Rohamléptekkel terjed a madárinfluenza
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az erõs immunrendszer - és az immunrendszer, ami ismer egyes kórokozókat: nos ez két különbözõ dolog.
"Ennek egyik módja, hogy kapcsolatba lép a kórokozóval, de a dolog kétesélyes, akár meg is halhat."
Hétköznapi kórokozóktól ugyan nem! (Csak ha extrém legyengült szervezetrõl van szó.) És neves orvosprovesszorok szerint egy erõs immunrendszer igen veszélyes kórokozokkal is gyorsan végez. Persze valószínû, hogy több egyidejû agresszív fertõzéssel már az sem bír el.
"Védõoltás eredményeként legyengített kórokozót kap a szervezet, amelyre kialakul a megfelelõ immunválasz. A kockázat nagyon csekély."
Elméletben mindez nagyon szép, és egyszerû. A gyakorlatról olvasd el a belinkelt könyvet (és nézd át az abban hivatkozott számtalan forrást). Pl. lehetnek mellékhatások is.
A másik, hogy 1-1 oltás 1-1 kórokozó ellen ad (több-kevesebb) védelmet. Hiába adtak neked 25 kórokozó ellen oltást, ha egy 26. fertõz meg, megbetegszel, és az immunrendszered megfelelõ mûködésétõl függ, mennyire!
"Akkor melyik a jobb?"
Erõs immunrendszerûnek lenni az igazi... Persze adott esetben indokolt lehet az oltás.
"Másik tévhit, hogy ó, hogy legyengültek a mai emberek, mert bezzeg régen olyan makkegészségesek voltak. Hatalmas tévedés. Kellene olvasni történelmet is, és megismerni elõdeink életkörülményeit, egészségi állapotát."
Na látod: ma sokkal jobbak a higiénés állapotok, azaz nem teszik ki az emberek magukat és egymást folyamatosan többfajta fertõzésnek (ami már egy erõsebb immunrendszert is kimerít), plusz nem alultápláltak! Tehát, az emberek nem kerülnek az egyik fertõzésbõl a másikba (ha egyátalán sikerült megszabadulni az elsõtõl). Ilyen szempontból nem betegesek, nem ilyen súlyosabb betegségeik vannak.
"A mai emberek egészégi állapota nagyságrendekkel jobb, mint õseinké."
Igen, de közben sokkal több az életet közvetlenül nem veszélyeztetõ, de gyengítõ hatású betegség! Pl. a civilizációs(!) betegségek, krónikus betegségek, allergiák.
Az allergia az immunrendszer hibás mûködése, amikor feleslegesen pazarolja az erõforrásokat, adott esetben lassan igencsak kimerítve a szervezetet (pl. fel nem ismert, vagy kikerültehetlen, folyamatosan fennálló irritáció folytán).
Ezek tömegeket tesznek többé-kevésbé fogékonyabbá a fertõzésekkel szemben, csak épp ma nem minden utcasarkon találkoznak pestis vagy egyéb hasonló kórokozóval.
Azt viszont meg lehet nézni, hogy pl. az infuenzát alaposan elkapja az emberek többsége, vagy pl. a kevésbé súlyos nemi betegségek semmivel sem terjednek nehezebben. (Azért az enyhébbekrõl van szó, mert a súlyosabbakat persze általában alaposan kikezelik.)
"Jobbak az életkilátások is (átlagéletkor)."
Igen, ma hosszabb ideig élnek a városi emberek. De még hosszabb ideig élnek, és éltek az egész nap a mezõn dolgozó (de a munkát nem túlzása vivõ, mint pl. a jobbágyok, rabszolgák), friss levegõt szívó, friss ételeket evõ, keveset idegeskedõ emberek.
a védõoltás nem hagyja elkényelmesedni az immunredzsert mint pl az lyan gyógyszerek amik hatása egyenest a betegségre irányul.
ez nem elenanyag. ( mert sokan keverik akét fogalmat mint ahogy elnézem)
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
Hagyjuk mát ezt a sok félrebeszélést.
A lényeg az, hogy az ember immunrendszere megerõsödjön.
Ennek egyik módja, hogy kapcsolatba lép a kórokozóval, de a dolog kétesélyes, akár meg is halhat.
Védõoltás eredményeként legyengített kórokozót kap a szervezet, amelyre kialakul a megfelelõ immunválasz. A kockázat nagyon csekély.
Akkor melyik a jobb?
Másik tévhit, hogy ó, hogy legyengültek a mai emberek, mert bezzeg régen olyan makkegészségesek voltak. Hatalmas tévedés. Kellene olvasni történelmet is, és megismerni elõdeink életkörülményeit, egészségi állapotát.
A mai emberek egészégi állapota nagyságrendekkel jobb, mint õseinké. Jobbak az életkilátások is (átlagéletkor).
Kara kánként folytatom tanításom.
Nem kell ahhoz orvosprofesszornak lenni, hogy pl. tisztában legyen vele egy az ország politikai egy egyéb fontos ügyeiben igen jártas valaki, mi folyik a színfalak mögött, vagy hogy követni tudja, az oltások bevezetése min változtatott és milyen irányban.
