6060
Segítség!
-
#2430 De ha nem látszik akkor itt van ez:
material : "eut.dif_lum.add.env_nofresnel.fx" {
texture[0] : "light.tobj"
texture[1] : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
ambient : { 0.7 , 0.7 , 0.7 }
diffuse : { 0.7 , 0.7 , 0.7 }
specular : { 1.9 , 2.1 , 1.9 }
shininess : 40
tint : { 1 , 1 , 1 }
env_factor : { 0.4 , 0.4 , 0.4 }
} -
#2429 Így gondolod?:
Ha nem légyszi írj már le egy ilyen mat-ot. -
#2428 Ühüm, új mat...ugyanúgy dif_lum, mint a gps-nél. -
#2427 de a matnak mi legyen az értéke?
és kell új materiált létrehozni? -
#2426 Maga egy igazi úriember :) Megy egy pü.... -
CseNo #2425 Ha átküldöd a teljes interiort, megnézem neked mi lehet a gond. -
#2424 Köszi.
nekem főként a mappa okozott gondot mert nem tudtam mi a neve.
:D
és még egyszer is kösz -
#2423 Egyrészt a 1933-as kommentben találsz egy gépet, amit érdemes leszedned, mert az alapján könnyebb megcsinálni. Másrészt pedig egy info -ha jól emlékszem- Blum szakitól:
"Azt a cucot amit ki akarsz világítani megkell duplikálnod (create/copy),
ha ez megvan akkor a modellen belül kell egy olyan "mappát" csinálni hogy obj:{0x6C8BE8B8,0x0} ebbe bele kell rakni a másolt modelt, ha ez netán kimaradna a modell álandóan világítani fog. Texturázni ugyan úgy kell minta a másikat, majd amikor a matokat irod átt akkor kell ezt a matot alapnak venni.
ui: Nem árt ha kicsit a másolt modelt elhúzod az eredetitől hogy biztos jó legyen. " -
#2422 Valaki leírná nekem a "Night Light" trükköt?
Előre is köszönöm az illetőnek -
#2421 Akkor passz! (Kérd el tőle az övét, hátha az jelenti nálad is megoldást!) -
#2420 kösz az infót -
#2419 A #2393-ban CseNo szaki azt írta, hogy nála gond nélkül működik a dolog 2.2.4-gyel...és hiszek neki, de hiába reménykedek, nálam egyenlőre kapufa. -
#2418 Csak annyi a titok, hogy a "megvilágítani" kívánt alkatrész textúrája a material editorban "dif_lum" legyen és fehér alapszínű. (én 2.2.2-t és 2.2.4-et használok...2.1.1-nél nem tudom ez hogy működik)
Alapinfoért köszönet danyr-nek -
#2417 De ott Fefe épp arról ír, hogy az interiort csak 2.1.1-es zmoddal tudta játékba tenni, a 2.2.2-sel nem, erre írtam én, hogy lehet, hogy még a 2.2.4-essel sem megy a dolog... -
#2416 Nekem ez a dolog tiszta hogy a hoodra kell a kiegészítőket meg stb.
de az hogy az a térkép-gps-es megoldáshoz foggalmam sincs hogy kell.
GiS80S neked sikerült a gps-es dolog.
Megosztanád velünk is? -
#2415 Én már lassan mindennel barátkozok, csak működjön, amit szeretnék :)
A hood féle megoldás teljesen tiszta számomra, azzal nincsen gond. Ahogy láthattad / láthattátok egy Man-t alakítgatok, ennek megfelelően az interior egy külön scs, amiben benne van a Tgx belső. Viszont ebben a modellben van ülés, amire nekem nincsen szükségem, ezért szeretnék tőle megszabadulni, de nem akar összejönni, mert vagy a mat-okat hiányolja - szerintem az automat-ok miatt-, vagy pedig kifagy. Erre keresem a megoldást...
-
#2414 Te most egy belső nézetű interiort szeretnél módosítani, egy 2.2.4-es zmoddal?
