6060
Segítség!
-
#3881 Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy van egy intem és a tükrök nem látszanak benne csak egy dds van ott gts-böl tettem át ets-be mit lehet ezzel kezdeni? -
Blum #3880 Letöltési linket ebben a topikban ne várj. NINCS WAREZ! Vedd meg. -
lusti12 #3878 Most inkább egy másikat alakítgattam amiről csak leszedtem pár dolgot viszont itt meg a játékban pár dds van meg.Miért? -
#3877 No, hát akkor a Materials Editor-ról és a "truck" tulajdonságairól képet tegyél fel légyszíves!
A .mat fájloknál a 18 karakter megvan? -
lusti12 #3876 Most megvan minden és még mindig ugyan az nincs valami ötletetek,hogy még mit lehetne csinálni? -
Blum #3875 Nem irritál egyáltalán,csak kíváncsi voltam :) -
#3874 Ha irritál akkor elnézést kérek!
Én heccből írtam itt így, egyébként jogos, -e -nek kellett volna írni!
#3872: Valószínűleg azért, mert nem jól adtad meg a "truck" tulajdonságainál, vagy a Materials Editor-ban az elérési utat!
#3873: Konvertáltad, vagy exportáltad?
Ha exportálásról van szó, akkor lásd a 3870-es HSZ-t! -
#3873 sziasztok. 1 kamiont konvertáltam 2.2.2-es zmodival és akár hányszor újra konvertáltam ezzel a hibával dobott ki : 20:43:39 : [model] Unknown variant name 'a' on model '/vehicle/truck/magnum/truck.pmd'
20:43:39 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1027): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model!
Valaki ha tud PLS segítsen :) előre is ksözi :) -
lusti12 #3872 Nem,2.1.1-es és a tobj és a mat fájlokat sem írja meg.Ez miért van.Bocsi a sok lámaságért. -
Blum #3871 OFF:
Gyakran olvasom itt SG-n,hogy kérdő szavaknál nem '-e'-t raknak a végére,hanem '-é'-t. Most nálad például a '...megvan-é..' résznél olvastam ezt. Arra vagyok kíváncsi,hogy ez ilyen nyelvjárási sajátosság vagy csak úgy heccből írjátok így? :) -
#3870 Végül is, ja.
#3865: Úgy is jó.
#3869: Az azért jó lenne ha leírnád, hogy melyik verzióval ténykedsz!
Ha V2.2.2, vagy azon feletti verzióról van szó, akkor valószínűleg elmaradt a collision utáni (ABC) !
Ezt olvasd el! -
lusti12 #3869 17:38:18 : [model] Unknown variant name 'c' on model '/vehicle/truck/wojcicki/truck.pmd'
17:38:18 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1037): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model! -
Blum #3868 Banner alatt futó piros szöveget olvasd el szépen.
Most kivételesen jófej leszek,tehát nem törlöm a hozzászólásodat.
.log fájl mit ír? (Ahol a mod mappa van,ott van egy log fájl.) Nyisd meg WordPaddal és másold be ide a tartalmát,abból kilehet szépen matekozni,hogy mit ronthattál el. -
lusti12 #3867 Tudom,hogy nagy kérés de valaki nem konvertálná be.Már egy hete próbálkozom de mégsem sikerül mert betöltésnél kilép a játékból.Előre is köszönöm! -
lusti12 #3866 Nagyon köszönöm a segítséget!:D -
#3865 Vagy:
Total Commander-ben ráállsz az adott fájlra, F4-el megnyitod és már szerkeszthető is (és tök mindegy, hogy mi van hozzárendelve, vagy mi nincs)...
(Én pl. így szoktam...) -
Blum #3864 Úgy is jó,persze.
Bár szerintem teljesen feleslegesen van fent azon a gépen egy adatbázis kezelő program,szóval nyugodtan le is szedheti. -
#3863 Vagy:
Total Commander-ben fájlt kijelölöd, majd Fájl/Hozzárendelés...
Itt kikeresed pl.: a WordPad-ot. -
Blum #3862 Töröljed a komplett Office-t és újratelepítéskor hagyd ki az Accest. (Ki lehet választani a telepítőben,hogy miket akarsz feltenni). Utána meg WordPad-al nyisd meg,az kezeli normálisan. -
lusti12 #3861 Hello!Valaki megtudja mondani,hogy mivel nyissam meg a mat fájlokat,mert nekem a Microsoft Access-al akarja de azzal nem lehet mert nem ad ki semmit,más programmal meg társítani nem engedi.Válaszaitokat előre is köszönöm. -
#3860 Okés, köszi a választ :) -
#3859 Akkor a PMD-t írtad el.
Viszont nekem is van egy kérdésem.
Átáltam 2.1.1-röl 2.2.4-re csináltam egy gépet be akartam rakni játékba és elösször kifagyott. Megnéztem log-fájlt azt írta hogy nem tudta megnyitni az eggyik matot. Újra exportáltam átírtam megint azt a matot. Viszont most is kifagy és a log viszont nem ír semmit... Nem töltésnél fagy ki hanem ahol meg kéne vennem a kamiont a kereskedőnél ahol meg kellene jelenitenie a gépemet ott fagy ki....
Tipp? -
#3858 Nah!
