Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elõre is köszönöm.
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Valamikor régen kérdeztem, hogy ez a gömbölyítés hogy a fenébe mûködik (lehet más szavakkal) és most választ kaptam én is. Köszi!
De a választól függetlenül még most sem tudnám elkészíteni. Esetleg, ha az idõd majd engedi, nem lenne kedved a jobboldali alkatrész elkészítésének módját egy kicsit részletesebben is leírni?
Köszi elõre is!
Pár dolog kimaradt.
"ha készítesz egy alap dolgot, jelen esetben hengert", itt természetesen egy primitívre gondoltam!
Lehet használni a "calculate" parancsot poligon nézetben is külön-külön a poligonokon, viszont itt is vigyázni kell, hogy a csúcsok ne legyenek összecsatolva mert egyik poligon "viszi" a másikat is!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
A helyzet a következõ: ha készítesz egy alap dolgot, jelen esetben hengert, annak az oldala nem csatlakozik a palástjához! A csúcsok nincsenek összehegesztve!
Így az oldalai külön-külön teljesen látszódnak, megmaradnak az élek.
A képen balra
Viszont ha Te szerkeszted meg az objektumot és kapásból összehegeszted a csúcsokat akkor "látványra" íves lesz a dolog.
Képen jobbra
Ilyenkor szoktuk használni a "break" parancsot, tehát szétválasztjuk a
csúcsokat vagy már eleve úgy szerkesztjük meg a dolgot, hogy a csúcsok ne kapcsolódjanak össze. ( Ez utóbbi az egyszerûbb )
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
13 éve itt. Szép idő.
Mi lehet a gond hogy nem találja a játék a dds-eket pedig bent van?
Renault Premium 450Dxi & Schmitz 2004
Háromszögekbõl konvertálni quadokra. Figyeljetek,mert roppant bonyolult folyamat. Ami kelleni fog: Zmodeler 2.2.1 vagy újabb verzió.
Na,akkor kezdjük.
Perspective nézet,alkatrészen jobb klikk,Convert to-->Quads
Remélem menni fog ;D
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Én akkor úgy tudtam a problémát áthidalni, hogy a "kész" alkatrészrõl kitöröltem az eredetileg is meglévõ részt és csak az általam készítettet kipótolt oldalt hagytam meg, s az ezután kiadott calculate parancs már jól funkcionált, nem voltak rajta árnyékok. Ezt követõen már csak egyesítenem kellett az eredeti alkatrésszel az újat.
(Bár lehet, hogy feleslegesen dolgoztam, mert a végén nem ezt a kormányoszlopot fogom meghagyni a fülkében, mert ennek a teteje, nem oda esik, ahol a kormánykeréknek majd lennie kell, ami viszont adott, mert sofõr is ül majd a gépben, így nem hagyhatom ott ahol most áll. Az oszlopban lévõ törést meg "kihajtogatni" sokkal bonyolultabbnak tûnik, mint egy másik oszlopot betenni helyette. Na mindegy, ezt csak mellékesen jegyeztem meg.)
Az elsõt egy zmod által készitett hengerbõl,(simán széthúztam csak),a másodikat a henger köré épitettem,és befoltoztam az oldalát.Mindkettõnél alkalmaztam a calculate parancsot,és azt hiszem látható a külömbség:
[/url][/img]
[/url][/img]
köszi a választ,sajnos csak most tudok reagálni rá.
Nos, az a helyzet,hogy alkalmaztam a surf....calculate parancsot,és ennek ellenére lett ilyen.Amúgy,ha készitek egy tárgyat,illl.csak "befoltozom"egy hiányzó oldalát,hiába alkalmazom a calculate parancsot,valamiért nem lesz egységes a felület.anno Lez ajánlotta,hogy a calculate elé polygon módban szúrjam be a break parancsot is,(ami fogalama sincs mit csinál),de igazából akkor is csak helyenként lett egységes a felület.bizonyos szögbõl megmaradtak az árnyékok.
[/url][/img]
De mivel lehet több polygont csinálni egy tárgynál???
http://maktoko.picturepush.com
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Hogyan lehet egy Polygon-t a zmodban megduplázni hogy több legyen belõle???
http://maktoko.picturepush.com
\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"
www.szobi.picturepush.com
1. Én ezt írtam:
"...hogy azok a .mat fájlok, amiket a progi adott, azok nem voltak jók, kicseréltem a tartalmukat az eredeti kamionéra (tehát amelyiket importáltad) és onnantól tökéletes lett..."
Ezzel szemben Te a régi kamion egyéb fájljait is felhasználod!
2. Arról eddig egy sort sem írtál, hogy az alap géped melyik game-bõl való?
3. Ennek mi a célja:
"megnyitottam egy alap GTS-es kamion-t, átmásoltam/átneveztem amit átkell. utána exportáltam..."
- Most már nagyon érdekelne, hogy honnan van az alap gép?
- Egyébként az exportáláskor állítottál még valamit?
alakítgattam rajta amit akartam, megadtam a tobj-ok elérési útját, megnyitottam egy alap GTS-es kamion-t, átmásoltam/átneveztem amit átkell.
utána exportáltam, beraktam a DDS-eket, írtam neki egy definition-t, most pedig átírkáltam a mat-okat, a tobjokat átmásoltam a már egyszer bekonvertált kamionból(mert ez már egyszer be volt konvertálva még 2.1.1-el, ugyanezek a matok voltak)
és most jelenleg itt állok...még majd próbálkozok...:S
(Természetesen nem az érdekelne, hogy milyen alkatrészeket tettél bele, hanem a "sallang"...)
#1829: köszi szépen,belenéztem a tobj fájlokba, a PMD-be, a beállítások pedig valószínûleg jól vannak megadva(legalábbis 2.1.1-el nem volt még a beállításokkal problémám)
bár lehet, hogy ezzel másképp vannak a beállítások...még majd próbálkozok vele.
köszönöm nektek a segítséget!
Opel Movano 2.8DTi