136
  • Mike
    csak az nvidia nehogy úgy járjon majd mint a 3dfx
  • torjoz
    És milyen táp kell majd hozzá(az alaplapon van egy 2X4 es csati, amit még nem láttam tápokon)! Másrészt biztos jobb az alaplapi hk, mint az Audigy 2 ZS-em, mert bővíteni nem lehet, ha telenyomod vkarival!
  • lmisi
    Így van az új konzolok jónak igérkeznek ennyi.
    De könyörgöm ezek elméleti teljesítmények!!!!
    Sehol semmi kézzelfogható, csak igéretek halmaza!!!
    Ehez képest a 4-es SLI véres valóság
    Ráadásul nagyon hasonló chipekkel mint a mai csúcskategóriás videokártyákban.
    Az optimalizáció istenítéséről annyit gyakorlatilag most csak az Ati/Nvidia kártyákra kell megtenni az AMD/Intel proci annyit nem számít. Hát a win be tud zavarni...., de hardverileg nincs gond.
    Viszont a lovettázásra mindkét tábor készüljön fel főleg új játékok esetén. Főleg konzolrajongók, mivel a hardwares törés egyre nehezebb lesz...
  • kev
    Az xbox360 nagyon jónak igérkezik, de mi köze ennek a topicnak ehhez ?

.)

A 4 Sli egyben pedig nagyon odabasz..minden ma létező egyéb grafikus hardwert leköröz. Fél évig..amig jön a 6 sli..stb..lol
  • Zedas
    Megint egy kis PC/konzol háború kerekedett ide :)
    Észrevételeim:
    - A konzolok szép lassan begyalulják a PC-s játékpiacot. Ezek tények.
    - Konzolon nincsenek olyan játékok amellyel én játszanék (vagy ha igen, irányíthatatlan): FPS, RTS, MMORPG. Ezért nem veszek.
    - Az XBOX és PS3 képességei két év múlva már elavultak lesznek a PC-hez képest. Itt nem arról van szó hogy a PC-s játékok jobbak lesznek, pusztán arról hogy a vas jobb lesz. Itt ugye arra szoktak hivatkozni a konzol fan-ok hogy a PS2-t is csak lassan lehetett utólérni: nos akkor volt a PC piac eddigi legnagyobb recessziója, most pedig az eddigi legnagyobb növekedés tart.
    - Minden nextgen konzolt rá lehet kötni TFT-re, ami nagyságrendekkel olcsóbb mint egy TV. Ezzel kapcsolatban érdekes dolgot mondanék: ha veszel egy S-Video bemenetes monitort és egy videomagnót, van fele áron egy LCD TV-d...
  • PyRex
    Itt ülök egy 19"-os TFT előtt, aminek a natív felbontása 1280x1024, tehát elvben meg tudna jeleníteni egy 1280x720-as képet, csak ugye lenne alul meg felül egy kis csík. Az XBOX360 játékai pedig ezt a felbontást támogatják, de ter,észetesen elmennek gyengébb felbontásban is. PS3 meg jön az 1920x1080-as felbontással...
  • PyRex
    Jajj, mert mintha PC-n sorra jönnének ki a szupernél szuperebb szimulátorok, igaz...?
  • PyRex
    Azért 1920x1080-at tudó TV-ből még annyira sok nincs, és amik vannak, azok főleg LCD-k. 1m-nél jóval kisebb képátlóval. Persze vannak kivételek, de azoknak meg az ára...
  • dez
    Ó, ezek a közhelyek..
  • dez
    Akkor mit tud a HDTV-d, 640x480-at? :P

Te most viccelsz, vagy tényleg nem tudod (de azért 165cm-es tévéd van), hogy a HDTV 1280x720-nál kezdődik, és ilyen méretben már alap az 1920x1080?

Az 1280x720-at már 200eFt-os LCD-TV-k is tudják. (És ezek amúgy már viszonylag jók.)

Nem beszélve arról, hogy az új konzolokat monitorra is rá lehet kötni (VGA, vagy épp DVI kábellel).
  • formatuq
    Szeretnek kerdezni valamit, a te TV-d tudja a (És ez 1280x720-as felbontásban 4xAA mellett fut) 1280*720-as felbontast?
    Az en 65" HDTV-m sem hiszem hogy tudja..........

