73
  • NEXUS6
    Az M$ már rég nem csak egy szoftvercég.

Hanem egy olyan multinacionális cég ami mindenféle IT termék licenszeit összevásárolgatja, majd gyártóknak kiadja.
    Minimális tőkebefektetés, maximális profit!

Mellesleg persze SW kiadással is foglalkozik.
    Amúgy ez az egész OS mizéria csupán abból a tényből fakad, hogy ez az M$ alapvető terméke.
    Valójában az lenne a természetes, ha az emberek nem az OS-el, hanem a futtatott SW-vel esetleg a HW-vel foglalkoznának.
    De a M$-nagyon ügyesen teszi központi kérdéssé ezt a dolgot.
  • IoIa
    Ebből egyedül a DirectX felel csak meg a kritériumoknak, de az is csak azért, mert monopol helyzetből ezt követelte meg a ms. A többi felejthető.
  • droland
    "jöhet a listád a több, nem konkurálható termékről."

.net
    DirectX
    Windows Media HD
    Visual Studio
    Mobile szinten is, jön fel a symbian mellé
    MSDN
    Visio
    XML
    Windows Embended

Isten megbocsáss, most nem kell nekem támadnod, de el kell ismerned, hogy ezen felsorolt termékek a microsoft eleddi legjobb dolgai, amik iskolai szinten a jeles osztályzat szerintem simán kiérdemlik! (ezzel nem azt akartam mondani, hogy ezeknek ne lenne konkurensük, csak azt, hogy ezeket szerintem nem érdemes "eltemetned", már ha tényleg nyitott szemmel jársz - barári beszélgetésnek szántam ezt most :) )
  • droland
    "jöhet a listád a több, nem konkurálható termékről."

.net
  • IoIa
    "az igazság az, h msnek több olyan terméke is van, amivel semmi más nem konkurál." - jöhet a listád a több, nem konkurálható termékről.
    "aprócska agy" - ? A sajátodról beszélsz, öcsi?
    "szerencsédre az ingnore listem veled is bővült, így többet nem zavarjuk egymást" - és ezt ki nem szarja le?
  • FTeR
    baz ms egy sw cég, max egy lemez szoksorosító gyára lehet. ennyire ne legyél már h...
  • NEXUS6
    Te télleg azt hiszed hogy a Teszkó gazdaságos kutyatápot, tokaji aszut, pattogatott kukorícát, sört, stb a cég gyártja a hátsó údvarban,;)))

Ajánlom hogy olvasd el az apróbetűs részeket. Pl lehet hogy a tecsó gazdaságos szalámi is PIKK termék ám, csak a cimke más.

Szal a M$-nek van nagy márkaneve, a szoninak viszont komolyan vannak gyárai is!!!!
  • droland
    Na jó, de úgy gondoltam, hogy ami BG mond, az mind hülyeség ADDIG A PONTIG, amíg más nem mondja, és csak ezt gondoltam érdekesnek... és még mindig érdekesnek gondolom...
  • FTeR
    a helyzet az, h te (ti) csak szeretnéd ha így lenne. az igazság az, h msnek több olyan terméke is van, amivel semmi más nem konkurál.
    igaz, ha ezt tudatosan a kis burkodon kívül tartod akkor nem juthat el aprócska agyadig. kár, h a burok csak befele szűr, ha kifele is szűrne nem kéne a hülyeségeiddel foglakozni.
    szerencsédre az ingnore listem veled is bővült, így többet nem zavarjuk egymást. ;) (nexus már fél lábbal benne van ;P)
    -----------------------
    linux fanok mindig jönnek a lin sikerével. sztem arra, h egy os (kernel...) minden létező platformra bepróbálkozik -hátha most sikerül alapon- és még ahova elsőnek érkezik még ott sem képes számottevő vagy tartós eredményeket elérni, nem a siker a legjobb szó. talán a tagadása jobban átfedi a valóságot és nem csak egy álomképet vetít előre.
  • Hegyikecske
    Ellenkeznem kell veled! Elég sajnálatos h nem olvasol számítástechnikai újságokat mer ott mindig le volt írva h jön az új Microsoft egér, billentyűzet, mégpedig a legjobb ergonómia szempontjából!!! Aztán van saját, külön multimédiás billentyűzete is, ah ezek neked nem elég megfoghatóak... Azon kívűl ös is tömegeket, meg profikat céloz meg az oprendszereivel, csak más módon (home edition, professional, meg a vistának az új vagy 6féle uj disztribje)
    Ha másolni meg nem lehet ezt, vagy macerás nem is fog elterjedni sztem, mer a számtechet csak az hajtja h legyen értelme is megvenni a jobb odlgokat, (ami kell a másoláshoz) ugyanis ma Mo-n elég kevlés ember engedheti meg magának h sarabonként sokezres dvd gyűjteménye legyen!
  • pemga
    droland, jól van, ügyes vagy, végigolvastad a commenteket? :). Tudtommal LT nem fejleszt saját DRM-et, miközben a másikat mocskolja :). Míg BG igen. Amit mondasz úgy lett volna helyes logikailag: hogy ha ezt a Sony CEO-ja mondta volna,....