Ettõl függetlenül itt nem Gandhi véleménye a mérvadó, hanem a többi leírt tény.
"Ma a piacon kérdem a kofától, hogy édes-e a szõlõ? aszongya, kóstoljam meg. Mondom, nem eszem mosatlan gyümit. Mindjárt a mellettem lkévõ naccsága is bekontrázott, hogy pedig bizony az jót tesz, mert a gyerek is a földön mászkál stb. stb.
Baromság!"
Nem teljesen. Amikor már kifejlõdött az immunrendszer (tehát nem túl korán, azaz asszem 1-2 éves kor után) edzettebbé teszi az immunrendszert kismennyiségû bejutó kórokozó. (Persze a növényvédõszereket és a bélféreg-petéket kerülni kell.) Tehát egyes elképzelések szerint a túl steril környezetben nem tanul meg megfelelõen védekezni az immunrendszer.
"Eszerint amikor pld. földrengés van, és mivel nincs víz, nincs kézmosás, és kitör a kolera, a hastífusz - ez mind jó."
Ott már túl sok az elszaporodó kórokozó. Különösen árvizek után van baj, ami kimossa a szennyvízcsatornákat.
"Semmelweis elõtt a szülészek nem mostak kezet, hulltak is a kismamák gyermekágyi láz miatt, mint a legyek - ez mind jó volt."
Nem teljesen ugyanaz, ha valami lenyelünk, vagy egy nyílt sebbe kerül.
"El a kezekkel az orvostudományról!"
Orvostudomány = multicégek gazdasági érdeke? Nem hiszem! Inkább: szabad orvostudományt!
1x csak jön: van,de nem tudja kiadni, mert lejárt a szavatossága.
azannya.
te ezt elhinnéd???
Ide kapcsolódva:
Ma a piacon kérdem a kofától, hogy édes-e a szõlõ? aszongya, kóstoljam meg. Mondom, nem eszem mosatlan gyümit. Mindjárt a mellettem lkévõ naccsága is bekontrázott, hogy pedig bizony az jót tesz, mert a gyerek is a földön mászkál stb. stb.
Baromság!
Eszerint amikor pld. földrengés van, és mivel nincs víz, nincs kézmosás, és kitör a kolera, a hastífusz - ez mind jó.
Semmelweis elõtt a szülészek nem mostak kezet, hulltak is a kismamák gyermekágyi láz miatt, mint a legyek - ez mind jó volt.
El a kezekkel az orvostudományról!
<#gun>#gun>
:-)
"Évek óta megrögzötten oltásellenes vagyok. A legkevésbe sem kérdéses számomra, hogy az oltás tisztességtelen eljárás, amely ráadásul káros is."
ja, õ aztán csak tudta a sötét elmaradott indiai agyával...
Viszont ha ennyire félsz, fogadj meg egy tanácsot: egyél sok hagymát. Amikor katona voltam, rengeteg hagymát ettünk. Még megfázva sem voltunk soha.
Mellesleg már van valamilyen kisebb flu-járvány, barátnõm is hazahozta a munkahelyérõl, ahol jópáran megkapták. Én észre sem vettem. (Nem kaptam oltást.)
ez alaptalan vadaskodas.
miert ne vehettek volna meg ugyanugy , mint te akartad?
Az utolsó darabokat a gyógyszertári dolgozók hazalopkodták.
Úgyhogy, azért nem porhintés ez az egész.
A hagy. infl. elleni oltást azért jó beadatni - én kértem! de nincs a patikában - mert ha jön a nagyobbik baj, akkor nem egy legyengült szervezettel futsz neki, másrészt meg legalább a te szervezetedben nem kombinálódnak, és nem te leszel az újabb súlyos járvány elindítója, gazdaszervezete.
Ne idegesítsük magunkat a vírus-fertõzés máról-holnapra- dilemájával.
Mi emberek, tartsuk be a higiéniás alapvetõ útmutatásokat, ( állatokkal való foglalatosság).
Gondozzuk az állatokat...kezeljük, gyógyítsuk a beteg állatokat, ne hagyjuk a közösségben azokat.
Mi emberek fogyasszunk sok természetes növényi "háztáji" élelmiszert,fõzve-sütve, pörkölve,-tehát hõkezelve- .Állati termékeket is nyugodtan fogyasszunk, rendesen megfõzve,sütve, nem pedig "hétvégi piknik" esetén alig melegítve, rostélyon langyosítva ami nem megfelelõ.
Nagyon szép lenne, hogy mi magyarok feltalálnánk-(tuk) az ellenszérumot, de ez még nagyonis porhintésnek látszik. Hol van az a tény, hogy tényleg hatásos? El kell tellni pár hónapnak, félévnek, hogy kimutassák az igazán ideillõ ellen-antitesteket,stb.
Különben is, a szerencsétlen magyar megint csak oda jut, hogy feltalálunk valami nagyszerü dolgot, és azt a nyugati kémek, vagy kormánypárti "illetõség" útján bagóért odaadjuk a világnak.
