89
  • winnie
    #89
    sehonnan. érdekes is lenne.
  • cybercorp0821
    #88
    Tudja valaki, hogy igazak-e a hírek, mi szerint a sithek bosszúját szinkronosan adják ki dvdn?
  • cybercorp0821
    #87
    Az erő legyen veletek! Valaki megmondaná nekem, honnan tudnám leszedni az unokaöcsémnek a harry potter és a tűz serlege című filmet. Fontos lenne! Előre is kössz!
  • winnie
    #86
    Most voltam Németországban. A legújabb filmek árai 10-19.99 euroig voltak.

    ez nekem nem tűnik igaznak, hiszen a premierfilmek németországban 20 és 25 euró között kaphatóak. (az árakat a charlie és a csokigyár, madagaszkár, batman és star wars netes árai alapján lőttem be - boltokban ez még magasabb is lehet).
  • Dömsödi
    #85
    Most voltam Németországban. A legújabb filmek árai 10-19.99 euroig voltak.
  • sse2
    #84
    "és mi van azzal, aki tényleg saját maga teremt a cégnek milliárdokat a tudásával?"
    Sajnos, M.O-n egyátalán nem ez a jellemző.
  • Rockstar
    #83
    Érdekes téma. Én elég sok dvd-t vásárolok, legyen az 5000 Ft vagy 999 Ft, ha az a film hordoz magában valami értéket. A 999 Ft-os kategória szerintem elsősorban azokat célozza meg, akik megveszik a Tesco gazdaságos DVD játékost 10000-ért. Nyilván, aki ilyet vesz, annak nem lesz pénze az 5000 Ft-os dvd-re. És sajnos sok ember jár ebben a cipőben.
    Én mindenképpen eredeti párti vagyok. Akinek van ingere, az töltögessen a Netről órákon keresztül orosz moziból felvett, feliratos filmeket (olyan félrefordításokkal, elírásokkal, helyesírási hibákkal) és kuporogjon a számítógépe előtt, miközben csörömpöl az 5.1-es műanyag hangrendszer. Vagy vegyen kalóz dvd-t 1000-ért, nézze meg egyszer a filmet, majd egy fél év múlva bosszankodjon, hogy már nem játsza le a dvd lejátszója. Szerintem a dvd lényege pont a minőségi szórakozás (kép és hangminőség) és ezekkel a módszerekkel pont a lényegét veszíti el a mozizás élménye. De ez szubjektiv dolog és pénzkérdés. Mindenki tehetsége szerint. És szerintem nem kell lehülyézni azt, aki megveszi az 5000 Ft-os dvd-t. Én poont fordítva látom.
  • tonyk
    #82
    Tud valaki valami konkrétat? pl: honlap, lista, hogy milyen filmek lesznek elérhetők az akcióban???
  • winnie
    #81
    és mi van azzal, aki tényleg saját maga teremt a cégnek milliárdokat a tudásával?

