Memórián alapul a Gigabyte háttértárolója
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
System partícióként használva simán NAGYSÁGRENDI a változás. Nem 20 % nem 50% nem 80%... Gondoljatok bele, sokan 10-20-50% sebességbeli nyereségért többtízezer forintot dobnak ki 3D videokártyák, processzorok stb. megvételekor.
Tulajdonképpen ez csak egy újabb szint beiktatása a fõmemória és a lassú HDD közé, de kellõen nagy tárterület ahhoz, hogy a leglassabb tárolóhelyet (a rendszer hdd-t tízezernyi állománnyal) kiváltsa.
Én biztos megveszem és telerakom rammal. Ghostal rendszerbackup (5 perc), majd
egyszerûen lehúzom a system vinyót és visszaghostolom a rendszert az újonan feldugott i-ram-ra. Heti 1x amúgy is automatikusan backup-olok a második hdd-re (5 perc) szóval nem érdekel a 1x órás áramkimaradás sem.
Kb. a DOS-os idõk ramdrive-ja óta vágyom egy ilyenre...
- régebbi lapokkal is kompatibilis lenne
- külsõleg is csatlakoztatni lehetne
- 400 mb/s átvitelt adna a SATA 150-éhez és a SATAII 300-ához képest!
- stabilabb lenne mint az USB2.0
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
Vegigolvasva a forumot, es figyelembe veve nehany regi megoldast a helyzet a kovetkezo osszesitve (velemenyem szerint):
1. Biro Andras: Te vegre az a valaki vagy aki elkezdte pedzegetni hogy mire is jo ez, vagyis: olyan esetekben jo: program fejlesztesnel; sok kis alkalmazas egyideju futtatasa, amelyek gyakran nyulnak winchihez; esetleg jatekok amelyek szinten ossze vissza swappelnek; -de nem swapnek, nem rendszer cuccnak, etc
2. E cucc ara hozzavetolegesen annyi rammal egyutt, mint a mar ugynevezett memoria alapu winchestereke, a kulonbseg annyi, hogy ez max csak 4G, azok meg 100G folott vannak
3. Adattarolasi ido: itt gaz ez az aksis dolog, a 2-es pont alatt emlitett winchesterek eseteben erre nincs szukseg
4. Aki azt emlitette hogy milyen jo a Litium aksi, annak csak azt tudom mondani, hogy az meg nem latott Nikkel-Metal hibridet, mert ahoz kepest olyan a litium, mint a litiumhoz kepest az olom
5. Teljesitmeny: a 2-es pont alatt emlitett winchesterek adatelerese hasonlolithato ehez a cucchoz, csak azok a winchik olyan megoldasuak, hogy kifele egy valosi fizikai felepitesu winchinek nez ki, gyakorlatilag mivel ram alapu, ott az adateleres es sebesseg az adatatviteli csatorna fuggvenye, mint itt is.
6. Vegkovetkeztetes: ez a cucc valoszinusithetoleg ugyanugy el fog tunni, ahogy eredetileg is eltunt a sulyesztobe, mivel e megoldas mar letezett is es letezo is, de a felvevo piaca nem nagy, foleg a ram alapu winchesterek miatt -viszont igy talan a butacska koznepbol tobb penz sajtolhato ki, mert itt kicsit lehet varialni, es azok elvarialgatva ennyit vagy annyit elkoltenek a gyartok reszere
NB: a ram alapu winchestereket nem veletlenul Izraelben kezdtek el gyurni ipari jelleggel -lehet utana nezni
Tovabbi jo idotoltest mindenkinek <#nezze>#nezze>
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
Jó 400-as RAM-ot simán veszel. De gyorsabbat is kapsz ennek az árából fél gigát. Szerintem ha teljseítményre hajtassz, akkor nem jó a kevés gyors RAM, mert a swappelés azt is megfogja. ÉS ha ilyen konfigról beszélünk, az már eleve a pénzeseknek van. Ha olcsón akarsz jó gépet, akkor a 1GB DDR400 tökéletesen megfelel.
"Ha van mondjuk egy igazán gyors (pl. DDR600) ram az alaplapon, akkor választhatsz, hogy 30e-ért(?) veszel hozzá mégegyszer ennyit, vagy veszel egy ilyen cuccot, és belerakod a DD266-ot a fiókból, vagy veszel használtan, swapnak."
Én a több RAM-ot választanám nem kerül sokkal többe (ha egyáltalán több).
Egyébként eszembe jutott egy felhasználása, amire jó lehet. Nagy programok fordítása és linkelése. Egy dualcore proci és egy ilyen vincsi párosítása elég drasztikus sebességnövekedést okozhat.
