136
  • reechike
    A Sony szerint a PS3 életciklusa 4-6 év lesz...Akkora már úgy otthagyják a pc-k, hogy öröm lesz nézni, már a gf3 is kanyar nélkül leverte a ps2-őt, pedig csak egy évvel később jelent meg. Ha meg olyan elképzelhetetlen teljesítményt nyújtanának az új kozolok GPU-i, akko egyik gyártó sem törné össze magát a pc-s fejlesztésekkel, hanem kicsit átgyúrva piacra dobnák azt.
  • Caro
    Egy PC fogyasztását én 20W-ban maximalizálnám... mint egy notebook.(monitor nélkül)
    Tudom, manapság egy vinyó is többet fogyaszt, de mindez elég baj.
    Az átlagusernek teljesen felesleges nagyobb teljesítmény, nem tudja kihasználni. Irodába egy 500-as gép is bőven elég.
    Játékra meg kell a MHz, de azért sok helyen nem ez a fő szempont.
  • twollah
    Es est mi a fenevel lehet tap ugyileg etetni?
    Egy olajhutesu trafohazzal?

Bekapcsolom a gepet, es elkezd vibralni a villanykorte a csillarban...
  • xfactor
    http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=210984&start=235&len=1
    Bár 1 darab, de ha most jól tudom a 7800gtx sli rekord olyan 17k pöty körül van. De ez gyorsabb mint 2 alap 7800gtx sli-ben:P
  • xfactor
    Pontosan! Nézdd meg ma mit nyujtani 1 ps2 egy normál játékra épített pc-vel szemben, igaz más az árkategória is.
  • xfactor
    Látom itt télleg némelyek nem értik(tisztelet a kivételnek) már a 7800gtx sli-jére is megmondták hogy akkora teljesítmény többlet van benne ami felesleges. ÉS???? ez azt jelenti hogy nem kell megvenned de létezik. Vannak kocsik amik mennek 320at, van aki él ezzel a lehetőséggel (persze ha anyagi keretei engedik) és van aki nem. Ez NEM azt jelenti hogy kötelező megvenni, másrészt nincs proci se ami kihajtsa a mostani csúcskártyáknak is még az A64fx-k is kevesek.
  • archkoven
    Nem értem miért kell ennyit okoskodni!
    Ez az nVidia részéről egy lehetőség, nem kötelező élni vele.
    Egyébként processzorfejlesztések is a többmag felé tendálnak az utóbbi időben. Miért ne lehetne egy videokártyát, vagy azon a magot megduplázni vagy akár megnégyszerezni?? Valóban nem túl elegáns megoldás, de legalább olcsón megvalósítható a gyártó részéről. Ha egyetlen GPU-val nem tudunk valamit elérni miért ne használhatnánk többet?
    Szuperszámítógépeknél sem sikít senki, hogy miért nem egyetlen processzorral érték el az adott számítási teljesítményt, miért kellett hozzá ezer.
    Aki meg azt állítja, hogy a következő generációs konzolok a porig fogják alázni a PC-ket elég lenne abba az egyszerű ténybe belegondolnia, hogy a konzolokba is pont ugyanaz a két gyártó szállítja a grafikus processzort mint a PC-kbe. A konzol egyetlen előnye (legalábbis bizonyos szempontból előny) a fix, célirányosan készült harver: könnyebben lehet rá fejleszteni és jobban ki lehet használni a hardverben rejlő potenciált. Viszont ezek a konzolok évekig változatlanok lesznek, pár év múlva már sehol nem lesznek teljesítmény tekintetében a pc-khez képest. Hiába a jobb hatásfok, a pc újra alázni fogja őket.
    A konzolokat sem űrlények tervezték, semmi nem indokolja, hogy meseszerű teljesítményt várjunk tőlük, szerintem grafikailag már a kiadásuk pillanatában sem lesznek sokkal előrébb mint a pc-k.
    Nem kellene annyira felülni a reklámoknak és várni a csodát. A csodának van egy olyan tulajdonsága, hogy jó rá várni és hinni benne, de soha nem következik be. Ha gyakran bekövetkezne már nem lenne csoda...
  • PyRex
    1,5 év alatt, hogy mindig csúcs PC-d legyen, rá kéne, hogy költs legalább 400 ezer forintot...
