73
  • PyRex
    Egyértelmű, hogy mivel az MS a HD-DVD mellett tette le a voksát (sajnos szerintem rosszul, bár mivel a Bluray enyhén a Sony nevével köthető össze, nem volt más választása PS3 <-> X360)

Szóval várható volt a fikázódás :((
  • irkab1rka
    Érdekember. Semmi köze a valósághoz annak, amit mond...
  • pemga
    Hmm, ha nagyon belegondolok, akkor az MS sokkal durvább kontrollt nyújt, mint a BR. Hiszen a BR, miután már ki van írva a lemezre, onnan kezdve kész, kalap, csá :). Lehet, hogy megkövetel ilyen-olyan programokat/környezetet a futásához, de kiadása után nem fogja azt mondani, hogy most már elégszer megnéztél, többet soha. A DRM viszont lemezre préselés után is állítható (felteszem registry-s cuccokkal, vagy kell neki online kapcsolatot?!? mert akkor még durvább :)) Gyakorlatilag kiadás után is (ha online) egy mozdulattal letiltható a megnézés worldwide; ha meg nem akkor az egész nem sokat ér amíg alternatív módokon is meg lehet nézni. (havernál, playstation-ről, más oprendszerrel, stb.)
  • Spacsek
    Az "ügyes" flash reklám miatt az sg mehet a picsába!
  • pemga
    Úgy értem: codec-et és dekódert.
  • pemga
    Firmware-elhető, nem egyfajta kódolást tartalmaz, mint a DVD. (A lemez tartalmazhatja az önmaga lejátszásához szükséges codec-et és kódolást :)).
    Cikk

MS eddig nem sokmindent mondott a DRM-jéről (mármint konkrétumot), csak olyasmiket, hogy _mindent_ lehet rajta utólag is limitálni és felügyelni (gyerekfelügyeletet emlegetnek. Mi van ha a kiadók az apuka és a vevők a gyerekek? :)).
    Cikk
  • Godefroy
    Én örültem neki maikor láttam, hogy a HD DVD-t támogatják.
    Rögtön tudtam a Blue Ray lesz a nyerő, mert eddig a Mikorszopsz mindig a vesztes formátumok mellé állt :-)

(ui: Én szeretem a Microsoftot, ezt így le merem írni. Igaz dolgoztam is náluk 2 évet. :-)
  • citkar
    vki megmondaná röviden h mi a gond a blue ray másolásvédelmével? lehet h tényleg ellenszenves,de pontosan miért is ellenszenvesebb mint az övé vagy a többié azt nem tudom
  • Macc
    szanalmas...
  • immovable
    csak tudod a hülyék hiszik azt, hogy egy profitorientált szervezet a fogyasztó elégedetségére törekszik...
  • kbupdate
    "lol a" láma:D
  • pemga
    Itt őrületes képmutatásról van szó :). Nem azt mondja, hogy használd a mienket, mert az kék, zenél és mittomén; hanem a másikat azzal "feketíti", ami a saját tulajdonsága is. Ezt úgy hívják: képmutatás. Ennek egy rosszabb alfaja az a reklám, amikor azt mondják: ciánt nem tartalmaz. Egyből felmerül a kérdés: miért a másik igen?!? Csak kicsit etikátlan, és nem látja be: a full piacnak tesz vele rosszat.

Mint ahogy ezt már többen is felvetették itt :).
  • FTeR
    bövebben: nekem nincsenek ms fusztrációim, nem hiszek abban, h ami ms az gonosz és azért van, h nekem rosszabb legyen.
    szted, sony nem kér pénzt a br használatáért?
  • FTeR
    ha van 1giga 100 forintér, vagy 2 giga 200 forintér, akkor melyik az olcsóbb?
    lehet, h a br lemez drágább, de a kapacitása is nagyobb.
  • FTeR
    ez a probléma marhára nem érdekel. és mivel nyílt szabvány lesz, bárki készíthet hozzá olvasót.
    és megintcsak, ms nem vöröskereszt.
  • kicsizoz
    Szerintem a "bokorgyurka" jobb választás, mert nem hivatalos akar lenni a mondat... :)

Amúgy meg, ja a divat nagy új a nethuszárok körében, hiszen, hogy ki vagy, az mutatja meg, mennyire vagy naprakész az irányzatok között...