    nyiván nem a máv-féle pénznyelőkr gondoltam.
  • winnie
    #80
    jogi okai vannak - a kulcs a lucasfilmnél
  • doncarlos
    #79
    Amúgy a Star Wars nem fér a fejembe. Segítsen vki. Miért nem lehetett arra a qrva dvd-re szinkront rakni, ha már a moziba, s a videókazettára úgyis megcsinálták??? Van aki ezt meg tudja magyarázni? Akinek meg kell szinkronosan dvd-n az meg felíratja, mert azon mind a 6 részen van! Na...kalózkodás. Jó lenne ha tanulnának a kiadók a kalózoktól és akkor esetleg az övék lehetne a fenn említett másik 50%-a is a forgalomnak. Nem?
  • doncarlos
    #78
    Hali. Na ehhez már én is hozzászólok. Egy bevásárlóközpont dvd részlegén dolgozom, s kicsit sántítanak a fent említett megállapítások. Azt aláírom, hogy sajna (itt a keleti régióban főleg) az olcsó dvd-knek van piaca. De! Ami felháborító a kiadóktól az a többszöri kiadás! Kiadnak egy fílmet felírattal, később szinkronnal is. Legalább azt a réteget aki rááldozza a pénzt (gyűjtők) ne szivassuk ilyesmivel. Persze hogy rákényszerülnek a kalózkodásra, mivel ott már szinkron is található az adott filmeken. Ezt a réteget kellene megfogni, s utána ki tudja... De ha már egy gyűjtő is azt mondja szerencsétlen gyermekének hogy majd megírjuk szinkronosan, akkor mit lehet tenni (ld. Star wars összes).
  • digital
    #77
    "aki cégvezetőként többmillió dollár haszon csinál, annak járhat a pénz, jogos, ha ezt megszavazza neki a cég igazgatótanácsa."
    Ja, pl. ha ezt a nagy vagyont extraprofittal pl. "tanulatlan" gyerekmunka erejéből szerzi. Vagy megalázott, kiszolgáltatott emberek izzadságcseppén...
    A másik: igen kurv@ szépek a vonatok, és mivel baromira profitál a MÁV, akkor jár is a "bukott" dirinek a 300Milla végkielégítés. Igaz a cég igazgatótanácsát legalább 60(!) jogász segíti, kiknek a jövedelmük majd több mint az összes Mávnál dolgozó "tanulatlan" melósé.
  • Laffite
    #76
    részemről egyszerű az egész:

    - Ha egy film jó, ha egy filmet szerettem, ha egy film érdekel, és az ára 1000 Ft, akkor megveszem.

    - Ha egy film jó, ha egy filmet szerettem, ha egy film érdekel, és az ára 5000 Ft, akkor nem veszem meg.
  • Mister
    #75
    Na és vett már valaki valahol ilyen olcsó lemezt?

    Tehát hol vannak a szépen "leértékelt" lemezek?
  • Bith
    #74
    Csak azon meg nincs magyar felirat, különben már én is megvettem volna.
  • winnie
    #73
    Szerintem ha látnál ázsiai gyermekmunkásokat, nem tartanád helyesnek a "sztárok" fizetését..

    nyilván magasról teszek a gyermekmunkásokra, pláne, hogy erősen demagóg őket idevenni.

    aki cégvezetőként többmillió dollár haszon csinál, annak járhat a pénz, jogos, ha ezt megszavazza neki a cég igazgatótanácsa. (a gyerekmunkás nem tanul, nem szerez milliókat, nyilván nem is kap annyi pénzt - gondolom te sem osztanád meg velük a pénzedet.)
  • Tetsuo
    #72
    "nem értelek. a színészeknek nem a semmiért fizetnek ki ennyi pénzt, hanem azért, mert ők tették a sorozatot amerikai 1-2. legnézettebb sorozatává."

    Ez télleg Off téma, sőt olyan off, amit Te általában keményen elkerülsz. Méghozzá politikai, világgazdasági és társadalomszerkezeti téma, amit azért halványan érint néhány topik..

    Szerintem ha látnál ázsiai gyermekmunkásokat, nem tartanád helyesnek a "sztárok" fizetését..
  • BaliBoy
    #71
    "mert ők tették a sorozatot amerikai 1-2. legnézettebb sorozatává."

    Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy meg is érdemlik. Ez csak azt tükrözi, hogy milyen bugyuták az amerikaiak. Na de ez már bőven OFF. Egyébként mi még sohasem értettünk egyet.
  • winnie
    #70
    Akkor erre csak annyit hogy meg is érdemli az aki megveszi a sorozatot. Ennyit fizetni azoknak a színészeknek egy részért....fuj

    nem értelek. a színészeknek nem a semmiért fizetnek ki ennyi pénzt, hanem azért, mert ők tették a sorozatot amerikai 1-2. legnézettebb sorozatává.

    mindez semmi, persze, mert ray romano (a szerintem broáf) szeretünk raymond-ért 2 millát kapott részenként, de tök logikus, hiszen miatta nézték olyansokan.
  • ChristianID
    #69
    Üdv!