  • onimusha
    lehet, hogy nem de mennyi ideig ? 1-1,5 év ? utána meg :D, főleg én a lassabb nextgen konzolt nem venném meg az ikszeset
  • Macc
    Az az egeszben a szomoru, hogy meg ha a proci(k) ki is tudna(k) hajtani a GPU-kat, akkoris max 1-2 PC-s jatek miatt erne meg az egesz, mert a tobbi ettol meg nem lenne szebb max gyorsabb. De oszinten, 200fps v. 800 sztem teljesen mindegy, a monitor frissitesenel magasabb fps szinte felesleges.
  • PyRex
    Pff, jó, hogy ott a smiley, mert még komolyan veszlek :)
  • PyRex
    Én? Öreg, te összekeversz valamivel. A másik meg, hogy az SLI az ROHADTUL nem fejlesztés. Nekem az, hogy egy adott technikai szinten lévő dologból összekötünk 80-at, az nem fejlesztés. Az a fejlesztés, ha kijönne mondjuk az ATi egy olyan GPU-val, ami lenyomja a 7800GTX SLI-t... Na megint a konzolokkal jövök: a Xenos az X360-ban, vagy az RSX a PS3-ban, na AZ fejlesztés...
  • Zombye
    Túl sok értelmét én sem látom. Báár hallottam már olyan projektről ami arra kíván megoldást találni, hogy hogyan lehet a GPU-t is munkára bírni, ha épp nem fut rajta semmi komolyabb 3D-s cucc. pl. ha a kedves felhasználó netezik, vagy szöveget szerkeszt, akkor se maradjon kihasználatlan a GPU-ban rejlő irgalmatlan teljesítmény. így a GPU szabad kapacitását fel lehetne használni olyan számításmegosztó alkalmazásokban, mint pl Seti@home vagy folding@home.

Tud valaki valamilyen konkrét infót erről a projektről?
  • asysoft
    Ahogy már sokan írták, ennek a 4 kártyás megoldásnak presztízsértéke van... Nincs az a CPU, ami ki tudná hajtani őket. A középkategóriában sincs sok értelme, hiába lesz mondjuk 4 db 6600GT-d, a fejlesztők megoldják, hogy új kártyát kelljen venned (új shader-verzió, effektek, stb). Persze, ha csak a teljesítmény kevés, akkor lehet, hogy képes segíteni, bár akkor előre kell gondolkozni vásárláskor (SLI képes alaplap-plusz pénz, erősebb táp-plusz pénz).
    Nextgen konzolokat meg tudtommal rá lehet majd kötni monitorra, így kevesebb pénzért kaphatunk egy brutális játékgépet. Persze aki mást is csinál mellette, annak lehet, hogy egy PC jobb-alighanem nekem sem lesz Nextgen konzolom, márcsak a magasabb játékárak (meg ugye a nehezebb warez-lehetőségek...) miatt.
  • Andris
    Szerintem ez egyértelműen marketing lépés. Ilyet épeszű tervezőmérnök nem talál ki. Viszont ezzel közelebb hozták az átlagfelhasználóhoz a 2 kártyás SLI megoldásokat.
    Gondoljatok csak bele: Pistike szánalmasnak fogja érezni magát mert neki csak egy 7800GTX van a gépében míg a szomszéd Józsikának 4db, a barátnőjének meg 8db kari fűt...
    Ráadásul hurrá mert megint megelőzték az ATI CrossFire megoldását, és övék a leggyorsabb GPU teljesítmény. (de milyen áron???)
  • MacrosTheBlack
    Repülőből se egyből az F22-vel kezdték a Wight testvérek. Ezt is úgy kell felfogni mint egy lehetőséget, egy megvalósítást. Nyilván majd addig tolják egybe a gpu-kat amíg megfelelő nem lesz. Prociknál is a 2 / 4 / sok magos az irány, mostmár a gpu-nál is ez lesz.
  • MacrosTheBlack
    A pc-s játékokat meg te fogod átírni konzolra?
  • MacrosTheBlack
    Nem. Ez azt jelenti hogy már most is képes a pc a ps3 teljesítményét nyújtani, 10 év múlva a mobiltelefon is alázni fogja azt.