Ezzel a válasszal miért nem barátkoztál még meg? Lehet, hogy ennél a verziónál sincs még megoldva a probléma... -
#2413 Köszi, de sajnos nem jártam sikerrel :-S
(a linket nem tudtam megnyitni) Az exportálást követően kaptam egy pmg-t, egy pmd-t és (meglepetésemre) mat-okat. Eredetileg ez az interior automat-ot használt. Ilyenkor mi a teendő? Gondolom ez zavar be a képbe. -
#2412 Köszönöm szépen, rajta vagyok! ( néha ) -
#2411 Minden elismerésem, precíz darab lesz. -
#2410 Bannerban a legalsó link és azon belül a 12. , 19. illetve a 27. pont. -
#2409 sziasztok!Ha megvan a texturázás,akkor onan hogyan tovább,hogy az elkészült gép a gts ben menjen?.s.o.s -
CseNo #2408 Surface -> Paint -> Prelit Colors menüt kinyitod, és csak a Force Colors opciót pipálod ki! Beállítod a 2 színt, majd rákattintasz az alkatrészre. -
CseNo #2407 Nézd át a tobj fájlokat is, ezeket gond nélkül írja a program. Viszont a matokat már nem. Total Commanderben nyomsz egy F3-at a pmd fájlra és a tobjokra is.
Azt még hozzá kell tennem, hogy nekem a teljes base.scs ki van csomagolva, és ez van beállítva a programnak, így garantáltan hozzáfér minden fájlhoz.
Illetve figyeld az alsó ablakban a figyelmeztetéseket, ott kiír minden hibát ha valamit nem talál.
+ segítség:
-
#2406 Nagyon szép munka! Gratulálok! -
#2405 Lécci tudnál képet mutatni, hogy kell kinézni az átírt definition fájlnak. -
#2404 csak 3 kép van benne :) -
#2403 Ez felülmúlhatatlan lesz ha kész lesz!
Gratulálok -
#2402 Köszönöm de már megoldottam újra elkezdtem már lassan kész is a rendszámot kell mappolni és konvertálni kéne csak az a baj hogy nem tudok... -
#2401 Hát a képet, amit beraktál nem nagyon értem, de ha ugyanarról beszélünk, akkor a material editorban láthatsz minden textúránál egy kis négyzetet. Azt az alapszínt világosítsad és akkor elvileg meglesz, amit szeretnél. -
#2400 Hellósztok!
Segítséget akarok tőletek kérni mert lenne egy kérdésem....
-Hogy hogyan lehet egy sötétebb színű tárgyat kivilágosítani?
Kép: -
Blum #2399 Szép munka! -
#2398 Hááát....szo-szo...überbrutálisan jó -
#2397 Na még egyszer:
Papi, légy oly drága az alant lévő hsz-t láthatatlanná tenni!
Köszi! -
#2395 Nos, a helyzet a következő... :)
2.2.4-ről van szó. Interior import okés, minden gyönyörű. Feleleges ülést kiszedem, hivatkozások -elvileg- jók. Export, majd a pmg és pmd átrak az eredeti helyére. Ekkor elindul szépen minden, viszont értelemszerűen hiányolja a mattokat. Viszont, ha átrakom a mattokat, akkor meg már nem tudja betölteni az interiort és kilép a gémből. Ilyenkor mit tudok tenni? -
#2394 Hm, rápróbálok délután, köszönöm! -
CseNo #2393 Először is javaslom a ZModeler 2.2.4 verziót. Nekem hibátlanul beimportál, minden a helyén. Elvégzem a módosításokat, átnézem újra a materialokat, megadom az exportálási helyet az User-Defined options alatt (vehicle/truck/.../interior) és Export. Pmg-Pmd együtt játszik.. -
#2392 Jó reggelit mindenkinek!
Reméltem, hogy ebben megtalálom az én problémámra is a megoldást, de sajnos nem, mert ugye ez a leírás a "hood"-os megoldás leírása - ami egyébként nagyon jó és részletes -
Mit tegyen a magamfajta, ha a hood okés, viszont a húzóban lévő interiorben benne van pl egy ülés? Beimportáltam a belsőt a Zmodiba (csak a pmg-t, semmi mást), aztán töröltem az ülést és exportáltam a pmg-t. Kicserélve az eredetivel azonban egy totális káosz fogadott a gémben. Ilyenkor mi a megoldás? -
#2391 Jó estét!
Van rá megoldás, igen! ( bár már ez is le lett írva párszor )
Ha még van rá lehetőség akkor nyisd meg az autót és szépen, egyenként vizsgálj meg minden alkatrészt, mert valószínű, hogy valamelyik UV Channel 2-re van állítva! Ettől szokott "Memory out" hibával megpusztulni.
Ez nekünk ebben az esetben nem jó! Gyógyítsd meg!
Ha már meg sem tudod nyitni az autót akkor lehet kezdeni elölről a szerkesztgetést. -
#2390 helló lenne egy problémám elkezdtem egy scaniát elmentettem és mostantól ha változtatok valamit kiírja hogy Memória megtelt. de van 26Giga szabad hely? valami megoldás?