    Mert nem tudták, hogy mikor kell jönniük, azért.
  • Petyus_
    "Másrészt a Reaper-ek mindenképpen jönnek."

Én is leginkább így értettem, de hogy? =) Nem tudnak ideépíteni egy mass relayt hirtelen, anélkül meg nem nagyon lehet a zűrben gyorsan közlekedni. Vagy várj, ha a Prothean tudósok tudtak mass relayt építeni, ami elviszi őket a Citadelbe, akkor ugyanez sikerül a reapereknek is... csak akkor mi volt a sok hajcihő, miért nem jöttek át simán? :D
  • Petyus_
    CSAKAKISPEST!!!!

• Sir Quno Jedi
    A geth-ek semmik az "istenük" nélkül, valószínű a hive tudatra ébredésük és az egész felemelkedésük is Sovereign-nek köszönhető (túl sok volt benne a "lehetetlen" véletlen. Amúgy senki nem mondta, hogy egy reaper-t hagytak itt guadian-nak.

Másrészt a Reaper-ek mindenképpen jönnek.
  • Sir Quno Jedi
    jah igen pirosfekete
  • Petyus_
    De a Cerberus az erősen mellékszál volt, gondold, hogy arra fűznék fel a fősztorit? Szerintem inkább a gethek kipucolása lehet majd a feladat, és ők fogják valahogy "bevonni" a reaperöket.

Shadow Broker/Consort valóban kicsit "túlexponált" karakterek voltak a játékban betöltött szerepükhöz képest, ebben lehet valami...

Ha jól tudom, a regény elvileg a "Mass Effect 1,5" lesz történetében, szóval abból többet lehet majd tudni. =)

OFF: Te régen nem toltad véletlenül a R6 Raven Shieldet interneten? =)
  • Hoz_Hun
    Hát ha engem kérdezle szerintem a Reaperekkel csak a 3. részben fogunk újra találkozni. A második részben szerintem a Cerberus lesz a fő ellenség és szerintem Banes-ről is kiderül, hogy él. Mert ezt nagyon nyomták és a Banes-es kérdés egyértelműen nyitva hagyták. Tippem szerint a Shadow Broker is nagyobb szerepet kap majd (Cerberus után kémkedtek), de meglátjuk majd.
    Ami a Reapereket illeti (szintén saját vélemény) náluk szerintem a Gethek fognak bekavarni és bízom benne, hogy a Quarianok is majd kulcsszerepet kapnak (Tali faterja, meg a Migrant Flotta).
  • Hoz_Hun
    "...Light és Heavy Colossus pirosfehér..." piros-fehér?? Ezt elírtad szerintem, a Colossus az piros-fekete a Phoenix az piros-fehér. A lényeg hogy véletlenül se add őket el vagy Omnigélezd-be, de szerintem ez nem is fordulhat elő :D.
  • Petyus_
    "Sovereign-re koncentrálunk (+8 renegát"

Ez volt nekem.
  • Petyus_
    "Sovereingn már nem tud kaput nyitni"

Na én még ezt nem értettem... én is így gondoltam, hogy nem tudnak átjönni a reaperek, de akkor mi lesz a 2. és 3. részben? =) Mert elég egyértelmű a végéből, hogy nagyszabású háborúra készülnek...
  • Hoz_Hun
    Igen. Három dolgot választhatunk: 1. megmentjük (+28 paragon); 2. Sovereign-re koncentrálunk (+8 renegát asszem, mert a tanács tudtomal itt is meghal); 3. hagyjuk meghalni őket (+28 renegát).
  • Hoz_Hun
    Igen valóban az, sajna. Igazándiból (ráadásul) tétnélküli döntés is ami miat sokan zugolódtak. A galaxis már addigra nincs veszélyben. A Keeperek már nem játszanak hála a Proteánoknak, ezért Sovereingnek manuálisan kell kaput nyitnia. Mivel annyira azért nem erős (hiába a legnagyob hajó flotával szemben nincs esélye), ezért kellet neki alapossan előkészíteni ezt a támadást. Saren halála után viszont már veszített, mert mi irányítjuk a Citadellát, Sovereing már nem tud kaput nyitni. Igy ez a végső döntés csak az elpusztítására vonatkozik. Legrosszabb esetben meglóg, de akkor meg levadásszák.
  • Sir Quno Jedi
    Jó lesz az 28-nak is, miután a tanács tényleg exitált és vége a csatának. Én leglábbis ilyenre emléxem, mert megcsináltam így is, meg úgy is. Nem rögtön ad sok renegade pontot, hanem overall-ba.

Me pl. ha befejezel egy Feros-t, akkor adhat renegade és paragon pontokat is 1xrre (!), ha volt szerinte olyan döntésed.
  • Petyus_
    Akkor tényleg elég "hülye" lehet a megfogalmazás... az emberek nekem rinyáltak, hogy Sovereign ellen kell minden erejük, gondoltam, az a fontosabb, hogy ne haljon ki mindenki. =)

Kiírja egyébként, azt hiszem +8 renegade, annyira nem vészes (előtte már nagyon rég megvolt a paragon achievement).
  • Sir Quno Jedi
    Így van, ezzel a tettünkkel döthetjük el, hogy egy csapatként, afféle végtelen hatalmas organikus lényként tekintünk-e a galaxis nemzeteire, ahogy Liara korábban kifejtette, vagy maradunk birodalomépítő barbárok.
  • Sir Quno Jedi
    Szerinted milyen páncélban feszít Ashley és Sheppard nálam?! :DDD Light és Heavy Colossus pirosfehér :DDD

Ja és a HMWA fegyók is be vannak szervírozva régen.