    Ugyan nem teljesen szorosan a témához tartozik, de hátha más később okulhat belőle...
    Mostanában elkezdtem lecserélgetni 'non-original' dvd-imet gyári lemezekre, főleg a 2000 Ft-os kategóriában (Matrix 1-3; Blade...). Ma is épp megvettem 4 ilyen filmet 1990/db-ért a T**co-ban, amikor a pénztárnál szépen kihoztak érte 16.000-et... ; mivel ált. nézni szoktam a beütött árakat, azonnal szóltam is a pénztárosnak, de ő csak kéz-széttárva annyit mondott, hogy ez van a gépben, punktum, esetleg menjek az ügyfélszolgálatra, ha meg nem kell, visszavihetem...(ya, a filmeken - kivételesen - árcédula is volt)... az ügyfélszolgálati félóra után végülis megkaptam a különbözetet....
    De mi van, ha épp egy nagybevásárlásnál vagyok ott egy vagy két filmet vásárolva...nem biztos, hogy észrevenni a 'korrekt' árat...
    Mindenesetre ez miatt nem fogom abbahagyni gyűjteményem legalizációját, csak legalább az eladóknál várna el korrektséget az ember...
  • lowdog
    #68
    csak az a baj, hogy kalozverzioban meg mar elerheto jominosegben, TV2-s sztereo hanggal (persze ott az 5.1 angol is mellette), magyar felirattal, es toredekebe kerul mint boltban. de ha lehetne inkabb megvennem en is az eredetit...
  • lowdog
    #67
    annak en is orulnek...

    en R1-ben kezdtem megvenni egyebkent...
  • BaliBoy
    #66
    Akkor erre csak annyit hogy meg is érdemli az aki megveszi a sorozatot. Ennyit fizetni azoknak a színészeknek egy részért....fujj


    Csakugyan elírtam a Lost költségét egy tizedes vesszővel.
  • winnie
    #65
    Nekem erről semmi infót sincs hogy ezek mennyibe kerültek, de nagyon erőssen kétlem, hogy egy idióta jóbarátok rész 8M$ kerülne. Nehogy már egy 4-5 helyszínen játszódó értekmetlen sorozat ilyen drága legyen.

    a színészek 1M dollárt kaptak egy részért. ennyi a titok.

    Másrészt a LOST-nak a sorozat premier része volt eddig az egyik legdrágább a sorozatok között. Pontosan nem emléxem de vmi 1,2M$ volt.

    majdnem talált. 10M-ba került.
  • winnie
    #64
    Ha jól tudom, a jóbarátok c. sorozat utolsó részéért az egyik főszereplő 20M (!) $-t kapott.

    baromság
  • BaliBoy
    #63
    "De nekem az EXTRA ott kezdődik h választható (nem lineáris) történet, választható kameranézetek (ugrások nélkül), esetleg vmi ritkaság a rendezőtől (pl első kisfilmje), máshol nem megjelent videoklipek.. na az az extra."

    Sajna ilyen extrákat még sosem láttam. Ez náluk nem extra. CSak a tampon reklám. :D

    "Nem értem azonban, hogy miért kell levinni a színvonalas filmek árát a sárga föld alá? Nagyon durva, hogy tegnap még 9000 valami ma meg 2500. Ez k. nem szép lépés."

