Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gis80s
Na, mostmár jobb, csak a mat tobj fájlját nem csináltam meg rendesen, illetve hasznos info lehet másnak is, hogy ha ABC változatos géprõl van szó, akkor a mappa neve után ezt is be kell írni.

Szóval mostmár minden mûködik és minden jónak tûnik, de a végeredményen ez mégsem látszódik. Hm..."micsináljak"? <#zavart2><#fejvakaras>

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Gis80s
Megtaláltam közben...1234-es hozzászólás volt...

Gis80s
Rubio: köszönöm az infot...sajnos nem leltem rá a Blum féle leírásra, pedig lapoztam nem keveset 😊
Föld hívja Blum-ot, Blum jelentkezz lécci 😊

Imihaver: köszönöm! Megcsináltam a leírásod alapján - bár nem értem, hogy ez mitõl fog világítani -, viszont kilép amikor elindítom a játékomat. (biztos, ami biztos...rutinosan, már eleve üres mod mappával dolgozok) 😊

Ötlet valakitõl? <#nemtudom>

imihaver
Ezt én így csináltam és nekem sikerült!
Azt a cucot amit ki akarsz világítani megkell duplikálnod (create/copy),
ha ez megvan akkor a modellen belül kell egy olyan "mappát" csinálni hogy obj:{0x6C8BE8B8,0x0} ebbe bele kell rakni a másolt modelt, ha ez netán kimaradna a modell álandóan világítani fog. Texturázni ugyan úgy kell minta a másikat, majd amikor a matokat irod átt akkor kell ezt a matot alapnak venni.

ui: Nem árt ha kicsit a másolt modelt elhúzod az eredetitõl hogy biztos jó legyen.

\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"

Rubio
Hát akkor egy kis támpont:

Véleményem szerint
- a kék színt a flare-pack adja (ezt neked kell megtalálnod, hogy pontosan melyik az);
- viszont a 2. képen látható hatást azzal lehet elérni, amit anno Blum tett itt közzé (talán a banner alatti utolsó link alatt megtalálhatod, ha nem, akkor lapozz vissza), ami arról szólt, hogy egy alkatrészt hogyan lehet "kivilágítani" anélkül, hogy dummykkal szórakoznál, de ott arra figyelmeztetett, hogy akkor érünk el jobb hatást, ha a copyzott alkatrészt egy kicsit a másiktól elmozdítjuk elõre (ha megtalálod a leírást, akkor majd megérted, hogy most mirõl is beszélek). Ugyanakkor ennél nem kell mozdítani sehová, hanem eredeti pozícióban hagyni és akkor fedésben marad egymással a két alkatrész, viszont nézõponttól függõen hol az egyik, hol pedig a másik alkatrész tûnik elõ. Mintha ezt tükrözné a két lámpán látható eltérés is...

Hangsúlyoznám, hogy még nem csináltam ilyet, de én így tudnám az általad bemutatott dolgot elképzelni és talán ezt támasztja alá az is, hogy amikor fentrõl nézed a lámpát, akkor az kék, míg ha szembõl meg fehér színûnek látszik.

(Blum mindent leírt arról, hogy hogyan tudod ezt megcsinálni, így én nem ismételném meg, viszont ez a zagyvaság csak akkor lesz érthetõ, ha elõbb azt elolvasod.)

Gis80s
Sziasztok!

Segítene nekem valaki, hogy a mellékelt képen szereplõ világítást hogyan tudnám megszerkeszteni szakmailag? 😊
Nekem úgy tûnik, hogy nem csak egy sima flare van berakva, hanem máshogy van megoldva és ettõl sokkal életszerûbbnek tûnik...legalábbis nekem 😊

Elõre is köszönöm, ha valaki tud segíteni, vagy szolgála némi infoval!

péistike
nekem meg az a fura hogy zmodba jó a hûtõrács de ETS be nem GTS be is jó volt

GTS

94mike
Neked a hütõráccsal ezt kell csinállnod>perspective nézet,jobbgomb a hütõrácsra>properties>vertices>format>diffuse color ne legen be pipállva.

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

péistike
elolvastam xd

GTS

Gis80s
Lehet én tévedek, de szerintem 94mike nem Neked írta...és erre utal az is, hogy a hozzászólása jobb alsó sarkában szerepel, hogy nenus 1916-os kommentjére válaszolt...

péistike
aztán re konvert?

