89
  • Bandee1987
    "Harmadrészt: nagyon nagy szemétség drágábban adni a sorozatokat DVDn mint a mozifilmeket. Mivel igaz hogy az előbbiek sokkal hosszabbak, na de a bekerülési költségük kb. tizedakkora. Nem is beszélve arról hogy a TV csatornák a vetítési jogy megvásárlásával a legnépszerűbb sorozatok esetében több hasznot hoznak a készítőknek mint egy 100 millió $-os mozifilm. Szóval adják csak a sorozatokat is 999 FTért. Ma egy írható DVD 80 FT a szabadpiacon. Ebből látható hogy előállítási költsége max 40 FT lehet. Egy gyári műsoros DVD előállítása még olcsóbb (ez anno a CDknél is így volt) Szóval bekerülhetnek 20 FTba. Tokkal, borítóval együtt lehet max 100 Ft az előállítási költség. Nem túl nagy szemétség akkor 5000 FTért adni?"

Az 5000 ft tényleg sok, de nem számoltál bele 1-2 dolgot:
    - A forgalmazó részesedését (mivel ugyebár anno a filmet vki el is készitette, és azt a forgalmazót fizette ki neki)
    - 25%-os áfa
    - Valamint azt, hogy a Media Markt és egyéb szemét gecik mennyi hasznot tesznek rá egy dvd árára.(Megsúgom: nem keveset, sőt eléggé sokat)
  • Hegyikecske
    Na LOL ez télleg érdekes... a 990ftos dvdk sokszor jobbak mint a dárágbbak, és én se értem mi az h gagyi??? össze se lehet hasonlítani a többivel emr a régi klasszoikusokat (pl bud spencer sorozat) kapni se lehet másként, mondju kértelme se lenne mer a minősége adott azon már feljavítani nem sokat lehet...
    És ten mtudom ki az a hülye aki 5000ért vesz 1dvdt, mer ha már 2000nél többe kerül akko már erősen elgondolkozok h megéri-e... viszont a 990esekből inkább mindig az eredetit veszem, mert annyit megér... (ne csak anyagárra gondoljatok hanem a járulékos kölcségekre is ) Ugye a szerzői jogdíj ami a mű nagyrészét kiteszi, a film elkészültének kölcségei, szal bonyolult téma de ha 2000alatt tudják tartani a filmek árát azért visszaszoruzlna a warez mertt egyrészt nemtom ki szenvedne sokszor 9gigával mikor 2000ért vegveheti az eredeti filmet, ha meg nem azért egy 2000ftos filmnél ki is néznék az illetőt szerintem (pláne ha a félmilliós plazmatévé alá a 300 000res dvd felvevőbe teszi a másolt dvdt)
  • megrab
    Egyébként azt gondolom, hogy egy DVD árának kb annyinak kéne lennie mint amennyit két ember elkölt a moziban a film megnézésére. Eszerint Magyarországon 2000-3000 Ft lenne a reális ára egy új DVD-nek.
  • megrab
    Azt is érdemes hozzátenni, hogy amellet, hogy nem mindegyik 1000 Ft-os film gagyi, hanem sokuk ráadásul igen jó film volt a maga korában, ha úgy tetszik klasszikusok közé tartozik, és szerintem hiánycikk a dvd boltokban és kölcsönzőkben.

Ilyenek az eredeti régi magyar filmek, rajzfilmek dvd-i, nekem pedig Stephen King könyveinek filmváltozatai. Nemrég vettem meg pl a Holtsáv-ot egy ilyen áruházban, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Azt hiszem, hogy egy 20-30 éves vagy idősebb film esetében, ha nincs felturbózva bőven elég az egyrétegű lemez.
  • immovable
    "így gondolkodik a nép" ezt a felmérést mekkora mintán végezted el???
  • jihad
    Mindegyikben.
  • jihad
    Ugyanaz mint 5 rongyért. Szerinted mindegyik film kitölti a 8.5 gigát? Megaloál! Legtöbbször a 4.5-nél nagyobb filmekből is ha lekapcsolod az extrákat, egyből 4.5 alá kerülsz, de ha nem, akkor is meg lehet még spórolni róla a csehszlovák meg zimbabvei 2.0 szinkront, a direktorz kommentet meg pláne. Ezek tök feleslegesen vannak rajta, ha ez az ára az "olcsításnak", akkor hajrá!
  • winnie
    "Egy Bud Spencer filmben 1000* több az 5let mint manapság "

melyikben? amúgy én az összesről beszéltem. vannak jók és vannak nagyon gagyik. mint a hollywood-i filmek között is.
  • jihad
    Épp ezaz hogy nem is drágább, hanem olcsóbb, pedig 10x annyit keresnek mint mi.
  • winnie
    "Egy sorozat epizod eloallitasi koltsege 100-ad resze egy mozifilmenek."