  • Sanyix
    Nvidia tervezi az alaplapi gpu foglalatok bevezetését, ati meg kártyát, amin gpu foglalat van :)
  • TommyGun
    Szerintem tévedtek...se Sony se az MS nem fogja 100k felett adni a konzolokat...pont azért hogty minél többet eladjon belőle...mégha bukik is rajta keményen akkoris idővel bejön a lé az eladott játékok és kiegészítők licencéből...ami nem kevés lé...lehet hogy az úh Xbox előállítása 150k de az MS 80-90k-ért fogja adni...minél többet eladnak annál olcsóbb lesz a gyártása is....és a sok sok megjelenő játék busásan behozza a hasznot...Warez meg nem mérvadó ugyanis az első 6-12 hónapban biztos hogy nem lesz hozzá annyi warez gém mint 3 év múlva és ez sok sok xbox usert kényszerít majd arra hogy megvegye az eredeti játékot...japánban meg amcsiban ráadásul van lé is rá hogy megvegyék az eredetit...ahogy tőlünk nyugatabbra is van lé...tehét simán megéri fele árban eladni az MS-nek és a Sony-nak a konzolt....
    Mellesleg az Xbox és a PS3 olyan 4-5 évig nem fog változni a PC-k viszont KB 6-10 hónap múlva már elérhetik akár a PS3 sebsségét is....SZVSZ a VISTA akármekkora xar lesz nagy lökést fog adni a PC piacnak, és szerintem a PC-s játékpiacnak is
  • Ackro
    érdekes, bár szart se ér... :)
    1ébként nem lenne egyszerűbb egy lapra integrálni négy procit? vagy csak procifoglalatot, később meg vesz hozzá az ember ha bővíteni akarja?
    olyan lenne mint annak idején a vesa-korában a hajólapát méretű kártyák... :)
  • Sanyix
    60000-be évek után fog kerülni a konzol :) vegyük azt a 60k-t inkább 200k-nak :)
  • Sanyix
    De itt nem a proci a kevés :) nem vetted észre hogy a videokártya a legfontosabb manapság a játékokban? Proci az elég otthonra ami most kapható. A videokártya számít sajnos. És igen tényleg nem kéne terahertzes proci ha a játékfejlesztők optimalizálnának. Amúgy a CISC-ről RISC-re váltás érdekes lenne, mert akkor végülis mexűnne az x86 architektúra, szóval az x86-ra írt programok egyáltalán nem mennének, emiatt nem lehet váltani.
  • Gremovan
    Azért nem mondanám olyan egyértelmüen olcsóbbnak a nextgen konzolokat sem. Ahoz a Hű de nagyon szép képhez ugyanis HDTV-re is szükség lenne. És nem hiszem hogy a papa vesz a Pistikének 400000Ft-körüli pénzen egy uj csodatvt a 60000Ft-os konzol mellé. Bocs ha tévedek, de kb ilyesmi arakkal talalkoztam HDTV-k eseteben
  • Gregorius
    A technika sohasem azért fejlődik, hogy egyre gyorsabb legyen, és egyre jobb, szebb, hanem, hogy ugyanazt a minőséget, sebességet tudja nyújtani sokkal igénytelenebb felhasználás, programozás és alkalmazás során is.
  • Sanyix
    Jajajaj :D
    Nagy hiba hogy elhiszed amit mondanak. Főleg a sony-ék, rohadt mocskos hazug banda alapból. Majd akkor mondjad milyen a teljesítménye, ha már jáccol vele, ne higyj a reklámoknak.
  • vg
    "Unalmas? Miért, ismerjük egymást??"

Azért vagy unalmas, mert minden fejleszésről szóló cikkben (ATI, NVIDIA) jössz ezekkel a számalmas konzol dumákkal.
  • roliika
    De mi a fa***nak 4kari??? Úgyértem 1 normális architekturával csodákra lenne képes a gép! 1 db 1-2 GHz-es RISC és nem CISC proci, 256-512MB memó, és pár GB/s-os rendszersín+1 valamilyen ATI kari. Persze borulna a bili, Mert a Win a proci miatt max emulált módban futhatna...dehát ott a Linux, ami nemcsak jó, de ingyenes is. Azt bírtam, mikor UHU-t raktam a gépemre azt mondta, sajna csak 1 proci található :-D ...na de ez másik történet.:-) Szóval 10millió Terrahercz nélkül is lehetne ütős gépet építeni,csak nem Microsoft logikával!!!