Szoval ha lesz egy XBOX 360-os az kb olyan: "mintha a Margit hídról szórnád a tízezreseket a Dunába"
  • Hedgehunter #85
    PC buzi vagyok soha nem volt konzolom, de most jot szoltal...
  • archkoven
    Poligon ide, poligon oda, megbaszhatod a poligonjaidat ha maga a játék a szokásos lebutított árkád szar tipikus, konzolos, agyatlan surmóknak.
  • PyRex
    XBOX360 20 napon belül jelenik meg. Vegyük csak találomra az első autós játékot rá: PGR3! Az autók egyenként 100 ezer poligonból állnak. És ez 1280x720-as felbontásban 4xAA mellett fut. Tudod mikor fog ilyet tudni a Dual SLI csoda... A büdös életbe nem! És tudod miért nem? Mert van alatta egy Windows, illetve PC-n visszafelé kompatibilisnek kell lenni egészen az olcsó 20 ezer forintos videokártyákig. Na ezért fos az egész. Mert ha minden játékot úgy fejlesztenének, hogy 100%-ig kihasználja az aktuális hardver lehetőségeit, akkor talán lenne értelme, de így... Olyan ez kb., mintha a Margit hídról szórnád a tízezreseket a Dunába.
  • PyRex
    aha persze, hogy is lenne...
  • Jose1975
    Üdv emberek!
    Csatlakoznék néhány bölcs előttem szólóhoz, miszerint a játékok minőségét nem feltétlenül a hardver minősége határozza meg.Valószínűleg a fiatalabb kollégák ezt nem értik meg, hiszen ők nem játszottak a régi nagy klasszikus C64, vagy AMIGÁS játékokkal amelyek esetleg "csak" 16 színben pompáztak. A lényeg a lényeg, egy ilyen többkártyás megoldás reklámnak jó, de másnak nem. A végkövetkeztetésem pedig az, hogy minél jobb (ami nem feltétlenül szebb mint az előző) játékokat kellene csinálni, és nem erősebbnél erősebb hardvereket. Az ilyen hírek egyébként azt az elhatározásomat erősítik, hogy ne költsek többet a PC-re. Hacsak azért nem, hogy jobban fusson rajta az AMIGA emulátor :-)
  • blackeagle
    Igy van
  • Caro
    640x480x16bit:Starcraft!!!!
    Az a király :)
    Szóval nem feltétlenül a grafikából következik, hogy milyen jó egy játék.
    Ebben egyetértek a Nintendósokkal. Már amúgy sem lehet nagyon hova fejleszteni.(meg sztem felesleges is)
    De annak örülnék, ha a régebbi játékokat felújítanák. Új engine, de a történet maradjon.
  • valamit
    ok, akkor nevezzük alkalmasnak őket.
  • dez
    Akkor nem a megfelelőeket láttad. Nekem nincs ps2-m, de néha van itt 1-1 (chipelésre), és egy ismerősöm direkt áthozott egyszer pár jobb játékot mutatóba. Nem voltak olyan "csilivilik" (sok-sok shader, stb.), mint egyes PC-s játékok, de szépek, kidolgozottak voltak, grafikában is és főleg játékélményben is. Meg hangulatosak is voltak.
  • Sanyix
    Hú akkor én nagyon gáz vagyok :\ csak 1024*768-on jáccom, aa meg af nélkül, általában :D
  • Sanyix
    Olyan minőségű???? lol minőség!! én konzolon két jó minőségű játékot tudok említeni: gta sorozat, gt sorozat. Ennyi a többi ugribugri, meg verekedős meg árkád versenyzős cuccok nem minőségiek, sőt.
  • RpPRO
    Jajaja, pont ilyesmit akartam beirni en is. :)

Ma mar iszonyu gaz, ha csak 1280x1024-en jatszol 4xAA es 8xAF mellett... Inkabb rakd fel a 19-es monitoron 1920-ba 60Hz mellet, ugy a jo.
  • arty
    :)

gondolom bizonyos tesztprogramokban, 12540x9600 as felbontásban már-már észrevenni majd némi különbséget, ha az AA 20x, az AF pedig 65535x -re állítjuk...

Viszont ez végre az a konfig lehet, ahol a képen látható alaplapban az intel proci fogyasztása végre elhanyagolható tényezővé válik :D
  • Gabesz amd64
    na persze! felejtsd a konzolokat...nincs olyan grafika egy konzolba mint egy PC-be
  • irkab1rka
    Hogy hol van erre szükség? .)

Hát egy igluban, ahol nagy a hideg, és jól jön a nagy csendben a barátságos duruzsolás is.

