Mass Effect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laza
Mondjuk engem mar az iranyitasa is idegesit, harcra teljesen hasznalhatatlan. Feroson a hidakon egyszeruen atgazoltam vele a nepeken, mert ha lealltam kuzdeni akkor a raketasok szivattak.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Elso fokuldi utani resszel kapcsolatos kerdes, de azert spoiler tagbe teszem:

En elso fokuldi bolygon vagyok (Feros), most vegeztem vele, es a taborban van meg ket kuldi jelem, amik kesz is vannak, de a fickok nem reagalnak a mondokamra.

Az egyik az a ficko, akinek az adat kellett. Azt mar odaadtam neki meg a fold alatti bunkerben, de itt megis felkiallto jel van nala.

A masik ficko bent all az elpuletben, es meghalt felesege/akarkije utan rinyal, pedig neki kene leadnom azt a kuldit, ahol a negylabu allatokat kellett leolni. De nem reagal.

Es meg ott van az a kuldi, ahol a Fei-nek kellene elmeselnem, hogy az adot szetkaptam. De ha jol emlekszem o mar fejbelotte magat :)

Ezekkel a kuldikkel mi lesz? Nem teszi failedre, vagy mi a fene van?

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Pontossan. Hardkoron gyakran ki kel szállnom, és úgy csatáznom, de az elég húzós ha a Hazard level 2, meg a gethek ellen nem jó, mert azok gyalogosokat iszonyat durván sebzik. Gyakorlatilag egy lövés ha rakétával vagy sniperel lõnek.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sir Quno Jedi
Igen, azzal "jóban" vannak még most is. :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Az meg dühítõ, hogy a Mako-t nem lehet upgrade-elni, így amit már mellkasból kibír a karim, attól a páncélozott harcijármû megfexik. Egy vicc.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

reszpekt, :) Wrex az egyik nagy kedvencem. A citadellán liftezgetve jókat röhögtem ahogy oltja a másik partnert. Egyedül Tali tud fifikásan visszavágni.
A kedvenc részem, amikror elmeséli azt a megbizatását ahol egy Asari Commandóst kell(ene) kinyírnia (aki mellesleg a haverja). Csúcs ahogy elõadja. :D

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sir Quno Jedi
Alap az autoskill használat. Hiszen egy jól idõzített warp, vagy egy tech bomb a jó helyen és jó idõben életet menthet. Sajnos ha magd irányítod, nem lehetsz elég gyors ezekhez.

Én nemrég indítottam egy Adeptes Shepardet, de mivel az összes fegyver archivmentem unlockolva van választhattam az elején egy +fegyver talentet (shoti, gépkarabély, vagy sniper pityú, a pisztoly meg alap mindenkinek). Úgy hogy a bionickos Shepardem assault puskával nyomja (ki van rá képezve+talentfa).
Kihívás van hardocore fokozaton (meg gondolom az insanen). Bár ott se mindenhol, de Gethekkel meggyûlik a bajom, ha bolygó felszínen kocsikázom. A kocsi nem fejlõdik (csak a pajzsa töltõdik gyorsabban) viszont a karakterek benne lvl. 60 és az ellenfelek hozzá igazodnak és hardcore fokozaton durván sebeznek. Ha sokan vannak (pl geth küldetés sorozat) hát az kínszenvedés. De Noverián a Rachni vesszõfutás a végén, na hardon az sem egyszerû. Eddig simán átrohantam, de hardcoreon nem lehet. Nem véletlen adnak két percet szóval keményen csatázni kell+ gránáthasználat és így is nehéz átrohanni, mert hamar pótlódnak.
A normál fightok viszont nem vészesek, mert minden emberem X. páncélban a X. szintû Spectre prototipus fegyverrel nyomul X. szintû upgradekkel meg lõszerrel. Azért nehezebb mint normálon, de a csaták inkább hosszabbak és hevesebbek (Kroganokat hihetetlen nehéz kinyírni. Beállítottam hogy az embereim maguk használják az erõiket, hát... iszonyat káosz tud kirobbani fõleg Tali+Liara párossal. Liara reptet, dob, lök mindent full szinten Tali meg rakétát lõ, pajzsot bont, túlhevit a fegyverek, szóval nagy csetepaték vannak.<#vigyor>