butaságokat beszélsz:)

a jóbarátok epizód 8M dollárba került. egy szeretünk, raymond 5M dollárba. mutass nekem 800M vagy 500M-ós mozifilmet.
  • jihad
    Egy Bud Spencer filmben 1000* több az 5let mint manapság szinte bármelyik hálivúdi szarban (néhány ritka kivételt leszámítva). Akkor még kellett valamit nyújtani azért hogy megnézzék a filmet, nem volt elég ráírni hogy a Spielberg fodrászának a szomszédja takarította a budit a forgatás alatt, és ettől hű mekkora sztárfilmről van szó...
  • jihad
    "Szerintem a magyar emberek alapvetően jogkövető magatartásúak"
    Inkább igazságkövetőek. Szerencsére. Ha a törvény egyezik az igazsággal, akkor betratják, ha nem, akkor nem. Ellenkező esetben nem lett volna 1848, meg 1956 sem.
  • jihad
    "Egyrészt: az említett "extrák" semmit nem érnek az átlagfelhasználók 90%-ának.

mekkora mintán végezted a felmérést?"
    Gondolom elég nagyon, mert tényleg senkit nem érdekelnek a szar interjúk a "sztárokkal", meg az üccsit szlopáló kamerásokkal.

"egyrészről megy a sírás, hogy miért nem jelenik meg ez vagy az a sorozat dvd-n, másrészről meg jön a reklámálás, hogy miért nem 999 forint egy sorozat? ez komolytalan, szerintem.)"
    De csak szerinted. Egyrészről megy a sírás miért nem boltban veszik az emberek a filmet, másrészről meg jön a reklmálás hogy miért tölti le mindenki a netről. Ez a komolytalan. Mindenki szerint.
  • jihad
    A mozi csak addig olcsóbb a dvd-nél, amíg nem asszonnyal + 2 gyerekkel mész moziba. Azt meg ugye nem csinálod meg a családoddal hogy "én megyek mozizni, ti meg nem jöttök mert sok pénz". Viszont ilyen helyen a dvd is baszott drága, marad a tdk edition.
  • jihad
  • Atyus
    A legtöbb 999 forintos dvd egyrétegü, vagyis szinte olyan mint egy orosz nyomdai úton készült hamisítvány !
    Persze tisztelet a kivételnek..
    Szerintetek milyen minőség lehet pl. Krisztus utolsó megkísértése majd három órában egy rétegü lemezen extrák és két szinkronhang(magyar nélkül) kíséretében 999 ft-ért ?
  • jihad
    "akinek kell a premierfilm 5000-ért megveszi - ha nem kell, akkor megvárja míg 2900, majd 1490 lesz"
    Vagy letölti a netről. 10 év múlva már kit fog érdekelni akár 100 forintért is? Senkit. Ezért jó a warez, a júzer megkapja amit akar, a kiadó meg eldöntheti kell-e neki ezért pénz, és akkor adja megfizethető áron, vagy nem, és akkor sír a szája, de csak magát okolhatja.
  • jihad
    Ja, én is így vettem a Schindler listáját, meg a Dűnét. 4-6 rongyot nem ér meg, egy ezrest is csak a legeslegjobbak.
  • Lame
    "pláne ha azt nézzük hogy két film áráért a néző egy film játékidejének sokszorosát kapja a sorozat egy évadának megvásárlásával."
    Miez a szanalomhadjarat?
    Nehogy mar az legyen az ar meghatarozo tenyezoje, hogy milyen hosszu valami. Egy sorozat epizod eloallitasi koltsege 100-ad resze egy mozifilmenek.
  • winnie
    az említett filmek egyike sem 990 forintos ktegóriában kezdte.