Valamit: "a barebone pécék gyakorlatilag játékon kívül mindenre jók."
    Barátom, te aztán tájékozatlan vagy. AZ hogy alkalmas, meg hogy jó, az nagyon két különböző dolog. Javaslom, egyszer nézzél már be egy nagyobb gépterembe :)))
  • jerec
    Egyetértek
  • reechike
    De lehet, én is azt teszem, de ez nem azt jelenti, h. nem lehetne "jobban".
  • reechike
    Sajna, bár én koncepcionális váltásról beszélek, pl. alaplapon levő, fogalalatba illeszekedő (szal cserélehető) GPU töltené be egyben az északi híd szerepét, és a processzorral közös memórián osztozna. Kényegesen más lenne, mint pl. a Turbocache, mert itt mindketten hozzáférhetnének bármely adathoz, nem kéne folyamatosan ide-oda küldözgetni az infót hatalmas késleltetéssel.
  • PyRex
    Srácok, azért kicsit el vagytok tévedve :) Senki sem mondta, hogy kötelező megvenni, de a negatív véleményemet azért leírhatom róla azt hiszem. A másik dolog, hogy elég egyértelmű, hogy a 2-3 év múlva megjelenő GPU-k már jócskán túlmutatnak majd a most megjelenő konzolokon. DE: az nem azt jelenti, hogy lesz olyan minőségű játék, mint a konzolokon...
  • archkoven
    Miért a pc-vel szerinted nem lehet eléggé játszani?
  • valamit
    hát, amire te gondolsz az szerintem a másik oldalról kezd megvalósulni: a barebone pécék gyakorlatilag játékon kívül mindenre jók.

a játékgépnél meg jobb ha variálhatsz, mert mint épp láthatjuk 1-től négyig videokari kell meg hozzá egy vagy két proci, stb.-stb. kell, szal jó nagydarab gép lenne amibe minden szóba jöhető beleférne:)
  • reechike
    Pl. olvasd el a Beyond3d-n, hogy épül fel az új xbox.
  • reechike
    Így van, vmi ilyesmi kéne a pckbe is, annyi változtatással képzelném el a dolgot, h. rendes, alkatrészekből összeállítható gép lenne, ami ugyanúgy tudnék használni, mint a mostanit, csak jobban lehetne vele játszani. Egyeltalán nem volna kivitelezhetetlen (lásd Xbox) :)
  • valamit
    az xbox-nak ilyesmi a koncepciója, nem? mondjuk nem a GPU köré építik, de x86 kompatibilis és nem kifejezetten irodai munkára :)
  • reechike
    Mondjuk erről nem lehet vitatkozni, ha Neked az jobban tetszik, szíved joga.
    Amit viszont nem értek, h. miért nem készítenek jobban játékra optimalizált gépeket, amik tényleg pl. a GPU-köré vannak felépítve, és nem olyanok, mint egy előregyártott darabokból összetákolt panelház. Az x86 kompatibilitás miatt semmit sem vesztenének a használati értékükből, csak nem kifejezetten iraodai munkára ajánlanák őket
  • valamit
    ezt rossznak mondod :) én már 7 éve is megvoltam elégedve a játékok grafikájával és ma is gyakran régi játékkal játszom, hiába a grafika

persze, látom én is, hogy szebbek lettek az elmúlt hét évben, de hogy jobb játékok lennének? passz... kinek a pap, kinek a papné ... például a Barbi baba se feltétlen jobb játék mint a Teddy maci, pedig sokkal újabb technológia
  • reechike
    De milyenek lesznek azok a játékok? Nézz meg egy mostani Ps2-es játékot, kifejezetten ocsmány. Plusz annyiba kerül (ha jól tom), mint egy pc-s - költségben ugyanott vagy, csak közben haladsz is a korral.
  • valamit
    ez az egyik oldal. a másik meg az, hogy a PS3 hat év múlva is futtatja a legújabb játékokat, a jövőre megvett pécére meg ehhez százezreket (6 év ~ félmilliót, ha nem többet) kell rákölteni
  • dez
    Ugyanazok szállítják, de nem ugyanazt... Plusz nem az egyetlen előnye a fix hardver, hanem a mai átlag-pc-procinál 3-5x (x360) ill. 10-20x (ps3) nagyobb cpu teljesítmény (bár utóbbi esetén nem az általános, hanem a kimondottan matematikai/multimédia/+adatmozgatás - persze általánosban sem olyan rossz). Mikor is jelennek majd meg a 8 magos x86 procik?

Szóval itt jóval kiegyenlítettebb a gpu/cpu power arány.

4db 7800gtx (vagy akár csak 2db) + egy dualcore cpu már lehet elég látványos grafikailag, de elmegy a cpu power nagy része a gpu-k kiszolgálására. Mi marad az egyéb belső műveletekre, amik összetetté, "élettelivé" teszik magát a játékot? (AI, városszimuláció, stb.)