GTS

94mike
surface>paint>prelit color,detect kikapcsolod,brightness-t bekapcsolod,be állítod 10 re,majd az adott dologra katt😄

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

péistike
Valaki segíteni miért ilyen a hûtõrács!? Szürkének kellene lennie

GTS

Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem. Van 1 kamion, és a kamion feltexturázás nélkül sötét szörke. Ez nekem jó is. De én modellezek neki 1 oldatakarót, az meg ugye a fehér, és a szürke közötti színállományban van. Az hogy hogyan tudnék világosítani rajta, az megy, de nekem az kén hogy sötétíteni hogy tudnék rajta. Köszi szépen

....:::: http://nijhofwassink.picturepush.com/ ::::....

péistike
Sikerült!

GTS

PMD,Matok...

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

péistike
Mi lehet a hiba?

GTS

sipi37
Nem mert a pótoknál is ezt csinálja!:S

CB:SiPi MAN TGX xlx @sipi.picturepush.com

Nemlehet,hogy a kamionnak több PMG fájlja is van? Találkoztam már ilyennel...

sipi37
Sziasztok!
Lenne egy óriási problémám!Amikor zmodiba beimportálom a kamiont akkor csak néhány alkatrész jelenik csak meg!Mi lehet a baj?A segítségeket elõre is köszönöm!

CB:SiPi MAN TGX xlx @sipi.picturepush.com

tuzfal3
1. Tartsd be a Magyar Helyesírás Szabályait!!
2. Ha nem találsz külön letölthetõ táblát,a rendszámból is tudsz csinálni, create->copy és a helyére teszed, le mappolod és már meg is van. 😊

Opel Movano 2.8DTi

Hali mindenkinek.Valaki tunak nekem egy névtáblát linkelni.Hiába kerestem nem talátlam sehol.(Egy kis segítség is kellene hozzá,de nem muszály).Elõre is köszi.
94mike
Sztem pmd,mert nem talállja a textúrákat..

péistike
Valaki tudna segíteni? Ha igen elõre köszönöm!

GTS

tuzfal3
Szerintem az lenne a legegyszerübb ha a tutorial hsz-emet betennéd linkként a bannerba, ideiglenesen...

Opel Movano 2.8DTi

Stig95
THX sikerült😄😄

Ki mondta, hogy f??det rám?!

azt hiszem, hogy úgy kell hogy egy eredeti lámpa dummyt(zöld kocka) copyzni azaz másolni kell, és utána át kell írni a nevét egy led névre!

papi08
Sima flare-ket kell rakni, és a Led-pack-ben lévõ nevek közül kiválasztani a megfelelõt😊

13 éve itt. Szép idő.

Stig95
sziasztok Lenne 1 kérdésem LEDeket hogy lehet rakni a kamionra?

Ki mondta, hogy f??det rám?!

úúúúúúúú vazzz tényleg!
köszönöm!

tuzfal3
Detach parancs ha jól emlékszem

Opel Movano 2.8DTi

sziasztok!
a kijelölt részt hogy lehet leválasztani?
a segítséget elõre is köszönöm!

imihaver
Sziasztok
Egy 2.2.2-es zmodról tudnátok adni egy linket?

\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"

valaki tudna linkelni egy viszonylag normális scania torpedo motorháztetõt?
köszi!

köszönöm szépen!

tuzfal3
a tükrözött és flippelt alkatrészen surface->normals->calcuate

Opel Movano 2.8DTi

sziasztok.Tudna nekem valaki egy DafXF 105-höz névtáblát linkelni.Nagyon kéne.Köszi
sziasztok!
miért van az hogy egy tárgyra adott tárgyra a flip parancsot nyomom, és utána a mirrort alkalmazom, akkor fekete lesz a tárgy?
de simán már a flip parancsnál is fekete lesz:/
hogyan lehet ezt kiküszöbölni?

LezFiddler
Nincs mit, és sok sikert!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

Úgy,ahogy egy kamiont...

Maktoko
Hogyan lehet egy pótkocsit ki konvertálni???

http://maktoko.picturepush.com

Rubio
Bingó! Õ lesz az! Köszönöm szépen!

