6060
  • LezFiddler
    Ne már, cimborák!
    A v2.2.4-es Zmodeler másképpen írja a dummy neveket, ennyi!
  • kamionoskiki
    Rendben köszönöm már jó lett eggyik haver küldött másik zmodot :D
  • Gis80s
    Próbáld meg másik Zmodival....szerintem ott lesz a megoldás
  • kamionoskiki
    Hali!
    segítséget szeretnék kérni az ügyben hogy beimportálom a kamiont 2.2.4-es zmodba és "átírodnak" a dummy nevek ez mitől lehet??
    válaszokat előre is köszi
  • Stig95
    Igen segítettél! THX!
  • djano
    oksa
  • Gis80s
    ...csak kicsinyítéskor / nagyításkor végig tartsd nyomva a shiftet is és akkor mind a három irányban megtörténik a méretváltozás.
  • djano
    remélem nem irok hülyeséget de próbáld meg igy:
    Lent a SELECTED MODot bekapcsolod
    Spelec Quard
    Modofy Scale
    pl front nézet bal clickel fogsz húzni egy ilyen kockát mindt az asztalon és piros lesz az a dolog és ha rámész és húzod lefele akkor egyszerre fogja kicsinyíteni.
    Vagyis én így csinálom.
    Remélem segítettem
  • Stig95
    Lenne nekem egy kérdésem. Szeretnék cuccot lekicsinyíteni de az úgy nem jó hogy egyesével kell. Lehetséges az hogy egybe az egészet? Ha igen akkor hogyan? A válaszokat előre is köszönöm!
  • SuSu1992

Ha tudsz valamennyire angolul, akkor ez segít sokat, ha nem tudsz akkor majd megtanulsz angolul annyira hogy érts valamennyit, és utána sokat segít majd:DDDD
  • Gis80s
    Plíz ne várd el, hogy valaki egy komplett leírással szolgáljon Neked...
    A bannerben találsz jó pár leckét, ami alapján el tudsz indulni...és ha van valami konkrét kérdésed, akkor írd meg és valaki biztos fog válaszolni.
  • szocs30
    Segítség kéne!Vki nem tudna mutatni vagy mondani hogy hogyan kell használni a zmodelert mert még újonc vok benne!Kössz
  • djano
    Valakinek nincsen DAf xf 95 430 as logó az ajtóra?
    felül van hogy Daf
    alatta meg hogy XF 430
    Daf
    XF 430

Valahogy így és ez egy téglalapon van.
  • Gis80s
    Hááát...én maradnék a lights.rev megnevezésnél, de tennék mögé egy betűt, hátha....lights.rev (A)
  • imihaver
    Sajnos hiába mozgattam az "ai" konyvtár felé továbbra sem jó. Megpórbáltam ezzel az objektum névvel is "obj:{0x4EB775DE,0x5AE3)", de ezzel sem.
    Nem találkoztam még ilyennel.
  • LezFiddler
    Jó lesz!
  • SuSu1992
    Készen lettem vele, nekem tetszik:)

• LezFiddler
    Nincs mit.
  • SuSu1992
    óóóó basszus, tényleg!
    amikor leírtad, hogy 2d-s rájöttem hogy ez a bibi..
    nagyon köszönöm a segítséget!
  • LezFiddler
    Azt tanácsolnám neked, hogy ne így csináld!
    Ha 3d-s modellt használsz ( nem csak 2d-st ) akkor nehezebb a csúcsokat összehegeszteni! Meg lehet csinálni de akkor pl.: a perspektív nézetet kell használni vertex módban, a modellt mozgatva. Macerás.
    Ilyenkor ( a Te esetedben is ) az a gond, hogy left nézetben "elölről" hegeszted a csúcsokat.
    Eddig jó, csak azt felejtjük el, hogy így nem csak a paláston lévő vertex-eket, hanem a mögöttük lévőket is összehegesztjük!
    Ezért fekete az a rész!
    Csináld ezt:

Top nézetben, vertex módban jelöld ki a hátsó, ( nem a paláston lévő!!! ) csúcsokat és töröld!
    Így lesz egy sík lyukacsos lapod, innentől már csak a neve "Tube".
    Így, tehát 2d-s modellként építsd meg a rácsot, majd ha kész vagy vele, az "extrude" parancs segítségével nyújtsd ki ahogy szeretnéd!
  • SuSu1992
    attach paranccsal kapcsoltam össze őket, utána meg a weld paranccsal, hogy azok a piros pöttyök:D biztos egymáson legyenek!
    és ilyen lett!
    ami fekete rész, az lett weld paranccsal megbuherálva!:)
  • LezFiddler
    Sziasztok!

