Jót tesz az agynak a marihuána?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezen túl...amiket te mondasz az még mindig csak függõség és nem drog.
"A drug is any substance that can be used to modify a chemical process or processes in the body, for example to treat an illness, relieve a symptom, enhance a performance or ability, or to alter states of mind" itt a hivatalos megfogalmazás... szerinted a szappanopera vagy az autó a "substance" kategóriába tartozik?
Repatarurgyán
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Érdemes megnézni Freund Tamás elõadását a mindentudás oldaáról. Érthetõen elmagyaráz pár dolgot a Marihuánáról.<#banplz>#banplz>
Méghogy a boldogsághormon nem tartozik a drogok közé? Bwahahahaha
Minden emberi lény a függõje. Ki így, ki úgy jut hozzá. Ki cannabissal, ki nõvel, ki a kedvenc kocsijának babrálgatásával. Ne áltasd magad.
Az agymosásnak mi köze a végzettségemhez? A végzettségemnek mi köze a tudásomhoz?
Meg kell találnia mindenkinek a saját határait. Mennyit tud inni anélkül, hogy rosszul lenne, mennyi cucc kell hogy megérezze stb.. aztán ezeket a limiteket betartva nem érheti baj az illetõt szvsz.
Ja, alkoholra miért nem irják rá, hogy halált okozhat, úgy mint a cigire?
Repatarurgyán
A legtöbben azok hozzá egyébként.
Az alapvetõ különbség, amitõl a többség visszariad a cannabistól az etil alkohollal szemben, hogy míg a sörtõl/bortól/rövidtõl ugyanúgy tudsz mulatni, a befolyásod nélkül is ugyanúgy hat rád, addig a cannabisnál neked kell tenned azért, hogy jó legyen az élményed és tapasztalatlan/gyenge használók ezt sokszor nem tudják megtenni és bezuhannak.
Csak azoknál az embereknél tapasztalható általános elbutulás, motivációhiány, rövidtávú memória ideiglenes zavara, akik az alkohol mintájára passzívan várják, hogy történjen valami, engedik maguk fölé kerekedni a vegyületet.
Aki "felhasználja", annál a fent felsoroltak szinte egyáltalán nem állnak fenn.
Vegyük azonban a legnegatívabb esetet: Cannabist fogyasztottál, jócskán. Beszédbe elegyedsz valakivel és nem jut eszedbe egy név/kifejezés -ideiglenesen (tíz perc múlva gond nélkül). Ámde ha ezt atompiásan próbálod megtenni, még a saját neved sem fog eszedbe jutni, nemhogy Nagy Sándor lovának neve. Ráadásul rosszabb esetben filmszakadás, az pedig nem ideiglenes memórizavar, hanem kõkeményen permanens.
De mindegy, a félelem a legjobb kordában tartó erõ.
Ja, nem bassza szét az agyat. Maradandó károsodást nem okoz, a THC-tõl túlterhelt receptorsejtek természetes úton regenerálódnak egy idõ után. Az alkohol viszont nemes egyszerûséggel szétrohaszt mindent.
Jó sörözést. 😊
Amugy meg amit te mondasz az a fuggoseg es nem a drog "fogalma"...
Az mas kerdes hogy egy vegyulet miatt vagy pl szerelmes de ez a vegyulet benned termelodik bizonyos ingerek hatasara... szoval nem tartozik a drogok kategoriajaba.
"Mert azt mondták" - Birkamentalitás.
A kedvenc sorozatod is ide tartozik. Vagy a párod, akire kattogsz. Ráadásul nem is olcsó drog.
Ennyit errõl.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
ennyi a lényeg:
"Annyi a kulonbseg, hogy az egyik tarsadalmilag elfogadott es az europaiak mar hozzaszoktak az alkoholhoz."
Annyi a kulonbseg, hogy az egyik tarsadalmilag elfogadott es az europaiak mar hozzaszoktak az alkoholhoz. Mig indiaban azt a szerepet fokepp a fu (es az opium) toltotte be.
Fizikai elvonasi tunet pedig akkor jelentkezik amikor egy fuggo testeben jelen van meg a drog, de elvonason vesz reszt - nem tudja kielegiteni a drog szuksegletet.
Source: Iversen, Leslie L., PhD, FRS, "The Science of Marijuana" (London, England: Oxford University Press, 2000), p. 178, citing House of Lords, Select Committee on Science and Technology, "Cannabis -- The Scientific and Medical Evidence" (London, England: The Stationery Office, Parliament, 1998).
amint meglesz belinkelem!
Source: Hall, W., Room, R. & Bondy, S., WHO Project on Health Implications of Cannabis Use: A Comparative Appraisal of the Health and Psychological Consequences of Alcohol, Cannabis, Nicotine and Opiate Use, August 28, 1995, (contained in original version, but deleted from official version) (Geneva, Switzerland: World Health Organization, March 1998).
Ha a véráramban/testben jelen lévõ vegyületek egyet jelentenének a függõség fogalmával, akkor a csípõs paprika a legdurvább drogok egyike lehetne.
Leálltál már a fizsóról? Vigyázz, függõséget okoz...
A mennyire tudom az LSDnek nincs egyedül fizikai függõsége, mert olyan kicsit a dózis.
Akkor mirõl beszélsz, ha megkérdezhetem?
Massziv felretajekoztatasi kampany zajlik az ugyben. Dehat amit az ujsag ir, az csak igaz lehet, nemde?
Úgyhogy tudom, mirõl beszélek, amikor azt mondom, hogy a fû rossz, öl butít és nyomorba dönt.
És azt tudtátok, hogy azért tiltják mert anno az usa-ban többnyire a fekák szívták?
És az ötvenes években ott nem nagyon szerették õket a hatalmasok, ezért gondolták, h az biza rossz lehet. vicces nem?
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Sajnos, mint már kiderült, ez nem igaz.
Sot, soha nem hallottam rola hogy barkinek baja lett volna tole, pedig allandoan talalkozom olyan emberekkel akik rendszeres fogyasztok. Egyes korok tudatos felelemkeltest folytatnak, hogy bedilizel meg hasonlok. Akinek emiatt pszichomokus kell, az fu nelkul is oda jutott volna.
Mertekkel gyakorlatilag nem karos a fu.
-Erre lehet azt mondani, hogy "Nem arról beszéltem, ha lerészegedsz a sárga földig"
Alkoholizálni is lehet mértékkel.
Amúgy a túlszívás az tényleg nagyon über brutál. Ne tudd meg, mikor túlszívtam magam, mennyi kínlódás, halálfélelem után sikerült annyira jól lennem, hogy "csak" annyi volt a gond, hogy kimondtam valami, válaszoltak rá, és 3 másodperc után nem emlékeztem arra, amit az elõzõ pillanatba mondtam. Fenomenális volt. Azt hittem, megõrültem, és ha így marad, akkor hogy fogok tovább élni... Szerencsére elmúlt, de nekem nem vmi könnyen felejthetõ dolog.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Valoban lehetnek fantasztikus vizalizaciok illetve bizonyos erzekszervek kielesedese (pl hallas), de egy ido utan ezek nyomasztoak inkabb.
Valoszinu a szerencsetlen patkanyoknak azert indult be az agysejttermelodese, mert a szervezetuk kompenzalni akarta a THC pusztitasat.
És arról se feledkezzünk meg, hogy aki füvezik az általában nem veti meg az alkoholt sem, így együtt viszont károsabb mint egyébként.
Persze egy esetben sem a függõkre gondoltam, abból mindegy, hogy alkohol vagy fû, ugyanolyan káros mindkettõ.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
Ha nem használ, akkor jön a cannabis...