Úgy látom, hogy most már ideje lenne tüzetesebben átböngésznem azt a fórumot!

Most hogy látom a megoldás lényegét a felirat esetében lehet, hogy meggondolom ezt a dolgot, de majd akkor döntök véglegesen, ha a játékban nagyon zavaró lesz ennek hiánya! (Ha majd elérem azt a szintet, amit már ismét bemutatásra érdemesnek tartok, akkor teszek további képe(ke)t a géprõl, na és persze a feliratról magáról.)

Köszi még egyszer a segítséget!

LezFiddler
Meg lehet csinálni az élek lekerekítését a "chamfer" parancs segítségével de egy teljes felirat esetében elég idõigényes és sok melóval jár!

"Chamfer" parancs a gyakorlatban.

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

Rubio
A korábban készített felirat éleit, mert jelenleg olyan éles, mint a baloldali alkatrész széle, s jobb lenne, ha az élek nem lennének ilyen sarkosak, de ha nincs megoldás, akkor marad úgy.

Anno megcsináltam síkban a feliratot, majd mélyítettem, s jelenleg úgy áll, de így éles sarkok vannak, ezért gondoltam egy kicsit lekerekíteni, amikor megláttam a jobboldali munkadarabodat...

LezFiddler
Rubio, milyen objektumot szeretnél legömbölyíteni?

Rubio
Valóban nem, mert nekem az "igazi gömbölyítésre" lenne szükségem...

Azért, köszi a választ!

Sziasztok!
Tudnátok nekem scania tankrol képet adni (amin látszik a pánt + a tank eleje)
Köszi szépen

....:::: http://nijhofwassink.picturepush.com/ ::::....

LezFiddler
Várj Rubio!

Ez a gömbölyítés nem igazi gömbölyítés, csak látszólagos!
Ha így megszerkesztesz egy ívet akkor ugyanaz lesz a problémád mint akela-nak, vagyis ha más-más szögbõl nézed a tárgyat, valamely nézetbõl mindig hibás lesz!

Egyébként a jobboldali alkatrész elkészítési módja annyiból áll, hogy készítesz egy "cylinder" primitívet, széthúzod valamelyik irányban, majd a csúcsokat a "Weld" parancs segítségével összehegeszted.
De szerintem neked nem ez kell!

LezFiddler
Üdvözletem a tisztelt fórumtársaknak!

"miért "kékül"be az a poligon csoport,amelyikre ráhelyezem az oldalrészt,ha mégsem kapcsolódik össze vele?"

Jogos a kérdés!
Valószínûnek tartom, hogy egy alkatrészként szerepel az objektumok között a két vagy több oldal. ( Egyebek közt, így ésszerû ha egy alkatrészrõl beszélünk. )

Tégy e-képen: csak az "oldalrész"-t jelöld ki poligon módban és így nyomj neki "calculate" parancsot!
Ha így sincs változás, akkor a "másik" részen játszd el ugyanezt!

A lényeg, hogy tényleg ne legyenek összekapcsolva a csúcsok mert akkor valóban "egyik poligon viszi a másikat is"!

Ezek után viszont fokozott figyelemmel kell eljárni ha újra használni akarod a "calculate" parancsot, mert ha kompletten ráküldöd ismét az egészre akkor megint csak "egyik poligon viszi a másikat is"!
( Ez már lassan szlogen lesz )

szebb napot kivánok!
Válaszod köszönöm.Igazad van,figyelmetlen voltam.Mentségemre szolgáljon,hogy lényegében mindkét irásom azonos problémáról szól,ezért siklottam el ama lényeges dolog felett,hogy melyik kérdésemre válaszoltál.mindazonáltal szivesebben venném a továbbiakban a segitséget,ha megmaradnának a billentyûzeted mélyén a szurkálódó,kioktató kis megjegyzéseid.Köszönöm.

#1866: köszi,ha, lesz idõm kipróbálom.Viszont akkor nem értem,hogy miért "kékül"be az a poligon csoport,amelyikre ráhelyezem az oldalrészt,ha mégsem kapcsolódik össze vele?
#1867:"egyik poligon viszi a másikat is" ez alapból a prpblémám igen