(A régi szép idõk, amikor még feltöltöttönk egy floppit a ramdrive-ra, és modósolyogva néztük, hogy mennyivel gyorsabb, mint a wincsirõl.)
De hogy a kommunikációt miért nem tudták a PCI porton keresztül megoldani ??
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Bár le lehet tiltani benne, csak drasztikusak lesznek a következményei.
De ez linux.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
ha ki van kapcsolva a gép,akkor az alaplap még áram alatt van.igy jut a cumónak is igy nem fog elszállni az adat akkor sem,ha szünetmentesrõl megy és elmegy az áram.lévén hogy ilyenkor az áramfelvétele csekély az az akkumulátor ami a szünetmentesben van,királyúl kibirja a következõ áram visszajövetelig.
Ha pedig a magasabb órajel a lényeg, akkor miért nem a DDRIII, amikor az a VGA vasakon is kitûnõen teljesít.
Személy szerint nem hallottam DDRII-val szerelt VGA-ról - akik pedig ilyen gyártására adják a fejüket, csak tudják miért teszik.
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
Hogy jött ki a 15 ezer ft??
Viszont olcsón lehet venni hozzá 266-os, máshol feleslegessé vált, használt ramot. Vagy lehet, hogy van is otthon elfekvõben.
Ha van mondjuk egy igazán gyors (pl. DDR600) ram az alaplapon, akkor választhatsz, hogy 30e-ért(?) veszel hozzá mégegyszer ennyit, vagy veszel egy ilyen cuccot, és belerakod a DD266-ot a fiókból, vagy veszel használtan, swapnak.
Nemsokára amúgy is átáll az AMD is DDR2-re, és hegyekben fog állni a DDR.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
2) Olyan nincs, hogy mindig swappel. Nézd csak meg ezt:
top - 21:41:15 up 16 min, 5 users, load average: 0.00, 0.11, 0.22
Tasks: 68 total, 2 running, 66 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
Cpu(s): 11.2% us, 2.2% sy, 0.6% ni, 79.7% id, 6.2% wa, 0.1% hi, 0.0% si
Mem: 516456k total, 318480k used, 197976k free, 26172k buffers
Swap: 979956k total, 0k used, 979956k free, 164412k cached
jól látható, 0k used 😊
3) A winyának nem az átviteli sebessége, hanem az elérési ideje az, ami nagyon lassú.
És ez az, ami a ramban ~0(winyós számokhoz viszonyítva).
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
jol irtad, ennek pci-e x1-ben lenne értelme, ráadásul ma egy ddr512/266 modul megkapható 5-8 ezerért, 16 óra bõõõven elég amig kibirja, ha csak swapnak használjuk akkor pedig menteni sem kell. ráadásul ha van otthon egy második gép, akkor az is csinálhatja a mentést, akár ugy is, h éjjel Wake On Lan -al bekapcsolja a gépet, lementi, és kikapcsolja a gépet ....
Hatalmas lehetõségeket ad a kártya, az egyetlen, amiért nem veszek, hogy PCIon nem válhatott igazi vadállat balõle 😊
az 50 dolcsi jó ár!
Forza.
Gyorsabb a flash, mint egy vinyó? Ennek utánanézek majd, de nem igazán hiszem.
"Hogy backupolsz 1 olyan memóriát amiben full nincs adat????"
Pl. kikapcsolás elõtt lementem az egészet. Ha meg áramszünettõl kell félni, be kell tenni egy szüntetmentest.
Micsoda dolog az, hogy egy elektronikus számítógépben a programok úgy töltõdnek be, hogy egy író/olvasó fej ide-oda ugrál egy lemez felett.
Ha véletlenül két program merészel adatokat olvasni vagy írni, akkor a hozzáférési idõ miatt drasztikusan lecsökken az átviteli sebesség.
Egy ilyen memóriás megoldásnál a jóval kisebb elérési idõ miatt ez se jelent gondot.
bár szerintem inkább olyan winyók kellenének, mint amiket a samsung szeretne a laptopokba: lenne bennük egy nagy adag memoria és ha nem használod a winyót, még le is állítja a tányérokat. a hardware-nek meg meg kéne magyarázni, hogy épp swapolás történik, tehát nem feltétlen kell kiírni lemezre és tök ugyanott vagyunk mint ezek, ha némi kis aksit is dobnak mellé.
\"The voices are back... Excellent.\"
A Flash "picit" lassabb, nem mellékesen meg limitált az írhatósága is.
A flashnak most sem kell áram. Csak mint írtam, nem lehet akárhányszor írni (csak kb. 10 milliószor ugyanazt a byte-ot
Egy 18 órás áramszünet eleve gáz egy szervernek. 😊 (Meg akkor ott a backup.)