ld még. lé és a lola vagy sekély sírhant.

nem akarok a kiadók mellettt beszélni, de szerintem leginkább azokra a filmekre gondoltak, amiket ott találsz egy bazi nagy turkálódobozban, egymásra hányve egy saturn vagy mediamartkt bejáratánál és amelyből látom, hogy valaki 3-4 filmet is kivesz, holott fogalma sincs, hogy mi az...
  • aaaaa
    Tehát amit a Warner, az Intercom és az Universal ad ki az nem gagyi, amit más az mind az. Kb ez szűrődhet le a cikkből. Attól ,hogy egy film nem a legújabb, még lehet értékes, és a maga korában kiemelkedő alkotás. Néhány 990Ft-os híresebb film
    Született gyilkosok - rendezői változat, Fahrenheit 9/11,
    A kaptár,
    A tanú,
    Amélie csodálatos élete,
    Kapj el, ha tudsz (2 DVD),
    Bérgyilkos a szomszédom stb.
    Ezek mind kiemelkedő agyondicsért filmek voltak a megjelenésükkor. Attól, hogy régebbiek,még nem lettek rosszabbak, főleg nem gagyik.
    Ne is várja el egyik kiadó sem, hogy bárki értékként fogja kezelni a filmjeiket, mikor SAJÁT MAGUK gagyizzák le a régebben készült műveiket...
    Sőt ha valaki tud 1-2 évet várni, akkor havonta egy DVD árán megnézheti ugyanazokat az 5 ezres filmeket az HBO-n szinkronnal. Igaz nem az a minőség,de sok embernek az is bőven megfelel...

• onimusha
    "Az akció másik oka, hogy a 18 milliárd forintos hazai VHS és DVD-piacot nem csak a gagyik támadják" aki meg szart vesz az meg is érdemli, de 990huf ár nem kvalifikálja rögtön a filemt, mostanság elég sok jó budget dvd-t láttam, nemtom VHS-t meg már nem nagyon veszünk
  • onimusha
    nekem elég sok dvd-m, kevés eredeti, extra content nem ér meg 5 ezret, menü se kell, legyen rajta angol nyelv és kész, rajzfilmnél esetleg magyar, tökmindegy milyen a tokja mert nem azt nézed, ha meg kell nyomtatsz egyet, ilyen alapon játékforgalmazok is nyafoghatnának mégse teszik
  • Nethyrrea
    meg eleve azt se felejtsük el hogy hiába drágább odakint a film meg egyebek, az átlagkereset is jóval magasabb...
  • smv
    Pont ma gondolkodtam azon, hogy ha 1000 forint lenne a DVD, és 1000 forint lenne az audio cd-is akkor vajon mennyivel több ember vásárolná meg ezeket...

De az agyéni véleményem, hogy amíg van pofájuk elkérni 5000-et egy szaros dvd-re addig nekünk is lehet pofánk letölteni ingyen. Ha olcsóbban adnák, akkor persze, inkább megvenném, hisz mégis csak dobozos példány, meg mindne. De ennyit nekem nem ér egy dvd...
  • 3P
    Köszönjük az építő jellegű hozzászólásaid....
  • winnie
    Az meg már hab a tortán, hogy az olcsó filmek gagyik. Ugyanmár ez egyenesen sértő! Ott vannak pl Bud Spencer, Louis De Funes, nagysikerű magyar filmek, és sok más egyéb film az un 999 Ft-os polcokon.

attól, hogy szép a múltjuk a bud spencer-filmek jó része a szórakoztató gagyi kategóriába is sorolható.

dettó, mondjuk kiskorunk kultfilmje a rendőrakadémia.
  • winnie
    "ha drága, akkor nem kell megvenni. kész. ott a warez." - és még neked van képed szidni a magyar ember gondolkodását?

