3482
-
#1082 nekem 7987 pont -
xenonn #1081 ez a CNQ faszság. minek kapcsoljam ki/be??????
Ha csináltok egy tesztet akkor úgy is van, hogy akár 400 pontal több vagy kevesebb lesz annak függvényében, hogy a gép milyen kedvében van. Szóval plussz 30 pont az lehet nem is ennek köszönhető. Nekem volt, hogy 10400-as let az eredményem és volt, hogy 10800. Szóval ha megy a gép 1 napja vagy ha épp bekapcsoltad, mindig más lesz. Meg persze a windowstól is függ nagymértékben, és a windows ugyebár kiszámíthatatlan...
plussz 1 giga ramtól és proci húzástól sem lesz annyival gyorsabb. Olyan 800 pont plusszt fogsz kb. elérni. -
#1080 Nekem lett a proci húzása nélkűl 5000pont. Majd ha bekerűl a +1 giga mem meg fellesz húzva a proci berakok egy képet. -
#1079 Hat ez megdobbento. -
#1078 hmm. azt hol lehet kapcsolni? -
#1077 észrevettem ha be van kapcsolva CNQ vagyis a minimális energiagazdálkodás akkor 30 pontal kevesebbet kapok
a 1.1.0 patch-al én 4637 pont -
#1076 sokkal mint állat, nemtom. megy mindegyik mint a huzat, nem nézegettem mindehool az fps-t, ezek közül a játékok közül szinte mindegyik ment a régi gépemen is, ugyhogy nem volt ujdonság annyira :) -
xenonn #1075 na és neked mennyivel ment a need for speed carbon? és a ghost recon? nekem a nedd for speed olyan 60-al a ghost recon meg 100-al de ha az égre felnéztem akkor akár 160-al is. -
#1074 hatred release. a carck-banda neve. jo a crack-ük, reloaded sztem nincs belöle. supreme commander, Battlefield 2, call of juarez, , dark messiah, FEAR, NFS carbon, Cellfactor, GTR 2, Vegas, VW GTI (ritka szar :), CoD2, Ghos Recon, STALKER, command & conquer tiberium wars, Test drive Unlimited. igy hirtelen ezek vannak fent és kint az asztalon :) mindegyik tökéletesen fut -
xenonn #1073 wander!
Mit jelent az, hogy Hatred verzió?
Milyen játékokkal tesztelted eddig? -
#1072 nekem Hatred verzio van pl a vegasbol :P, és megy gyönyörüen. eddig összesen egy játékot találtam ami beállt 30 fps-re és se le se fel nem moccant, az pedig a c&c tiberium wars demo volt. minden más ment mint a huzat. nemtom mitöl függ hogy limit-es valami vagy nem. lövésem sincs. -
xenonn #1071 nálam a vegas full-on 1280-ban kb 80-90 fps között megy.
ezt írta Wander pár sorral lejjeb. csipán ezért izgultam egy kicsit a kártyám megfelelő működése miatt, mert neki ugyebár valamitől gyorsabban hasít. De mivel én crakcelt játékokat töltök le a netről, lehet a játék más nálam mint nála.
Na de én is olvasgattam és kurva idegesítő, hogy mondjuk a half life 2 75 fps-el megy stabilan. be van lőve és külön patcheket kell leszedni hogy ne legyen limit. -
#1070 Azóta olvasgattam kicsit külföldi fórumokon és másnak is van problémája a 8800-as VGA-kkal, mert nem minden játékot optimalizáltak rá.
Konkrétan a Rainbow Six Vegas-al kapcsolatban is ezt olvastam.
Egyelőre nincs rá megoldás - hacsak a játék készítők ki nem adnak erre a problémára egy patch-et...
Reménykedj. -
xenonn #1069 azért szokott szagatás érzésem lenni mert az fps leesik 30-ra. amúgy meg rájöttem, hogy van valami fps limit, mert már a többedik játékot rakom fel ami fele anyival sem megy mint ami a tesztekben le van írva. Tehát ha valaki tudná hogy kell az fps liitet kikacsolni quake 4, half life 2 vagy rainbow six alatt akkor az szóljon. a letöbb játéknál beáll egy értékre és se fel se le nem megy. a rainbow siben felfele nem de lefele azért tud esni rendesen. valszeg fps limit van meg újabb driver is kéne a játékhoz.
Ha szar lenne a vidkarim akkor a 3dmarks06-ban szar eredményeket kaptam volna. de ezt már kérdeztem és nem feleltetek rá. Tehát ha 3Dmarks06-ban
10600-as pontszámot kaptam, akkor ettől fügetlen lehet hogy rossz a vidkarim vagy akkor tuti jó? -
#1068 Megnéztem az Ubi support oldalát. Ott csak az AMD Dual-Core prociknál felmerült lassulás/szaggatás problémára kínálnak megoldást, Intel procikkal kapcsolatban nincs semmi. Külön videókártya-kategóriákra kiterjedő tudás-adatbázis sincs. -
xenonn #1067 WANDER TUTI FULLON MEGY NEKED A RAINBOW SIX VEGAS?
