6060
Segítség!
-
#2710 Na, jó lesz ez... ;)
Csak tényleg a Scania-s zászlót dobd a kukába, vagy fesd át DxtBmp és egy képszerkesztő segítségével. -
#2709 Nagyon bejön,de a scaniás zászlóval kezdj vmit:| -
#2708 Sikerült
köszönöm Gis80S hogy elmagyaráztad -
#2707 na megvagyok vele megnézem milyen lett -
#2706 ahha megvan -
#2705 ahha megvan
már csak azt nemtudom hogy melyikre rakjam rá
-
#2704 köszui szépen eljutottam idáig, már csak az nem megy hogy hogy lehet ráigazítani a képre? -
#2703 Fel kell tetxtezni az adott alkatrészt, mert az odáig oké, hogy társítottad hozzá a megfelelő materialt, de azt még a helyére kell igazítanod.
1. csak az adott alkatrész legyen látható
2. surface / mapping / edit uv
3. egyik nézetnél válaszd ki az "uv mapper"-t és alul a materialnál láthatod az adott textúrát
4. a tárgy rajzát ráigazítod a megfelelő helyre
5. kész :) -
#2702 Leírom lépesekbe mert biztos nemvoltam érhető: :D
találtam a kamion dds-sei között egy dodatki.dds fájlt ami tartalmaz tűzoltó készülékhez szükséges dolgot.
jobbegérgomb a tűzoltókészülékre /polygons/materialt átállítom a dodatki .dds-re akkor ilyen lesz
-
#2701 sziasztok
valhogy besikerült tennem a játékba az MAN-t
most csak 1 sima vörös szkint kapott a készülék
lenne egy kérdésem: ha van 1 olyan dds-e a kamionnak amibe van 1 pl tűzoltókészülék skin, azt hogy használhatom a újonann felrakott cuccomra?
ráraktam azt a dds-t és zavaros lett az egész, pedig benne van az a skin ami nekem kellene
ebben tudtok segíteni? -
#2700 -
#2699 Huh, asszem nem ártott volna első körben picit utána olvasnod a dolgok menetének. A kamionod fő eleme a truck (vagy bármi más, pl scania) pmg fájl. Ehhez tartoznak: pmc, pmd, dds-ek, mat-ok és tobj fájlok. Bármit teszel rá a gépedre a zmodon belül, azt be kell tenned a truck mappába (a programon belül)
A mellékelt képen láthatod, hogy pl van az 1es ábra. Ott, az X-szel jelölt alkatrész nem fog látszódni a játékban, mert nincsen benne a megfelelő mappában. A 2. képen pedig láthatod, hogy sorakoznak szépen egymás alatt a különböző alkatrészek...a megfelelő helyen.
Nagyon sok hasznos info van még ahhoz, hogy megfelelő végeredményt tudj alakotni, de egy cseppet hosszú lenne mindent leírni, pláne úgy, hogy mindent megtalálhatsz ezen a csodálatos internet nevú képződményen :)
Picit tessék utána olvasni... -
#2698 igen, pont így és ugyanígy 2db dobozos .
a pótkeréktartóhoz van rögzítve, mert nincs rajta pótkerék
mindig féltem hogy leszakítom valahogy ha felakad, feljebb tették de nem lehetett sokkal mert akkor a pótkocsi bántja :D -
#2697 Jártam már úgy hogy kész volt a modell, persze b****am menteni..és mielőtt ment volna az autosave drága mostoha muterom elintézte hogy áramszünet legyen... -.- -
norberto18 #2696 Hello! Kipróbáltam amit irtál. először csak a színt változtattam rajta (biztos ami biztos). elmentettem, exportáltam és a játékban is megváltozott a szin. akkor most ha a többi dolgot a kamionra teszem, akkor azoknak a fájljai is a kamion mappájában kell hogy legyenek majd? -
#2695 A buta ember meg, ha nem csinált menet közben mentést és baj van, akkor megkeresi a 10 percenként elkészült automatikusan mentett fájlt. -
#2694 És azon a masinán is pont így és ilyen dobozos tűzoltókészülékek vannak elhelyezve? -
#2693 Az okos ember menetközben is ment ;) -
#2692 se = de :) -
#2691 Mármint mit?
Nem muszáj elmeteni (se szerintem azért célszerű)...lehet következő alakításkor megint importálni mindent, úgy is tökéletes....csak legyen is jó, az amit csinált az ember :) -
#2690 Akkor én tudtam rosszul? -
#2689 Igen, annál a verziónál automatikusan megcsinál mindent, szóval semmi dolgot...
Amikor elmented a z3d-t, akkor nem kell kilépned, exportálhatsz rögtön utána...és ahova exportálsz, ott kell lennie minden fájlnak, amire szükséged van...feltéve persze, ha mindent jól csináltál. -
#2688 fölösleges elmenteni ha be akarod rakni a játékba, elég kiexportálni... -
norberto18 #2687 na szóval.importálom, szerkesztgetem.majd elmentem ugye z3d-be. és akkor utána az elmentettet megnyitom és akkor utána export?
Zmodeler 2.2.4-et használok. de nekem alul nem irja ki hogy uj pmd-t vagy miket szeretnék-e. -
#2686 Szia!
A program csak .z3d kiterjesztéssel ment.
Szerintem Te a szerkesztést követően exportálni szeretnél!
Az "import" mellett van az "export" gomb, az kell neked. -
#2685 Fateromén egysincs:D a pótkocsin van 2 picike:D -
#2684 Fontos lehet, hogy milye verziót használsz...?!
Az exportálásnál a jobb alsó saroknál vannak opciók. Azokat be kell pipálnod, ha új pmd-t, pmc-t és tobj fájlokat is akarsz... -
norberto18 #2683 Hello mindenki. az exportlással vannak gondjaim. Megcsináltam az importálást ahogy le van irva. Tettem a kamionhoz cuccokat. eddig minden szép és jó. de hogyan tovább? milyen formába mentsem? nekem nem ir ki mentélnél pmd,tobj és hasonló fájlokat. mit ronthattam el? -
#2682 szia
lehet hogy kicsit sok :) egy ilyen masinával járok azon is három van
jó kis gépek ezek 1millió 20 ezer km-errel :D -
#2681 Na alakult egy kicsit a Daf mert az eredetibe is került ilyen led cső.
Íme:
vélemény jöhet -
#2680 Nem rossz ez...de picit mintha sok lenne a tűzoltókészülék...
Gondolom ez nem tűzoltóautó lesz :)) -
#2679 hát készülget az MAN
az a baj sok mindent nemtudok még a zmodelerről
-
#2678 nagyon köszönöm -
#2677 Feldobtam neked....leszedheted az alábbi linkeken keresztül - meg akinek még ez hiányzik...
poroltó (dobozos)
poroltó készülék -
#2676 sziasztok
egy tűzoltókészülék linket tudtok adni? -
#2675 Nincsen bejelölve, ha erre tetszik gondolni... -
nenus #2674 alpaha? -
#2673 Sajnos egyik eleme sem az. Egy normál dds tartozik hozzá, amin még jó pár másik alkatrész materialja is van, de azok tökéletesek...azért is gondolom, hogy az adott elemeken kéne valamit állítgatnom. -
#2672 sziasztok.valaki interior konvertálásban tud segiteni?válaszokat elore is kosszi
-
#2671 Ha ez króm akar lenni, akkor cserélj .dds-t.