    Hát igen ez elég gebasz. És megtudom érteni azokat akik ugyanígy gondolkodnak. Ezért nem veszek én ilyen drágát. Csak ritkán és csak azokat amik a legkedvencebb kedvenceim. Inkább megvárom az árzuhanást. Én speciel még 1500ft is kiadnék értük. Ebben az árkategóriában is vannak jó filmek. pl Armageddon....
    Másrészt ha összehasonlítjuk a zenei cd-k és a filmes dvd-k árát, hát az is felháborító. Asszem nem lehet költségvetésileg egy zene cd és egy filmes dvd egy kalapalá venni, és vicc, hogy az esetek legtöbbjében a cd kerül többe. De össze lehet hasonlítani a zenei dvd-ket (amik a zene kiadók "gondozásában" jelennek meg) és a filmes dvd-ket. Egyszerüen felháborító hogy a legolcsóbb zenei dvd 9000ft!!!!
  • Tinman #62
    Magam sem vagyok milliomos mégis közel 130 db !REDETI! DVD film tulajdonosa vagyok...ez kb. 4-5 év termése.
    A véleményem: El kellene gondolkodni azon, hogy mit adnak ki a mélyen tisztelt kiadók, gyakran 5000 Ft felett. Mert nekem pl. 5000Ft-ot anno megért a Chihiro Szellemországban, de most már lassan 1 éve 999 Ft-ért árulják. Ez természetesen nem tetszik. Vettem már Moulin Rouge-t majd 9000 Ft-ért, most az is már jóval olcsóbb...talán a fele sem.
    Megérte? Meg. Ahogy az Anitmátrix, a Gyűrűk ura díszdobozok és az Alien Quadrology is megérte azt a tetemes pénzt amibe került.
    És miért éri meg? Azért mert a minőségi alkotásokért nem sajnálja az ember a pénzt? De ilyen Argo, Kovács és Kovácsné, Jóbarátokat még a kóla mellé se merném adni, nem hogy pénzért!!
    Nem értem azonban, hogy miért kell levinni a színvonalas filmek árát a sárga föld alá? Nagyon durva, hogy tegnap még 9000 valami ma meg 2500. Ez k. nem szép lépés.
    A 999 Ft-os filmek, hogy gagyik lennének azt csak olyan állíthatja, akinek fogalma sincs a filmekről.
    Johnny Mnemonic gagyi 5.1 szinkron perfekt kép?
    Maléna, A kísérlet, Koltai filmek, Kapj el ha tudsz, Hulk, Moby Dick, Monte Christo, Equilibrium, Lawnrover man 1-2, 13. harcos, Jackie Brown, Született gyilkosok, Arizónai álmodozók, Szarvasvadász, KÍSÉRTETHÁZ (600 FT volt!!!), Tehetséges MR Ripley, Kosaras naplója, Hegylakó 2,3,4 ---- I I ------?
    Gagyi a mamád az lol :-D
  • Tetsuo
    #61
    Meg a híres EXTRA is ki a fenének kell? Azt soha nem értettem, ha megnézhetem az egész filmet, minek nézzem meg az előzetesét? Meg abban mi az extra? Az egy reklám. Azt sem értettem h a "fotóalbum" miért számít extrának, pl 600x400as képekkel? A filmből bármelyik képet ki tudom szedni (ha akarom), de képnek gyenge felbontású az is.
    Választható jelenetek.. LOL (pörgetés, az meg mi?! :)
    Jó, az már biztos sokakat érdekel, h melyik főszereplő ajánlja legjobban a filmet, elmondva h most egy igazán különleges szerepben látható amit maximális átéléssel játszott, és a rendező.. hát Ő fantasztikus..

    De nekem az EXTRA ott kezdődik h választható (nem lineáris) történet, választható kameranézetek (ugrások nélkül), esetleg vmi ritkaság a rendezőtől (pl első kisfilmje), máshol nem megjelent videoklipek.. na az az extra.
  • kube
    #60
    hát lehet hogy én hülye vagyok, de a "gagyi" 999 ft-os dvd-im között ilyen címek vannak: egészséges erotika, csapd le csacsi, indul a bakterház---> klasszikus nagy magyar filmek!!!... szóval menjenek a "nagy kiadók" a "nagy" filmjeikkel a jó büdös pébe...
  • tvmaci
    #59
    Ha jól tudom, a jóbarátok c. sorozat utolsó részéért az egyik főszereplő 20M (!) $-t kapott.
  • Mészy
    #58
    A sógunt hol lehet megvenni? Az nagyon érdekelne
  • Komolytalan
    #57
    Megvettem a Csokoládé című filmet 999-ért. Szerintem nem gagyi, sőőt. Van rajta magyar szinkron, extra egy deka se, de az ajándékba kapott Gladiátoron se vettem még ki az extra lemezt a tokból. Kell valakinek 4000-ért, amennyivel az extrás DVD többe kerül a simánál? Hol vagytok extra hívők?
    Héten láttam az Indul a bakterházat szintén 999-ért. Ezt most nem vettem meg, mert már megvan:-) De aki erre azt mondja hogy gagyi, az meg is érdemli, hogy a fél fizuját DVD filmekre költse. Ha én egy hónapban megveszek 10db 999-es DVDt, akkor ez az arány még mindig egyjegyű százalék fog maradni:-D
  • Bith
    #56
    Nekem csak a Stargate SG-1 és Atlantis sorozat kéne végre hivatalos kiadásban Magyarországon. Mindegy mennyiért. Szinkron se kell rá, úgyis felirattal nézném. TV2 nem akarja meglépni, ha már úgy néz ki, hogy leadják az egész sorozatot (épp a 7. évad végén járnak, de sztem lesz 8-9 is)? :) Jó lenne pedig.

