246
-
Epikurosz #126 Több beszólásra is reagálva:
OFF
A gonosz léte a világban nem bizonyíték Isten nem-létére, hisz írva vagyon, hogy létezik Isten (ő minden jónak kútfeje), de mellette ott van a Sátán is, a rossz okozója. A bajokat tessék ez utóbbi úriember nyakába varrni, ne a Jóistenébe.
OFF
Ennek a vírusos témának sok bugyra van.
Most azon rettegnek egyesek, hogy mi van, ha egyesül, mutálódik, stb. és kialakul az ember<->ember (továbbiakban: e<->e) mutáns?
Hát, akkor aztán hullik a férgese...
De közelítsük meg a témát egy másik szemszögből, hisz jelenleg nagy a veszély, de mivel sok múlik a véletlenen, azért van esély arra, hogy X vagy Y megússza, és minden menjen tovább.
De, mi van, ha megjelenik a Gonosz (terroristák képében például), és tudatosan törekszik olyan vírus kialakítására, amely kiiktat embermilliárdokat?
Rebesgették a nemzetközi sajtóban, hogy állítólag egyes zsidó tudósok fejében megvillant az az ötlet, hogy olyan vírust fejlesztenek ki, amely szelektíven müxik, vagyis csak arabokat nyír ki. Hivatalosan aztán rögvest cáfolták ezt a hírt, és nem is hiszem, hogy belefogtak volna ilyen galádságba, ugyanis a zsidók is sémita nép, mint az arabok, így saját magukat is gallyra vág(hat)ták volna. Mer' ugye a biofegyver kétélű fegyver.
Szóval, itt azért elég sok probléma felvetődik, és elég sok az aggály és a kétely és a félelem.
Ugyanis a természet kegyetlen, de hagy kiskapukat, ám az intelligens gonoszságtól félni kell.
"A peste, fame et bello, libera nos, Domine"
de főleg:
"Ab insidiis diaboli, libera nos, Domine!" -
assdf #125 Már megint megy ez a szutyok hogyan rémitsük halálra az embereket. Asszem amióta csak van ember mindig várták a világvégét.Ezerben is azt hitték hogy most majd összedől a ház, pedig akkor még Nostradamus sem volt aztán mégis itt vagyunk.Régen szellemvasutat használtak az emberek rémitgetésére, most meg már ez az új divat. Minden hétre vmi új világméretü katasztrófa... hülye média -
#124 Nah .... ideiglenes védőoltás DONE!
Tessék nézni a híreket. Más tészta, hogy egy esetleges (ne adja az Isten) mutálódott vírusra nem jó (mitől is lenne)! Tessék odafigyelni ! -
#123 Nemakarok nicket vátoztatni :D
Prof William: Tudom 2000-ben már becsapódott egy hatalmas aszteroida és kihalt az emberiség... Végülis lehet valamikor 4123 január 1-jén lessz egy világjárvány és akkor máris 2000 után vagyunk.
Ilyet én is tudok jósolni.
2006 dec 24 előtt még meg fog halni egy iraki katona mert lelövik az amerikaiak. Nahh. Ha meghal akár több is akkor én meg mondtam ha nem akkor úgysem fog rá emlékezni senki sem. -
dez #122 Igen, étteremben. De otthon elkészítés közben nyugodtan el lehetne kapni. (Ha lenne benne. De - remélhetőleg - azt észrevennék. Legalábbis egy idő után. :p)
[Én azért nem eszem csirkét egy ideje, mert már teljesen ehetetlen a bolti csirke, de még a piaci is. Kivéve a nem tápos. De nem tudom, azt hol lehet kapni. Mindegy, most nem is erőltetem annyira. :p]
Apropó, azt tudjátok, hogy a nagyüzemi körülmények között tartott állatok kapják el legkönnyebben a betegségeket, mert jóval gyengébb az immunrendszerük? Okokat talán nem kell sorolni. -
Prof William #121 Az baj hogy ha csak 2 nap után dönti ágynak az embert, már akkor is rengeteg embernek át fogja adni.
