Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval mostmár minden mûködik és minden jónak tûnik, de a végeredményen ez mégsem látszódik. Hm..."micsináljak"? <#zavart2>#zavart2><#fejvakaras>#fejvakaras>
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Föld hívja Blum-ot, Blum jelentkezz lécci 😊
Imihaver: köszönöm! Megcsináltam a leírásod alapján - bár nem értem, hogy ez mitõl fog világítani -, viszont kilép amikor elindítom a játékomat. (biztos, ami biztos...rutinosan, már eleve üres mod mappával dolgozok) 😊
Ötlet valakitõl? <#nemtudom>#nemtudom>
Azt a cucot amit ki akarsz világítani megkell duplikálnod (create/copy),
ha ez megvan akkor a modellen belül kell egy olyan "mappát" csinálni hogy obj:{0x6C8BE8B8,0x0} ebbe bele kell rakni a másolt modelt, ha ez netán kimaradna a modell álandóan világítani fog. Texturázni ugyan úgy kell minta a másikat, majd amikor a matokat irod átt akkor kell ezt a matot alapnak venni.
ui: Nem árt ha kicsit a másolt modelt elhúzod az eredetitõl hogy biztos jó legyen.
\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"
Véleményem szerint
- a kék színt a flare-pack adja (ezt neked kell megtalálnod, hogy pontosan melyik az);
- viszont a 2. képen látható hatást azzal lehet elérni, amit anno Blum tett itt közzé (talán a banner alatti utolsó link alatt megtalálhatod, ha nem, akkor lapozz vissza), ami arról szólt, hogy egy alkatrészt hogyan lehet "kivilágítani" anélkül, hogy dummykkal szórakoznál, de ott arra figyelmeztetett, hogy akkor érünk el jobb hatást, ha a copyzott alkatrészt egy kicsit a másiktól elmozdítjuk elõre (ha megtalálod a leírást, akkor majd megérted, hogy most mirõl is beszélek). Ugyanakkor ennél nem kell mozdítani sehová, hanem eredeti pozícióban hagyni és akkor fedésben marad egymással a két alkatrész, viszont nézõponttól függõen hol az egyik, hol pedig a másik alkatrész tûnik elõ. Mintha ezt tükrözné a két lámpán látható eltérés is...
Hangsúlyoznám, hogy még nem csináltam ilyet, de én így tudnám az általad bemutatott dolgot elképzelni és talán ezt támasztja alá az is, hogy amikor fentrõl nézed a lámpát, akkor az kék, míg ha szembõl meg fehér színûnek látszik.
(Blum mindent leírt arról, hogy hogyan tudod ezt megcsinálni, így én nem ismételném meg, viszont ez a zagyvaság csak akkor lesz érthetõ, ha elõbb azt elolvasod.)
Segítene nekem valaki, hogy a mellékelt képen szereplõ világítást hogyan tudnám megszerkeszteni szakmailag? 😊
Nekem úgy tûnik, hogy nem csak egy sima flare van berakva, hanem máshogy van megoldva és ettõl sokkal életszerûbbnek tûnik...legalábbis nekem 😊
Elõre is köszönöm, ha valaki tud segíteni, vagy szolgála némi infoval!
Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]
Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]
Lenne 1 kérdésem. Van 1 kamion, és a kamion feltexturázás nélkül sötét szörke. Ez nekem jó is. De én modellezek neki 1 oldatakarót, az meg ugye a fehér, és a szürke közötti színállományban van. Az hogy hogyan tudnék világosítani rajta, az megy, de nekem az kén hogy sötétíteni hogy tudnék rajta. Köszi szépen
....:::: http://nijhofwassink.picturepush.com/ ::::....
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Lenne egy óriási problémám!Amikor zmodiba beimportálom a kamiont akkor csak néhány alkatrész jelenik csak meg!Mi lehet a baj?A segítségeket elõre is köszönöm!