Persze a mostani vakcinát - ha tényleg hatásos - szívesen felajánlanánk a világnak, mégis csak emberiséget védenénk meg vele.
http://www.ketezeregy.hu/kiado/oltas.html
Melegen ajánlom Dr. Lenkey Gábor: Cenzúrázott egészség címû könyvét mindenkinek.
http://www.freechoice.hu/
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
Egyenlõre gyakorlatilag nulla az esélye egy emberrõl emberre terjedõ vírus kialakulásának itt európában.
Ázsiában is nagyon kicsi és mire iderérne, lesz oltóanyag.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
PS: a bakancsot egy db. K betûvel írják... A héber biztosan jobban megy neked. LOL!
www.afa.ini.hu A \"demokráciát\" SZOLGÁLOD! A liberalizmust SZOLGÁLOD! A dávid csillagot SZOLGÁLOD! Israel népét SZOLGÁLOD!
Csakhogy ne érezd hanyagolva magad:
"Láss is, ne csak nézz!" (Hehe, ezt a Különvélemény c. filmõl csórtam, amelyet tegnapelõtt vetített a tévé.
Neked valakik bemagyarázták, hogy az egyház így, az egyház amúgy. És ha azt mondom, hogy a fejlõdés szükséges lépcsõfoka volt a középkor? Az ókorban felépült egy rendszer, de annyi, de annyi hiányossága volt. Spartacus szerinted poénból lázadt fel? (A keresztényésgnek Spartacus elõzménye, szerintem).
Amúgy én sem vitatom, hogy az igazi fejlõdés a középkor után következett be, de szerintem ki kellett próbálni azt is. Tagadni csak karakteres elveket, jól kidolgozott dogmákat lehet.
Szerettem olvasni, amit írtál. Rátappintottál a dolgokra, velem kapcsolatban is. Igazából, semmi kifogásolnivalót sem találtam hozzászólásodban. (Viszont az is tény, hogy én nem vagyok BíróAndras, õ lehet belekötött volna valamibe :-) (Ettõl függetlenül õ is egy rendes vitarparner ;-)
A nanotechnológia sem lesz valószínûleg panacea universalis, ezzel tisztában vagyok.
A mai technológiai fejlõdésben két irányzat van:
- az organikus, amely próbálja lemásolni a természet evolúciós konyhájában sokmilliárd év alatt kikísérletezett recepteket. Érvényes ez a repülõgépgyártástól a katonai alkalmazásokon át sok mindenig.
- a szintetikus, mesterséges megközelítés, amely az alkalmazott tudományok eredményeit felhasználva az emberi intelligencia által kiötölt megoldásokat vet be. Például: belsõégésû motorok, elemes meghajtás, nanorobotok stb. stb.
A boldogító út valószínûleg a kettõ kombinációja.
Én voltam az, aki elõzõleg rákérdeztem, hogy vajon vannak-e hasznos vírusok? Vannak, hát!
A manipulált vírusokkal génszekvenciákat lehet módosítani, vagy más vírusokat lehet elpusztítani. A vírusok az én szememben természetes nanorobotok, azzal a megjegyzéssel, hogy azért az ember által tervezettek kisebbek, precízebbek, és ütõsebbek lehetnek.
(1. Csak ugye amikor az energiaforrás kerül szóba, megint eljutunk oda, hogy a természet, legalábbis itt lent a földön, verhetetlen.
2. A kozmoszban mi vagyunk az ászok, oda a természet, az organikus evolúció eddigi tudomásunk szerint nem tette be a lábát, képletesen szólva a természet nem törte be a kozmosz ajtaját - talán majd csak általunk, a jövõben.)
kifejezetten antiviralis szerekre gondolok, mivel antibiotikum es egyeb keszitmenyek nem hatekonyak ellene.
Na ja, és feltaláltak olyan dolgokat, amit mások már 500 vagy 1000 évvel azelöttrõl tudtak.
Amúgy most van kint Indexen egy cikk valami biokémia professzorról, aki bíróság elött eskü alatt valotta, hogy Isten teremtette az életet. 😊
A másik: igen, jól beleillenek az idealisztikus jövõképbe a mindent megoldó nanorobotok... Kár, hogy inkább csak azok hisznek benne ennyire, akik nem ismerik a szervezet komplexitását, és a fehér foltokat a biológiában. Biztos lesznek majd ilyen nanorobotok, de nem fognak annyit tudni, mint a kutatási támogatásokért kuncsorgó kutatók ígérik. A jövõben majd jobban fogjuk tisztelni a saját immunrendszerünket és öngyógyító képességünket, és jobban megtanulunk majd nem keresztbe tenni neki.
A papok gyógynövényekkel, fizikával, csillagászattal stb. foglalkoztak. Nem volt azért annyira sötét a középkor. Most utólag könnyû okosnak lenni.
A keresztény egyház (sötét középkori) hozzáállása sokak szerint minimum 1000 évvel visszavetette a tudományos fejlõdést.
Az, hogy utána mit állított, az másik történet.
Voltaire
Nem istenen fog múlni az emberiség jövõje,hanem magán az emberiségen.
Amig az ember nem tudja megfékezni a járványt,addig isten se fog "megsegiteni".