429

A BioWare új taktikai csapat RPGje Xbox 360-ra
  • Hoz_Hun
    Sajnos nem tudom, hogy lehet a Bonusz lemezt megírni. Ha normál lenne (mint amit a Tomb Raiderhez kaptam) akkor nem lenne gond, de az XBox360-as cuccot nem tudom másolni. :(
  • Sir Quno Jedi
    Hohhha! Az a bonusz DVD jól jönne! A többi meg parasztvakítás, nem szeressem a nyomtatott doksikat és a dobozoktól sem férek el! :D
  • Hoz_Hun
    Ja és BUÉK mindenkinek. :)
  • Hoz_Hun
    Mivel karácsonyra megkaptam (megleptem magamat) a Collector’s Editionnal, így most megvan két példányban. Nem tudom az itt vett normál példányommal mit csináljak. Gondoltam eladom egy tízesért, de még nem vagyok biztos benne.

Ha valakit érdekel leírom mi van az extra kiadásban.

Külcsín: Az egész cucc egy gyönyörű szép dombornyomott fém dobozban van benne. Ez kapott egy műanyag (igen műanyag, nem papír) tokot egy a normál változathoz hasonló képpel (de őszintén, a fémdobozon lévő kép sokkal jobb szerintem).
    Benne: Adtak hozzá egy game leírást, ami 32 oldal és nem 5 oldal mint itt. Ez egynyelvű (angol), de legalább normálisan MINDEN le van benne írva. Egyébként a normál változat ebből tartalmaz 5 oldalt.
    Egy Codex nevű kiskönyv, ami részletesen leírja az egész játék univerzumát, idővonal, történelem, fajok, fegyverek, járművek, bolygók.
    Egy kis Artbook benne leginkább festmények helyszínekről, fajokról, elképzelésekről. Ezek jó része fellelhető a neten, de nem mind.
    A játék kihajtható papírtokban (megegyezik a normál változattal) és egy bonusz DVD (csak Xbox360-ban lejátszható). Ezen rengeteg anyag van: a szokásos így készült-ön kezdve a bemutatókon keresztül a hátér képekig ikonokkal (Xbox360-ra). Ami a legmeglepőbb volt számomra az egy olyan image galéria, amiben több mint 600 kép van MIND!!!! a készítője által kommentálva. Úgy értem, minden egyes kép, amit lapozgatva van külön kiválasztva megnézel, a készítője elmondja a képhez gondolatait. Szépen kategóriákba szedve remekül áttekinthető, gyakorlatilag több óra anyag.
  • amdrula
    Hülyeség volt javítani, így már nem leírhatatlan xD
    BUÉK :P
  • narumon
    No én is elővettem pár napja a Mass Effectet azóta nem tudom letenni. Hajnalban fekszek és amint felkeltem már nyomom is. Letehetetlen! MUST HAVE!
  • Lynx_TWL
    *játék
  • Lynx_TWL
    annyira jó volt ez a jták, hogy az leírhatatlan.