NEKEM HA LEVESZEM A DOLGOKAT ALAPRA AKKOR MEGY 100 FPS FELETT. HA MINDENT MAXRA ÁLÍTOK AKKOR 1280* MITTOM ÉN HÁNYAS FELBONTÁSBAN CSINÁL 60FPS-T KB. HA A VERTICAL SNY... LEVESZEM AKKOR MÁR 75-IG IS FELMEGY:) HA MINDENT KIAKPCS AKKOR MEG 120.
dE HA MINDEN FULLON VAN AKKOR CSAK 60. éS AKKOR MÉG NEM IS RAKTAM A LEGNAGYOBB FELBONTÁSBA AZAZ 1600*1200-BA. LÉGYSZI NÉZED MÁR MEG NEKEM, HOGY NEKED MI VAN BEÁLLÍTVA ÉS MI NEM. HA TUDSZ CSINÁLHATNÁL EGY PRINT SCREENT RÓLA. MÁRMINT A BEÁLLÍTÁSOKRÓL. -
xenonn #1066 ghost reconban 120fps
de nem értem hogy más játékokknál miért szab meg a egy limitet. quake 4 demot felraktam abban 60 a limit, afölé nem engedi, mondjuk alá sem megy.
rainbow six vegasban 75 a limit és afölé nem megy csak alá.
most mi van? ez a vidkarim hibája? vigyem vissza?
doom3 is eszméletlen akadozott, mnet kb 20 fps-el -
xenonn #1065 pedig ezek biztos hogy nem azok. fraps írja ki őket -
#1064 Tudom, hogy hülyeségnek hangzik, de ez a "75" (1024x768-nál) és a "60" (1280x890-nél) olyan mintha nem FPS értékek lennének, hanem monitor képfrissítési frekvenciák... -
xenonn #1063 azt már értem hogy a pray akadozott mert régi game és valszeg kéne hozzá egy patch amivel menne rendesen. Most figyeltem meg amúgy, hogy pl a Rainbow Six:Vegas-ban elérek egy fps limit határt és annál feljeb nem megy. Mintha be lene állítva, hoyg csak odáig mehet fel. Van hogy lejjebb ugrál, de feljebb sosem. Nem tom létezik ilyen hogy valahol be van álítva egy limit a saját progijában? én nem találtam. 1024*768-ban 75 Fps a határ, 1280*890 vagy miben pedig 60. De gondolom az lenne a normális, hogy néha feljebb ugrik és nem akad meg egy felső határnál amit ha épp nem lövöldözö akkor tart és nem megy fölé. Szóval nem tom mi van, mert gondoom azért, hogy 3DMarksban ha szar lenne a kari akkor kiderült volna és valami fos eredményt értem volna el. Amúgy 3dMarksban nem tom mi az igény nekem ott 30-80Fps között ugrált átlag 40kb. Nem tom ez normális e. De csak nem kaptam volna 10800 pontot ha szar lenne a vidkarim. Szóval ha tudtok valami beállítási lehetőséget akkor szóljatok mert így nem akarom visszavinni mert kiröhögnekhogy nincs is semmi baja a problémám pedig nem oldódik meg. Felrakom most a vistát is megnézem avval mit csinál. -
#1062 x1950pro-val 1gb abit kn9-u és amd x2 3800+ -
#1061 Patch 1.1.0-al
Full Default: 4634pont
gpu tuning 625/1450: 4830 pont -
cseneles #1060 Szeva!
Nekem és már ismerősömnek is volt ilyen problémály 8800-al.....
a megoldás kérsz valakitöl XP sp2-őt de más forrásból származó legyen mint a tiéd és tedd azt fel!
nekem jóvolt(másnak is)
pá!!!
-
#1059 "Elkúrni" nem nagyon tudod "szoftveres" húzással.
Már a sima P4-esek is tudták, hogy ha valami nem volt jó a beállításoknál (pl. túlhúzásból kifolyólag elégtelen hűtés mellett túlmelegedett a proci...), akkor az alaplap egyszerűen csak lekapcsolta magát (és a gépet) és a következő újraindításnál a visszaállított alapbeállításokkal tért vissza.
Ezzel egyel több képességgel az olyan alaplapok bírnak, amelyekben meg van kettőzve maga a BIOS is (pl. Dual-BIOS az én alaplapomban). Gyakorlatilag a második BIOS afféle "rendszer-visszaállítási" biztonsági másolatként szolgál. -
#1058 végülis az nTune-al már huzkodtam de nem volt teljesen egyértelmü számomra, ugyhogy inkább nem kisérleteztem vele.hasít igy is a gép. meg elqrni sincs kedvem semmit, ahhoz tul sokba került :) -
#1057 Általában az alaplapokhoz adott driver/utility CD-n szoktak ilyen tuningoló progik lenni.