CB:SiPi MAN TGX xlx @sipi.picturepush.com
2. Ha nem találsz külön letölthetõ táblát,a rendszámból is tudsz csinálni, create->copy és a helyére teszed, le mappolod és már meg is van. 😊
Opel Movano 2.8DTi
Opel Movano 2.8DTi
13 éve itt. Szép idő.
köszönöm!
a kijelölt részt hogy lehet leválasztani?
a segítséget elõre is köszönöm!
Egy 2.2.2-es zmodról tudnátok adni egy linket?
\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"
köszi!
miért van az hogy egy tárgyra adott tárgyra a flip parancsot nyomom, és utána a mirrort alkalmazom, akkor fekete lesz a tárgy?
de simán már a flip parancsnál is fekete lesz:/
hogyan lehet ezt kiküszöbölni?
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Úgy látom, hogy most már ideje lenne tüzetesebben átböngésznem azt a fórumot!
Most hogy látom a megoldás lényegét a felirat esetében lehet, hogy meggondolom ezt a dolgot, de majd akkor döntök véglegesen, ha a játékban nagyon zavaró lesz ennek hiánya! (Ha majd elérem azt a szintet, amit már ismét bemutatásra érdemesnek tartok, akkor teszek további képe(ke)t a géprõl, na és persze a feliratról magáról.)
Köszi még egyszer a segítséget!
"Chamfer" parancs a gyakorlatban.
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Anno megcsináltam síkban a feliratot, majd mélyítettem, s jelenleg úgy áll, de így éles sarkok vannak, ezért gondoltam egy kicsit lekerekíteni, amikor megláttam a jobboldali munkadarabodat...
Tudnátok nekem scania tankrol képet adni (amin látszik a pánt + a tank eleje)
Köszi szépen
....:::: http://nijhofwassink.picturepush.com/ ::::....
Ez a gömbölyítés nem igazi gömbölyítés, csak látszólagos!
Ha így megszerkesztesz egy ívet akkor ugyanaz lesz a problémád mint akela-nak, vagyis ha más-más szögbõl nézed a tárgyat, valamely nézetbõl mindig hibás lesz!
Egyébként a jobboldali alkatrész elkészítési módja annyiból áll, hogy készítesz egy "cylinder" primitívet, széthúzod valamelyik irányban, majd a csúcsokat a "Weld" parancs segítségével összehegeszted.
De szerintem neked nem ez kell!
"miért "kékül"be az a poligon csoport,amelyikre ráhelyezem az oldalrészt,ha mégsem kapcsolódik össze vele?"
Jogos a kérdés!
Valószínûnek tartom, hogy egy alkatrészként szerepel az objektumok között a két vagy több oldal. ( Egyebek közt, így ésszerû ha egy alkatrészrõl beszélünk. )
Tégy e-képen: csak az "oldalrész"-t jelöld ki poligon módban és így nyomj neki "calculate" parancsot!
Ha így sincs változás, akkor a "másik" részen játszd el ugyanezt!
A lényeg, hogy tényleg ne legyenek összekapcsolva a csúcsok mert akkor valóban "egyik poligon viszi a másikat is"!
Ezek után viszont fokozott figyelemmel kell eljárni ha újra használni akarod a "calculate" parancsot, mert ha kompletten ráküldöd ismét az egészre akkor megint csak "egyik poligon viszi a másikat is"!
( Ez már lassan szlogen lesz )
Válaszod köszönöm.Igazad van,figyelmetlen voltam.Mentségemre szolgáljon,hogy lényegében mindkét irásom azonos problémáról szól,ezért siklottam el ama lényeges dolog felett,hogy melyik kérdésemre válaszoltál.mindazonáltal szivesebben venném a továbbiakban a segitséget,ha megmaradnának a billentyûzeted mélyén a szurkálódó,kioktató kis megjegyzéseid.Köszönöm.
#1866: köszi,ha, lesz idõm kipróbálom.Viszont akkor nem értem,hogy miért "kékül"be az a poligon csoport,amelyikre ráhelyezem az oldalrészt,ha mégsem kapcsolódik össze vele?
#1867:"egyik poligon viszi a másikat is" ez alapból a prpblémám igen