egyetlen dolog nem tetszett benne annyira: a mellékküldetések melyekhez valami bolygón kellet leszállni. nagyon rideg és üres volt a terep(+sok szar domb amin szar volt felhajtani), na meg aztán hiányzott a beszéd a karakterek részéről, csak lementem öltem azt mission complete.
  • gyuri12
    azt mondta,hogy a vége unalmas(nem az endingre gondol szerintem)
    egyébként nem játszott vele,csak mondták nekije,nem hinném,hogy igazat mond,mert én egy ilyen kis gyanakvós seggfej vagy:)
  • Samballah
    pff... ezzel én pl. ugy voltam hogy kb 75%ig egyre izgibb a sztori meg már érdekel is a végkifejlett.(legalabbis a fővonal, ha nem csinalod közben a bejövő kisküldiket stb.) vagy te az ending-re gondolsz? mert abból van asszem több alternatíva.
    Én még csak egyet láttam, amit az alap karival szereztem, az összes mellékküldit, kb 80-20-arányban paragon-renegade (a megérzéseimre hagyatkozva döntöttem mindig, volt hogy amit jónak éreztem végül "rossz" pontot kaptam érte:) )
    mostanában én nem játszottam ilyen game-el aminek szívesen megyek neki mégegyszer. letehetetlen a cucc. sztem nem unalmas! ;)
  • gyuri12
    azt mondta nekem egy gyerek,hogy "sokak szerint a vége unalmas nem is kicsit". ez tényleg így van?
  • Samballah
    ja egyébként ha elmondod a frankót a riporternek semmi jelentősége nincs azon kivül hogy beszol érte a tanács nem? se renegade pont se semmi...
  • Samballah
    Tapasztaltam valami érdekes "bug" vagy nem tom minek hívjam, mikor megtalálom Kohaku (asszem) holttestét egy vizsgáló laborban egy nagy bogár mellett, majd jelenteném a citadellen a feka admiralnak, erre csak olyan opciók vannak válaszlehetőségre amiből tökre az jön le hogy se a karimnak se az admiralnak gőze nincs róla mi lehet a csókával mikor a küldim szerint: találjam meg, megtaláltam halott, shepard nyugtázza is. lol
  • Sir Quno Jedi
    Én ott egyben "hibáztam" csak, mégpedig, hogy kiadtam Saren-t. De ez is volt a szándékom. Le is basztak odafentről később ezért, én meg "megígértem", hogy a jövőben óvatosabb leszek... :D
  • Hoz_Hun
    Kjahahaha.. le lehet ütni a riportert!! Adjatok végig negatív választ mindenre aztán meg "i'm sick of your snide incinuaions" (vagy valami ilyesmi), aztán kiüti a csaj kajakra...
  • Sir Quno Jedi
    Naja a Codex-et érdemes bújni, mert sok oksság van benne, ami után mindjárt nem tűnik faszságnak, ami annak tűnt addig. Pl. a kinetic barrier-ekről stb.
  • Hoz_Hun
    Igazad van én is inkább a harcosok felé hajlok, bár az én kedvenc karakterosztályom az Infiltrator. Kedvenc partner Ash-Tali utána Wrex és Garius aztán Liara. Kaidant eddig sosem vittem magammal. Makóval kapcsolatban igaz. Szerencse hogy elakadni vele nem lehet. Bár pár bolygón a hegymászsás nagyon frusztráló tud lenni.

A gravitációval ne foglakozz. Erre találták ki a mass effect elven működő kütyüt, ami egy "búrán" bellül normál gravitációs mezőt hoz létre (bla-bla-bla szépen részletessen le van írva a Codex nevű helyen). Azért tudnak minden bolygó felszínén ugyanolyan gravitációs hatások mellet akciózni.
  • Nagydög
    En nem kedvelem a biotikusokat. Soldier karakterem van, es Asht szoktam magammal vinni tuzeronek, meg Talit, vagy Garrust esetleg Wrexet. Ha buveszek bukkannak fel, akkor kapnak a jobbik dampingbol, es mig osszeszednek magukat, addig ledaralom oket.

A MAKO iranyitasan valoszinuleg egy nagyobb team dolgozott, mert ezt egyedul lehetetlen ennyire elb.szni. Tobbszor megfordult a fejemben, hogy atallok a gethez, es magam robbantom fel. Az agyu lefele elegge korlatozva van, persze ez a celzasnal nem latszik. A hajtomuvecskek igazabol csak erdekessegnek jok, meg a lovesek elol elugralni. Eseseket nem lehet veluk tompitani, mert ugyanugy belefurodik a foldbe a gep, csak aztan vadul a levegobe pattan.(Ja. A gravitacio cak egy szamadat a bolygok leirasanal. Hatasa az nincs.)