Ne hegeszd össze őket ( ne a "weld" parancsot használd ) hanem az "attach" paranccsal kapcsold őket össze!

Egy kép jó lenne, hogy pontosan miről is van szó, nehogy félrevezesselek!
  • SuSu1992
    sziasztok!
    ezt szeretném megcsinálni, de mindig ahogy weld paranccsal összevonok 2 poligont feketék lesznek a 6szögek, calculate parancsot is rányomok, és nem változik semmi, miért lehet ez, vagy hogy kelllene ezt kiküszöbölni?
  • SuSu1992
    nekem így van beírva hogy: lights.rev (AB)
  • schneke
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=x5sokstd95z5paq0tqma.jpg

http://www.kephost.com/view3.php?filename=swdv9ww3jujh5nctke3c.jpg

http://www.kephost.com/view3.php?filename=2oh8mirjpp1v7tfiuh43.jpg

Bocsi a 2 hsz-ért, de a képbeillesztés még nemnagyon megy...
  • schneke
    Sziasztok!
    Hoztam pár képet a készülő gépemről. Építő jellegű kritikák is jöhetnek.

És egyben szeretnék is kérni valamit. Az interior külön z3d fájlban van, segítene valaki belerakni a kamionba? Ja, és valakinek nincs ponyvája a felépítményre? Előre köszönöm a segítségeket!
  • Gis80s
    Szerintem csak annyi kell hozzá, hogy a lights.rev mappát mozgasd az ai mappa fölé és meg is vagy....onnantól működnie kell.
  • imihaver
    Sziasztok!
    Segítségeteket szeretném kérni. Egy kamionba beletettem egy behúzható függönyt, de a játékban nem működik.
    Zmodban a könyvtárak így néznek ki:

Mi lehet a gond??
    Válaszotokat előre is köszönöm.
  • akela
    Nekem akkor volt ilyen gondom ,mikor a -te eseteden-függöny még nem került be az alkatrészek közé.Tehát külön volt a truck,obj,stb. mappától.Amint behúztam a többi közé,máris látható volt az üvegen keresztül is.
    #2541: jól mondja Lez, a regisztrálatlan zmod nem importál,csak szerketszteni tud Z3-at.Nem tudom lehetséges-e ,importáld a régivel,mentsd el z3-ba,és azt nyisd meg az új zmodival.
  • LezFiddler
    Nincs mit!
  • SuSu1992
    köszönöm szépen mind2 választ!
  • Maktoko
    és akkor úgy csináljam hogy egyik felébe teszek akkor égőt és ugyan úgy le skinezem a lámpát?Vagyis arra gondoltam inkább hogy mat kellene,mert hogy azt akarom hogy világítson este a sötétben is,ne csak nappal!
    Ahhoz tudsz adni mattot?
  • Immigrants
    A másik felébe nem teszel Flare-t...
  • Maktoko
    Hát vagy is ehhez hasonló lámpát szeretnék!
  • Maktoko
    Hellosztok!
    Kérdezni akarok valamit...
    Hogy azt a scania lámpánál hogyan lehet megcsinálni hogy csak a fél lámpa világítson égővel és más skinnel?
  • LezFiddler
    Ez meg elmaradt!
    Ezek szerint a Te verziód nincs regisztrálva! ( vagy nem jól )

Tudomásom szerint a regisztrált verzió és a "regisztrálatlan" pontosan annyiban különbözik egymástól, hogy a regisztrálatlan verzióval tudsz megnyitni, létrehozni és szerkeszteni Z3D fájlt, azonban importálni már nem enged.
  • LezFiddler
    Jó reggelit!

IDE ha regisztrálsz, biztos találsz kedvedre valót!
  • SuSu1992
    Jó reggelt!
    Valaki betudna nekem linkelni egy olyan oldalt, ahonnan lelehet tölteni z3d-ket?:)
    köszönöm szépen!
  • Gis80s
    Fent vagyok...és gondolom valami hasznos kérdésed lesz... :)
  • djano
    gyere pls msn re!