Harmadik videóval(BGTruckersről szedtem) sikerült bekonvertálni ETSbe! Képet nemteszek, mert még ramaty állapotban van.
1. gond: Miért nemjók a DDS-ek? ZModban tökéletesen megvannak, viszont a játékban összekeverednek :/ -
#3857 Ezt nagyon összekutyultad!
Legelőször is: a helyes importálás megy?
Ha már ott elakadsz, akkor nagyon nehéz lesz eljutni az exportálásig.
Másodszor: nem jó helyre exportálsz!
Csinálj egy új mappát pl.: az asztalon, és ebbe egy ugyanolyan mappaszerkezetet mint az eredeti autóé!
( Új mappa/vehicle/truck/xxyy )
Ide exportáld az autót!
Majd inkább este Skype-n megbeszéljük mert ez így nehéz lesz. -
csoki0715 #3856 Megcsináltam van egy olyan mappám hogy kamion/vheicle/truck/definition
a definition alá betette a kamiont amit exportáltam pmg formában 0 MB és nics benne a duda file-ja igaz a textúrát a materials editorban csináltam és nem tom jól-e. A játékba nem teszi be a kamiont se nem csak a dudát. -
#3855 Valamit összekutyultál. -
csoki0715 #3854 Nem jóó csak a kamion kerekei látszanak a játékban.
Valami ötlet? -
#3853 Pedig így mennie kell.
#3852: Klatty a File gombra, legördülő menü, Save As alatt - Merge... -
csoki0715 #3852 Újra le kellett szednem a zmodeler-t mert nem működött és a 2.2.4 (build 981) eset szedtem le de ott nem találom a merge-t régebbit meg nem enged letölteni. -
csoki0715 #3851 Hali!!
Köszii a segítséget egyenlőre működik. -
#3850 Nah. Nemsikerült :/
2.2.2vel is próbáltam, 2.1.1el is. Mindent megtudok csinálni és mégsem sikerül.:/ A legjobb az hogy fogalmam nincs hol rontom el hisz mindent úgy csinálok ahogy Lory, Vajó videójában van meg ahogy segítenek ... :/ -
#3849 Hali!
Volt valamilyen Hex-em amivel meg lehetett csinálni hogy az üveg pl.: zöld legyen és fényes stb... Valakinek nincs meg? Ha igen akkor megkérhetném hogy küldje el privátba?
Előre is köszönöm! -
#3848 "csakhogy nekem nincsenek eredeti .matjaim"
Jogos! -
#3847 csakhogy nekem nincsenek eredeti .matjaim :S de majd lory volvo mattjait használom -
#3846 Igen, megírni a .mat fájlokat az eredetiek alapján, betenni a textúrákat, és a megfelelő helyekre a vheel és definition mappát, illetve fájlt. -
#3845 Most megpróbálom azon a módon amit írtál 2.2.2ben, de ahogy észrevettem SuSunak is ez volt a problémája így most az szerint próbálkozom.
szerk.:
Megvannak a mattok és a tobjok. Elég volt visszaolvasnom 3 oldalt :)
akkor most megírta a mattot is és már csak a definition kell? -
#3844 Először döntsd el, hogy melyik verzióval szeretnél ténykedni!
A V2.2.2- től nem kell a 18 karakteres .mat név, ennélfogva a hexaeditoros görcsölést is el lehet felejteni. ( persze ki, hogy szereti )
Amit példaként felhoztam az imént, az V2.2.2-re értendő, így meg van a válasz a kérdésedre.
Mint írod a netről szedted le az autót Z3d fájlként, ezért valószínű, hogy nem voltak hozzá .mat fájlok.
A V2.1.1-el meg kell írnod őket ügyelve a 18 karakterre, ez nem gond, viszont a "truck" tulajdonságaiban az "Origin" értékét akkor is meg kell adni!
-
#3843 Először importáld az autót!
Ha ezzel meg vagy, a Zmodelerben a "File" alatt van a "Merge..." parancs, ezt nyisd meg és keresd ki a kürt Z3d fájlját és add hozzá az autódhoz.
Méretezd, forgasd , tedd a helyére és adj neki textúrát, lehetőleg a meglévőek közül, különben nem fog működni.
Ezután biztos ami biztos, mentsd el!
Most csinálj egy új mappát pl.: az asztalon, és egy ugyanolyan mappaszerkezetet mint az eredeti autóé!
( Új mappa/vehicle/truck/xxyy )
Ide exportáld az autót!
Ha mindent jól csináltál, akkor exportálás után az összes fájlt megtalálod ebben a mappaszerkezetben. ( kivéve persze a textúrákat )
Mivel az autód nem kapott új textúrát, ezért innen csak az új PMG fájlt kell átmásolnod, felülíratnod az eredetivel! -
#3842 A Materials Editorban nem 18 karakteres nevet kell megadni? Hova kell írni az útvonalat? :) -
#3841 Sziasztok!
A Materias Editor-ban megadtad a helyes útvonalat a .mat fájloknak?
pl.: /vehicle/truck/xy/bodypaint (generic)
Vagy, a "truck" tulajdonságaiban az "Origin" értékénél ott van valami ehhez hasonló: /vehicle/truck/xy ??