Tényleg, tudja valaki egyáltalán hogy hívják a Sony CEO-ját? :). "Tipikus" japán neve van: Howard Stringer. :) Hmm, nem így sem jó, BG már nem CEO, Ballmer az. Ehh, hagyjuk :).
  • droland
    Van egy olyan sanda érzésem, hogy ha ezt LT mondta volna, akkor most sok embernek csorogna a nyála, hogy mekkora egy Isten az az ember, de mivel nem ő mondta, így már nem is olyan jó :)

Nevetséges!
  • pemga
    Ezt úgy hívják üzletpolitika. Már a kezdetekben is olcsóbban adták, és a játékeladásokból (ugyanis az MS játékkiadó is) finanszírozták vissza. Tehát DIREKT veszteséges az XboX divízió, ugyanis a Sony is hasonló politikát folytat, máshogy nem tudnának versenyezni velük.
  • pemga
    Meg a ForceFeedback wheel, az eger, a billentyuzet, stb. Az mas kérdés, hogy nyilván nem ők gyártják :).
  • onimusha
    az lehet, hogy számodra elfogadható de az egész xbox divízió a kezdetek óta veszteséges leszámítva a tavalyi évet a halo 2 miatt, de ha az nincs akkor meg straight down on the hill
  • onimusha
    egyértelmű, hogy szidják Sony termék, nextgen konzoljukat se tudták ellátni rendes drive-al viszont Sony el fogja, majd dicsérik mi?
  • Aspirin
    Azon azért vitatkozhatnánnk, hogy nem gyárt profi dolgokat. Vagy ki gyárt profi, legalább 5 év alatt el nem évülő szoftot?
    Amúgy meg képes volt megteremteni azt az egyensúlyt az IT szakmában, amit ha Unixosok vagy OS/2 Warposok, neagyjisten macososok kaparintanak meg nagyon összekuszálnának mindent.
    Amúgy a ms termékei PC-re, azaz personal computerre, vagyis személyi számítógépre tehát nem professzionális felhasználásra készültek. Ez olyan, mintha egy mp3 playertől azt várnánk, hogy koncertet futtasunk róla a Népstadionban.
  • Aspirin
    Az XBOX azért eléggé fogható.
  • NEXUS6
    sarkítva: a M$ egy marketinglufi, a benne való hit tartja fenn.
  • NEXUS6
    Sőt a M$-nek egyáltalán nincs fizikai/megfogható terméke.
    Nincs álló tőkéje, illetve ilyen tőke igénye, ami marha gyors felfutást tud eredményezni, de a katasztrófa veszélyét is magában hordozza.
  • IoIa
    A Sony széles skálán gyárt termékeket. Kezdve a tömegcikktől a professzionális stúdiótechnikáig.
    A ms-nak NINCS professzionális terméke, mert képtelen olyan minőségben bármit is előállítani.
  • Aspirin
    Én is warez windózt használok, soha sem is használtam mást. Aki most megorrol, annak azt mondom, tolvajtól lopni nem szégyen :D
    De a MS így is küldi nekem a frissítéseket, és otthoni használatáért senkit be nem perelne.
    Pedig, ha összeszámolom, mi van itthon, hát össz vissz egy jobbacska kocsiravaló.
    Sőt a modchippeket sem ellenzi Bill papa.
    Mitől vagytok úgy oda a Sonyért? Unjátok a MS-t? Egyszer úgyis szétdurran, azt visszasírjátok még a toleráns Bill papát.
    A Sony már nagyvállalat volt amikor a microsoft még garázsolt. Miért nem ők írtak egy olyat mit az első Windows volt?
    Most, hogy látjáák, nem mennek a deckjeik, hifitornyaik, innen próbálnak kicsippenteni egy szeletet. Ti meg bedőltök. Mitől jó az nektek, ha modcsippes megbizgerált vacakkal másolhattok BR, ha létezik civilizált rippelési lehetőség.
  • IoIa
    Persze. Mástól lehet lopni, csak tőlük nem...
    Mellesleg a legnagyobb tolvaj a ms.
  • Ryo san
    A jó anyádat billi fiú.
  • FTeR
    azt mondta azért nem jó a br, mert a digitális otthon képébe nem fér bele az ,h nem lehet a pcről átküldeni az anyagod a multimédiás központba, vagy fordítva és a biztonsági másolat sem készíthető el.
    #47 nemrég pont a BSA ellen lobbizott a kongresszusnál...
  • arty
    intellel szemben ? :D te miről beszélsz? együtt tüntettek a hddvd mellett :))
  • NEXUS6
    Miközben a BSA legeslegeslegoszloposabb tagja.

