6060
Segítség!
-
norberto18 #2630 Hello! Rájöttem a szinezésekre. Igaz kicsi időbe telt, de meglett :)
jó munkát! -
#2629 Figyi,
EZT olvasd el légyszíves, hátha segít! -
#2628 Kösz a segitséget de abbol amit leírtál semmit nem értettem meg köszönöm hogy ilyen türelmesvagy hozzám bocs de tényleg nem értem mit írtál. -
norberto18 #2627 Hello mindenki! LezFiddler köszi a multkori kis tanácsoka ;)
olyan kérdésem lenne, hogy alkatrészeket hogyan tudok külön festegetni?
Mert mikor csak pár dolog van kipipálva amit festeni szeretnék, ugye a texturáknál kell választani. kiválasztom, majd az összes alkatrészt kipipálom hogy lássam a gépet és az egésznek egy lesz a szine. mi rontottam el? Tudna valaki segiteni? Köszönöm szépen előre is. -
#2626 Ha megkezdett gépet alakítasz akkor a vehicle mappában megtalálható .dds-ekkel kell letextúráznod.Ha újat csinálsz akkor te magad fogod lemapolni.Vigyázz mert a két fogalom nem ugyanaz! -
#2625 Jó köszi a videókat majd megnézem de hogyan lehet vagy hogyan texturázom le? -
#2624 Nos ez elég jó lett
#2623: flare.headlsamsx -
#2623 Helosztok!
Tudnátok segíteni egy kicsit?
Az lenne a kérdésem hogy milyen nevet,mattot kéne adnom egy tárgynak a kamionon hogy a felkapcsolom a lámpát vílágitson? -
#2622 Köszönöm!
Igen, tervezem a Rába platója alá ebből 2-t, vagy 4-t feltenni. -
#2621 Szép lett,ezt a kamionra is ráteszed majd? -
#2620 Köszi-köszi!
A széleknél a kerekítést a Chamfer parancs használatával is lehetne, de bonyolultabb alakzatoknál én jobban szeretem manuálisan kialakítani az íveket ill. letörést.
Megcsinálom a 2d-s modellt, majd csak a széleken lévő vertex-eket, csúcsokat jelölöm ki. ( vertex módban )
Ezután az Extrude paranccsal tetszés szerint "kihúzom" a széleket.
Meghagyom a kijelölést, és a Scale paranccsal kissé megnövelem az imént létrehozott "keretet".
Az Extrude - Scale ( és néha a Move ) váltogatásával olyan ívet hozok létre, amilyet szeretnék. -
nenus #2619 nagyon szép (Y)
a széleknél hogy oldod meg a kerekítést? -
#2618 Szép munka barátom -
#2617 Faragtam egy kannát.
-
#2616 Le kell texturáznod. -
SuSu1992 #2615 oké!
majd lehet hogy a közel jövőben szükségem lesz a segítségetekre! -
#2614 Oké köszi megnézem!
Na de nekem miért nem szinesbe rakja be a kamiont? -
#2613 De ha egy teljesen új kamiont akarok csinálni valaki segitségével akkor hogyan is kezdjek neki? -
#2612 Szia!
Semmi gond nincs vele.
Importálod az autót ahogy szoktad, majd a Textures Browser-ben kikeresed a gépedről az új textúrádat! ( importálod a Textúra Böngészőbe )
A Materials Editor-ban - New Material és adsz neki egy nevet + címzést.
A Texture Layers rádiógombra rányomva ismét a Textures Browser-ben találod magad, ahonnan kiválasztod az új textúrát.
Nagy vonalakban ennyi! -
#2611 Lényegében semmivel. Amennyi materialt hozol létre annyival több (mat,dds,tobj) lesz.
Ha valamit kihagytam javítsatok.
Próbáltam érhetően fogalmazni. -
SuSu1992 #2610 sziasztok!
arra lennék kíváncsi, hogy mennyivel macerásabb visszarakni a játékba(gts) kamiont, ha új, több materialt akarok?
jah és zmod 2.2.2 esem van! -
#2609 Alakítsd csak a kamionokat.Az még könnyűnek mondható.De a teljesen a nulláról való modellezés nehéz.Lásd a képtáramban a képeket...Sok idő és kis eredmény.De majd egyszer az is elkészül:D -
#2608 Sziasztok!
"Tehát eddig egyedűl rájöttem arra hogy:
Hogyan rakok be kamiont a Zomodba.
Meg azt hogy hogyan törlök elemeket a kamionrol eddig jutottam egyedűl.
Senki nem segitett."