Nostradamus beszélt egy 2000 után jövő nagy világjárványról. Persze akkor poenra vettem a dolgot, de milyen durva lenne már ha bejönne.
Valszeg az emberiség nem fog kihalni, de az az egymilliárd halott nem is tűnik olyan lehetetlennek.
A madárinfulenza is nehezen érvényesül egészséges szervezetben, úgyhogy mindenki éljen egészségesen és járjon sztaunába és még meg is úszhatjuk. -
Csaba #120 Ja, én legszívesebben húst hússal ennék.:-) Nekem mindegy, hogy pulyka, csirke, marha vagy disznó, csak hús legyen. Egyáltalán nem félek semmilyen vírustól, mert nem nyersen eszem. Majd akkor kezdek el félni, ha ugyanúgy fog terjedni a madárinfluenza emberről emberre, mint egy sima torokgyulladás. Akkor para lesz, de addig nyugodt vagyok... -
IoIa #119 Én szeretem a csirkét és egyáltalán a szárnyasokat, de enni nem nyersen eszem, így nem is lesz semmi bajom (közvetlenül a csirkétől). Nem vagyok beszarva, beoltatni sem fogom magam, mint ahogy semmilyen influenza ellen nem oltattam be magam soha.
Persze valós veszély ellen én is védekeztem, ha kellett. Lariam-ot (malária ellen) pl. szedtem, ha olyan helyen jártam. -
Csaba #118 Akkor magadat bünteted, mert nagyon finom egy csirkepörkölt. (Nyamnyam.) Pl. egy étteremben nyugodtan ehetsz bármit. Sütés közben úgyis elpusztul minden vírus. -
IoIa #117 Pár éve a tehenek miatt volt pánik... Mégsem lett katasztrófa. -
#116 "Csirkét már rég nem veszek". Hozzátenném már semmiféle szárnyast. -
#115 Csirkét már rég nem veszek, és eddig se TCG csirkét vettem, sőt, nem is csirkét, hanem pulykát, de az influenzának mindegy, McD-be pedig nem járok. A veszély ezzel természetesen nincs kizárva, time will tell. Én is a "better to safe than sorry", azaz a Jobb félni mint megijedni elvet vallom amúgy. -
IoIa #114 Kevesebb amerikai akciófilmet kéne nézned. -
IoIa #113 Talán még annyi sem vagy? Ilyen véleménnyel!... -
tomo #112 a terv ismereteben lázadás torne ki , na igy mar ertem , miert titkos. -
IoIa #111 Éppenséggel sem vén, sem tanító nem vagyok. De talán kicsit több ismeretem van, mint neked. -
IoIa #110 Szánalmas a vergődésed.
Az ilyen tervek azért képeznek államtitkot, mert a terv ismeretében szabotázs/terrorcselekményeket könnyebben tudnának véghezvinni.
Megsúgom: az ilyesmi mindenhol a világon államtitok.
PS: ha te - állításod szerint - "érintett vagy", és az egészségügyben nővérként/ápolóként/orvosként dolgozol, akkor ne rontsd itt a betegek kárára a levegőt, menj inkább dolgozni... -
tomo #109 akkor meselj o vensegges tanito! -
tomo #108 egy valamit tok elkepzelni, hogy az van a titkos tervben, hogy kit hogyan geppuskaznak le, ha nem csinalja azt amit mondanak neki.
esetleg nem akarjak felfedni hogy mekkora gaz a terv, es hoyg csak a privilegizalt egyedek menekulhetnek meg.
ja meg azt , hogy ebbol a csodagyogyszerbol, amit majd ingyen fognak osztogatni, nincs is eleg raktaron.
tenyleg arrol pl sehol nem beszelnek, hogy ez a gyoygszer megelozesre is alkalmazhato. nem csak kezelesre. csak sajna annyi nincs belole , hogy mindenki szedhesse.