Hogy-hogy nem tud lõni? Adj shotit a kezébe (arra ki van képezve) és úgy osztja a népet, hogy öröm nézni. Én eleinte õt vittem a magas elektronic meg decryption skillek miatt, de harcosnak sem utolsó, csak fel kell nyomni rá egy Shiel upgradet meg azt a medikal regenerationt (magasabb szintû páncélokban két hely van).

Sir Quno Jedi
Wrex lassan paragon-abb lesz, mint én, annyit dumáltam a lelkére és mindig jó példával is állok elõ, mert a megfelelõ döntéseket hozom azokon a nehéz napokon... :D:DD

Igen meg lehet gyõzni. Ha megcsináltad a küldetését (megszerezted a családi páncélját) akkor viszonylag könyû meggyõzni. Ha nem akkor kell magas meggyõzõ erõ.

Sir Quno Jedi
Most hogy két fullos bios van a csapatban, öröm nézni, ahogy takarítás van! :D Gondoltam berakom Kaidan 3.-nak és 3 bioval nyomom, de õ meg süti a teknóhoz. Amúgy Tali meg azé kell mer gépész és javítja a Mako-t, de durván!

Sir Quno Jedi
Nalátod. Nekem full max a cahrm skillem és az intimidation-öm is közelít. Szerepjáték vazze! :D

Amúgy az adpetus/nemesis mér ne lenne ûberszoldát?! Az a "jedi" megfelelõje itten.

Petyus_
Hát nemtom, nekem úgy nem áll össze a világ, hogy Shepard, az überszoldát nem egy überszoldát. =)

Talit én is mindig vittem, csak késõbb váltottam a turianra, mert harcban jobban használható, az electronics skill meg nem érdekel. T'Soni engem idegesít, hogy lökdösi el elõlem az ellenfelet, jobban szeretem, amikor Ashley írtja õket aszalt puskával. :P

*SZPOJLER LEHET* Szegény Wrexem meg megpusztult, pedig abszolút paragon a karakterem, meg mindig beszélgettem vele a hajón. Gondolom meg lehet oldani, hogy életben maradjon, mert voltak olyan opciók, amihez nem volt elég a charm skillem. :P Pedig neki imádtam a nagy busafejét meg a hangját. =)

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Sir Quno Jedi
Én mondjuk volt, hogy mindhárom karimnak cryo round-okat tettem a fegyóba és öröm volt nézni az ugrás közben szarrá fagyott ellenfeleket potyogni! :DDD Hat az még a kibercumókra is, mert abszolút zéró közelében azok sem operálnak...

Sir Quno Jedi
Minek az?!???!?!??!????!? Lámi-e vagyol?!??! :D

Sir Quno Jedi
Nem mellesleg az Asari, meg Tali kell. Mert T'Soni a legdurvább bionikus, Tali meg tudjuk miért.

Sir Quno Jedi
Namost én 0-ás (azaz zéró) pisztoly skill-el és armor skill-el nyomulok a fõkarimmal, egyszál pisztollyal. EZ A KIHÍVÁS. Jól kell lõni...

Samballah
ja én talinak maxra huztam a pistol-ját az eddig talált legjobb pisztolyt beadtam neki, accuracy upgrade-el és sztem nem béna...

PsnID: YOULUPUKKI

Samballah
hát nekem tali nak fulon van hacking-je is van rendesen, csak Shepardomnak keves az electronicja és nem nyitja:( mindegy van ezekben a sok felesleges pisztolyon meg a 20 shield upgrade eken kivül más is? pl küldi? vagy valami fontos adat?

