A repülésbiztonság fejlődése I.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A jeget tehát felszállás elõtt el kell távolítani; általában folyékony jégoldóval permetezik le a gép kritikus pontjait.
Erre reagált teddybear, illetve te. Én pont erre a bizonyos kosaras autókról permetezésre gondoltam. 😉
Azért kérdeztem rá, hátha tényleg le vagyok csak maradva, és már a gépek magukat tudják jégteleníteni. Sose lehet tudni. Tény, hogy ti sûrûbben vagytok reptéren/gépközelben, mint én. 😉
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A halál csupán a kezdet...
Itt olvashatsz az ACAS-ról.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Aki túrázik, és használ GPS-t, látja.
Kara kánként folytatom tanításom.
A TCAS (Traffic Alert Collision Avoidance System) ügyeli a gépek elkülönítését magasságban egymástól az S üzemmódú ATC-vel karöltve
szóval az ACAS jelzés nem jó, az TCAS 😊
az ablakok még elektromosan fûtöttek
CIFU pontosan megmondta: az ILS rendszer fix telepítésû antennarendszerrel mûködik, ha át akarod állítani a siklópálya kezdetét, akkor el kell tolni mind a négy antennakomplexumot, ráadásul eléggé messze, mert a siklópálya eléggé kis szöget zár be a vízszintessel(Ferihegyen ha jól emlékezem csak 3°-ot!), azután el kell intézni az összes rádiómagasságmérõt is, csak azért mert 15 méternél elkezd dudálni, no meg a radart is, meg még a közelségjelzõt sem árt kiherélni, mert esetleg arra kezdi biztatni a pilótát, hogy nem ártana felrántani a gépet!
Ami a filmben volt, az kizárólag a rendezõ, és a többi nemszakértõ fantáziáját dícséri.
A szállítógépeken többnyire meg nincs katapultülés, ha baj van, akkor kiugranak hagyományosan, vagy megpróbálnak kényszerleszállni. A Hercules C-130 -as alapfelszerelésében sincs katapult, pláne nem duplanullás, amúgy méregdrága vadászgépkatapult ülés. Nincs is rá szükség, ott vannak a vagányfiúk, hogy megvédjék õket.
az ILS rewndszer is képes a megfelelõen felkészített gépet letenni a betonra, erre péda a Comet kísérleti változata, ami már a hatvanas évek elején leszállt a londoni reptéren, autómatával.
Ez az erõs csúsztatás amúgy a Die Hard 2. egyik "remeke" a sok közül. Ezek közé tartozik még az, hogy a mûanyag tokos Glock pisztolyal simán át lehet menni a fémérzékelõ kapun, vagy hogy a teherszállító repülõgépekbe katapultülést szerelnek...
Valszeg egyébbként a mai rendszerekkel, a GPS-szel ezt nem lenne könnyû megtenni.
A GPS rendszerhez: Az amik pontosan azért tartják meg a felügyeletet a rendszer felett, hogy bármikor lekapcsolhassák, illetve csökkenthessék a pontosságát, mint ahogy azt tették a Sivatagi vihar során is pl, ha jól tudom. A hadseregük is azt használja (naná <#wow1>#wow1>), majd hülyék lesznek hagyni, hogy az ellenség is elboldoguljon vele.
Na ebbõl a szempontból lesz érdekes az európai rendszer, a civil felügyelettel. Kíváncsi vagyok, a következõ cikkben a terrorveszély kapcsán elõjön-e ez is?
Itt olvasható az Avianca CVR felvételének szövege. (illetve annak összegzése, a legénység egymás között spanyolul beszélt)
Egy kis magyarázat:
CAM-1, -2, -3: pilótafülke hangrögzitõ (-1: kapitány, -2: elsõ tiszt, -3: fedélzeti mérnök)
RDO-2: a géprõl kimenõ rádióforgalom (csak az elsõ tiszt rádiózott)
APPR: megközelítési irányító
TWR: torony
xbox360+komputer
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Azé' roppant kíváncsi vagyok a folyt.ra fõleg a terroristák témakörben...ugye nem lesz benne a 9/11, mert akkor a vita megint fellángol....
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Meghint látszik hogy ki írta a jót <#worship>#worship>
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net