6060
  • Cosmo1999
    De ha nem látszik akkor itt van ez:
    material : "eut.dif_lum.add.env_nofresnel.fx" {
    texture[0] : "light.tobj"
    texture[1] : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
    ambient : { 0.7 , 0.7 , 0.7 }
    diffuse : { 0.7 , 0.7 , 0.7 }
    specular : { 1.9 , 2.1 , 1.9 }
    shininess : 40
    tint : { 1 , 1 , 1 }
    env_factor : { 0.4 , 0.4 , 0.4 }
    }
  • Cosmo1999
    Így gondolod?:

Ha nem légyszi írj már le egy ilyen mat-ot.
  • Gis80s
    Ühüm, új mat...ugyanúgy dif_lum, mint a gps-nél.
  • Cosmo1999
    de a matnak mi legyen az értéke?
    és kell új materiált létrehozni?
  • Gis80s
    Maga egy igazi úriember :) Megy egy pü....
  • CseNo
    Ha átküldöd a teljes interiort, megnézem neked mi lehet a gond.
  • Cosmo1999
    Köszi.
    nekem főként a mappa okozott gondot mert nem tudtam mi a neve.
    :D
    és még egyszer is kösz
  • Gis80s
    Egyrészt a 1933-as kommentben találsz egy gépet, amit érdemes leszedned, mert az alapján könnyebb megcsinálni. Másrészt pedig egy info -ha jól emlékszem- Blum szakitól:

"Azt a cucot amit ki akarsz világítani megkell duplikálnod (create/copy),
    ha ez megvan akkor a modellen belül kell egy olyan "mappát" csinálni hogy obj:{0x6C8BE8B8,0x0} ebbe bele kell rakni a másolt modelt, ha ez netán kimaradna a modell álandóan világítani fog. Texturázni ugyan úgy kell minta a másikat, majd amikor a matokat irod átt akkor kell ezt a matot alapnak venni.

ui: Nem árt ha kicsit a másolt modelt elhúzod az eredetitől hogy biztos jó legyen. "
  • Cosmo1999
    Valaki leírná nekem a "Night Light" trükköt?
    Előre is köszönöm az illetőnek
  • Rubio #2421
    Akkor passz! (Kérd el tőle az övét, hátha az jelenti nálad is megoldást!)
  • Cosmo1999
    kösz az infót
  • Gis80s
    A #2393-ban CseNo szaki azt írta, hogy nála gond nélkül működik a dolog 2.2.4-gyel...és hiszek neki, de hiába reménykedek, nálam egyenlőre kapufa.
  • Gis80s
    Csak annyi a titok, hogy a "megvilágítani" kívánt alkatrész textúrája a material editorban "dif_lum" legyen és fehér alapszínű. (én 2.2.2-t és 2.2.4-et használok...2.1.1-nél nem tudom ez hogy működik)

Alapinfoért köszönet danyr-nek
  • Rubio #2417
    De ott Fefe épp arról ír, hogy az interiort csak 2.1.1-es zmoddal tudta játékba tenni, a 2.2.2-sel nem, erre írtam én, hogy lehet, hogy még a 2.2.4-essel sem megy a dolog...
  • Cosmo1999
    Nekem ez a dolog tiszta hogy a hoodra kell a kiegészítőket meg stb.
    de az hogy az a térkép-gps-es megoldáshoz foggalmam sincs hogy kell.
    GiS80S neked sikerült a gps-es dolog.
    Megosztanád velünk is?
  • Gis80s
    Én már lassan mindennel barátkozok, csak működjön, amit szeretnék :)
    A hood féle megoldás teljesen tiszta számomra, azzal nincsen gond. Ahogy láthattad / láthattátok egy Man-t alakítgatok, ennek megfelelően az interior egy külön scs, amiben benne van a Tgx belső. Viszont ebben a modellben van ülés, amire nekem nincsen szükségem, ezért szeretnék tőle megszabadulni, de nem akar összejönni, mert vagy a mat-okat hiányolja - szerintem az automat-ok miatt-, vagy pedig kifagy. Erre keresem a megoldást...
  • Rubio #2414
    Te most egy belső nézetű interiort szeretnél módosítani, egy 2.2.4-es zmoddal?