Petyus_
Tali az egy kis nyomoronc, nem tud lõni!!!!44 =)))

Sir Quno Jedi
Hmmm, az lehet, de szvsz. az electronics ilyen tech bomb-okhoz kell, meg hasonlókhoz. Igaz én mindég viszem emiatt Tali-t.

Petyus_
A "lezuhant mûholdakhoz" electronics kell szerintem, nem decryption. Legalábbis az én Garrus (max. decryption) + Ashley (Shepardom is egy gyilkológép =)) csapatom nem boldogul vele, Tali viszont igen. =)

Sir Quno Jedi
Jaja, elég egy ember a legmagasabb decryption skill-el.

Petyus_
Ha van a csapatban megfelelõ képzettségû "ember", akkor Shepard kinyitja. Az "emberek" között nem kell (és nem is lehet =)) váltani.

Samballah
Igaz ez egy nagyon komoly játék! még ha nem is vagy rpg fan ez meg fog tetszeni:)
lenne egy olyan kédésem hogy vannak mindenfele lezuhant szerkezetek, mûholdak amiket csak magas electronic-al lehet feltörni, azokat team mate nem tudja kinyitni nekem akinek magas ez a talentje? csak shepard?

akkor nem vészes:)
köszönöm

Sir Quno Jedi
Beszaggat, mintahogy az Oblivion, vagy a KOTOR-ok. Nem lényeges egy ilyen típusú játéknál. Ez nem platformer, vagy FPS.

a szaggatások amúgy vészesek közben? azt hallottam(és láttam) hogy néha beszaggat.

köszönöm

Sir Quno Jedi
Elég sok szabad bolygó van, mivel a rendszerek száma is bõvülni fog a csilag térképeden, csak haladni kell elõre. Csak gyõzzed a sok mellékküldit megcsinálni (néha lazítani is kell közben).

Sir Quno Jedi
Hülye kérdés valóban. Ha RPG fan vagy és bejönnek a BioWare játékok, akkor ez messze magasan üt mindent jelenleg, az biztos.

hülye kérdés tudom,de jelenleg van Xboxra jobb játék ennél?:D
ár/érték-re tessék gondolni

Laza
Most kaptam meg az urhajot. El is latogattam 1-2 mellekkuldetes naprendszerebe, de azt tapasztaltam, hogy az ott levo 6-8 bolygo kozul csak 1-1-re lehetett leszallni, es ott is kopar videk fogadott.

A szabadon bejarhato bolygok szama ilyen gyer, es mind ilyen kopar? Vagy lesznek rendes epuletes, etc, jo kis helyek?

Kandurex
valakinek nincs arról infója, hogy esetleg heggesztenek valahol, valakik ill. valaki komplett végigjátszást? <#vigyor3>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Be lehet fejezni 12 óra alatt, ha nem csinálsz meg semmi melléküldetést, csak arra bojgóra mész ahova muszáj (a fõ történeti szálat csinálod csak) és az összes párbeszédet átnyomod.
De ez olyan, mintha egy filmet úgy nézel meg hogy tekered. Igaz hogy végignézed 45 perc alatt a másfél órás filmet, de hogyan... na ez a 12 óra is kb ilyen.

Sir Quno Jedi
Há én bõven 25 órát beletoltam és még messze vagyok a végétõl és már megint van egy rakat mellékküldi. Ez a KOTOR-okkal is így volt.

Samballah
ez dúrva:) de jó! konzolban azt irtak hogy 12 ora alatt be lehet fejezni... ezt nem akartam elhinni. nekem még csak 6 óra van benne az alap soldier karakterrel (nincs sok idõm rá sajna) de akkor ezek szerint inkabb az ujrajátszásban van a szavatosága a gamenek?

Sir Quno Jedi
Na én azé nem vagyok ilyen kitartó, nem akarom megunni, majd 1x újra.