5400 ft 10 szem, ami 5 napra eleg ha kezelesre hasznaljak , es 10 napra prevencioban alkalmazva. -
IoIa #107 Az életkorodat elnézve nem csodálom, hogy nem ismersz ilyen terve(ke)t. -
IoIa #106 Csináltak nálad "C" kategóriás nemzetbiztonsági ellenőrzést?
Egyébként az ilyen tervek államtitkot képeznek... -
tomo #105 ha, ismetlem HA létezik a TERV.
en felek a politikusok es vezetok dilettantizmusatol.
az ures frazisok puffogtatasaban jok, de ha valamit kene csinalni egymasra mutogatnak.
csak ennek ez esetben emberek eshetnek aldozatul...
-
IoIa #104 Ha érintett vagy, akkor időben meg fogod tudni. -
IoIa #103 Szerintem indulj most azonnal. Én nem tartalak vissza. -
#102 Jó lesz az a lappangási időnek is :) -
tomo #101 miert kene tudnom? pl mert erintett vagyok a temaban. -
IoIa #100 Látszik, hogy még nem jártál távol-keleten. Jó lesz az 10 órának is... -
tomo #99 en is mennek londonba, mert a 84 ezer nettobol nehez fenntartania magat az embernek. nem hogy egzisztenciat teremtsen.
nem is tom mi tart vissza. -
#98 Te meghalnál szívesen? -
plamex #97 no comment. -
IoIa #96 Sajnállak. Azt hiszed, hogy amiről nem tudsz, az nincs? Egyáltalán neked miért kéne róla tudnod? Semmi érdemlegeset nem tudnál tenni, akkor meg minek? -
#95 Tomo: hát igen, akik újabban hétvégén Londonban praktizálnak, mert pénzt is akarnak keresni.
Csirke4: Ahogy lentebb írtam vannak ún. hordozók is, akik nem betegednek meg, mégis hordozzák (és terjesztik) a kórokozót. Ráadásul hat-hét óra alatt el lehet jutni a Távol-Keletről Európába, így rövid lappangási idő is elég.
Amúgy változtass sürgősen nicket, mert karanténba teszünk ::) -
tomo #94 neked sincs fingod, hoyg milyen rendelkezesek vannak.
amugy a korhazban nem kene tudniuk az ott dolgozoknak errol a te hires tervedrol?
olvastad a valsagterv kiadott reszet? siralmas szvsz. -
tomo #93 ez a gaz, hogy errol a fogatokonyvrol senki nem tud.
masreszt nem azert, de a forgatokonyvet vegre is kene hajtani, ha letezne egyaltalan.
kivancsi leszek, ki lesz annyira bator, hogy az eletet kockaztassa egy mondjuk 50% os esellyel halalos betegseggel, hogy megmentsen masokat.
egyetlen hatekony eszkoz a hatalom (undorito szo) kezeben a dezinformacio, es informacio visszatartasa. -
#92 remélem minnél többen megkapják és meghalnak ebben a betegségben. -
IoIa #91 Levegőbe beszélsz. Fingod sincs, hogy ilyan esetben milyen rendelkezések vannak. -
tomo #90 az egy kepzeletbeli betegseg.
cseppfertozessel terjedo, 80% os esellyel fertoz es 100% ban halalos, immunitas nincs.
egy ilyen betegseg kipusztitana az emeberiseget, meg onmagat is.
mondjuk a verzeses lazak kozel allnak hozza ebola marbur es barataik. -
IoIa #89 Egy olyan feltételezett járvány esetén, mint amiről szó van, szükségállapotot hirdethetnek ki. Hidd el, nagyon pontos forgatókönyvek vannak ilyen esetekre. -
tomo #88 majd olvasd el a torvenyt, hogy ki mit adhat be.
de teny, hogy szukseg eseten beadja a nover, aztan megy a bortonbe :)
de az 1 korzeti orvosnak van 1 asszisztense. az 2 2000 emberre. -
davos80 #87 A "satan bug" az milyen betegség magyarul?