    u.i.: megvan/láttam már az összes részt, ami elkészült természetesen, de ettől függetlenül szeretném megvenni is szép dvd-n.
  • BaliBoy
    #55
    Ugyan ezeket írtam volna én. De legalább így nem kekk ennyit gépelnem.

    winnie:
    "a jóbarátok epizód 8M dollárba került. egy szeretünk, raymond 5M dollárba. mutass nekem 800M vagy 500M-ós mozifilmet."

    Nekem erről semmi infót sincs hogy ezek mennyibe kerültek, de nagyon erőssen kétlem, hogy egy idióta jóbarátok rész 8M$ kerülne. Nehogy már egy 4-5 helyszínen játszódó értekmetlen sorozat ilyen drága legyen. Másrészt a LOST-nak a sorozat premier része volt eddig az egyik legdrágább a sorozatok között. Pontosan nem emléxem de vmi 1,2M$ volt.
  • TH448
    #54
    Hát, leírom, h nekem mi a konkrét véleményem:
    eszméletlen filmmániás vagyok, viszont mivel ugye tanulok még, nincs keresetem, nem sűrűn engedhetem meg magamnak, h 10e-ket költsek havonta filmekre... Ha 200e-t keresnék, akkor biztos vennék, és büszke is lennék a gyűjteményemre, tehát menne a bolt...
    És erre mondják azt azok, akik megengedhetik maguknak, meg a kiadók, hogy nincs pénz? Nem kötelező filmet nézni... Nah ezen szoktam felhúzni magam... Én akkor is látni akarom a filmeket, és ha nem tehetem meg, hogy jóval egyszerűbben, eredeti stúdióminőségben vegyem meg a dvd-t, akkor ott a warez, meg kölcsönzés és copy, meg has...
    Jah, még az elején volt téma: 990Ft-os filmekkel inkább az a gond, h általában olyan, h fogtak egy régi filmet, bedigizték vmi gyenge vacakkal, és kész, még azért egy normális mai filmnek azért elég komoly minősége szokott lenni...
  • noss
    #53
    DVDünnep pedig akkor lesz itthon (Mo.-on), amikor mindenki meg tudja majd venni azt a filmet dvd-n, amit meg szeretne venni.
  • noss
    #52
    egyetértek!

    (nem sértésként, de szerintem winnie-nek több a pénze mint az esze vagy az ízlése :P )
  • CodeRed
    #51
  • aaaaa
    #50
    "azért egy 2000ftos filmnél ki is néznék az illetőt szerintem (pláne ha a félmilliós plazmatévé alá a 300 000res dvd felvevőbe teszi a másolt dvdt)"
    Ki nézné ki ? Ő saját magát ? Vagy a másik milliomos szomszéd ? Nem hinném, inkbb örül, hogy maradt 1900 Ft-ja. Miből gondolod, hogy a gazdagabb emberek nagyvonalúbbak ??? Azért gazdag, mert nem szórja a pénzét 5000 Ft-os DVD-kre
    És a gazdagabbakat még kevésbe lehet megetetni a maszlaggal, hogy mekkora értéket kap a pénzéért...
    Sokkal inkább a szerecsétlen csóró filmrajongók veszik ezeket...