Az jó dolog ha egyedül jöttél rá, ügyes vagy, de szerintem sok görcsölést megspóroltál volna, ha körülnézel a banner környékén. -
#2607 Modellezel egyet, ami nem könnyű. Azt javaslom inkább maradj az alakítgatásoknál:) -
#2606 Benne van minden alkatrész a gyökérben,amiben benne is vannak a dummyk?Mert ha máshol vannak nekem az miatt szokott láthatatlan lenni! -
#2605 Hello!
Mivel nekem megvan a Zmodeler 2.2.4 ezért megpóbáltam kamiont berakni az sikerül meg leszedni pár cucott ennél többet nemtudok
Tehát eddig egyedűl rájöttem arra hogy:
Hogyan rakok be kamiont a Zomodba.
Meg azt hogy hogyan törlök elemeket a kamionrol eddig jutottam egyedűl.
Senki nem segitett.
Nem kértem segitséget.
Na a következő kérdésem lenne mot hozzátok:Hogyan kezdek hozzá egy új kamionhoz? Kell egy alapmodell amit tetszés szerint alakitok át magamnak hogy kezdek neki egy teljesen új kamionak akki segitenne az irjon nekem privátba.
Köszönöm szépen ha valaki segiteni a válaszotokat várom addig jó modelezést nektek.
Üdv:Kolléga! -
#2604 Valaki pls segítsen mi lehet a hiba?
[url=http://kephost.hu/share-261A_4CFBA78B.html] -
#2603 Feltextúrázva:
Ha ez esetleg Off, akkor elnézést kérek! -
#2602 Sziasztok!
Valaki nem ért a Test Drive Unlimited-be konvertáláshoz? Szereztem egy Gnx-et, a forza3-ból.
Kedvenc autóm, de sajnos senki nem csinálta még meg.
Ha valaki ért hozzá, kérem magyarázza el hogy kell, vagy ha esetleg van leírás, azt is szívesen fogadom.
Előre is köszönöm
Üdv
Falkon -
#2601 szia gyere már skypre -
#2600 Szia!
ETS, GTS topikban találsz linkeket különböző oldalakra, ahonnan ( leginkább regisztrálás után ) lehet letölteni traktorokat, pótkocsikat, és más kiegészítőket.
A letölthető állományok általában valamilyen tömörített formában vannak közzé adva, amit ha kibontasz, kapsz egy, vagy több .scs fájlt. ( Ami egyébként szintén tömörített állomány )
Ezt, ezeket a .scs fájlokat tesszük a mod mappába, alapesetben ide:
c:\Documents and Settings\FELH.NÉV\Dokumentumok\Euro Truck Simulator\mod
Értelemszerűen ha GTS-be szeretnél mod-okat tenni, akkor a Euro Truck Simulator helyén German Truck Simulator van.
Most pedig jöjjön a feketeleves!
A Zmodeler használatát teljes mértékben itt biztos, hogy nem fogod elsajátítani, mert mi is csak lelkes amatőrök, műkedvelők vagyunk!
Azon kívül pedig a program használatának elmagyarázása sem egyszerű, és hálás feladat.
Ha ( és gondolom így van ) kamionokat szeretnél módosítgatni, akkor kezdetnek olvasgasd át a banner-ban fellelhető " A helyes importálás " című szösszenetet, abból pár hasznos információt ki lehet szűrni!
Ha kérdésed van, tedd fel, van itt pár notórius idejáró, akik szerintem legjobb tudásuk szerint segédkeznek!
( Azért előtte mindenképpen próbálj választ találni a kérdésedre a neten! A marha nagy hálón is nagyon sok hasznos és megszívlelendő tanács, hozzászólás leledzik. ) -
#2599 Jó lett! -
norberto18 #2598 hello! olyan kérdésem lenne hogy a kamionokat milyen formába töltsem le és honnan? Valaki tudna segiteni? a zmodeler használata felöl is érdeklődnék, mert az angol nyelvü leirás egy kicsit magas nekem :D valaki tudna segiteni? előre is köszönöm -
SuSu1992 #2597 Munkálkodtam egy kicsit a fülke hátulján, meg az oldalán, még van mit csinálnom!
#2596: :OOOOOOOOO, ez nagyon jó! -
#2596 Elkészült az MAN projektem következő fejezete...
-
#2595 Igen. -
#2594 Csak, hogy szokásomhoz híven tanuljak is valamit...kifejtenéd bővebben, hogy ez mit jelent? -
#2593 Jaa, vagy úgy!
Na, az meg megint nem véletlenül van úgy! -
#2592 http://forum.zmodeler2.com/viewtopic.php?t=4488 -
#2591 Az odáig oké, de a kollegánál teljesen értelmetlen neveket keletkeztek...