Osszessegeben nagyon fincsi a jatek. Nem is tudom, ki mondta, hogy rovid. ekem mar van benne 40 oram, es meg nem ertem a vegere.
  • Sir Quno Jedi
    Ezt ugázom, hogy a biotikusk a legdurvább harcosok, még Wrex is tiszteli az Asari kommandósokat. Pedig azok is semmi ruciban, egy szál kézifegyóval osztják az okosságot.

Alacsony szinten nagyon nehéz, de aztán meg lehet tanulni vele élni.
  • Sir Quno Jedi
    Már csak ezért is jó a bionikus tréning, mert az növeli a bionikus ellenállásodat ÉS vannak skill-jeid is amikkel jobban bírod. Ugye, mivel nem van a csapatban nem orgnanikus kari, így nem kell tartani a mérnökös cuccoktól annyira, de a bionikusok komoly fejtörést okozhatnak.

Én személy szerint nem szeretem a sztázist, mert addig sértehetlen az ellenfél, míg benne van. Mivel ők vannak mindig többen, így fából-vaskarika. Inkább megölöm őket, mint tárolgassam. Esetleg a létszámuk normalizálására jó, vagy kiemelni a legerősebbet, jóakul pozícióba állni és ha magához térne, legyilkolni.
  • Petyus_
    Tényleg jól hangzik, engem az tántorított el tőle, hogy Shepard abszolút harcos típus az én szememben, meg nem volt kedvem folyton a menüt nyitogatni. =)

Lehet majd nekifutok én is egy biotic karakterrel.
  • Hoz_Hun
    Én gránáttal alig párat lőtem. A többieket letámasztottam egy sarokba aztán mindenkit leütöttem puskatussal.

Bionikus cuccok jók. Nehezebb fokozaton, meg elég durván használják az ellenfelek is. Noverián szinte ki se jöttem a sztázisból. Köcsög komandósok.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy az vicces, mikor az ellenfél ott kuksiszik a több tonnás konténer mögött, aztán 1xcsak az méltóságteljesen el kezd emelkedni és kap egy fáintos láblövést kis barátunk! :D

Vagy mikor rohamoznak a Krogan Fejvadászok nahéz csatavértben, vagy esetleg egy-két pofás geth destroyer csattog felénk és hipp-hopp, felröppennek és tehetetlenül csapkodnak a levegőben úszkálva... :DDD

De egy jól elhelyezett warp is felzabálja a teret amiben rohamoznak és nincs anyag ami ellenálna neki. Meghalnak, mire a lábaid elé érnek.

Lehet, hogy unalmadban egy durva szingularitást nyitsz a valóság szövedékén át és magához szippantja a fedezékeik mögött reszkető bolondokat, miközben unatkozva ásítoznak a karaktereid leeresztett fegyókkal.

És még sorolhatnám

Egy igazi előnye van a bionikus képességeknek. Úgy válhatsz fegyverré, hogy nincs szükséged fegyverre, te magad leszel a fegyver. ÉS AZT nem tudják elvenni tőled! :DDD Lásd. Asari kommandók.
  • Sir Quno Jedi
    Az nem varázslás. Komoly tudomány van mögötte és sok lemondás/személyes katasztrófa. Ha mélyebben beleásod magad pl. Kaidan múltjába, rá fogsz jönni, hogy miért is...
  • Petyus_
    Varázsláshoz nem értek... =)
  • Sir Quno Jedi
    Meg ott a jó öreg sztázis. Ha van két-három biotikusod, akkor mindenki megy alukálni sérthetetlenül. Utána meg nyugodtan mehet a vérengzés, ők már nem fognak sérülni.
  • Petyus_
    "mert közben is fel lehet még venni egy dobozból"

Ezt nem vettem észre. =) Mondom, nekem is mindegyik életben maradt, miután rájöttem, hogy le lehet őket csapdosni. =)
  • Sir Quno Jedi
    Van elég bénító gránát, mert közben is fel lehet még venni egy dobozból. Mindamellett meg kell várni, míg egy helyen többen vannak (3-4). Nyugisan oda lehet őket csalni, hiszen szaros kézifegyókkal engem már nem is nagyon tudtak megsebezni fél méterről sem. Csak mosolyogtam rájuk. Ja és fontos, hogy puskát és hasonló fegyót nem szabad használni, mert azzal őket is lemészárolják az embereink akaratlanul. Csak pontlövő/pontos pisztolyokat mindenki kezébe.
  • Petyus_
    Én is megmentettem őket. Az is tiszta ideglelés volt, mivel nem tudtam, hogy ha pofánverem puskatussal izomból, akkor azért még életben marad... gránát meg kevés ugye.