Valójában már te is "garázdálkodhatsz" magában a BIOS Setup-ban.
Az én alaplapomon (Gigabyte 965P DS-4) Award BIOS van és a Setup-ban ez az "MB Intelligent Tweaker" menüpontnál található.
A régi MSI alaplapomnál valami más hasonló voltz a neve, csak már nem emlékszem.
A telepítő CD-n lévő programok pedig a kényelmesebb megoldás. -
#1056 nemtom hány ampres, lövésem sincs :) egy modulásris 560w-os chieftec-em van tápnak, vigan kiszolgálja a rendszeremet 6 vinyoval. és simán FRAPS-el mértem az fps-t, csak annyi a gáz nálam hogy nem ismeri fel az integrált hangot ezért pl mikor videot veszek fel akkor hang nuku. kár de nem katasztrofális :) btw, annyit már akartam régebben kérdezni, hogy mivel rángatjátok feljebb a procit? nem vagyok nagy tuneres de szeretném megnézni mit bir a gépem mert sosem hajtottam még meg. xenonn te hogyan rakod feljebb a proci orajelet? bocs a lámi kérdésekért :) -
xenonn #1055 az lehet hogy a procim, vagy a vidkarim szar? vagy ez a 3dmarks-ból kiderűlt volna 100%-ra?
miveltom még a vidkarim mega procim letesztelni?
ja amúgy a tápom 500W chieftec de csak 18 amperes a vidkariról meg azt írják kell neki 30. de ez faszság szerintem. neked hány amperes a tápod? -
xenonn #1054 nem. letöltöttem hozzá a legújabb drivert.
te mivel mérted le az fps-t a vegas közben? lehetséges akkor szar progival mérem? -
#1053 ugye nem a dobozbol elökerült cd-röl tetted fel a vidkártya drivert? mert ha igen akkor dobd nagyon messzire és sürgösen a legfrissebbet az nvidia.com-rol. más ötletem nincs miért szaggat. látod a konfigomat, nálam a vegas full-on 1280-ban kb 80-90 fps között megy. -
#1052 Nem a géped szar, hanem a játék.
Túl jó neki a vasad, valószínűleg nem tudja "lekezelni". -
xenonn #1051 hi!
Nekem az lene a problémám, hogy felraktam a gépre a fraps nevezetű fps mérőt, mert egyik játék akadozott a gépemen. A gépem core 2 duo E6700 @ 3200MHz. és egy GTX 8800-as video kártya+ 2 giga ram. Na most evvel szerintem a legújabb játékoknak is mennie kéne, de pl a prey játszhatatlanul akadozott és a Rainbow six vegas is egy kicsit azért akadozott. Mondjuk az csak egészen kicsit. Nem tom most a vidkarim szar e vagy mi van. A fraps-al a játékok alatt folyton kb 50-60-at mértem, holott szerintem egy ilyen kártyával 1280*1024-es felbontásban lehetne jobat is produkálni. 3D Marks 2006-ban 10700 pontot értem el.
Ha a 3d marksban jó eredményeket kaptam akkor az mit jelent? ettől függetlenűl még lehet sza ra videokarim, vagy ha ebben a tesztben ez lett az eredmény akkor nincsen vele semmi baj?
Na és még annyit kérdeznék, hogy ugye 3D marks a cpu score eredményt is kiírja. Gondolkoztam lehet akkor a procim a szar. De az is úgy teljesítet mint a hasolnó gépek, kb 2600-2700 pontot értem el. Szóval a 3 d marks mennyire megbízhatóan teszteli a cpu-t? Lehet hogy a tesztektől független a vidkarimmal vagy a procimmal van valami baj?
Zsír új a gép és rengeteg pénzem van benne, marhára parázom, hogy most mi van.
Köszi a segítséget -
#1050 Köszi -
#1049 Itt tudsz csemegézni... -
#1048 Van valami oldal, ahol C2D tuningról írnak?
Mert előbb utóbb én is kipróbálom mit tud. -
#1047 R6:Vegas ill. 3dmark közben sem megy fel 55 fok főlé 1* sem, gyári hűtővel...
Amúgy pedig 38-40 fokos... -
#1046 Az hogy mivel hűtöd, mostanában szinte már nem sokat nyom az összképben - főleg a C2D procik esetében.
Én azt az Intel hűtőt használom, amit a procihoz adtak és így kb. 30-32 fokos.
Mondjuk az is hozzá tartozik, hogy nekem egy nagyon jó "szellőzésű" AeroCool házam van. -
#1045 És úgy hány fokos a CPU-d?
Mivel hűtöd? -
#1044 Összehasonlításképpen, nekem 9163 default beállítások mellett, de a procim 3.2-ön jár.
A tied szerintem telljesen reális eredmény. -
#1043 Ki mondta, hogy aggódom?