Asszem ezt hívják korbács és mézesmadzag politkának. Legjobb módszer a totális kontrolhoz, ugye;)))
  • NEXUS6
    Én most elvonatkoztatnék a konkrét technológiától és esetleg még őszinteségnek is veszem BG szavait.

"A legfontosabb érv, hogy a Blu-ray másolásvédelme túlságosan vásárlóellenes. Hátrányos, hogy a hollywoodi filmstúdiók túl nagy hangsúlyt fektetnek a védelemre, és nem törödnek azzal, hogy a lemezek a számítógépeken is jól lejátszhatók legyenek. A filmlejátszás és a szoftverfejlesztés nem összeegyeztethető."

Ez nekem egy kicsit a warez félhivatalos támogatásának tűnik.
    Ami azt jelenti, hogy a M$ viszonya a warezhez nagyon is tudatos, és esetenként pozitív.
  • IoIa
    Én ismerek :))

billigeci csak a saját nyereségét félti.

A BR védelemre megoldást jelenthet egy esetleges modchip, vagy egy megfelelő program.
  • Aspirin
    Na!
    Jelentkezzen nálam, aki tud vagy ismer valakit, aki a régi bakelit hanglemezeket lemezekre lemásolta!
    (MC ha valaki már csak betűkből ért.)
    A kazetta valamivel rosszabb minőségben adta a hangot, de már másolni lehetett, noha jelentős jelveszteséggel. Pedig még programok, gamék is forogtak így...
    A BR technikailag ezt ötvözi. Ha le akarod másolni, vagy lehetetlen, mert nagyon sokba kerül a vas, amin ezt megteheted, vagy ha sikerül, úgy romlik a minőség.
    Bill ezért szólalt fel.
    Végre helyes ügy mellé állt. Ráadásul az intellel szemben!
    Itt a lényeg skacok!
    Bill AMD párti! Azt még szidjátok?

• Yfel
    A Bill-t akkor mar a helyedben bankjegynek forditanam... ugy illik is ra :o)

Y
  • IoIa
    Igen, gyerekzár.
    A ms féle drm egyébként egy agyrém.
  • pemga
    Milyen gyerekfelügyeletet tud a DVD? Csak "gyerekzár", nem? Az MS DRM-nél apuci beállíthatja, hogy a kölök (azonosítva id-vel) milyen időszakban nézheti meg, hányszor, stb. (Illetve a valóságban ez fordítva fog zajlani, gyerkőce megmutatja apucinak hogy kell a DRM-et kiiktatni :)).
  • IoIa
    Melyik cégre gondoltál? Egyik megoldás mögött sem csak 1 cég áll!!!!
    Ha a mikorszopsz-ra, az egyedül nagyon kevés lenne...
  • Hegyikecske
    egyik se sokkal jobb a másiknál de ha el kell érni valamit csak egy ilyen nagy cégnek sikerülhet!
  • FTeR
    nem azt reklámozza, h a br szar, hanem arra a kérdésre válaszol, h mérnem a br (hiszen az a jobb).
  • IoIa
    Gyerekfelügyeletet szerintem a BR is fog tudni, hisz eleve a DVD is tud, és a BR-es készülék DVD-t is le fog tudni játszani...
  • pemga
    Pl. tisztább szárazabb érzés, jobb gyerekfelügyelet (én a családotok barátja vagyok, megvédelek a gonosztól), vagy akármit :). Van sok marketingesük. De olyasmit rákenni valakire, amiben ő is benne van nyakig... :)). Úgy gondolta, hogy ezt senki nem látja át? Egy egyetemen?
  • FTeR
    mi mást tudna felhozni a br-rel szemben? gyak minden másban jobb mint a hd...
  • FTeR
    csak tudod a hülyék hiszik azt, hogy egy profitorientált szervezet maga a gonosz...