De azé kösz. A Hazard suitos dolgot nem tudtam, de ésszerű. Mondjuk szükségem nem volt még ilyesmire.
  • Hoz_Hun
    A kérdés igazándiból úgy szól hajlandó-e vagy embereket feláldozni idegen lényekért (csak angolban ez nagyon hülyén van megfogalmazva). Sovereing elpusztításának kérdése egy percig sem kétséges csak utólag ideológizálják meg azzal, hogy kellet mindenki Sovereinghez (pedig nem). Amúgy hatalmas menyiségű renegát pontot ér, ha hagyod veszni őket, csak azt már nem látod a karaktered mellet, mert vége a játéknak (de archivmentet megnyitja, ha pont ez a mennyiség kellet a hozzá). Én sosem hagytam veszni őket (renegátkén sem ^_^), de kinek a pap kinek a papné.
  • Petyus_
    "A csávókám paragonként játszotta végig (tekintve az endscreent) és még is veszni hagyta a tanácsot... na szép mondhatom."

Nekem egy darab renegade pontom nem volt a játékban, de a tanácsot én is "veszni hagytam"... az volt a kérdés, hogy menjenek-e a tanácsnak segíteni, vagy teljes tűzerővel a Sovereign-re koncentráljanak, ami ugye a legnagyobb hajó a galaxisban, és mellesleg célul tűzte ki minden értelmes lény elpusztítását.

Egyértelmű volt a választás...
  • Hoz_Hun
    Hahaha most belenéztem ebbe a Insanity fokozat utolsó részébe. A csávókám paragonként játszotta végig (tekintve az endscreent) és még is veszni hagyta a tanácsot... na szép mondhatom. Amúgy valóban a végére a legjobb öszeállítás Ash és Tali. Vértben Ashleyn a Colossus páncél volt, de csak a medium szintű. Nekem abból megvan a heavy az jóval brutálisabb, meg Talinak is megvan a Colossus páncél (meg minden emberemnek csak Wrex-é sajna csak VIII szintű a többi X, de neki a Predator H X használom).
    Nem kell hanyattesni a Insanity fokozattól én most nyomomrajta.
  • Hoz_Hun
    Még egy kis tipp:
    A játék legjobb páncélja a Kassa gyártmányú COLOSSUS (abból is a X szintű). Ez unique és NAGYON ritka. Szerencsével lehet venni illetve találni többnyire csak lvl50 szint felett. Feket-vörös színezetű páncél leginkább a fizikai támadások ellen véd, de minden értéke kiemelkedő (egy típust leszámítva mindnél jobb abban is). Egyedül Armax Arsenal gyártmányú PREDATOR (L,M,H) indexelt páncél ér a közelébe (szintén unique). De ez a páncél egyedül Shieldben, és a Tech/Biotic támadásokkal szemben nyújt konkurenciát Colossus-nek (nem öszekeverni a sima Predator páncéllal).

A játék legjobb fegyvere HMW(A, P, SG, SR) Spectre - Master Gear prototípus fegyverek. Ez nem nagy titok, már korai gyártmányok is elérhetők, de persze a X szintű a legdurvább. Könnyen beszerezhető, bár az ára a súlyával megegyező aranyéban mérhető. Ezzel együtt nem lehet probléma a beszerzése. Ez a fegyver annyival jobb a társainál, hogy szinte egy fegyvermárka semmilyen értéke sem közelíti meg. Egyedül a Geth Armory fegyver az, ami értékekben alulró közelítget, de azok a fegyverek nem upgradelehetők így nem ajánlom senkinek sem.
  • Hoz_Hun
    Akkor még egy tipp, hátha ezt is segít:
    A Devlon Industries (gyártó nem a típus!) páncélzat véd a Hazardious környezetű bolygón. A Hazardious level 1 szintű bolygón egy az egyben időkorlát nélkül lehet ebben a gyártmányú páncélzatban mászkálni (a Survivor meg az Explorer típusú páncél ilyen gyártmányú).
  • Sir Quno Jedi
    Há emiatt nem aggódok, mert van elég gyalogos csata! :D Max. háromszor tolom végig ugyanazzal a karival replay-ezve. Ámbár 54 felett baromira nem jön az exp. CSak kínkeservvel. Pedig elsőre is befigyelt asszem a 47!

A vicces, hogy tök gagyi "szinthez igazított" cuccokat lehet találni, pedig az uccsó harmadban vagyok. De mivel elsőre nagyon túltápoltam magam, ottani cuccaim így a második vége felé is soxor sokkal jobbak, mint amit lehet találni/venni. Csak fegyóban és upgrade-ekben van néha javulás, itt-ott, de az sem konzekvens.

Amúgy köszi a zinfót, mer ezt nem tudtam.
  • SonicBoom
    ha level 60-ra pályázol, jobb ha néha kiszállsz a mako-ból, mert ha azzal végzed ki az ellent, csak 1/3 exp-et kapsz.
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, így másodjára a lev5x-es partymmal úgy száguldok át mindenen, mint kés a vajon. Durva. Mako-val is csak raid-elek, megállás nélkül gyilkolok és száguldok, csuhééé! DÚÚÚVA!
  • Hoz_Hun
    Én most HardCore-on nyomom úgy hogy mindent kiquestelek. Utánna végigviszem Insanityn, de akkor csak fő részeken átrohanok szerintem. Egy két csatát leszámítva nem annyival nehezebb mint az ember gondolná.
  • gyuri12
    Nem mondhatnánk rövidnek:)
  • Sir Quno Jedi
    Spoiler!!!!
    Gyengébbek kedvéért: Mass Effect Insanity fokozaton egérrel és billel játszva VÉGIG!
  • Sir Quno Jedi
    Há nem is kell.