Akkor paragonként nyomulsz :). Én is azt szeretem.
Több eltérés van (leginkább verbálisan) a paragon-renegát út között. Ez alatt nem (csak) azt értem, hogy az általad adott válaszok különböznek, hanem egy idõ után a játékban is más szövegek bukkannak elõ. Én tegnap fejeztem be harmadszorra a játékot, úgy hogy minden alkalommal igyekeztem az összes fellelhetõ melléküldetést megcsinálni (a elsõdleges missiókat leszámítva átlagosan mintegy 60 másodlagos küldetés van a játékban). Kétszer ugyanazzal a (férfi) paragon beállítottságú karakterrel (lvl.59 áll jelenleg) és egy nõi renegáttal harmadjára. Leszámítva az "életút" questeket (azokat a questeket amik az elején a származásunkhoz kötött) is találtam újabb küldetéseket, csillag rendszereket. Aztán találtam olyan küldetést, ami azért tért el az elõzõleg ismerttõl, mert a karakter szemlélete más volt. Vannak olyan küldetések, ahova nem küld senki vagy megtalálod vagy nem (az egyik kedvenc küldetésem ilyen – a Rachnis Starship Trooperes, bolygó állomás bevédõs :)). Az is marha jó, hogy miként reagálnak a különbözõ csapattársak az adott szituációra. Arra is kiváncsi lennék, hogy hányan találták meg azt a helyet, ahol kiderül mi is az a kis medalion, amit a Consort-tól kapunk ajándékba.
Hatalmas játék, hihetetlen összetett. Imádom. Ma állok neki negyedszer a már ismert kedvenc karimmal, ezúttal Hardcore szinten és begyûjtöm a lvl.60. szintet és megpróbálom kipipálni az Asari és a Turian Archivmenteket (eddig megvan Ash, Tali, Wrex).

Sir Quno Jedi

Nemtom. Én az asari-val és a quarian-nal nyomom egy csapatba, mert kell egy erõs biotikus NPC és egy jó mérnök is. Mivel én is adeptus vagyok(sõt már nemesis), így kicsit nehéz ezzel az öngyilkos partival, mert 3 support karival igazán fincsik a harcok! :D Mindenki light armor-ban és egy szál pisztollyal! EZ a kihívás!!! Hehe.

Mivel nõi karim van és Kaidan túl érzékeny/kaotikus nekem és a felettese vagyok, Ashley meg tipikus idegengyûlölõ keményfejû katona és szintén a felettese vagyok, így mikor Kaidan és a doktor döntés elé állított nyíltan, akkor megköszöntem Kaidan-nak az eddigieket és maradtunk "barátok". Fõleg, hogy az asari-val lehet közös "utódunk" is, mivel õk bármelymás faj, bármely nemû egyedével tudnak nemzeni. Mentális úton term. :D Ez jó kezdet egy hosszútávú együttmûködésnek is és a megértésnek fajaink között.

Fontos mindig az idegenekkel nyomulni, hogy példával járjak elõl kissé xenofób legénységemnek, a tisztjeimnek és bizalmat ébresszek azokkal akikkel utunk során összefutunk idegen területen. Én "hû" Spectre vagyok és a tanácsot támogatom (bármíly tenyérbemászóak), mivel az emberi faj érdeke is, hogy a tanácsba bejusson és egyike lehessen a Citadellát irányító fajoknak (bármekkora anyagi/emberi áldozattal jár is ez). Szerencsére a bölcsebb feletteseim egynémelyike megérti ezt (még a politikusok is). No persze ettõl még a Szövetség tisztje is vagyok és igyexem az embertársaimnak segíteni, nemkülönben a flottának. Csak a tetteinkkel nyerhetjük el a bizalmat és hidalhatjuk át a faji/civilizációs szakadékokat.