Ezzel a válasszal miért nem barátkoztál még meg? Lehet, hogy ennél a verziónál sincs még megoldva a probléma...
  • Gis80s
    Köszi, de sajnos nem jártam sikerrel :-S
    (a linket nem tudtam megnyitni) Az exportálást követően kaptam egy pmg-t, egy pmd-t és (meglepetésemre) mat-okat. Eredetileg ez az interior automat-ot használt. Ilyenkor mi a teendő? Gondolom ez zavar be a képbe.
  • LezFiddler
    Köszönöm szépen, rajta vagyok! ( néha )
  • bullseye9
    Minden elismerésem, precíz darab lesz.
  • tuzfal3
    Bannerban a legalsó link és azon belül a 12. , 19. illetve a 27. pont.
  • gogabi79
    sziasztok!Ha megvan a texturázás,akkor onan hogyan tovább,hogy az elkészült gép a gts ben menjen?.s.o.s
  • CseNo
    Surface -> Paint -> Prelit Colors menüt kinyitod, és csak a Force Colors opciót pipálod ki! Beállítod a 2 színt, majd rákattintasz az alkatrészre.
  • CseNo
    Nézd át a tobj fájlokat is, ezeket gond nélkül írja a program. Viszont a matokat már nem. Total Commanderben nyomsz egy F3-at a pmd fájlra és a tobjokra is.
    Azt még hozzá kell tennem, hogy nekem a teljes base.scs ki van csomagolva, és ez van beállítva a programnak, így garantáltan hozzáfér minden fájlhoz.
    Illetve figyeld az alsó ablakban a figyelmeztetéseket, ott kiír minden hibát ha valamit nem talál.
    + segítség:
  • Rubio #2406
    Nagyon szép munka! Gratulálok!
  • scania730
    Lécci tudnál képet mutatni, hogy kell kinézni az átírt definition fájlnak.
  • russh12
    csak 3 kép van benne :)
  • imihaver
    Ez felülmúlhatatlan lesz ha kész lesz!
    Gratulálok
  • Kistódi
    Köszönöm de már megoldottam újra elkezdtem már lassan kész is a rendszámot kell mappolni és konvertálni kéne csak az a baj hogy nem tudok...
  • Gis80s
    Hát a képet, amit beraktál nem nagyon értem, de ha ugyanarról beszélünk, akkor a material editorban láthatsz minden textúránál egy kis négyzetet. Azt az alapszínt világosítsad és akkor elvileg meglesz, amit szeretnél.
  • Maktoko
    Hellósztok!
    Segítséget akarok tőletek kérni mert lenne egy kérdésem....
    -Hogy hogyan lehet egy sötétebb színű tárgyat kivilágosítani?
    Kép:
  • Blum
    Szép munka!
  • Gis80s
    Hááát....szo-szo...überbrutálisan jó
  • LezFiddler
    Na még egyszer:

Papi, légy oly drága az alant lévő hsz-t láthatatlanná tenni!
    Köszi!
  • Gis80s
    Nos, a helyzet a következő... :)
    2.2.4-ről van szó. Interior import okés, minden gyönyörű. Feleleges ülést kiszedem, hivatkozások -elvileg- jók. Export, majd a pmg és pmd átrak az eredeti helyére. Ekkor elindul szépen minden, viszont értelemszerűen hiányolja a mattokat. Viszont, ha átrakom a mattokat, akkor meg már nem tudja betölteni az interiort és kilép a gémből. Ilyenkor mit tudok tenni?
  • Gis80s
    Hm, rápróbálok délután, köszönöm!
  • CseNo
    Először is javaslom a ZModeler 2.2.4 verziót. Nekem hibátlanul beimportál, minden a helyén. Elvégzem a módosításokat, átnézem újra a materialokat, megadom az exportálási helyet az User-Defined options alatt (vehicle/truck/.../interior) és Export. Pmg-Pmd együtt játszik..
  • Gis80s
    Jó reggelit mindenkinek!

Reméltem, hogy ebben megtalálom az én problémámra is a megoldást, de sajnos nem, mert ugye ez a leírás a "hood"-os megoldás leírása - ami egyébként nagyon jó és részletes -
    Mit tegyen a magamfajta, ha a hood okés, viszont a húzóban lévő interiorben benne van pl egy ülés? Beimportáltam a belsőt a Zmodiba (csak a pmg-t, semmi mást), aztán töröltem az ülést és exportáltam a pmg-t. Kicserélve az eredetivel azonban egy totális káosz fogadott a gémben. Ilyenkor mi a megoldás?
  • LezFiddler
    Jó estét!

Van rá megoldás, igen! ( bár már ez is le lett írva párszor )

Ha még van rá lehetőség akkor nyisd meg az autót és szépen, egyenként vizsgálj meg minden alkatrészt, mert valószínű, hogy valamelyik UV Channel 2-re van állítva! Ettől szokott "Memory out" hibával megpusztulni.
    Ez nekünk ebben az esetben nem jó! Gyógyítsd meg!

Ha már meg sem tudod nyitni az autót akkor lehet kezdeni elölről a szerkesztgetést.
  • Kistódi
    helló lenne egy problémám elkezdtem egy scaniát elmentettem és mostantól ha változtatok valamit kiírja hogy Memória megtelt. de van 26Giga szabad hely? valami megoldás?