6060
  • szabii98
    Hali!
    Exportálni szeretném a gépemet, de nem rakja ki sem a .Mat sem a .Tobj fájlokat a mappába :/ 2.2.2 alatt és 2.1.1 alatt próbáltam, 1ik sem ment :/
    be vannak pipálva alul hogy Read/Write, mégis hiába :/
    help pls :S

szerk.:
    lehet azért nemrakja ki a matokat meg tobjokat, mert ez egy modell volt amit úgy töltöttem a netről(ddsekkel, z3d fájllal) ?
  • csoki0715
    Hali!!
    Van egy problémám elolvastam amik a banner alatt a lenyíló részben vannak lépésről lépésre haladtam de a játékban nincs duda a kamionon pedig zmodeler-ben ott volt.
    Segítene valaki?? Előre is köszi!!

amúgy azt úgy kell hogy csinálok egy mappát az asztalra beleteszem a kamion vheicle mappáját elinítom a zmodelert úgy hogy software 24 bit 8 valami a legalsó letöltöm a dudát beteszem a file-ba ahol a vheicle is van ráteszem a kamionra rögzítem azzal a display reset-es valamivel elmentem másként abba a mappába amit csináltam aztán megnyitom exportálom és a vheicle mappát amit betettem a csinált mappába visszateszem a kamionmappájába raktározással?
  • bela96
    vegyél fel msn-re tudok adni neked rózsafuzért.irj majd privit
  • zsolt015
    sziasztok rég jártam erre el kezdtem megint alakítgatni magamnak egy kamiont eddig itt tartok .Egy kérdésem lenne hozzátok hogy Rózsa fűzért nem tudjátok hol találok meg ilyen kiegészítőket?
  • LezFiddler
    Nincs mit.
  • Robi650e
    Kösz a válaszodat.
  • LezFiddler
    Szia!

Kész autót át lehet alakítani, természetesen csak akkor ha nincs lezárva a modell!
    Sőt, a többségünk ezt csinálja.
    Viszont, hogy ezt hogyan kell tenni, az már egy kicsit rázósabb téma!
    Ajánlanám figyelmedbe a banner alatt lenyíló ablakot, ott kéne átolvasni pár mondatot.

Elsősorban sajnos meg kéne tanulni alapfokon kezelni a programot.
  • Robi650e
    Sziasztok! kezdő Zmodeleres vagyok tudtok valamit segíteni ETS-be szeretnék kamiont csinálni.
    Azt nem lehet megcsinálni h egy kész kamiont átalakítok és ha igen akk hogy?
    Válaszotokat előre is kösz.
  • LezFiddler
    Verzió?
  • bela96
    mi lehet a gond??
  • bela96
    Sziasztok.Van egy olyan problémám hogy egy gépet bekonvertáltam.beraktam a játékba de mikor betoltodot a játék akkor kilépet.A log fájl ezt irja:
    12:55:28 : [model] Unknown variant name 'a' on model '/vehicle/truck/man/truck.pmd'
    12:55:28 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1027): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model!
  • LezFiddler
    Már én is látom!
    Nincs mit.
  • SuSu1992
    már jó a kép, köszönöm a segítséged!:)
  • LezFiddler
    Ez nem megy!

Alkatrészen jobb gomb, majd a Properties\Mesh\Vertices\Format útvonalon fentről a negyedik.
    UV Channels 1 vagy 2. Mindig állítsd 1-re!
  • LezFiddler
    Jogos!
    Tegnap még jó volt, ma már rosszalkodik a Képkezelő!
  • SuSu1992
    ?
  • LezFiddler
    Itt megtalálod:
  • SuSu1992
    aha, értem, és ezt hol kell beállítani?
  • MANos Viktor
    Oké. :)
  • LezFiddler
    Az "out of memory"-val való kilépésről nem volt szó!

Mielőtt merge-zed az új alkatrészt, alkatrészeket, nézd meg a tulajdonságait!
    Ha valamelyik alkatrészed-, ne adj Isten mindegyik UV channels 2 akkor azt, azokat át kell állítani UV channels 1-re.

"Out Of Memory" hibával akkor szokott kilépni a program, ha egy- vagy több alkatrész UV Channels 2- re van állítva.
    A modelled minden alkatrésze legyen UV Channel 1 !!!!
  • Maktoko
    *reverse_l
    Bocs a 3 hsz-ért csak nem tudok rendesen írni,szóval tényleg bocsi!
  • Maktoko
    *reverse-l
    (Bocsi a 2 hsz-ért)
  • Maktoko
    Helló!
    Szerintem a 2.2.2-es verzióban is ugyan az a megoldás mint a 2.2.4-ben,létre kell hoznod egy olyan könyvtárt a főgyökérben hogy-->> reverese_l
    és ebben csak bele teszed a fügönyt és visszateszed a kamiont a játékba és rükfercbe teszed és megnézed hogy jó-e,remélem tudtam segíteni :D
  • Ricsi234
    Hali!Azt szeretném kérdezni hogy,hogy bírnám megoldani a függönyt hogy ha hátra menetbe van akkor a függöny legyen a kamionba!pl. mind sztics-nek
    Köszi(2.2.2-es zmodeler-ől van szó!)
  • danyr
    Az miért lehet, hogy a HxD nem fixálja teljesen a .pmg-t, csak bizonyos dolgokat?
  • SuSu1992
    sajnos így sem jó:S
    ugyan úgy out of memory-t ír ki:S
    azért köszönöm a segítséget
  • LezFiddler
    Semmi gond.
    Az old Z3d fájlt még a Zmodeler 1.0.x használta.
    Mi már az újabb fájlt használjuk ( legalább is akik a 2.x.x verziót használjuk )
    Nem Merge-zni kéne a régi fájlt, hanem először megnyitni a v2.x.x-be, majd menteni!
    Ha ez meg van, innen már lehet csatolni az újabb Zmodeler által kreált Z3d fájlhoz, vagy megnyitott autóhoz.
  • SuSu1992
    nem tudom hogy a kettő között mi a különbség
  • LezFiddler
    Z3d és old Z3d fájlokat szeretnél összehozni?
  • LezFiddler
    Ok, látom!
    Valamit összehozunk.
  • MANos Viktor
    Hát sajna csak ilyenem van, bár ez nem nagyon használható. De amúgy ilyet szeretnék TGX 18.480-at. :)

• SuSu1992
    sziasztok!
    Olyan problémám volna, hogy alapból egy z3d-t megtudok nyitni zmodelerrel, de ha már merge funkció használatával akarom beletenni egy másik z3dbe akkor kifagy a zmodeler, próbáltam ugyan ezt exportálni, de akkor meg valami más baja van...
    szóval erről érdeklődnék, hogy hogyan lehet ezt megoldani.
    előre is köszi
  • LezFiddler
    Sziasztok!
    Ha van róla használható fényképed, megcsinálom.
  • Maktoko
    Driver Update akármi,de frissítettem a kártyát és ugyan olyan még a játékban a kamion,ugy hogy sztem csak kamionnak van valami baja :(
  • Blum
    Mi annak a 2 setupnak a neve?
  • Maktoko
    Amit letöltöttem rar-ba telepítőt,abban van 2db setup,csak azt nem tudom hogy mind2 fel rakjam?
  • Maktoko
    Tudom,csak nem akarom elbaszni,és köszi a segítséget :D
  • Blum
    Ugye tudod,hogy ez most hülye kérdés volt?! Segítek:

• Maktoko
    És amit letöltöttem azt telepitsem fel?
  • Blum
    Eszköz alatt,Név mellett ott van.