Lassan elérem még Wrex-nél is, hogy újra vállaljon felelõsséget a népéért és a turian is vissza akar már menni C-Sec-esnek és újraindulna a spectre téningen! :DDD

Egy csapat vagyunk a galaxis minden fajával, ahogy a doktor mondaná, egyetlen nagy organikus szervezet részei.

Igaz még nem értem el a 40. szintet sem, de közeledek...

Kandurex
Pfff :/

Az a baj, hogy mindent a lemezrõl olvas be. Microsoft kikötötte, hogy úgy kell megcsinálni hogy a HDD nélküli XBoxokon is menjen, a Biowarenek meg nem volt kedve azzal tökölni, hogy opcionálissá tegye a HDD-rõl való töltögetést. Így az összes audió és videó anyag egyszerre akar menni a korongról. Ehhez hozzá jön, hogy U3 enginnek van egy kompromisszumos megoldása a töltési a grafikus megjelenítésre, ami a Mass Effectnél erõsen kiüt. Ahogy a Bioware fogalmaz nem tudták melyik ujjukat harapják meg: vagy ráterhelik a töltési idõre a textúrák betöltõdését, vagy kihasználják az U3 gyerekbetegségét és a "textura pop-up" mellet döntenek. Ez utóbbit választották, mert jobban féltek attól, hogy mindenki a töltési idõ hossza miatt fogja õket "oltani" mint hogy "ja, a pop-up nem mi miattunk van, azaz u3 engine hibája".
Engem annyira nem zavar kivéve a végén a vidóknál. Arra meg azt írták a videó kezdete elõtt nyomjuk meg az XBox guide gombot, várjunk pár másodpercet (addig a játék pauseol, de a texturák betöltõdnek) és akkor a videóban minden textura már a helyén lesz.

TVelvet
Gondolom kevés neki a memória, ezért nincs ugyan szaggatás, mivel egy erõgép, csak nincs elég hely neki, de ez az én szerény agymenésem.:)
U3 engine hibája, nem tudsz vele mit csinálni, a Bioshock is ilyen volt.

Kandurex
közben kaptam választ máshonnan, valószínûleg a DVD meghajtóval van gondod, cseréltesd a supporttal

Kandurex
érdekes nálam is produkált ilyet a gép, a gears of war -nál és a rainbow six -nél is, kíváncsi lennék mi ez? vagyis, hogy töltögetés után néha nem rajzolja ki a texturákat, hanem elõttem rakja össze egy kis idõ után hmm...

narumon
Próbáld ki hogy leveszed 720p-re a gépet (mass effectben kikapcsolhatod az effecteket is). Szerintem csak nem birja kipakolni idõben.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

DoNorBi
sziasztok,nem teljesen ide tartozik a kérdésem de a mass effect-et is érinti.Nemrégiben vásároltam egy ELITE készûléket és a következõ játékaim vannak hozzá:HALO 3,FIFA 08,PGR 4,és MASS EFFECT.

a halo kivételével mindegyikkel vannak grafikus hibák de a legjobban a mass effectnél.a pgrnél a házak egy részénél lemarad minndig a textura amit persze kisebb idõ mulva korrigál,a fifanál az aréna mögötti fák egy része teljesen elmosodott és az egyik épûlet is ami viszont nem lesz jobb.ezek nem annyira zavaróak csak kiváncsi lennék hogy ezek miért vannak...

míg a massnél szinte állandóan jelentkezik ez a probléma.a párbeszédek elején,a fejlesztéseknél és a load után is.Ezek viszont elég zavaróak számomra.tehát a szemem elõtt rajzolja ki a texturákat.

egy LG 32 LC 52 tipusú lcdre van kötve a gép 1080p jellel HDMI csatlakozon keresztûl.vmi ötlet hogy mi lehet a gubanc?

Haverok, Buli, Fight Club!

Sephi
Tancsabol csak a turian volt antipatikus. A asari és a salari jofej volt.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"