Ehh, elcseszett egy játék ez. :D :D :D
  • Sir Quno Jedi
    Na nekem ilyen problemáim nem voltak, mert mindig törekedtem a civilek 100%-os megkímélésére és megmentésére (16/16 mikor éppen zombulnak, stb.).
  • Laza
    Igy szoktam en is lovoldozni. Mondjuk az ugralast nem nagyon szeretem, mert azt is benan csinalja :)
  • Laza
    Hat ezaz, legalabb szurkulne el ... de nem :(

Egyebkent csak 1 ember halt meg, mikor visszajottem ... ugylatszik pont rosszat talaltam el.
  • Laza
    Ugyanezt a kettot nem tudom en sem leadni.
  • Petyus_
    A fagyásnak nem volt hozzá köze szerintem, csak utána nem tudtam leadni a vezetőnek (mondjuk az nem meglepő az öngyilok miatt =)) meg még egy másiknak (azt hiszem annak, akinek le kellett vadászni a randa fekete dögöt).
  • Hoz_Hun
    Nekem ilyen nem volt. Mindig le is adtam mielőtt elautóztam volna onnan, azt nem tudom utólag mennyire veszik át a kész küldit.
  • Petyus_
    Elég sok scriptelési hiba van a játékban. Nekem hasonló volt Feroson. Először megcsináltam a "csatornás" küldiket, leadtam őket (mindet le tudtam adni). Ezután viszont lefagyott a játék a liftben, és mivel nem mentettem, kipróbáltam úgy, hogy nem adom le a küldiket, úgy nem fagyott... utána a "küldetést adó embereket" nem nyírtam ki, mégsem tudtam mindegyiket leadni.
  • Petyus_
    Bal ravasszal válts át "lövegtorony nézetbe", jobb gomba klikkel nagyíts, és akkor nincs ellenfele Makó barátunknak. Először Warthog módjára akartam hentelni vele, de az sajnos nem ment. A rád kilőtt rakéták elől meg el kell ugrálni. :D :D :D
  • Hoz_Hun
    Abban az esetben átváltanak, ha túlhevül a fegyverük, vagy a szituáció megkívánja (pl szabad térben, bolygó felszínen ha távolra kell ellőniük, akkor váltanak sniperra, vagy szűk térben átváltanak shotira). De alapesetben maradnak a fegyvereiknél. Néha ellenőriz rá és váltsd nekik vissza.

Hát igen a Mako irányítása nehéz. Meg kell szokni. Ha nincsenek sokan állj le célozz és lőjj. A rakétáknál használd az ugrás gombot.
  • Hoz_Hun
    Aki főbe lőte magát annak már nem tudod leadni a küldit (valoszinüleg befejezettnek tekinti a játék és kiszürkül, csak xp meg lovét nem kapsz érte). Elvileg azon főküldi végén ügyelned kellet (volna) kit lősz le, így valószínüleg a felesége is életben maradt volna, de négylábú leölését nem neki(k) kell leadni, hanem a vadásznak, aki az ajtóban áll(t). Akinek az adat kellet és odatad neki az rendben, a térképen gyakran ott marad a felkiáltó jel pedig már le van tudva a dolog.
  • Laza
    Meg egy kerdes :)
    Az miert van, hogy a tarsaimnak a geppityujat upgradelem meg fejlesztem, megis sokszor maguktol atvaltanak pisztolyra vagy shotgunra?