miért. én csak azt mondtam, hogy így gondolkodik a nép, nem? én az eredetiket kultiválom, inkább.
  • Pharaoh
    A legtöbb helyen azért már ki ban írva, hogy fizetés után nyissa ki és neze meg minden ok-e, mert csak akkor fogadnal el reklamációt.
  • assdf
    #16 felmész dc-re és letöltöd. Garantáltan olcsó,csak az adsl diját fizeted :DDD
  • Enkil
    Sok nagyon béna film
  • Murdoc
    Nem tudom mit akar ez a sok artisjus, meg kiadó, hogy nem csak háromprillió, hanem csak két és fél prillió dollárt nyernek rajtunk. Itt sír mindenki, hogy mennyi a warez, meg ezek a szarok, aztán mikor kiderül, hogy egy jobb(erősen reklámozott)játékból pl. átlagosan 5000 darabot adnak el, míg a sokkal nagyobb Lengyelországban 3000-t. Mégis miről beszélünk? Én is veszek 1000 forintos dvd-ket, mert felfogtam, hogy a filmeseket támogatni kell, hogy új filmeket csináljanak. Nem értem, hogy ha ebből az összes filmkészítőnek az ár alig pár százaléka, a többi meg a forgalmazónak megy,miért vegyek dvd-t? Hogy még több pénzük legyen, és még több warezt bezárjanak? Ha bevezetnék azt, hogy pl. letöltöm az internetről mongyuk 3000 ft-ért, és annak a fele a filmesnek, a többi a forgalmazónak megy(mert itt nincs semmi plusz költség), akkor én lennék az első aki online vásárolnék. De hogy az Artisjus menedzsereinek fizessek új rakétákat az Aston Martinba, na az nem megy.
  • Cobra.
    A 990 Ft-os lemezeknél ne márt ügyelni, egy ismerős vett egy ilyen leárazott filmet az egyik műszaki áruházban és amikor otthon kinyitotta egy sima DVD-R volt benne egy elég gyenge minőségű kamerás felvétellel. Vissza akarta vinni, de természetesen az áruházban tagadták, hogy eredetileg az a lemez lett volna a dobozban. Nem nagy összeg, de lehet egyszer megcsinálják az 5e Ft-os kiadással is.
  • edios
    Tényleg lehet találni a 990es kategóriában is jó filmeket,bár azért elég ritkán ami azt illeti!

Egy kicsit más: Vki nem tudja, h a harry potter első és második részét hol lehet olcsón beszerezni,mindenképpen dvd-r minőségben?
  • DVDMester
    Miről beszélnek ezek, manapság bárki hozzájut egy ezresért akár a legújabb DVD-khez is.
    Aki ki tud 5 ropit fizetni egy filmért az csak tegye, én nem fogom majd egy napi munkám bérét egy DVDre pazarolni.
  • 3P
    Szerintem a magyar emberek alapvetően jogkövető magatartásúak. A termékeket a többség igyekszik legálisan megvenni. Ellenben amikor egy termék nem reális áron kerül a boltok polcára megindul a feketepiac. Nagyon jó példa erre a jogdíjas termékek (Filmek, zenék, progamok, játékok, sőt a nyers adathordozók is, vagy akár az üzemanyag...)
    Nem lehet érv, hogy külföldön mennyi az ára (egyrészt átlagosan olcsóbb, mint itthon), mert több külföldi piacon (kelet-európai, vagy akár kínai piacon) legálisan, de olcsón árulják ezen termékeket. Igaz nincs 3-4 különböző hang sáv, csak szinkron és un vékonydobozos kiadások. Magyarul se elektrónikus, se papiros extra. Ha ez az ára, hogy olcsóbb legyen, akkor el lehetne itthon is gondolkodni, de nálunk túl erősek bizonyos érdekkörök. Mindenki tudja, hogy kire, illetve kikre gondolok. Tessék megnézni valóban akár egy lengyel, vagy balti árat (igen ők is EU tagok, és mégis). De beszélhetnénk Bulgár, Görög (hopsz az is EU, és már mióta...) vagy más árakról, ők is messze a mi áraink alatt vannak...
    Ilyen nyerészkedő árképzés mellett nem kell csodálkozni, ha ilyen a hazai piac szerkezete.

Az meg már hab a tortán, hogy az olcsó filmek gagyik. Ugyanmár ez egyenesen sértő! Ott vannak pl Bud Spencer, Louis De Funes, nagysikerű magyar filmek, és sok más egyéb film az un 999 Ft-os polcokon. Ez gagyi? Ezek szerint 23. tini "vígjáték", meg 73. szőke atomtudósnak álcázott ostoba színésznős filmek nem gagyik? Éljen a pop-corn nemzetség! Na jó ez szándékosan kicsit erősre sikerült, de felháborító, hogy bizonyos érdek csoportok mit nem engednek meg maguknak a profit érdekében.