  • roliika
    Igaz.:-) Radiátornak a legjobb.:-))
  • gakoska
    Az inquriernek meg nem feltétlen kell hinni :D
  • gakoska
    Vegyétek már észre h ha ezt kiadják akkor nem azért lesz h mindenki ezzel tolja a pasziánszt!
    Ez arra jó h mindenki lássa h az NVIDIA az a gyártó aki tud ekkora teljesítményt csinálni egy gépbe.
    Utána majd tud később az ati is, de addigis a világon legtöbb pontot 3dmarkban NVIDIÁs gép csinálja. És ennek nem az a lényege h mennyibe fog kerülni meg h mennyivel lesz szarabb mint a konzolok, hanem a presztízs. És aki megveszi annak szintén a presztízs lesz a fontos, h az ő gépe überfasza. És ne mindent magyar átlagpolgár szemmel nézzetek már ha lehet, nem nekünk gyártják ezeket.
    A másik meg: ha véletlen neadja isten, de mégis ebbe a sokkártyás megoldás irányába halad majd a fejlődés, akkor sem lesz kevés egy gépben az alaplap felülete, max kisebb karikat csiánlnak jobb hűtéssel, szoval ne ámítsuk már a népet h újra szobányi gépek lesznek, LOL :D
    Amúgy már 2 db 7800gtx is kegyetlenül procilimites mindenben, ennek gyakorlati haszna a középkategóriában van, nem kell mindig újat venni, hanem mégegy régit veszel, aztán mégegyet...
  • vgez
    szerintem le vagytok tévedve, ez nem játékra készült
  • TothLaci
    Jó lenne egy ilyen
  • PyRex
    Nem erről van szó, hanem arról, hogy PC-n 4 videokártyával, 500 ezer forintért SEM fogsz olyan minőséget kapni egy játékban, mintha veszel egy nextgen konzolt. Miért nem? Mert a PC-s játéknak minden szarral kompatibilisnek kell lennie, mindenen el kell, hogy fusson. És a jól skálázhatóság a minőség rovására megy. Ha egy gyártó csinálna egy fix hardverű PC-t, és direkt arra írnák a játékokat, akkor fogadunk, hogy egy X800 szintű kártyával csodákat lehetne elérni... Méghogy Dual-SLI... Szánalmas...
  • PyRex
    Unalmas? Miért, ismerjük egymást??
  • fawcet
    Ha ez elterjed, akkor ennek az ára is le fog esni szerintem. Egy új hardver addig drága míg nem tömegtermék.
  • fawcet
    Szerintetek a 2SLI-s technológiát is hányan használják?
    Ezt a vonalat lehet úgy fejleszteni, hogy eleve SLI-be integrált vidkarit adnak el.
    Másik meg szuperszámítógépek felé megy a fejlesztés, máshonnan nem tudnak nagyon ötletet csórni.
  • jefferson83
    Unalmas, nem unalmas véleményem szerint igaza van. Persze csak arra gondolok, hogy aki játszani szeretne a PC-n az inkább vegyen konzolt. Ez a 4 videokaris teljesítmény meg egy átlag felhasználónak még jó sokáig nem fog kelleni.
  • roliika
    Ja meg még 2 dolog. 1: Tök frankó ez a 4 karis megoldás, de esetleg, netalántán, ha 100%-on menne a 4 kari, a rendszersín és a proci bírná is??? 2: A szegény kis Radeon 9600pro-m 3 megjelenítőt tud 1 időben kezelni, gondolom ezek is minimum. 4 karinál ez már 12 monitor! :-))) Hú akkor 1 géppel lehet "hálóban" játtszani majd! vagy netkávézót csinni 1 géppel! :-)))
  • csiga88
    Azért gondolkozzaNAK már! 7800gtx-nél cpu limit van, akkor mi lesz itt 4 gpu-nál!!!Akkor már prociból is legalább 4 kell(2xduál athlon),de ennek a gépnek a fogyasztása már kwattban mérhető,1.ki bírná anyagilag a villanyszámlát.2. a szobába nem is kell fűtés, mert ott lesz a gép(vagy folyékony nitrogént neki-de az megint elég drága)Folyékony nitró is -70fokos lenne!!!