Igaz az MS szidás, már régi trend, de azért még néha nekem is bejön :)
    Persze, ha nem szidod, az is egy divatirányzat :)

HDDVD-BR közül nekem mindegy melyik nyer, nem a méret a lényeg, hanem, hogy olcsó legyen :)
  • Komolytalan
    Nem divatból szidja őket senki se, hanem tapasztalatból tart tőlük mint a leprától.
  • Komolytalan
    Szerinted egy MStől független, vagy egy MStől függő technológia a jobb? Ha MStől független akkor van rá esély hogy más oprendszeren, is működjön a dolog. Arról nem is beszélek hogy az asztali lejátszók gyártóinak se az MS felé kell csengetniük ebben esetben. Lehet visszaemlékezni mikor az MS elővette hogy a fat filerendszer az ő szabványa, és minden pendrive gyártó fizessen neki licenszdíjat mert leformázva árulja a pendriveot.
  • Evil Merodak
    Bill Gates = Kapuk Számla.
  • Evil Merodak
    Nem is, mert az Bokor W. György.
  • Evil Merodak
    Nicsak ki beszél még.
  • IMYke2.0.0.0
    George W Bush neve magyarul: Bokor György... ha már egzakt akarsz lenni.

Amúgy, meg azt látom, hogy a divatozás továbbra is dívik itt: divat szidni a M$-ot és Bill Gates-t... tipikus farkas és a kisfiú esete.

• arty
    mondja ezt a szánalmas WMA/WMV drm és palladium tervek után ... elmegy a p**** ez a ******, és még a ******* is!!! :(

ez a BG-t egy pedofil paphoz tudnám hasonlitani, hétvégenként hirdeti az igét, de....
  • immovable
    Ott a pont!
  • FTeR
    az nem gond, h ő löki a hülyeséget, az már inkább, h egyet értenek vele.
    egyébként nem teljesen mindegy, h bg mér nem szereti a kizárólagos másolás védelemt? az a lényeg, h ilyen befolyásos ember ellene van.
  • TothLaci
    Biztos voltam benne, hogy ezért döntöt a HD-DVD mellett.
  • formatuq
    nagy igazsagot mondtal es Cat is. Errol van itt szo nem masrol.
  • Cat #6
    "Vásárlóellenes a Blu-ray másolásvédelme"

Én ezt ugy finomítanám, hogy MINDEN másolásvédelem vásárlóellenes...
  • IoIa
    biligeci azért utasítja el a BR védelmét, mert ahhoz ők nem férnek hozzá. Ráadásul konkurenciát jelentenek. Nincs itt semmiféle kiállásról a felhasználók mellett, csak a saját érdekeit (nyereségét) nézi. És persze olyan álruhába öltözteti, ami talán az emberek többségének szimpatikus lesz. De ezt a taktikát már elsütötték párszor. Sőt, bokorgyurka is a gyarmatosítást és a világuralmi törekvést is egy szép álruhába öltöztette: terrorizmus elleni harc...
  • Drawain
    Az, hogy az m$ másolásvédelmet fejleszt a HD-DVD-khez az még nem azt jelenti, hogy ugyanolyan lesz mint a Blue-ray-é. Nem azzal van gond, hogy másolásvédelem van a lemezen, hanem az, hogy milyen...
  • NuCLEARScoRp
    hm,,,
  • Kandurex
    Végül is egy olyan ember véleménye akiről joggal elmondhatjuk, hogy nincs szükségre több pénzre és ezáltal már belát bizonyos dolgokat. Kíváncsi vagyok mikor jutnak el eddig a lemez kiadók.