Tehát meg kell nézni, hogy hány ember veszi ilyen 1000 Ft-os "gagyit", pedig azt is olcsóbb lenne másolni, de mégis megveszik az emberek többsége. Miért? Mert mint írtam volt jogkövető a magyar, csak ha túl lépik az inger küszöbt kerülik meg a korlátozásokat. Mit gondoltok mekkora lenne a hamis termék arány a fejlettebbik EU-ban, ha ott egy film 200 Euro körül lenne (csak hogy kb azonos teherviselésről beszéljünk?

Zárszónak! Minap volt erről egy műsor a TV-ben, s érdekes párhuzamot vont egy szociológus ürge. Megnézte a hazai és a nyugati fizetések luxus vásárló értékét. A nettó jövedelemből levonták az adott országban jellemző un átlagos megélhetési költésgeket. A megmaradt összegeket összevetették, hát biozony már nem 10x-es volt a különbség a javukra az un luxus kifizetési hányadnál (amiből pl. DVD-t lehet bvenni), hanem TÖBB NAGYSÁGRENDEL NAGYOBB! Ezt tekintették un. luxus vásárlási hányadosnak, majd megnézték, hogy melyik országban mekkora az un. kalóz termékek aránya s ezt az arányt összehasonlították a luxus vásárlási erővel, azaz a fenti arány számmal. A szám, vagy mutató bár picit torz, de a szerint mégis megelőztük az összes nagy nyugat európai országot, ha azt néztük, hogy a luxus kiadások hány százalékát költjük egy ilyen termékre, ergo e szám tükrében jogkövetőbbek vagyunk % és abszolót számok fromájában is!

Mindegy nem érdekes, de a helyzet addig vajmi keveset fog változni. Amíg ilyen árak lesznek, addig a fekete kereskedelem élni és virágozni fog...
  • Pharaoh
    Mi ebben a hír? Mindig vannak akciós filmjeik ezeknek a kiadóknak ugyan ilyen árban.
  • zippofcy
    "ha drága, akkor nem kell megvenni. kész. ott a warez." - és még neked van képed szidni a magyar ember gondolkodását? Iiiigen, nyilván jobban megéri a kiadónak ha elad néhány példányt nagyobb nyereséggel, mintha 100x annyit kisebbel. Meg a jogbiztonságnak is jót tesz ha a régi, jól bevált magyar szokást követve továbbra is rákényszerítjük az embereket a törvénysértésre. Attól még hogy most a politikusok az "elit" nem feltétlen kell az ő példájukat követnünk.
  • Cat #11
    "az említett "extrák" semmit nem érnek az átlagfelhasználók 90%-ának"
    ha igy lenne, akkor nem adnák el a szuperextrákkal teli dvdket 10, meg 20ezer forintokért
  • winnie
    Egyrészt: az említett "extrák" semmit nem érnek az átlagfelhasználók 90%-ának.

mekkora mintán végezted a felmérést?

Másrészt: a mozifilmeket a mozikban a legnagyobb élmény megnézni.

ez nem igaz, szerintem.

otthon: nincs tömeg, kiabálás, belepofázás, sokkal jobb a hang. mi kell még?

nagyon nagy szemétség drágábban adni a sorozatokat DVDn mint a mozifilmeket.

erre írtam, hogy a magyar embernek minden drága:) egyszerű gondolkodású a nép, de azéer ennyire ne alacsonodjunk le:)

jó. adják a sorozatokat 999 forintért (lol), cserébe többször soha a b* életben nem fog megjelenni sorozat itthon dvd-n. (valahol tök vicces, hogy egyrészről megy a sírás, hogy miért nem jelenik meg ez vagy az a sorozat dvd-n, másrészről meg jön a reklámálás, hogy miért nem 999 forint egy sorozat? ez komolytalan, szerintem.)

(pláne, hogy a sorozatoknak itthon nincs hivatalos forgalmazója, mint a filmeknek - azoknak a kiadása nem "automatikus"). ott még meg kell venni a jogokat is, plusz 10-szer akkora költség ugye feliratot gyártani (ami nem tétel, de akkor is)

ha drága, akkor nem kell megvenni. kész. ott a warez.